Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نشر چشمه ششمین چاپ کتاب «هیچ چیز دو بار اتفاق نمی‌افتد» مجموعه شعرهای ویسواوا شیمبورسکا با ترجمه ملیحه بهارلو را با شمارگان ۵۰۰ نسخه، ۱۳۵ صفحه و بهای ۲۳ هزار تومان منتشر کرد.

چاپ نخست این کتاب زمستان ۱۳۹۳ با شمارگان هزارنسخه و بهای ۹هزار تومان و چاپ پیشین (پنجم) آن نیز تابستان ۱۳۹۷ با شمارگان ۵۰۰ نسخه و بهای ۱۴ هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیمبورسکا، شاعر شهیر لهستانی است که سال ۱۹۲۳ به دنیا آمد و سال ۲۰۱۲ درگذشت. او در سال ۱۹۹۶ برنده جایزه نوبل ادبی شد. هیات داوران این‌جایزه در بیانیه خود از این شاعر با عنوان «موتزارت عرصه شعر» نام بردند. کریستوف کیشلوفسکی، کارگردان مطرح سینمای جهان هم که هموطن شیمبورسکا بود، با الهام از شعر «عشق در نگاه اول» این شاعر، در سال ۱۹۹۴ فیلم «قرمز» خود را ساخت. ترجمه این شعر در کتاب «هیچ چیز دو بار اتفاق نمی‌افتد» به مخاطبان ارائه شده است.

اشعار ترجمه شده در کتاب «هیچ چیز دو بار اتفاق نمی‌افتد» از مجموعه‌های مختلف این شاعر انتخاب شده‌اند و مخاطبانی که به‌طور حرفه‌ای با شعر شیمبورسکا آشنا نیستند، می‌توانند با مطالعه آن، شمایی کلی از زندگی ادبی‌اش به دست آورند. همچنین مترجم کتاب نیز مقدمه کاملی درباره زندگی، آثار و تفکرات شیمبورسکا نوشته و به آن افزوده است.

شعر «تروریست تماشا می‌کند» را از این‌کتاب می‌خوانیم:

«بمب سر ساعت یک و بیست دقیقه‌ بعدازظهر

در کافه منفجر خواهد شد

الان درست یک و شانزده دقیقه است.

هنوز وقت هست که یک عده داخل بروند،

یک عده بیرون بیایند.

تروریست به سمت دیگر خیابان رفته است.

در این فاصله، از خطر در امان است،

و چه صحنه‌ای - درست مثل فیلم‌ها:

زنی که کت زرد پوشیده، وارد می‌شود.

مردی با عینک تیره، خارج می‌شود.

چند نوجوان که شلوار جین پوشیده‌اند، مشغول صحبت‌اند.

یک و هفده دقیقه و چهار ثانیه.

آنکه قدش کوتاه‌تر است،

خوش شانس است، دارد سوار دوچرخه‌اش می‌شود،

اما آن یکی، قدبلنده،

دارد می‌رود تو.

یک و هفده دقیقه و چهل ثانیه.

دختری که روبان سبز به موهایش بسته،

دارد به آن سمت می‌رود.

اما، یک دفعه، اتوبوسی جلوش می‌ایستد.

یک و هجده دقیقه.

دختر رفته است.

آیا آن‌قدر احمق بوده که تو برود؟ یا اینکه نرفته است؟

وقتی جنازه‌ها را بیرون بیاورند، معلوم می‌شود.

یک و نوزده دقیقه.

کسی تو نمی‌رود،

اما پسر دیگری که چاق است و کچل، بیرون می‌آید.

کمی مکث می‌کند، انگار در جیب‌هایش دنبال چیزی می‌گردد،

و ده ثانیه مانده به یک و بیست دقیقه،

برمی‌گردد تا دستکش‌های نکبتی‌اش را بردارد.

دقیقاً یک و بیست دقیقه است.

انگار قرار است این انتظار، تا ابد طول بکشد.

حالا،

نه، هنوز نه

بله، حالا

بمب منفجر می‌شود.»

کد خبر 4830388 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: ادبیات جهان نشر چشمه تازه های نشر بازار نشر سردار سلیمانی گردشگری ادبیات کتاب و کتابخوانی ترجمه رایزنی فرهنگی میراث فرهنگی نشر مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تجدید چاپ بازار نشر خانه کتاب فرهنگستان هنر انتشارات پیدایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۰۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزیده‌های نفتی هفته

خبرهای مربوط به امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی، برگزاری نشست نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا​​​​​​​، آغاز عملیات حفاری ۶ حلقه چاه توسعه‌ای در میدان نفتی یادآوران و … را در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی: این تفاهم‌نامه‌ها برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی این هفته با حضور جواد اوجی، وزیر نفت امضا شدند.

اوجی در سخنانی در این آیین اعلام کرد که با مصوبه دولت، همه هلدینگ‌ها و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی می‌توانند در بخش بالادستی صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند.

وی همچنین با بیان اینکه امسال ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار با هدف جهش تولید به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: ۵۰ پروژه جدید نیز به ارزش ۲۵ میلیارد دلار امسال آغاز می‌شود.

محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز اعلام کرد: با نهایی و اجرایی‌شدن این تفاهم‌نامه‌ها بیش از ۱۶  مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد.

مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری دانست و گفت: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند.

وی همچنین از جمع‌آوری درمجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلون فوت‌مکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون، با سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی، حداکثر تا سه سال آینده خبر داد.

برگزاری نشست نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا: سلیمان قاسمیان، مدیرکل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت در سخنانی در این نشست گفت: هم‌اکنون، براساس برآورده‌ها کشورهای آفریقایی بالاترین رشد اقتصادی را طی سال ۱۴۰۲ داشته‌اند و این مسئله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه آینده رقم خواهد زد.

رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران هم از افزایش ۲۶ درصدی مصرف گاز جهان تا سال ۲۰۴۰ خبر داد،امیر هوشنگ کرمی، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز گفت که ایران به‌عنوان سومین تولیدکننده گاز مایع (ال‌پی‌جی) می‌تواند در افزایش صادرات این حامل انرژی در این قاره، نقش‌آفرینی کند، علی شاهوردی، مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد که ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی به آفریقا در حوزه پالایشگاهی آماده است و بیژن چگنی، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه هم‌اکنون عمده محصول صادراتی پتروشیمی ایران به قاره آفریقا کود اوره است، تصریح کرد: اکنون سالانه حدود ۳۵۰ میلیون دلار کود اوره به این قاره صادر می‌شود.

اذعان صندوق بین‌المللی پول بر افزایش صادرات نفت ایران: براساس آماری که صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران منتشر کرده است، بخش نفت در اقتصاد ایران در سال گذشته میلادی رشد قابل‌ توجه ۱۵ درصدی را ثبت کرد.

این آمار حکایت از آن دارد که ایران در سال ۲۰۲۳ روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه صادر کرده است که نسبت به سال پیش از آن ۵۰۰ هزار بشکه افزایش داشته است.

دیگر خبرها: آغاز عملیات حفاری ۶ حلقه چاه توسعه‌ای در میدان نفتی یادآوران، آغاز تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی، برگزاری نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت و پیشرفت ۶۵ درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران از دیگر خبرهای صنعت نفت در هفته جاری بودند.

پیشنهاد هفته: عکاس شانا این هفته به‌مناسبت روز جهانی کارگر یک روز با کارگران شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران همراه شد تا گوشه‌ای کوچک از تلاش‌های آنان را که عضوی مهم از صنعت نفت کشور هستند، به نمایش بگذارد و به آن‌ها خدا قوت بگوید؛ می‌توانید تصاویر این همراهی را اینجا ببینید.

دیگر خبرها

  • ۵ دقیقه ای وارد بازار ارز دیجیتال شوید (+لینک)
  • ۵ دقیقه ای وارد بازار ارز دیجیتال شوید
  • کتاب عکس «نزدیک تر» حاصل سفر به ۵ قاره جهان است
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • «شمع محفل» در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • چاپ مجموعه‌داستانی درباره شهدای شاه چراغ و اغتشاشات ۱۴۰۱