Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@20:46:07 GMT

«کوثر»؛ نام مناسب برای پول ملی ایران

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۹۰۵۱۱

«کوثر»؛ نام مناسب برای پول ملی ایران

گروه اقتصاد ــ «کوثر» به معنای خیر کثیر، نامی مناسب در شأن واحد پول ملی جمهوری اسلامی ایران است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمداسماعیل توسلی، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، در یادداشتی که در اختیار ایکنا، قرار داده، به بحث درباره برنامه مجلس شورای اسلامی برای انتخاب نام مناسب برای پول ملی جمهوری اسلامی ایران پرداخته است که متن کامل این یادداشت در ادامه می‌آید:

بسمه تعالی

مقدمه:

هم اکنون در مجلس شورای اسلامی و در کمسیون مربوطه مجلس بحثی تحت عنوان نام مناسب برای واحد پول جمهوری اسلامی ایران در جریان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین مناسبت کوتاه عرض میکنم، نگاهی تاریخی نشان می‌دهد در ضرب سکه‌ها به نظام مذهبی و نظام سیاسی توجه خاص شده و نماد هر دوی اینها روی پول‌ها حک می‌شد. یک طرف دینار تصویر قیصر روم و طرف دیگرش صلیب حک می‌شد. یک طرف درهم تصویر پادشاه ایران حک شده بود و زیر آن نوشته شده بود: نوش‌خُر یعنی گوارا باد و طرف دیگرش آتشکده با دو نگهبان.

اولین كسی كه دستور ضرب سكّه کاملا اسلامی را داد، حضرت علی (علیه السلام) در بصره به سال چهل هجری بود. در آن سکه یک طرف به خط کوفی حک شده بود: الله الصمد لم یلد و لم یولد ولم یکن له کفوا احد. و طرف دیگر: لا اله الا الله وحده لا شریک له. و در اطراف: محمد رسول الله ارسله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کله و لو کره المشرکون و در همان اطراف، سال و محل ضرب اینجور آمده: ضرب هذا الدرهم بالبصره سنه 40، البته عمر حضرت کفاف نکرد آن را گسترش دهد. اگر ملاحظه بفرمایید در پشت دلار نوشته شده: IN GOD WE TRUST)) به خدا ایمان و اعتماد داریم.

نتیجه:

با این مقدمه، به نظر بنده نام مناسب و لایق شأن واحد پولی جمهوری اسلامی که به تنهایی بار معنای لازم را برای هم نشانه سیاسی ما که جمهوری اسلامی است و هم نشانه مذهبی ما که اسلام اهل بیتی و امامیه اثنی عشری است و هم اشاره به برکت یافتن مال با توکل بر خدا دارد واژه رسا و کوتاه و زیبای«کوثر» به معنای خیر کثیراست. در نزد همه محبین اهل بیت واژه کوثر تداعی کننده نام فاطمه الزهراء (سلام الله علیها) است. علامه جوادی آملی (دامت برکاته) هم در گفتار وزین‌شان، اقتصاد اسلامی را با وجه ممیزه اقتصاد کوثری و در مقابل اقتصاد تکاثری نظام سرمایهداری تعریف کردند.

بنده با نشانه‌های ملی‌گرایی و مادی گرایی صرف مثل نام «پارسه» که مادی گرایی محض را تداعی می‌کند مخالفم. پارسه تداعی‌کننده نظام سیاسی پادشاهی است. ضمن اینکه معنوی‌زدایی کامل در آن قابل مشاهده است. این در حالی است که به برکت خون شهدا با انقلاب عظیم اسلامی همه این مراحل را پشت سر گذاشتیم و رو به سوی حکومت عدل مهدی موعود حضرت حجت ابن الحسن العسگری (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در حرکتیم. برگشت به عقب به معنای ارتجاع است نه توسعه و پیشرفت.

وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى

محمد اسماعیل توسلی، استادیار دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی(ره)

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا توسلی اقتصاد اسلامی پول ملی کوثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۰۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد معاون استاندار از آپارتمان‌سازی در قم

معاون عمرانی استانداری قم گفت: معماری ایرانی اسلامی یک موضوع مهم است.سبک آپارتمان‌سازی آسیب‌های مختلفی ازجمله مباحث اجتماعی به دنبال داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی متقیان ظهر امروز در همایش اعضای شوراهای اسلامی استان قم که به مناسبت روز ملی شوراها در سالن همایش‌های رضوان شهرداری قم برگزار شد، اظهار داشت: در کنار تمام تحریم‌های جهانی، ولایت و مردم سبب شده‌اند که بیش از 45 سال این کشور پایدار باشد.

وی با اشاره به اینکه هر جا مردم در صحنه بودند، جمهوری اسلامی به پیروزی رسیده است، افزود: نماد مردم و تبلور مردم در قانون اساسی شوراها هستند و شهرداران نیز نماد شوراها هستند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم با بیان اینکه مؤمنین کارهای خود را با مشورت انجام می‌دهند، عنوان کرد: نماد مشورت در جامعه اسلامی شوراها هستند که باید از این ظرفیت در پیشبرد اهداف استفاده کنیم.

وی با تأکید بر اینکه تشکیل شوراها سبب تحکیم پایه و قدرت جمهوری اسلامی است، خاطرنشان کرد: پایه و محور نظام جمهوری اسلامی مردم هستند و هرچقدر مردم در صحنه باشند، تاب‌آوری نظام افزایش پیدا خواهد کرد.

متقیان با بیان اینکه شوراهای اسلامی نقطه مقابل نظام‌های استبدادی هستند، تصریح کرد: نظام اجتماعی کشورهایی که همچنان پادشاهی است هنوز به سمت مردم نرفته است.

وی حل مشکلات مردم در شوراها را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: مردم هر بخش، روستا و شهر بهتر از هر مدیری نسبت به مشکلات آگاهی دارند و استفاده از این ظرفیت در مدیریت آن منطقه بسیار مؤثر است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم با تأکید بر اینکه اگر شوراهای شهری الگو باشند شوراهای دولتی نیز از آن‌ها پیروی خواهند کرد، گفت: هر زمانی که شوراها همدل باشند، اقدامات پیش رفته است.

وی با اشاره به اینکه وضع عوارض سنگین مشارکت مردم در ساخت‌وساز را کاهش می‌دهد، تصریح کرد: این اتفاق همچنین سبب افزایش تخلفات ساخت‌وساز می‌شود.

متقیان با بیان اینکه معماری ایرانی اسلامی یک موضوع مهم است، اظهار داشت: سبک آپارتمان‌سازی آسیب‌های مختلفی ازجمله مباحث اجتماعی به دنبال داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارگران رزمندگان حقیقی نظام جمهوری‌ اسلامی هستند
  • سبک آپارتمان نشینی امروزی آسیب‌هایی را در پی دارد
  • سبک آپارتمان نشینی امروزی آسیب‌های را در پی دارد
  • مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • انتقاد معاون استاندار از آپارتمان‌سازی در قم
  • چرا اوضاع مالی اهل علم خوب نیست؟
  • «وعده صادق» و تثبیت جایگاه ویژه ایران در نظام امنیتی غرب آسیا
  • آیت‌الله خاتمی، خطیب نماز جمعه تهران: حجاب نباید جامعه را دو قطبی کند/ دشمنی با ایران بازی با دم شیر است/ دشمنان ما در هر نقطه جهان که هستند بدانند رژیم صهیونیستی نابود شدنی است
  • متدینین در مسئله عفاف و حجاب، منطقی بحث کنید
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است