Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ابوالفضل ظهره وند کارشناس مسائل  بین الملل درباره کاهش شانس ترامپ برای انتخاب دوباره رئیس جمهور آمریکا در راستای ترور سردار سلیمانی، گفت: دونالد ترامپ دچار یک اشتباه محاسبه راهبردی شده و تصور نمی‌کرد برنامه‌ای را که برای بعد از ترور سردار سلیمانی برای ایران تنظیم کرده بدین شکل به هم بخورد، در واقع میلیون‌ها نفر در حمایت از مسیر سردار سلیمانی و تقبیح عمل تروریستی آمریکایی‌ها در سطح منطقه به صحنه آمدند و هرگز رئیس جمهور واشنگتن و استراتژیست‌های کنار او چنین برآوردی از این اقدام  نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار سیاسی- او افزود: ترامپ در پی ترور سردار سلیمانی دو حالت  را پیش‌بینی می کرد؛ اول اینکه ایران در پی این اقدام تروریستی در موضع انفعال قرار می‌گیرد و بر سر میز مذاکره با واشنگتن می‌نشیند و آنچه را  که ترامپ می‌خواهد را از ایران دریافت می‌کند و همین موضوع بزرگترین پوئن پیروزی اش در انتخابات ۲۰۲۰ می‌شود. همچنین حالت دوم این بود که  تهران در مقابل  دست به اقدامی می‌زند  که در واکنش به آن ترامپ پیش بینی خود یعنی  حمله به  ۵۲ نقطه از  تهران را که از قبل طراحی شده بود را انجام می دهد و به این ترتیب باز هم ایران در موضع انفعال و ضعف قرار می گیرد، در حالی که حضور دهها میلیون جمعیت در تشییع پیکر سردار سلیمانی پیام قوی را به آمریکایی‌ها داد.

ظهره وند تصریح کرد: در واقع ترور سردار سلیمانی بیش از پیش اهداف او و جمهوری اسلامی ایران در مقابله با یک جانبه گرایی  را در منطقه مخابره و تکثیر کرد و در پی آن  همه مردم کشورمان و دیگر کشور های آزاده  اعلام کردند که هر یک از آنها یک سردار سلیمانی هستند و می توان گفت که شرایط بعد از ترور سردار سلیمانی به هیچ وجه با برآورد آمریکا تطبیق نداشت.

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه کنگره آمریکا اختیارات ترامپ را برای درگیر شدن در یک جنگ احتمالی محدود کرده است، گفت: در این موضوع برخی از سناتور‌های جمهوری خواه کنگره واشنگتن با دموکرات‌ها هم نظر هستند و به نظر من  دورنمای پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ بسیار ضعیف است. به ویژه اینکه مسیر برخورد با حضور نظامی آمریکایی‌ها اکنون از طرف جریان مقاومت در پیش گرفته شده است. من  پیش بینی می‌کنم که در آینده نه چندان دور شاهد تجدید نظر آمریکایی‌ها  برای حضور در منطقه باشیم.

او افزود: در حقیقت ترامپ در قماری که با ترور سردار سلیمانی انجام داده، بازنده بود و این باخت را می توان در الفاظ او مشاهده کرد. چراکه در گفتمان رئیس جمهور واشنگتن به وضوح می‌توان عدم تعادل را دید و این موضوع مشخص است که ترامپ از لحاظ روانی به هم ریخته است. افزون بر این پاسخ کوبنده سپاه پاسداران به پایگاه واشنگتن ضربه اصلی بود که آمریکایی‌ها را بعد از ۱۰ روز  در عدم تعادل نگه داشته، بنابراین به نظر من ترامپ از همه نظر بازی را واگذار کرده است.

گفتنی است که پایگاه اینترنتی آمریکایی دیلی بیست در گزارشی با اشاره به تصمیم ترامپ برای صدور دستور ترور سردار سلیمانی به ارتش تروریست آمریکا نوشت پاسخ ایران به این جنایت می‌تواند شانس او برای انتخاب دوباره به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا را کاهش دهد.

این پایگاه در گزارشی در مورد آشفتگی دولت آمریکا بعد از ترور سپهبد قاسم سلیمانی نوشته است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به شدت نگران است که پاسخ ایران به این ترور می‌تواند شانس او  برای انتخاب دوباره را کاهش دهد.

آمریکا بامداد روز جمعه ۱۳ دی ماه با حمله هوایی به فرودگاه بغداد سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس و ۱۰ تن دیگر از جمله فرمانده نیرو‌های بسیج مردمی عراق را به شهادت رساند. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در یک کنفرانس خبری رسما اعلام کرد به دستور مستقیم او عملیات انجام شد.

این پایگاه با بیان اینکه دولت ترامپ بعد از انجام این ترور در توجیه اقدام خود به رسانه‌ها با مشکل روبه‌رو شده بود، نوشته است که «در صدر دولت رئیس‌جمهوری مضطرب قرار داشت که به اعضای دولت گلایه می‌کرد که قتلی که اخیرا دستورش را صادر کرده بود، می‌تواند بر چشم‌انداز انتخاب دوباره‌اش تأثیر منفی بگذارد و او را به باتلاقی خودساخته در خاورمیانه بکشد.»

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ترامپ سردار سلیمانی ترور سردار سلیمانی ظهره وند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۳۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین طی نشست سران گروه ۲۰ در اوساکا ژاپن - ژوئن ۲۰۱۹

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی
  • آمریکا و رژیم صهیونیستی بیش از پیش منزوی شده اند
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟