Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@21:37:11 GMT

بهره‌برداران هزینه‌های زیست محیطی را بپردازند

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۹۵۱۴

بهره‌برداران هزینه‌های زیست محیطی را بپردازند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: هر کسی آسیبی به محیط زیست وارد کند باید مطابق اصل 50 قانون اساسی، هزینه‌های زیست محیطی و اجتماعی آن را بپردازد.

به گزارش خبرگزرای فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، احمد یزدان پناه در ششمین جلسه کارگروه مقابله با گرد و غبار استان اظهار کرد: هر کسی آسیبی به محیط زیست وارد کند باید مطابق اصل 50 قانون اساسی، هزینه‌های زیست محیطی و اجتماعی آن را بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی بر ضرورت تشکیل کمیته فنی متشکل از نمایندگان آستان قدس رضوی، امور دام جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری پیرامون ساماندهی چرای دام در مراتع اشاره کرد و افزود: کشت دیم در عرصه‌های فرسایش پذیر و مناطقی که فاقد پتانسیل اکولوژیک هستند لازم است.

وی در ادامه ضمن اشاره به لزوم مهار کانون‌های گرد و غبار، توجه به روش‌های نوین کشاورزی و دامداری و تبیین معضل گرد و غبار ناشی از معادن استان خصوصاً معادن پلاسری شهرستان خواف، بر لزوم برگزاری جلسات کارشناسی با حضور صاحبان صنایع به منظور احیاء عرصه‌های معدنی تخریب شده  تاکید کرد و افزود: اعتبارات ریز گرد سال جاری باید با اولویت بندی در شهرستان‌های سرخس، خواف و گناباد تخصیص داده شود.

یزدان پناه ادامه داد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مکلف است در زمان صدور و تمدید پروانه بهره برداری، شروطی را برای احیاء عرصه‌های تخریب شده برای متقاضیان درنظر بگیرد که در نتیجه آن بهره برداران ملزم به اجرای اقدامات اصلاحی و احیایی عرصه مورد استفاده شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در ادامه طی سخنانی ضمن اشاره به شرایط متفاوت استان در خصوص آسیب پذیری از معضل گرد و غبار، بر لزوم احداث ایستگاه‌های پایش گرد و غبار در مناطق مرزی و مستعد بروز این پدیده همچون شهرستان سرخس اشاره کرد و افزود: مکان‌یابی و تعیین مناطقی که به لحاظ میزان تأثیر گرد و غبار فرامرزی بر حوزه شمال شرق کشور اثر گذار هستند باید از سوی کارشناسان و متخصصان مرتبط هر چه سریعتر صورت پذیرد.

تورج همتی ضمن اشاره به مصوبه پنجمین کارگروه مقابله با گرد و غبار استان درخصوص انتخاب روستای چاله زرد به عنوان روستای پایلوت مهار پدیده گرد و غبار استان، خواستار افزایش اعتبار تخصیص یافته از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان به منظور احیاء پوشش گیاهی در کانون های گرد و غبار این منطقه شد.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد و تبادل مطالعات دانشگاهی و بین بخشی پیرامون شناسایی کانون‌های گرد و غبار در استان و اولویت بندی منشأهای گرد و غبار که به مطالعات جامع تری نیاز دارد، بسیار کلیدی و البته مغفول است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ضمن اشاره به اینکه به نظر می‌رسد اظهار نظر در خصوص منشأ گرد و غبار فرامرزی نیاز به مطالعات دقیق تر و گسترده‌تری دارد، گفت: مقرر شده است در نشست آتی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برنامه میان مدت خود را در خصوص کنترل کانون‌های گرد و غبار استان ارائه کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز در ادامه ضمن اشاره به سابقه 60 ساله کنترل کانون‌های گرد و غبار در خراسان رضوی اظهار کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته، تعداد 15 کانون گرد و غبار در 14 شهرستان درگذشته به 30 کانون در 20 شهرستان افزایش یافته است. 

علیرضا صحرایی ضمن اشاره به چالش‌های اجتماعی در موضوعاتی همچون دیم کاری و چرای مازاد بر ظرفیت مراتع گفت: ورود دام‌های اهلی به مراتع شهرستان سرخس حدود 24 هزار رأس است درحالیکه ظرفیت این مراتع چهار هزار رأس دام تعیین شده است و از طرفی سالانه بخش قابل توجهی از اراضی آستان قدس، در اختیار مردم به منظور دیم کاری قرار می‌گیرد.

وی همچنین گفت: تاکنون 570 هزار هکتار عرصه جنگلی در مناطق کویری همچون بجستان،گناباد، خلیل آباد، سبزوار، بردسکن، سرخس و مه ولات احداث شده است و به نظر می‌رسد برای مقابله با گرد و غبار در استان نیازمند همراهی بیشتر ارگان‌های متولی هستیم.

انتهای پیام/ 70061

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست خراسان رضوی قانون اساسی گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۹۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است

محمدحسن اسدی در آیین تقدیر و تجلیل از پاکبانان سطح منطقه ۷ شهرداری شیراز گفت: عشق، محبت و دوستی در دل پاکبانان موج می‌زند و با تلاش خود توانسته‌اند شهر شیراز را به‌عنوان تمیزترین شهر کشور، شهر پایتخت زیست‌محیطی آسیا و شهری که در یک سال حتی یک روز آلودگی هم نداشته شناخته شود، تبدیل کنند.

او ضمن تشکر از یاوران پای‌کار شهرداری منطقه ۷ شیراز که پیش‌قدم هستند، بیان کرد: این منطقه از مناطق کم برخوردار است، اما طی چند ماه گذشته شهرداری شیراز، بزرگراه سرلشکر شهید استوار را به بهره‌برداری رسانید و دو تقاطع شهید استوار ـ نصر شرقی و شهید استوار -خلیج‌فارس نیز کلنگ‌زنی شد که قول دادیم طی ۱۵ ماه آینده به بهره‌برداری و افتتاح برسانیم و قطعاً امسال و سال‌های آینده شاهد اتفاقات خوبی در این منطقه خواهیم بود.

اسدی با بیان اینکه پاکبانان از زحمتکش‌ترین قشر شهرداری هستند، گفت: ما فصل جدیدی در شورای اسلامی شهر و شهرداری شروع می‌کنیم و آن‌هم توجه بیشتر به شما پاکبانان است و مسوولان مناطق با استفاده از ظرفیت قانون، برای همه پاکبانان برنامه‌های مختلف شود.

علی امینی، شهردار منطقه ۷ شیراز نیز گفت: سال گذشته پروژه‌های متعدد و بزرگ در منطقه ۷ افتتاح و کلنگ زنی شد که در سال ۱۴۰۳ حتماً می‌توانیم این پروژه‌ها را تقدیم شهروندان در منطقه کنیم که نشان‌دهنده همت شورا و شهردار است. اگر پاکبانان و کارگران نبودند، شهر به زیبایی خود نمی‌رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • ‌ پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند