Web Analytics Made Easy - Statcounter

چانگ هووا، سفیر چین در دیدار از رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی بر علاقه‌مندی کشورش برای گسترش روابط با دانشگاه علامه‌ در خصوص توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی ضمن خوش آمدگویی به سفیر چین و همراهان، در خصوص رتبه دانشگاه علامه طباطبائی در میان مراکز علمی دیگر گفت: این دانشگاه در حال حاضر جزو ۱۰دانشگاه برتر کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمرکز اصلی آن بر حوزه علوم انسانی و اجتماعی است و بیشتر از پرداختن به تشریفات سعی می کند عمل گرا باشد.

وی اظهار داشت: هم اکنون ۱۶هزار دانشجو، ۶۰۰استاد تمام وقت و هزار استاد نیمه وقت در این دانشگاه مشغول به فعالیت و انجام کارهای علمی هستند. دانشگاه در بسیاری از رشته مانند مدیریت صنعتی، مدیریت تکنولوژی اطلاعات و حقوق نفت و گاز قطب محسوب می شود و در حال حاضر تنها دانشگاهی است که مرکز مطالعات چین را دایر کرده و در این زمینه فعالیت می کند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی به تاسیس دفتر مطالعاتی در دانشگاه شانگهای چین، توسط دانشگاه علامه طباطبائی اشاره کرد و گفت: با مذاکرات مقدماتی که انجام شده است، جهش و رشد فوق العاده ای در روابط دانشگاهی بین ایران و چین پیش روست و توقع داریم همانطور که دولت و دانشگاه های چین در شرایط مختلف اقتصادی و سیاسی با ما همکاری کرده اند، در اوضاع کنونی نیز تحت تاثیر فضای بین المللی به وجود آمده قرار نگیرند و روابط علمی و فرهنگی به ویژه در حوزه های علوم انسانی گسترش یابد.

وی با بیان اینکه ما پتانسیل و جایگاه دانشگاه های چین را به خوبی می شناسیم، گفت: اطلاع داریم که در دانشگاه های چین تئوری ها و دیدگاه های متفاوتی در حال شکل گیری است و در ایران نیز دانشگاه علامه طباطبائی مرکز اصلی نظریه پردازی و ایجاد تئوری های جدید توسط استادان ایرانی است که اگر موانعی برای توسعه روابط ایجاد نشود، می توانیم با همکاری هم، اندیشه ها و نظریه های جدیدی به دانشگاه های دنیا عرضه کنیم و روابط دانشگاهی ایران و چین به یک الگوی در دنیای جدید تبدیل شود.

در ادامه دکتر سیدجلال دهقانی فیروزآبادی، معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه ایران و چین جزو کهن‌ترین تمدن های بشری هستند، گفت: این دو تمدن همیشه رابطه مسالمت آمیزی با هم داشتند و الان یک فرصت مغتنم برای بازسازی و استحکام بخشیدن به این رابطه است، به همین دلیل ما در فصل بهار یک روز را به نام «فرهنگ چین» نامگذاری کرده ایم تا زمینه های متقابل شناخت فراهم شود.

همچنین دکتر شجاع احمدوند، معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی نیز در ادامه دیدار به وجود زمینه های فراوان همکاری در چین باستان و چین مدرن اشاره کرد و خواستار تعامل بیشتر با دانشگاه های چین و رفع موانع موجود شد.

دکتر ماندانا تیشه یار، مدیر دفتر همکاری های علمی بین الملل دانشگاه نیز گفت: چندی پیش  بر اساس اعلام شورای دولتی چین مبنی بر راه اندازی کتابخانه در ایران، دانشگاه علامه طباطبائی برای میزبانی این رویداد آمادگی خود را اعلام کرد. در حال حاضر راه‌اندازی کتابخانه تنها منوط به موافقت سفارت چین در ایران است و امیدواریم سفیر با این قضیه موافقت کنند تا کتابخانه هر چه زودتر راه اندازی شود.

دکتر سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی نیز در ادامه این دیدار با اعلام آمادگی برای برگزاری دوره های مشترک با دانشگاه های چینی بر اساس پیشنهاد رئیس جمهور چین، گفت: با توجه به اینکه دانشگاه علامه طباطبائی تنها دانشگاهی است که رشته ای با عنوان آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دارد، به همین منظور ما آماده ایم تا کارگاه های آموزشی یا مدارس تابستانی برای آموزش استادان زبان فارسی چین برگزار کنیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبائی،چانگ هووا، سفیر چین نیز در سخنانی با بیان اینکه دانشگاه علامه طباطبائی از عالی‌ترین دانشگاه های ایران است، گفت: ما خواهان ایجاد روابط بیشتر با این هستیم به خصوص که این دانشگاه در حوزه چین شناسی و آموزش زبان چینی نیز بسیار فعال است.

وی با اشاره به ریشه‌دار بودن روابط ایران و چین، خاطر نشان کرد: در گذشته جاده ابریشم قدیم باعث پیوند بین دو ملت شد و بنده نیز به عنوان یک دیپلمات در دنیای امروز وظیفه پیگیری توافق ها و توسعه روابط دو کشور را بر عهده دارم.

هووا گفت: خوشحالیم که در دانشگاه علامه طباطبائی به زبان چینی و چین شناسی توجه می شود و امیدواریم در آینده با گسترش هر چه بیشتر ارتباطات، اتاق چین شناسی این دانشگاه را تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه ما از چشم خودمان برای دیدن جهان استفاده می کنیم، افزود: در سال ۲۰۱۶با سفر رئیس جمهور چین به ایران روابط مشارکت راهبردی بین دو کشور ایجاد شد و ما اراده محکمی برای توسعه این مشارکت ها و روابط سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی با همکاری های عمل گرا داریم. هرچند در حال حاضر با فشارها و تحریم های آمریکا مواجهه ایم ولی از نظر ما این تحریم‌ها گروگان گیرانه است.

سفیر چین با ابراز خرسندی از نامگذاری یک روز به نام «فرهنگ چین» تاکید کرد: ایران به طور طبیعی، شریک خوبی برای ماست و روابط ما تنها محدود به روابط اقتصادی نیست بلکه حوزه های دیگر به ویژه علمی و فرهنگی را نیز در بر می گیرد و مسئولان مربوط در تلاش هستند تا موانع برای توسعه و گسترش هر چه بشتر روابط برداشته شود.

وی گفت: دیدگاه سفارت چین نسبت به تاسیس کتابخانه مثبت است و به محض دریافت نامه درخواست از طرف وزارت امور خارجه ایران حتماً حمایت می کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علامه طباطبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۵۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سید ابراهیم رئیسی صبح امروز جمعه در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس بین جمهوری اسلامی ایران و قاره پرظرفیت آفریقا و نیز تشکر از گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامات انجام شده برای برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط با آن، بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق با زمان‌بندی مشخص برای تحقق اهداف اجلاس تاکید کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه گام اول برای موفقیت و تحقق اهداف این اجلاس وجود اراده میان طرفین است که نفس برگزاری اجلاس نماد و نمودی از وجود این اراده است، گفت: گام دوم شناخت ظرفیت‌های متقابل است که اقدام وزارت صمت برای برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در کنار این اجلاس، قدم مهمی برای معرفی این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به کشور‌های آفریقایی است.

دکتر رئیسی همچنین با بیان اینکه به رغم تحریم‌ها و فشارها، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های بسیاری داشته و امروز می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید، افزود: کسب شناخت از پیشرفت‌ها و دستیابی ایران به فناوری‌های نوین بسیار مهم است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقویت همکاری‌ها با کشور‌های قاره آفریقا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مورد تأکید امام راحل بوده و در این سال‌ها نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر این مسئله تأکید داشته‌اند، اظهار داشت: تفاوت معناداری در نگاه جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های غربی به قاره آفریقا وجود دارد، ما به دنبال همکاری با کشور‌های آفریقایی برای این کشور‌ها و پیشرفت آنها هستیم، اما کشور‌های غربی به گواهی تاریخ صرفاً به دنبال چپاول منابع و ثروت‌های کشور‌های آفریقایی بوده و هستند.

دکتر رئیسی با بیان اینکه به باور ما در صورت فراهم بودن بستر‌های لازم، مردم کشور‌های آفریقایی همانند کشور‌های غربی دارای استعداد و زمینه‌های فراوانی برای پیشرفت و دستیابی به جایگاه‌های رفیع علمی و فناوری هستند، تصریح کرد: اگر چه کشور‌های غربی اینگونه تبلیغ می‌کنند که فقط خودشان توانایی دستیابی به فناوری‌های نوین را دارند، اما باور داریم که استعداد‌ها و توانمندی‌های کشور‌های آفریقایی در این زمینه به هیچ وجه کمتر از کشور‌های غربی نیست.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت شناخت دقیق ظرفیت‌ها و استعداد‌های موجود در کشور‌های آفریقایی، وجود معادن و منابع گسترده در این کشور‌ها و فناوری و دانش لازم برای بهره‌برداری و فرآوری این معادن در جمهوری اسلامی ایران را ظرفیت‌های متقابل و مکمل توصیف و اضافه کرد: کشت فراسرزمینی و تامین منابع اولیه برای مراکز تولیدی و صنعتی با قیمت مناسب از دیگر زمینه‌های همکاری با آفریقا هستند.

دکتر رئیسی با بیان اینکه خدمات فنی-مهندسی در جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی بسیار پیشرفت داشته است، به بهره‌برداری از سد ساخته شده در کشور سریلانکا توسط متخصصان ایرانی در روز‌های گذشته اشاره کرد که با بالاترین سطح تکنولوژی‌های نوین احداث شده بود و تصریح کرد: امروز متخصصان ایرانی توانمندی ساخت پالایشگاه و نیروگاه‌های پیشرفته را دارند و این ظرفیت مهمی برای گسترش همکاری‌های فیمابین ایران و کشور‌های آفریقایی است.

رئیس جمهور گام بعدی در زمینه گسترش روابط دو طرف را شناخت موانع پیش‌رو و تلاش برای رفع آنها دانست و خاطرنشان کرد: تمهید زیرساخت‌های لازم برای گسترش روابط از جمله توسعه و تقویت خطوط کشیرانی، خطوط هوایی و رفع مشکلات نقل و انتقالات مالی و پولی از زمینه‌های ضروری برای گسترش روابط و همکاری‌ها میان دو طرف است.

دکتر رئیسی ادامه داد: طبیعتاً هر کدام از کشور‌های آفریقایی شرایط خاص خود را دارند و لذا برای توسعه روابط با این کشور‌ها لازم است برنامه متناسب با وضعیت هر کدام از کشور‌ها تهیه و عملیاتی شود.

رئیس جمهور ضمن تشکر از گزارش ارائه شده در زمینه برنامه وزارت صمت برای رفع موانع موجود در مسیر گسترش روابط تا اجلاس سال آینده، گفت: یکسال زمان برای رفع این مشکلات زمان بسیار طولانی است و باید تلاش کنید موانع موجود نهایتاً در مدت ۳ ماه برطرف شود؛ وزیر و دست‌اندرکاران وزارت صمت نشان داده‌اند که توانمندی این کار را دارند و رفع این موانع نباید یکسال به طول بیانجامد.

دکتر رئیسی نکته مهم بعدی را برای گسترش همکاری‌های میان ایران و کشور‌های آفریقایی بعد از برنامه‌ریزی‌های لازم با زمانبندی دقیق، پیگیری مجدانه برشمرد و افزود: شرط موفقیت در رسیدن به اهداف برنامه‌ریزی شده، پیگیری مجدانه به شکل روزانه است و محول کردن کار‌ها به گردش کار‌های اداری معمول نمی‌تواند اهداف مدنظر را محقق کند. لازم است در این زمینه از بخش خصوصی که کار‌ها را نه حتی روزانه بلکه ساعتی پیگیری می‌کنند، الگو گرفته شود.

رئیس جمهور با اظهار امیدواری نسبت به اینکه برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط و پیگیری‌های بعدی با توجه به ظرفیت‌های متقابل و متناسب ایران و آفریقا بتواند باعث تحقق اقتصاد مکمل میان طرفین شود، اظهار داشت: هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری برای همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در یکسال آینده به هیچ وجه متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست و حتما باید به سمت هدف ۱۰ برابری حجم همکاری‌های اقتصادی و تجاری فیمابین حرکت کنیم.

دکتر رئیسی با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در جمهوری اسلامی را که در سال گذشته حجم صادرات آنها به حدود ۲ میلیارد دلار رسید، از جمله ظرفیت‌های بسیار مناسب برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و روابط تجاری برشمرد و تصریح کرد: در سفر‌هایی که به برخی کشور‌های آفریقایی داشتم و در نمایشگاه‌هایی که در این سفر‌ها برگزار شده بود، محصولات دانش‌بنیان ایرانی در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی، درمانی، پزشکی و دیگر زمینه‌ها مشتری‌های بسیار خوبی پیدا کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه زمینه‌های صادراتی خوبی میان ایران و کشور‌های آفریقایی وجود دارد و عموما شاهد بوده‌ایم که کشور‌های آفریقایی برای همکاری با ایران تمایل زیادی دارند، خاطرنشان کرد: امیدوارم این نشست منشا تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های سازنده و موثری برای ارتقای اقتصاد مکمل و اثربخش میان ایران و کشور‌های آفریقایی و منشا پیشرفت اقتصادی بیش از پیش برای دو طرف باشد.

دیگر خبرها

  • مخبر: تهران علاقه‌مند به گسترش مناسبات خود با بورکینافاسو است
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی پیرامون حضور وزیر علوم در این دانشگاه: آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید! شما اخراج اساتید ضد انقلاب و اسلام و دین از دانشگاه‌ را، تبدیل به ابزاری برای تسویه‌حساب‌های شخصی کردید
  • وزیر دفاع روسیه در دیدار با وزیر دفاع ایران: آماده گسترش همکاری های نظامی هستیم
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین بر گسترش روابط نظامی
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین به گسترش روابط نظامی با ایران
  • اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی
  • غرب تحمل افزایش روابط ایران با همسایگان را ندارد