Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا امید حاجتی چهارشنبه در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری خوزستان که در محل سالن شهید رجایی استانداری برگزار شد یکی از دلایل بهم‌ریختگی ترکیب جمعیتی را ماده یک اصلاح موادی از قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری مصوب سال ۱۳۶۲ بیان کرد و افزود: بر اساس این اصلاحیه، روستاهای مرکز بخش فارغ از اینکه چه تعداد جمعیت دارند؛ باید به شهر تبدیل شوند و علاوه بر این روستاهایی که جمعیت آنها به سه هزار و ۵۰۰ نفر می‌رسند نیز به بخش تبدیل خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر شورای برنامه ریزی استان با بیان اینکه اجرای این قانون باعث شده تا به صورت ناخودآگاه، متعالی و به توسعه رسیدن دارای تعریفی شود که جامعه مولد کشور را با چالش مواجه کرده است

گفت:تبدیل روستاها به شهر فارغ از اینکه با چه کیفیت و منبع درآمدی انجام می شود، باعث پیروی ناگزیر کشور از آن شده در حالی که وضع چنین قوانینی فاقد پیش بینی و بررسی تبعات بعدی هستند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تاکید کرد: چنین قوانینی باعث می شوند که در برنامه‌های توسعه، به دلیل اجرای قانون و نیز فضای حاکم بر تفاوت‌های رفاهی در ارائه خدمات بین جامعه شهری و روستایی، روستاییان را به سمت شهرنشینی سوق دهیم.

تفاوت‌های آماری در شاخص‌های روستایی خوزستان با متوسط کشوری

وی همچنین در بخش دیگری از این نشست، بیان‌داشت: اگر به صورت کلان توسعه را بپذیریم، طبیعتاً با توجه به اهمیت و نقشی روستایی در تولید و مولد بودن سهم قابل ملاحظه‌ای از توسعه را به خود اختصاص می‌دهند.

حاجتی به مطالعات انجام شده مجمع تشخیص مصلحت نظام که در حوزه روستایی استان انجام داده، اشاره کرد و گفت: برخی شاخص‌های استانی در حوزه روستایی دارای تفاوت‌های فاحشی با متوسط کشوری دارند.

وی با بیان اینکه ۲۰ درصد جمعیت استان خوزستان روستایی و ۸۰ درصد دیگر شهری هستند، گفت: رشد جمعیت در روستاهای کشور منفی ۰.۶۸ درصد است اما در خوزستان منفی ۲.۰۴ درصد است که از تفاوت بسیار زیادی با متوسط کشوری برخوردار است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ادامه داد: روستاهای خوزستان با بُعد خانوار ۳.۹۱ درصدی، رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است و در بخش جمعیت عشایری، خوزستان رتبه چهار کشور را دارد.

حاجتی خاطرنشان کرد: از نظر نرخ بیکاری جمعیت روستایی متوسط کشوری ۱۰.۸ درصد است که این شاخص در خوزستان به صورت متوسط ۱۲.۲ درصد است اما با این وجود، مشارکت جامعه روستایی خوزستان از متوسط کشور بالاتر است.

وی با بیان اینکه خوزستان از نظر نسبت جوانی جمعیت روستایی یعنی سن ۱۵ تا ۲۴ سال، سومین استان کشور است، گفت: در نهایت سهم روستاهای استان در سرانه تولید ناخالص داخلی بدون لحاظ نفت، ۸۷ درصد است در صورتی که متوسط کشوری ۶۹ درصد است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خوزستان با تاکید بر اینکه تفاوت‌های فاحش بین سطح رفاه و زندگی در روستا و شهر وجود دارد، گفت: این موضوع باعث شده تا روستا نشینان بخاطر این اختلافات، به سمت حاشیه نشینی در شهرها گرایش پیدا کنند که این خود منجر به ایجاد تبعات و معضلات متعددی برای جامعه شهری شده است.

بر اساس این گزارش، فرسایش اراضی، کاهش یا قطع منابع آبی و از بین رفتن منابع مورد نیاز برای فعالیت اقتصادی در روستاها و همچنین تبدیل بی‌رویه روستا به شهر، اجرای پروژه‌های عمرانی، ادغام، جابجایی و تجمیع روستاهای سانحه دیده، بروز جنگ تحمیلی و نیز کم‌شماری در آمارگیری‌ها عامل کاهش تعداد آبادی‌های دارای سکنه کشور طی سه دهه اخیر بوده اند.

برچسب‌ها خوزستان اشتغال زایی توسعه روستایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خوزستان اشتغال زایی توسعه روستایی خوزستان اشتغال زایی توسعه روستایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۶۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه خروج از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد رئیس زاده، با اشاره به خدمات ارزشمند جامعه مامایی کشور، گفت: زیربنای اصلی توسعه پایدار و اقتدار هر کشور تناسب مستقیم با نیروی جوان مولد دارد و حتماً یکی از مؤلفه‌های تقویت جمعیت سالم مولد، عملکرد جامعه عظیم ۷۶ هزار نفری مامایی کشور است. از این منظر جامعه مامایی ارزش بالایی دارد و باید برای تحقق آینده کشور بر روی جامعه مامایی سرمایه گذاری‌های کلان در بعد علمی و کارکردی انجام شود. این سرمایه گذاری‌های کلان لازمه توسعه و تعالی و جوانی جمعیت است. اگر ما می‌خواهیم از سیاه چاله جمعیتی بیرون بیاییم و از آن پنجره طلایی جمعیت استفاده کنیم، حتماً باید قدر جامعه مامایی را بدانیم.

وی به آمار قابل توجه در حوزه جمعیت اشاره کرد و افزود: ما در سال‌های ۹۲ تا ۴۰۰ یک شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی داشتیم. در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، ۱۲ و ۴ دهم درصد کاهش موالید داشتیم. این کاهش را هنوز داریم اما سرعت شیب کمتر شده است با اقدامات خوبی که در این دولت و با تلاش وزارت بهداشت شده است سرعت نزول کمتر شده است.

رئیس زاده ادامه داد: در ۱۴۰۰، یک میلیون و ۱۱۴ هزار تولد داشتیم. ۱۴۰۱ یک میلیون و ۷۵ هزار و در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۷ هزار. لذا کاهش ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۳ و ۶ دهم بوده اما کاهش ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ یک و ۶ دهم بود و جلوی سقوط آزاد کاهش موالید گرفته شد.

وی با استناد به آخرین آمار سازمان نظام پزشکی گفت: از ۷۶ هزار جمعیت مامایی کشور تنها ۱۰ درصد آنها پروانه مطب دارند، یعنی ۷ هزار و ۷۱۲ پروانه فعال مامایی داریم. یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تشویق به فرزندآوری، این است که دوران زایمان و بارداری به تجربه خوشایند و مطمئنی تبدیل شود و هرقدر این تجربه شیرین باشد، تکرار آن محتمل‌تر خواهد بود و جمعیت عظیم جامعه مامایی در ایجاد این تجربه خوشایند نقش مهمی دارند که باید به کار گرفته شوند و این واقعیت‌ها را باید مسئولان کشور بدانند.

رئیس زاده گفت: جشن روز ماما باید یک جشن واقعی افزایش جمعیت سالم و قوی باشد و حتماً ما باید به آینده امیدوار باشیم و موظفیم که به نسل جدید امید و نشاط بدهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • مستحکم شدن جامعه هدف با دادن مشاوره دقیق و درست
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد
  • ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • راه خروج از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • آخرین خبرها از وضعیت سدهای خوزستان؛ سد دز پر شد
  • سد بزرگ ایران پر شد | هشدار مهم : از رودخانه فاصله بگیرید