Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-27@04:53:36 GMT

داوران باید حرف آخر را در VAR بزنند (گزارش)

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۳۵۸۰۳

به گزارش ایلنا، مدلی که کمک داور ویدئویی در لیگ برتر استفاده می‌شود، سوژه اصلی این فصل بوده. در فوتبال انگلیس باید از همان روشی استفاده می‌کردند که در جام جهانی روسیه و بعد در لیگ قهرمانان استفاده شد اما نه؛ انگلیسی‌ها چیزها را بهتر می‌دانند!

ورود VAR به لیگ برتر خاطرات زمان خودبرتربینی انگیسی‌ها را زنده کرده است‌؛ «ما بهتر می‌دانیم!».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاطراتی که باعث ایجاد بی‌اعتمادی در بین کشورهای جهان شد.

نهاد بین‌المللی قانونگذار فوتبال (IFAB) در بهار سال 2018 بعد از چند استفاده آزمایشی در اقصی‌نقاط جهان، تصویب کرد که استفاده ازVAR در سراسر دنیا همگانی شود. بعد نوبت به جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا رسید که دستور دهد تا این تکنولوژی در جام جهانی روسیه مورد استفاده قرار بگیرد؛ حتی با اینکه او نسبت به استفاده از این پدیده به دلایل منطقی تردید داشت اما در دامان قول‌هایی که در زمان کمپین انتخاباتی‌اش داده بود، گرفتار شد. در پایان ثابت شد که این تصمیمی ارزشمند بوده است و نگرانی‌ها بابت اینکه فیفا تصمیمی عجولانه گرفته بی‌اساس بوده.

یوفا هم به درستی VAR را به لیگ قهرمانان آورد؛ با تنها یکی 2 تغییر و تفسیر کوچک. با حضور رؤسای داوری مثل کولینا و بوساکا در فیفا و روزتی در یوفا، همه از کار اولیه خوبی که صورت گرفته بود، راضی بودند.

این فقط یک چالش تکنولوژیک نبود؛ یک نظریه فکری بود. هر مرد یا زنی که جرأت ورود به دنیای داوری را داشته باشد، نیاز به یک نفس قدرتمند دارد. این برای حفظ اعتماد به نفس آنها که هر هفته با بازیکنانی رو به رو می‌شوند که می‌خواهند اجرای قوانین را در کمترین حالت ممکن نگه دارند و رسانه‌هایی که دائم در پی نق زدن هستند، حیاتی است.

همانطور که بوساکا می‌گوید «به داوران توضیح دادن اینکه شخص دیگری رخدادها را می‌بیند و شاید دید بهتری داشته باشد، کار ساده‌ای نبود. این غرور آنها را جریحه‌دار می‌کرد. من این را متوجه می‌شوم. من هم اگر بودم همین برداشت را داشتم. زمانی که اسپری را برای عقب نگه داشتن دیوار دفاعی در ضربات آزاد معرفی کردیم به یاد بیاورید. خیلی از داوران ما این را دوست نداشتند. آن مورد نسبت به VAR یک تغییر کوچک به حساب می‌آمد. علاوه بر همه موارد، آنها برای یک دلیل مشخص مخالف استفاده از اسپری بودند. بسیاری از داوران اعتراض می‌کردند که آنها باید اجازه این را داشته باشند که در اینگونه موارد شخصیت خودشان را به بازیکنان تحمیل کنند. اما بعد، از اسپری استفاده کردند و نظرشان تغییر کرد.»

حالا تصور کنید اگر داوران زیادی با استفاده از اسپری احساس ضعف کردند، احساس‌شان درباره اینکه از داور دیگری دستور بگیرند چیست؟ آن هم نه از داوری که لزوماً در ورزشگاه حضور داشته باشد؛ بلکه شاید صدها مایل دورتر و بدون فشار نشسته و از مجموعه‌ای از صفحات نمایشگر بازی را دنبال می‌کند.

اینکه VAR در جام‌جهانی جواب داد به سه دلیل اساسی بر می‌گردد. نخست؛ داوران جام جهانی تمام مراحل آماده‌سازی را به صورت تیمی پشت سر گذاشته بودند.

دوم؛ آنها می‌دانستند که در جهان بهترین هستند و اعتماد زیادی نسبت به خودشان و بقیه داوران داشتند. و سوم؛ همه آنها این بلند پروازی را داشتند که در فینال مسابقات حضور یابند و اگر کمتر اشتباه می‌کردند شانس‌شان بیشتر می‌شد.

روزتی در یوفا هم روشی مشابه را برگزید. او البته خوش‌شانس بوده که لیگ‌های اصلی اروپایی هم از VAR استفاده می‌کنند و داوران به کار با این ابزار جدید هم آشنایی داشتند و هم اعتماد.

سورپرایز اصلی بعد از تصویبات IFAB در مورد استفاده جهانی از VAR این بود که لیگ برتر تصمیم گرفت به سرعت این تکنولوژی را پیاده‌سازی نکند.

در واقع، اگر آن موقع این کار را انجام می‌دادند، هواداران، مدیران و مربیان تحمل بیشتری از خود نشان می‌دادند اما حالا چنین تحملی بعد از آنکه با یک سال فاصله لیگ برتر به باشگاه استفاده کنندگان از VAR پیوسته وجود ندارد.

نگرانی‌های اولیه لیگ برتر قابل فهم بود؛ هواداران به وقفه‌های طولانی به خاطر استفاده از VAR در وسط بازی‌ها اعتراض خواهند کرد. از این رو دستورالعمل بسیار مهم – و البته شکست‌خورده‌ای- برای داوران تهیه شد تا عملیات رفتن به پشت نمایشگر تعبیه شده در کنار زمین را نادیده بگیرند. این ماجرا 2 نتیجه منفی داشت. یکی از آنها مربوط به قوه ادراک بود؛ اگر تماشاگران ببینند داوران پشت نمایشگر می‌روند، دست‌کم شاهد یک صحنه دراماتیک خواهند بود و می‌دانند که اتفاقی در حال رخ دادن است و این بسیار بهتر از لحظات و دقایقی است که داوران انگشت‌شان را روی گوش‌شان می‌فشارند.

اما نتیجه دوم بدتر هم بود؛ داوران درون زمین هیچ گزینه‌ای جز قبول تصمیمات VAR نداشتند. حتی در موارد بحث‌برانگیزی مانند خطای هند. درون زمین، داوران می‌دانند که VAR از تصاویر و زوایای بسیاری سود می‌برد و دید بهتری نسبت به صحنه دارد. در واقع دیگر آنها مسئول اصلی مسابقه نیستند و اصلی‌ترین مسئولیت‌شان از آنها گرفته شده است. این چیزی نبود که IFAB خواستار آن بود. این چیزی نبود که کولینا، بوساکا و روزتی – و همه داوران طراز اول – می‌خواهند یا می‌خواستند.

اگر VAR بخواهد در لیگ برتر درست کار کند، باید قدرت به داوران بازگردانده شود. این یعنی استفاده از نمایشگرهای کنار زمین. و این البته یعنی لیگ برتر مانند بقیه دنیا رفتار کند. اولین بار نیست که فوتبال انگلیس به خاطر چیزی که پشت سر گذاشته باید تنها خودش را مقصر بداند.

نویسنده: Keir RADNEDGE

مترجم: رسول مجیدی

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بازی روسیه زمین لیگ برتر انگلیس یوفا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۵۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

در پی اتفاقات رخ داده در مسابقات کشتی نونهالان مازندران و مجروح شدن داور، جلسه‌ای در هیئت کشتی استان برگزار شد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در هفته‌های گذشته رقابت‌های کشتی نونهالان استان مازندران به جنجال کشیده شد و داور یکی از مبارزه‌ها مورد ضرب‌وشتم عده‌ای قرار گرفت.

فیلم منتشرشده در فضای مجازی از استفاده برخی افراد از چاقو، در حین درگیری داشت و با اتفاقاتی که در سالن رخ داد، داور که به شدت مجروح شده بود، در بیمارستان بستری شد.

در همین رابطه باتوجه به اینکه رئیس هیئت کشتی مازندران سرپرست تیم ملی فرنگی است و همراه با نیما صادقی داور S1 ایران که ریاست کمیته داوران هیئت مازندران را برعهده دارد، درگیر مسابقات قهرمانی آسیا در بیشکک بودند، روز گذشته (پنجشنبه) برای بررسی ابعاد ماجرا جلسه‌ای تشکیل شد.

این وضعیت مورد اعتراض داوران استان قرار گرفته و اینطور که پیداست در صورت عدم برخورد جدی و قاطع با چنین اتفاقاتی، اینگونه درگیری‌ها و ضرب‌وشتم‌ها رفته رفته در کشتی استان همه‌گیر می‌شود.

نیما صادقی رئیس کمیته داوران هیئت کشتی مازندران در همین رابطه به تسنیم گفت: در این جلسه تعدادی از داوران بین‌المللی استان حضور داشتند، رئیس هیئت قول پیگیری داد و مسائل دادگاهی داوری که مورد ضرب‎وشتم قرار گرفته بود نیز در حال انجام است. قول داده شد که در بحث امنیت داوران و سالن، کارگروهی پیش از مسابقات تشکیل شود که همه مسائل مد نظر قرار داده و تا جایی که امکان دارد در این خصوص جلوی اتفاقات بد گرفته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی
  • گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند
  • پاپ فرانسیس: جنگ غزه و اوکراین را متوقف کنید
  • بازداشت ۲ بازیکن لیگ برتر انگلیس به اتهام تجاوز
  • گل‌محمدی برای بازی مقابل استقلال روی نیمکت تراکتور می‌نشیند؟
  • در لیگ برتر داوران صدرنشین جدول امتیازات هستند!
  • تعیین تیم های داوری لیگ برتر با تایید کارگروه صیانت
  • گواردیولا: علاقه‌ام به دی‌زربی هر فصل بیشتر می‌شود