Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل دیوان محاسبات اداری تهران گفت: دانشگاه‌ها قوانین و مقرراتی برای خود تنظیم کرده‌اند که باعث مشکلاتی برای خودشان شده است.

ابراهیم نامداری، امروز 3 بهمن‌ماه در همایش نظام حقوقی دانشگاه‌ها و دانشگاه جامع علمی‌کاربردی در تعامل با نهادهای اداری، قضایی و نظارتی که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بیش از 10 سال است که دانشگاه‌ها بر اساس قانون برنامه چهارم، پنجم و ششم از رعایت قوانین و مقررات معاف شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما طبق تجربه و بررسی‌های ما این دانشگاه‌ها از این ظرفیت استفاده نکردند.

وی افزود:  دلیل اینکه دانشگاه‌ها به این سمت رفتند و قوانین و مقرراتی برای خود تنظیم کردند که باعث مشکلاتی برای خودشان شده، شاید بحث محافظه‌کاری و احتیاط باشد. یعنی دانشگاه‌ها از ترس و از روی احتیاط آیین‌نامه‌هایی تصویب کردند که باعث شده نتوانند از این ظرفیت و اختیارات استفاده کنند.

مدیرکل دیوان محاسبات اداری تهران بیان کرد: طبق قوانین هیأت‌های امنا نمی‌توانند به تنهایی و بدون رعایت تشریفات اداری مربوطه استخدام نیرو داشته باشند. رویکرد دیوان محاسبات با توجه به شرایط موجود، مبتنی بر حسابرسی عملکرد است. حسابرسی عملکرد بر اساس سه مؤلفه کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی محاسبه می‌شود. ما باید عملکرد مدیریت دانشگاه را بر اساس کارایی، تولید علم و صرفه اقتصادی سرلوحه کارمان قرار دهیم و این رویکرد، رویکرد رسمی دیوان محاسبات اداری در قانون برنامه دوم این دیوان است که به تصویب مراجع ذی‌ربط هم رسیده است.

مرتضی تشکری، رئیس دانشگاه‌ جامع علمی‌کاربردی خراسان رضوی در بخش دیگری از این مراسم اظهار کرد: از ویژگی‌های دانشگاه علمی کاربردی  این است که آموزش‌هایی پویا و انعطاف پذیر دارد.

رئیس دانشگاه‌های خراسان رضوی اظهار کرد: تلفیق ضوابط که سرچشمه‌های مختلفی دارد، معیارها و شرایط محیطی‌ای را ایجاد می‌کند که در هنگام نظارت‌ دچار پیچیدگی‌هایی می‌شود که این همایش ممکن است در این راستا بسیار راه‌گشا و اثر بخش باشد. دانشگاه جامع علمی کاربردی یکی از نوآوری‌های جمهوری اسلامی است؛ این نوآوری یک نوآوری ویژه و یگانه است و به کارهای فکری، حقوقی و قانونی همانند این همایش نیاز دارد. این نوآوری باید شاکله باثبات، وسیع و درخور خود را پیدا کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۷۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید وزیر علوم بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، هشتمین کمیته اجرایی سکوهای فناوری و نوآوری و سومین کمیته اجرایی پنجره واحد نظام ملی علوم، تحقیقات و فناوری در تاریخ ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار و گزارش آخرین وضعیت سکوهای فناوری و نوآوری ارائه شد.

در این جلسه، محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن قدردانی از فعالیت‌های صورت گرفته در مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) و با اشاره به نحوه مطلوب اجرای ماموریت‌های محوله به موسسه ISC، نسبت به تقویت نیروی انسانی و زیر ساخت این موسسه تاکید کرد.

وی با اشاره به توسعه سکوهای فناوری و نوآوری کشور در موسسه ISC بر حمایت و پشتیبانی وزارت عتف از تکمیل و توسعه سخت افزاری، نرم افزاری و امنیت شبکه تاکید نمود.

وزیر علوم در ادامه بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها و نیازها و همچنین نقش آن در کاربردی کردن پارساهای دانشجویی (پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری) تاکید کرد.

وی افزود: از دانشگاه‌ها و موسسات پژوهش و فناوری برتر در زمینه همکاری موثر با این سکوی علم و فناوری تجلیل شود.

زلفی گل ضمن استقبال از ایجاد درگاه سرآمدان علمی، فناوری و نوآوری توسط موسسه ISC، آن را طرحی مناسب در راستای مرجعیت علم و فناوری و تقدیر از دانشمندان و محققین کشور دانست.

وی از همکاری موسسه ISC و دفتر استعدادهای درخشان وزارتخانه در ارتباط با طرح استادمحوری و تغییرات ایجاد شده در دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری بر اساس نام اساتید و موضوع پارساها تقدیرکرد و این را سرآغاز جدیدی در حرکت دانشگاه ها به حل مسائل کشور دانست.

در ادامه، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت عتف و دبیر کل شورای عالی عتف گفت: تعامل بسیار خوبی بین دبیرخانه شورای عالی عتف و موسسه ISC وجود دارد و شیوه نامه پنجره واحد نظام ملی علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه بعدی کمیته مطرح و ان شاء الله تا ۳ ماه آینده در کمسیون دائمی شورای عالی عتف تصویب خواهد شد.

سجاد محمد علی نژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف ضمن قدردانی از توسعه و تحول خوب سکوهای علمی و فناوری توسط ISC گفت: درگاه جریان اقتصادی نوین (جان) به زودی رونمایی خواهد شد و به سامانه نان متصل می شود.

در ادامه این جلسه، سید احمد فاضل‌زاده گزارش کاملی از وضعیت پیشرفت سکوهای علم و فناوری در یک سال گذشته و برنامه های سال ۱۴۰۳ ارائه نمود.

وی همچنین قابلیت های درگاه سرآمدان علم، فناوری و نوآوری را ارائه کرد. سپس با اشاره به وضعیت شاخص های فناوری و نوآوری کشور بر توجه به فناوری‌های نوظهور و سبز تاکید نمود.

رییس موسسه ISC ضمن اشاره به مصوبات و الزامات قانونی مرتبط با نظام ایده‌ها و نیازها به عنوان پنجره واحد نظام ملی علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیات دولت، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، مجلس شورای اسلامی و ...)، دومین نسخه نظام ایده‌ها و نیازها (https://isc.ac) که به تازگی رونمایی شده است را ارائه داد. وی گفت که این این نسخه از سامانه کاربر پسند، انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر است.

کد خبر 6087880

دیگر خبرها

  • کاهش ۲.۹۳ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • بازجویی‌هایی که به مرگ رئیس دانشگاه تهران ختم شد
  • تاکید وزیر علوم بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها
  • جلد دوم کتاب «تاریخ تحلیلی جامعه شناسی دیوان سالاری در ایران» چاپ و رونمایی شد
  • ۸۰ دانش‌آموز در آزمون فریلنسری قبول شده‌اند
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • «فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید
  • مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند