Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: دانشگاه ما با بیش از 250 هزار دانشجو کمتر از 5 درصد بودجه دانشگاه‌های مشابه با نصف تعداد دانشجوی ما اداره می‌شود و مابقی هزینه‌های این دانشگاه از طریق شهریه دانشجویان پرداخت می‌گردد.

محمدحسین امید، امروز 3 بهمن‌ماه در همایش نظام حقوقی دانشگاه‌ها و دانشگاه جامع علمی کاربردی در تعامل با نهادهای اداری، قضایی و نظارتی که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه جامع علمی و کاربردی حدودا 30 سال پیش با این هدف ایجاد شد که در کنار دانشگاه‌های نظری کشور شرایطی را برای مهارت‌آموزی ایجاد کند و تقریبا یک الگوی ناقص از دانشگاه‌های مربوطه در آلمان شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از ابتدا مقرر بوده که این دانشگاه نقش نظارتی داشته و از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی اعم از بخش خصوصی، عمومی و دولتی برای آموزش و مهارت آموزی استفاده کند. به همین دلیل است که مراکز اولیه این دانشگاه در دل مزارع و کارخانجات ایجاد شده بود و زمانی که دانشجو فارغ التحصیل می‌شد دیگر نیازی برای آماده سازی برای ورود به بازار کار نداشت.

امید بیان کرد: دانشگاه علمی و کاربردی دانشگاهی پویا است و بر اساس نیازهای روز کشور آموزش می‌دهد. دوره‌های ما یک‌بار پذیرش هستند و پس از اشباع بازار یا رفع نیاز برداشته می‌شوند و هیچ دوره‌ای به مدت طولانی ادامه پیدا نمی‌کنند. دانشگاه ما با بیش از 250 هزار دانشجو کمتر از 5 درصد بودجه دانشگاه‌های مشابه با نصف تعداد دانشجوی ما اداره می‌شود و مابقی هزینه‌های این دانشگاه از طریق شهریه دانشجویان پرداخت می‌گردد.

وی اظهار کرد: این انعطاف‌پذیری، پویایی و عدم نیاز به سرمایه گذاری بلندمدت برای آموزش جزء ویژگی‌های منحصر به فرد این دانشگاه است. توقع مراکز علمی کاربردی‌ای که هیچ کمکی از دولت دریافت نمی‌کنند و تمام امور آن‌ها از طریق شهریه دانشجویان تامین می‌شود، این است که مانند بخش خصوصی آزاد با آن‌ها رفتار شود و تصورشان این است که باید از مقررات آموزشی و پژوهشی معاف باشند. حتی رؤسای دانشگاه‌های علمی کاربردی زمانی تمکین نمی‌کردند که مطابق ضوابط انتخاب یک رئیس دانشگاه انتخاب شوند.

رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی بیان کرد: ما در دانشگاه علمی و کاربردی برای 250 هزار دانشجو، 10هزار مدرس داریم که این مدرسان حق التدریس هستند و هیچ ارتباطی با ما ندارند، آن‌ها تدریس می‌کنند و پایان ترم حق‌التدریس خود را دریافت می‌کنند. ما حتی یک عضو هیأت علمی استخدامی نداریم و این افراد بر اساس قوانین شورای جذب انتخاب و تایید صلاحیت می‌شوند.

امید خاطر نشان کرد: صد درصد شهریه دانشجویان ما توسط خود آن‌ها پرداخت می‌شود، البته با مساعدت‌هایی که انجام شده این دانشجویان می‌توانند از تسهیلات ارزان قیمتی که سایر دانشجویان استفاده می‌کنند، استفاده کنند.

وی ادامه داد: بسیاری از مشکلات به دلیل عدم مفاهمه‌ای که بین ما و مسئولان نظارتی وجود دارد باعث شده که ما با اختلاف نظرهای متعددی روبه‌رو شویم. ما در دانشگاه با این مشکل مواجه هستیم که قوانین و مقررات زیادی به تصویب رسیدند که برخی از آن‌ها در مغایرت نسبت به هم هستند که این مسئله در دستگاه نظارتی و محاکم ایجاد ابهام می‌کرد. شناخت این قوانین به اصلاح آن‌ها بسیار کمک می‌کند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی عنوان کرد: ما یک دانشگاه سراسری در 31 استان کشور هستیم، مجموعه‌های اداری کوچکی داریم که خود آن‌ها دانشجو ندارند اما بر مجموعه‌های علمی و کاربردی نظارت می‌کنند. ما در واقع یک وزارت علومی هستیم برای نظارت بر مراکز علمی و کاربردی، مسئولیت نزدیک به 40 هزار مدرس و ‪دویست و پنجاه هزار دانشجو با ماست و ما شهریه دانشجویان و نحوه حق‌التدریس مدرسان را تنظیم می‌کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۷۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب پیوست نامه صحرایی درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ دانشگاه رای را اجرا کند

رضامراد صحرایی در ششمین حضور وزارت آموزش و پرورش در پاسخگویی برخط مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد:مهم است که رابطه بی واسطه با مردم داشته باشیم و در خدمت آنها باشیم و اگر توانایی انجام کارها را داشتیم، انجام دهیم. این روزها کشور مملو از شوق سپاس از معلم است، معلم به تعبیر رهبر انقلاب معمار آینده کشور است، معلم در مقام افسر سپاه پیشرفت کشور و کسی که از گوهر وجود بچه ها چنان ظرفیتی می سازد که آینده کشور را تضمین کنند.

وی با اشاره به گرامی داشت روز معلم در سالگرد شهادت استاد مطهری گفت: در تفحص های شهدا، از یک دانش آموز شهید، کتابی در دست کشف شد و آن کتاب به آستان قدس رضوی تقدیم شد. کانون تربیت در هر کشوری، آموزش و پرورش است، فردا هم مانند سال قبل در روز ۱۲ اردیبهشت توفیق حضور در محضر رهبر انقلاب با تعدادی از معلمان نمونه به نیابت از همه معلمان را خواهیم داشت روز معلم، روز عید معلمان است.

در ادامه بانویی از خراسان رضوی درباره آزمون جذب معلمان با استفاده از سهمیه بومی گفت: اتفاقی که در محاسبه نمرات آزمون افتاد با آنچه در دفترچه ثبت نام رخ داد کاملاً متفاوت بود.

صحرایی در پاسخ به این درخواست این بانوی متقاضی آزمون جذب معلمی گفت: این اتفاق عجیب است و هر آنچه در دفترچه آمده باید حتما اجرا شود این موضوع را حتما پیگیری می کنم چون دفترچه های ثبت نام بر مبنای قوانین بوده است اگر سال قبل برای همه دروس نمره بومی لحاظ شده امسال چرا برای اختصاصی ها فقط محاسبه شده است؟ این دفترچه‌ها میثاق ما در آموزش و پرورش با سازمان سنجش است.

ماجرای نامه صحرایی برای کاهش کسورات حقوق دانشجو معلمان

در ادامه دانشجو معلمی که تعهد خدمت در استان فارس دارد ولی دانشجوی دانشگاه فرهنگیان در تهران است درباره کسورات از حقوق دانشجو معلمان سوالاتی داشت، وزیر آموزش و پرورش در پاسخ گفت: سال ۹۱ گفته شده بود که ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان برای خدمات رفاهی باشد این مبنا در سازمان برنامه و بودجه وجود دارد و این موضوعی است که ما هم طرفدار دانشجو معلمان هستیم و معتقدیم هر خدماتی به سایر دانشجوبان داده می شود باید به دانشگاه فرهنگیان هم داده شود اما سازمان برنامه می گوید دانشجویان فرهنگیان تعهد خدمت دارند و بورسیه هستند و به دانشجویان بورسیه خوابگاه تعلق نمی گیرد.

وی افزود: این مسئله مصوبه هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان است که رئیس آن رئیس جمهور است و باید این رأی در هیئت امنای این دانشگاه تصویب شود کسی که نامه من را در فضای مجازی منتشر کرده، پیگرد قانونی دارد و موضوع را به پلیس فتا اطلاع می دهیم، نامه جدید داده‌ایم که کسورات از حقوق دانشجو معلمان به میزان دریافت خدمات باشد و این موضوع به زودی در هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان تصویب خواهد شد؛ اما در حال حاضر چون به دانشجویان بورسیه، خدمات داده نمی شود، دانشگاه فرهنگیان مجبور است از حقوق دانشجویان بابت خوابگاه و تغذیه کسر کند.

در ادامه پاسخگویی برخط وزیر آموزش و پرورش، معلمی از یکی از مدارس روستایی صعب العبور خواهان برقراری فوق العاده ویژه بود که وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: امسال ۸ معلم نمونه کشوری معلمان روستایی بودند. معلمان شاغل در روستاها زحمات زیادی می کشند، ما به جد دنبال احیای حق ایاب و ذهاب معلمان روستایی هستیم اما در خصوص فوق العاده ویژه باید گفت در حال حاضر هم این بند در فیش حقوقی هست اما ۱۰۰ درصد نیست و براساس قانون ۱۰۰ درصد فوق العاده ویژه به ۲۰ درصد کارکنان دولت تعلق می‌گیرد.

صحرایی با اشاره به اینکه سایر دستگاه‌ها نیز به دنبال اعمال رتبه بندی هستند، تاکید کرد: چون ۵۵ تا ۹۰ درصد با رتبه بندی به حقوق معلمان افزوده شد الان برخی کارکنانی که رتبه بندی ندارند مانند کارکنان بخش آی تی یا حقوقی که رتبه بندی ندارند، فوق العاده ویژه می‌گیرند اما حاضرند فوق العاده ویژه را بدهند ولی ذیل رتبه بندی بیایند.

وی افزود: با اصلاح حق التدریس کاری می کنیم که حقوق آنها بیشتر شود الان حق التدریسی ها یک صدم کارکنان رسمی ما حقوق می گیرند، من هم خودم از روز اولی که معلم شدم در سال ۷۴، وارد روستا شدم؛ در آن زمان سعی می کردیم با دو شیفت کار کردن یا با ۱۲ ساعت اضافه کاری، مشکل معیشتی را حل کنم، همه اهتمام ما این است که به گونه ای که می توانیم به معلمان خدمت کنیم.

خط و نشان صحرایی برای رییس سازمان نوسازی

در ادامه مدیر یک مدرسه شبانه روزی دخترانه از استان گیلان نسبت به مشکلات بودجه‌ای مدارس شبانه‌روزی مناطق محروم ملاحظاتی داشت که وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به مشکلات ساختمانی این مدرسه، موضوع را بلافاصله به رییس سازمان نوسازی مدارس منتقل و وی را مامور کرد در اسرع وقت تا کمتر از ۱۰ روز کاری آینده این موضوع پیگیری شود، وی همچنین دستور داد تا ۱۰۰ میلیون تومان به عنوان هدیه به دانش آموزان محروم این مدرسه شبانه روزی جهت تغذیه آنها واریز شود؛ و گفت: این هدیه، ماحصل دغدغه مندی شما به عنوان مدیر مدرسه بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: چگونه در برابر ضرب و شتم دانشجویان ساکت هستید؟
  • تکذیب پیوست نامه صحرایی درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ دانشگاه رای را اجرا کند
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخورد‌های دوگانه
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخوردهای دوگانه
  • دموکراسی دروغین امریکا و برخوردهای دوگانه
  • جای دانشجو زندان نیست!
  • تداوم سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ ده‌ها دانشجو در دانشگاه ویرجینیا دستگیر شدند
  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم