Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@14:57:46 GMT

حمله سگ‌های ولگرد به آهوان یزدی

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۵۳۶۵۰

حمله سگ‌های ولگرد به آهوان یزدی

یزد کارشناس اداره‌ کل حفاظت‌ محیط‌ زیست استان یزد با اشاره به پیش‌بینی افزایش جمعیت گونه‌های آهوان در این استان طی سالجاری، گفت: با وجود اقدامات موثری که منجر به کاهش شکار آهوان از سوی شکارچیان در استان صورت گرفته ولی اکنون سگ‌های ولگرد بزرگترین تهدید برای این گونه جانوری هستند.

به گزارش گروه روی خط رسانه‌های خبرگزاری برنا؛ «موسی شمسایی» ، با اشاره به افزایش جمعیت آهوان در یزد، اظهار کرد: بنا بر سرشماری‌های سال گذشته 850 راس آهو در محیط زیست یزد وجود دارد که با اقدامات حفاظتی و فرهنگ‌سازی، پیش‎‌بینی می‌شود که این جمعیت در سال جاری به یک‌هزار راس برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به انواع تهدیدات آهوان در استان که عمدتاً به روش شکار به دست شکارچیان صورت می‌گیرد اشاره کرد و گفت: یکی از شیوه‌های شکار آهو که در میان شکارچیان به «جگربرکردن» معروف است به این شکل می‌باشد که موتورسواران با دنبال کردن آهو تا بیش از 20 دقیقه او را از نفس انداخته و به عبارتی آهو را تلف می‌کردند که در این رابطه با برگزاری نشستی با شکارچیان آهو و بستن پیمان با آنها،‌ شاهد کاهش این شیوه در استان هستیم.

این کارشناس محیط‌زیست، همچنین از مرسوم بودن شکار آهوان به وسیله تله نیز یاد کرد و گفت: این روش شکار آهو نیز با فرهنگ‌سازی‌های مکرر به میزان چشمگیری در استان کاهش یافته و به تعداد انگشت‌شماری رسیده است.

وی در ادامه بلای جان آهوان به ویژه در فصل زاد و ولد این حیوانات را در حال حاضر معضل سگ‌های ولگرد دانست و گفت: آهوان سالانه در فصل زاد و ولد، حدود 2 بره آهو به دنیا می‌آورند که متاسفانه اخیراً در استان توسط سگ‌های ولگرد شکار می‌شوند.

شمسایی با بیان این که سگ‌های ولگرد جزء اکوسیستم محسوب نمی‎شوند، گفت: گرگ‌ها، یوزپلنگ و پلنگ بخشی از اکوسیستم محیط زیست یزد هستند که موجب برقراری تعادل بین جمعیت گونه‌هایی مانند آهوان می‌شوند اما سگ‌های ولگرد یا بدون صاحب از این قاعده پیروی نمی‌کند و تهدیدی برای گونه‌های متعدد محیط زیست به ویژه آهوان در استان هستند.

به گفته وی، سگ‌های ولگرد از زمره‌ی گوشت‌خوارانی هستند که به صورت گروهی شکار می‌کنند و توانایی شکار در محیط زیست را به خوبی آموخته‌اند ولی از آنجایی که معمولاً از انسان ترسی ندارند، در محیط‌های شهری نیز حضور پیدا می‌کنند.

وی با بیان این که سگ‌ها از هوش بالایی در شکار بهره می‌برند، افزود: این حیوانات در شکار حتی از گرگ‌ها نیز پیشی گرفته و این در حالیست که آهوان روش فرار از این جانواران را در محیط زیست خود یاد نگرفته‌اند و به راحتی شکار می‌شوند.

این کارشناس محیط زیست استان یزد در پایان جمعیت استاندارد سگ‌های ولگرد در محیط زیست را صفر عنوان کرد و گفت: سگ‌های ولگرد و بدون صاحب بیماری‌های مختلفی را نیز وارد چرخه ایزوله محیط زیست می‌کنند، از این رو گونه‌های مختلفی از سوی این گوشت خوران تهدید می‎شوند.
منبع:ایسنا

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محیط زیست یزدی حمله سگ ها سگ های ولگرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۳۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،دادی، رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست خوسف گفت: یک قطعه بوتیمار که در اثر شکستگی بال از نظر جسمانی ضعیف شده بود از سوی یکی از دوستداران طبیعت و نیروهای اداره گاز شهرستان خوسف تحویل نمایندگی حفاظت محیط زیست خوسف شد.

بوتیمار یا غم‌خورک گونه‌ای از راسته پلیکان‌ سانان و خانوادهٔ حواصیلان است، ویژگی اصل این پرنده که آن را از دیگر اعضای تیره حواصیلان متمایز می‌کند، گردن کوتاه‌تر آن است.

بوتیمار رابطه‌ای کاملا نامانوس و غریبانه با انسان‌ها دارد؛ غالبا از آنها دوری می‌کند و بیشتر اوقات در مخفی گاه خود به سر می‌برد.

دیگر خبرها

  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • شکارچی غیرمجاز در سبزوار قبل از شکار دستگیر شد
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن