Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-06@22:46:10 GMT

نظر آمریکایی‌ها درباره اخراج دانشجویان ایرانی

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۵۶۴۳۴

به گزارش جام نیوز، اخراج شهاب دهقانی حسین آبادی، دانشجوی ایرانی پذیرفته شده در دانشگاه نورت‌ایسترن آمریکا که روز یکشنبه پس از ورود به فرودگاه بوستون بازداشت و یک روز بعد از خاک آمریکا اخراج شد، در رسانه‌های این کشور بازتاب داشته است.

 

یک وکیل حقوق مدنی، اداره مرزبانی این فرودگاه را متهم کرده که با نادیده گرفتن حکم دادگاه در تعلیق اخراج آقای دهقانی، اداره مرزبانی و گمرک فرودگاه بوستون "خود را بالاتر از قانون" لحاظ کرده و به این ترتیب قانون‌شکنی کرده و اکنون باید پاسخ‌گو باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مجله نیوزویک روز چهارشنبه، ۲۲ ژانویه، به نقل از سوزان چرچ، وکیل شهاب دهقانی نوشت: "حکم ماندن موقت او در خاک آمریکا را قاضی آلیسون دی. بروز از دادگاه ایالتی ماساچوست زمانی صادر کرد که شهاب هنوز در فرودگاه بود."

 

در ویدیویی که از این وکیل حقوقی دوشنبه شب منتشر شد، او دیده می‌شود که به معترضان حاضر در فرودگاه بوستون از حکم دادگاه و تعلیق موقت در اخراج آقای دهقانی می‌گوید اما اداره گمرک و مرزبانی آمریکا در جوابیه‌ای که برای شبکه سی‌ان‌ان آمریکا فرستاده مدعی شده در زمان نشاندن شهاب دهقانی در هواپیمای بازگشت از صدور حکم قاضی "مطلع نبوده" است.

 

نیوزویک همچنین به نقل از انجمن دفاع از آزادی‌های مدنی آمریکا (ACLU) نوشته که از ماه اوت سال گذشته (۲۰۱۹) تاکنون ۱۰ دانشجوی ایرانی پس از ورود به فرودگاه‌های آمریکا متوقف و به این کشور بازگردانده شده‌اند که از میان این ۱۰ مورد، فرودگاه لوگان شهر بوستون با ۷ اخراج بیشترین آمار را دارد.

 

کرول رز، مدیر انجمن دفاع از آزادی‌های مدنی ایالت ماساچوست در همین رابطه گفت: "هیچ کس فراتر از قانون نیست و این شامل اداره گمرک و مرزبانی هم می‌شود... با توجه به رویکرد مهاجرهراسی دولت دونالد ترامپ و همچنین رویه سوال‌برانگیز اداره مرزبانی فرودگاه لوگان که چند دانشجوی ایرانی با وجود در دست داشتن ویزای معتبر را اخراج کرده، اکنون شرم‌آور است که شاهد باشیم شهاب بدون توجه به حکم قاضی اخراج شده است. انجمن هم در حال بررسی همه ظرفیت‌های قانونی است تا اداره گمرک و مرزبانی را وادار به پاسخگویی و به علت اخراج دانشجویان ایرانی و سایر کشورها که ویزای معتبر دارند، مجبور به قبول مسئولیت کند."

 

تام وینتر و دانیلا سیلوا گزارش‌گران شبکه ان‌بی‌سی آمریکا هم در ارتباط با همین خبر با اداره مرزبانی و گمرک آمریکا تماس گرفته‌اند و از آنها خواسته‌اند که درباره اخراج شهاب دهقانی توضیح دهند.

 

گزارش‎گران ان‌بی‌سی می‌گویند مقام‌های اداره مرزبانی و گمرک که از جزییات علت اخراج آقای دهقانی مطلع بوده‌اند، به آنها گفته‌اند که افسران مستقر در مبادی ورودی در مواردی - از جمله این مورد - کسانی را که ارتباط خانوادگی با اعضای سازمان‌هایی دارند که دولت آمریکا آنها را تروریستی شناسایی کرده، از ورود به خاک آمریکا منع می‌کنند.

 

این مقام‌ها جزییات بیشتری درباره نحوه ارتباط اعضای خانواده شهاب دهقانی با فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا ارایه نکرد‌ه‌اند و آن طور که کری دویل، وکیل حقوقی به ان‌بی‌سی گفته اداره گمرک و مرزبانی پاسخی به استعلام او در ارتباط با جزییات اخراج این جوان ایرانی نداده است.

 

کرول رز، مدیر انجمن دفاع از آزادی‌های مدنی ایالت ماساچوست اما این ادعا که علت اخراج آقای دهقانی ارتباط خانوادگی او با فهرست سازمان‌های تروریستی شناخته شده از سوی دولت آمریکا بوده، را "شگفت‌انگیز و عصبانی‌کننده" خوانده است. او گفته سوابق و مدارک شهاب دهقانی برای اخذ ویزای آمریکا چندین ماه در دست بررسی اداره مرزبانی و گمرک و وزارت امور خارجه بوده و به این لحاظ ویزای او پس از "مداقه و بررسی مجدانه" نهادهای دولتی صادر شده بوده است.

 

با توجه به بازتاب اخبار مربوط به اخراج‌ دانشجویان ایرانی در رسانه‌های جریان اصلی آمریکا چون شبکه‌های تلویزیونی سی‌ان‌ان، ان‌بی‌سی و ورود هر دو سناتور ایالت ماساچوست به این ماجرا احتمالا در چند روز آینده باید منتظر تحولات جدید و شاید هم ورود وزارت‌خارجه یا کاخ‌سفید به این قضیه بود.

 

106

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: نیوزویک دانشجوی ایرانی دونالد ترامپ آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۶۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا

دانشجویان معترض آمریکایی، از دانشگاه کلمبیا گرفته تا سایر دانشگاه‌های آمریکا، عزم خود را برای دستیابی به خواسته‌های خود مبنی بر توقف همکاری علمی با دانشگاه‌های «اسرائیل» نشان داده‌اند.

نکته قابل توجه این است که جنبش همبستگی با فلسطین و فلسطینی‌ها در دانشگاه‌های آمریکا ریشه تاریخی طولانی دارد و به قبل از اشغال فلسطین و اعلامیه تشکیل کشور «اسرائیل» در سال ۱۹۴۸ توسط جنبش صهیونیسم بازمی گردد.

وعده بالفور
در سال ۱۹۱۷، پس از آنکه «آرتور بالفور»، وزیر امور خارجه وقت انگلیس، وعده خود را به یهودیان مبنی بر ایجاد وطنی قومی برای آنها در فلسطین اعلام کرد، اعتراضات گسترده‌ای در دانشگاه‌های آمریکا علیه آنچه امروز به عنوان "اعلامیه بالفور" معروف است، انجام شد.
دانشجویان عرب و آمریکایی در آن زمان در دانشگاه‌ها تظاهرات و یک «سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم» را تأسیس کردند که بعد‌ها نام آن به «اتحادیه ملی فلسطین» و سپس «اتحادیه ملی عرب» تغییر یافت.

اما این پایان کار نبود، بلکه به موازات تأسیس سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم، جنبش دیگری نیز در حمایت از فلسطین در سال ۱۹۲۱، یعنی بیش از ۱۰۰ سال پیش، در دانشگاه‌های آمریکا تشکیل شد.

دانشجویان عضو این جنبش در آن زمان در اعتراض به حمایت آمریکا از گروه‌ها و باند‌های جنایتکار صهیونیستی در فلسطین مقابل ساختمان کنگره آمریکا تجمع کرده و دست به تظاهرات زدند.

پیش از نکبت ۱۹۴۸
در دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، آواره کردن فلسطینی‌ها و به دنبال آن مهاجرت شماری از آنها از فلسطین به ایالات متحده افزایش یافت. این موضوع باعث شد، دانشگاه‌های آمریکا گروه زیادی از دانشجویان عرب از جمله فلسطینی را برای ادامه تحصیل جذب کنند.

این دانشجویان عرب و فلسطینی نقش بسیار مهمی در آگاه سازی و بیداری دانشجویان آمریکایی نسبت به خطر استعمار انگلیس و تلاش این کشور برای تأسیس کشوری یهودی – صهیونیستی برای یهودیان و آواره کردن فلسطینی‌ها، یعنی صاحبان اصلی این سرزمین ایفا کردند.

پس از شکست سال ۱۹۶۷ فلسطینی‌ها از «اسرائیل»، دانشجویان فلسطینی دانشگاه‌های آمریکا نقش برجسته‌ای در شکل گیری اعتراضات تاریخی علیه جنگ ویتنام در دهه ۱۹۶۰ داشتند.

«نورا باروز فریدمن» نویسنده آمریکایی در یکی از تألیفات خویش با عنوان «در قدرت ما: دانشجویان آمریکایی برای عدالت در فلسطین سازمان می‌یابند» می‌نویسد که در دهه ۱۹۶۰ جنبش فلسطینی گسترده‌ای در میان دانشجویان وجود داشت. آنها به همین منظور گروهی تحت عنوان "آزادسازی فلسطین" را تشکیل دادند.

پس از شکست اعراب از «اسرائیل» در سال ۱۹۶۷ و آغاز دور جدیدی از بیرون راندن و آوارگی فلسطینی‌ها، گروه‌های جدیدی از آوارگان وارد ایالات متحده شدند و حضور فلسطینی‌ها به ویژه در دانشگاه‌های آمریکا افزایش یافت.

گسترش و توسعه جنبش‌های دانشجویی
با شروع دهه ۱۹۷۰، حضور فلسطینی‌ها در ایالات متحده به شکل چشمگیری توسعه و گسترش یافت و بالطبع یکی از نمود‌های این حضور دانشگاه‌ها بود.
در مدت کوتاهی، چندین گروه دانشجویی با هدف اساسی فعالیت برای فلسطین تشکیل شد که از جمله آنها می‌توان به «سازمان دانشجویان عرب»، «اتحادیه عمومی دانشجویان فلسطینی» و «انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه‌های عربی-آمریکایی» اشاره کرد که تشکل دانشجویی اخیر توسط «ادوارد سعید»، اندیشمند فقید فلسطینی-آمریکایی تأسیس شد. 

جنبش دانشجویی آمریکا به فعالیت خود ادامه داد و با هر رویداد مهمی که رخ می‌داد، مانند جنگ اکتبر ۱۹۷۳، حمله به بیروت در سال ۱۹۸۲ و انتفاضه اول فلسطینی‌ها در سال ۱۹۸۷ بر دامنه و گسترده فعالیت‌های خود می‌افزود. 

این جنبش در دور جدید فعالیت‌هایش تنها به حمایت از فلسطین و فلسطینی‌ها اکتفا نکرد، بلکه همبستگی خود را با آفریقای جنوبی در مبارزه‌اش علیه آپارتاید نیز اعلام کرد که در دهه ۱۹۸۰ اعلام موجودیت کرده بود.

"اسلو" و بازنگری در ساختار جنبش‌های دانشجویی
توافقنامه صلح بین سازمان آزادیبخش فلسطین و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۳ که به توافقنامه «اسلو» معروف شد، ضربه‌ای به جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا بود. پس از امضای این توافقنامه فشار‌ها و اعمال محدودیت‌ها برای همبستگی با فلسطین و حمایت از فلسطینی‌ها توسط دولت‌های آمریکا آغاز شد و هم زمان با تشدید این فشار‌ها و محدودیت‌ها اصطلاح مبالغه‌آمیز "یهودستیزی" ابداع شد تا اتهام آن به هر جنبشی وارد شود که رژیم صهیونیستی و اشغالگری‌ش در فلسطین را رد می‌کرد.

همراستا با تشدید فشار‌ها و سرکوب‌ها، دانشجویان فلسطینی‌الاصل ایالات متحده و دانشجویان آمریکایی حامی قضیه فلسطینی نیز اقدام به بازنگری در تشکل‌های خود و تغییر شکل و ماهیت جنبش‌های دانشجویی در دانشگاه‌های کردند.

در این راستا، طی سال‌های گذشته جنبش «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» تشکیل شد. این جنبش اغلب هماهنگی‌ها و سازماندهی‌ها برای برگزاری تظاهرات و تجمعات دانشجویی اعتراض‌آمیز به ویژه پس از تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از ۷ اکتبر گذشته را آغاز کرد، اعتراضاتی که همچنان ادامه دارد و هر روز بر گستره آن افزوده می‌شود.

شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه
دانشجویان حامی فلسطینی‌ها با اتهامات شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه‌ای در اعتراضات اخیر مواجه هستند، از جمله این اتهامات، متهم کردن آنها به «یهود ستیزی» و دشمنی و خصومت‌ورزی با یهودیان آمریکایی است.

«الن گرانبرگ»، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن، از جمله افرادی بود که با وارد کردن چنین اتهاماتی به دانشجویان معترض این دانشگاه تلاش کرد، آنها را از ادامه اعتراضات و همکاری با دیگر دانشجویان معترض بازدارد.

گرانبرگ می‌گوید، دانشجویانی که شعار‌هایی مانند «توقف نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط صهیونیست‌ها»، «افتخار از آن شهدای ماست» و «آزادسازی فلسطین از رودخانه تا دریا» را سر می‌دهند، «یهودستیز» هستند و او حضور چنین دانشجویانی را در دانشگاه جورج واشنگتن قاطعانه رد می‌کند.
اما با همه این اتهامات و اعمال فشار‌ها و تشدید سرکوبگری‌ها دانشجویان آمریکایی همچنان بر ادامه اعتراضات خود تا دست یافتن به خواسته‌هایشان تأکید دارند

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • غریب‌آبادی: چه کسی به داد زنان و دختران آمریکایی می‌رسد
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی + ویدئو
  • دانشجویان خارجی حاضر در تظاهرات از آمریکا اخراج می شوند!
  • اعلام همبستگی جمعی از دانشجویان ایرانی با دانشجویان آمریکایی
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • ببینید | دانشجویان آمریکایی همراه با طوفان!
  • دانشگاه رازی آماده پذیرش دانشجویان و اساتید اخراجی آمریکا