Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت رهن و اجاره در مشهد همچنان بالاست و روز به روز افزایش نیز پیدا کرده است و با این شرایط پیش‌بینی آینده بازار مسکن مشهد اندکی سخت است. ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۲:۵۱ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، به نیمه‌های زمستان سال 1398 نیز نزدیک می‌شویم و سال رو به اتمام است؛ سالی که بازهم برای مستاجران و خریداران مسکن در مشهد، اتفاقات چندان خوبی را رقم نزد و اینک نیز همچنان قیمت‌ها در این حوزه بسیار بالا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود آن که به اصطلاح بازاری‌ها، اینک چندان فصل جابجایی نیست اما گویا قیمت‌ها، قصدی برای کاهش ندارند و رصد فضای مجازی مشهد و همچنین بنگاه‌های معاملاتی سطح شهر همگی حاکی از این است که قیمت رهن و اجاره و خرید مسکن در مشهد چندان وضعیت خوبی ندارد و گویا قرار نیز نیست که بهبود پیدا کند.

قیمت‌ها سرسام‌آور است

یکی از شهروندان مشهدی که به قول خودش، موعد اجاره‌اش به پایان رسیده و حدود دو ماه نیز بیشتر از زمان قرارداد در محل فعلی سکونت داشته در این زمینه می‌گوید: بیش از سه ماه است که در محدوده فعلی سکونت خود به دنبال تامین مسکن هستیم اما واقعا با این وضعیت قیمت‌ها این جستجوها فایده‌ای ندارد.

ظرفیت استان قم برای ساخت مسکن ملی 9500 واحد استروایت تسنیم از رنج مردمان دهستان گابریک/ مردم سیل‌زده چشم انتظار تسهیلات دولتی برای ساخت مسکن هستند + فیلمامنیت اجتماعی مسکن مهر بندر امام خمینی افزایش می‌یابد

وی ادامه می‌دهد: بیشتر مالکان تمایل دارند که اجاره دریافت کنند و پول رهن عملا کارکرد خود را از دست داده است و با این وضعیت اقتصادی نیز تامین هزینه اجاره عملا امکانپذیر نیست.

وی خاطرنشان می‌کند: تمامی منازلی که قصد اجاره آنها را داشته‌ایم حداقل نسبت به مسکن فعلی خود که در آن سکونت داریم، 50 تا 60 درصد گران‌تر هستند و این در شرایطی است که وضعیت بهتری نیز از مسکن فعلی ندارند.

سود بانکی به درد مالک نمی‌خورد

شهروند دیگری که نیز که به دنبال اجاره و رهن محلی برای دفتر کار است می‌گوید: عمده مالکان نه در مشهد بلکه در کشور معتقد هستند که پول رهن برای آنها کارساز نیست زیرا سود بانکی چندانی به آنها تعلق نمی‌گیرد و با شرایط فعلی بازار نیز ریسک است اگر بخواهند پول رهن مستاجر را در کسب و کاری وارد کنند زیرا ممکن است نتوانند بعدها آن را به مستاجر بازگردانند.

این شهروند مشهدی ادامه می‌دهد: واقعا باید تمهیدی برای این وضعیت بازار مسکن صورت بگیرد زیرا با شرایط فعلی صرفا شاهد هستیم که سال به سال قیمت اجاره بها و رهن بین 30 تا 50 درصد افزایش پیدا می‌‌کند و در این شرایط مستاجری که حقوقش افزایش چندانی نداشته برای تامین هزینه‌ها دچار مشکل می‌شود.

آینده بازار مسکن مشهد

اما ادامه این روند وضعیت بازار مسکن در مشهد را به کدام سمت و سو می‌برد و کارشناسان اقتصادی و فعالان حوزه مسکن در این زمینه چه نظری دارند؟

مهدی منصوری بیدکانی؛ از کارشناسان حوزه مسکن و استاد اقتصاد دانشگاه‌ در این زمینه می‌گوید: در این زمینه باید به مسئله نوسانات ارز و تورم نگاه کنیم زیرا سال آینده تورم خواهیم داشت و دولت بین 150 تا 200 هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهد داشت و احتمالا این را با استقراض تامین خواهد کرد که منجر به تورم می‌شود و این تورم خود را در حوزه‌های مختلف نشان می‌دهد که یکی از آنها حوزه مسکن است.

منصوری بیدکانی ادامه می‌دهد: از سوی دیگر دولت با کمبود و اتمام ارز روبرو است؛ زمانی که قیمت ارز افزایش داشت ارز در بازار تزریق می‌شد و قیمت‌ به صورت شناور کنترل می‌شد اما اینک این توانایی اندک‌تر شده است.

وی معتقد است: یک تورم حادث از فشار ارز یا تورم حاصل از فشار هزینه نیز داریم که به حوزه‌های مختلف فشار می‌آورد و این سبب می‌شود که تورم کلی افزایش یابد و این تورم در چند حوزه به صورت محسوس اثر دارد؛ این روی حوزه ملک و مسکن اثر دارد اما بازار مسکن را تغییر محسوسی ایجاد نخواهد کرد.

منصوری بیدکانی می‌افزاید: قیمت‌های این حوزه نیز خزنده بالا می‌رود و در همین طراز متوقف می‌شود و پائین نمی‌آید؛ مسئله‌ای به نام «چسبندگی قیمت‌ها» داریم که سبب می‌شود قیمت حوزه مسکن پائین نیاید و از سوی دیگر تقاضا نیز تغییری نمی‌کند.نیاز است یک کارگروهی با حضور دولت و مجلس برای رفع رکود مسکن و ساماندهی کارکروه خروج از رکود مسکن تشکیل شود. طرح دوفوریت یا سه فوریت در مجلس می‌خواهد و دولت نیز باید آن را اجرایی کند.

کاهش یا افزایش قیمت مسکن؟

مقایسه رشد بازار مسکن نسبت به ارز در اواخر تابستان سال 1398 نشان می‌داد که از ابتدای 2 سال قبل تا‌کنون قیمت مسکن 205 درصد و قیمت دلار 197 درصد رشد داشته‌اند. با این حساب، اگر نوسانات نرخ دلار به عنوان مبنایی برای جهش قیمت مسکن تلقی شود، ظرفیت این بازار تکمیل شده است.

البته این مهم بنظر می‌رسد که بیشتر در حوزه ساخت و ساز مطرح باشد در حالی که در حوزه رهن و اجاره این وضعیت حاکم نیست و قیمت‌ها رشد تصاعدی بالایی داشته است.

بیشترین رشد در کدام مناطق مشهد است؟

اما در این میان بنظر می‌رسد براساس آمارها در سه ماهه اخیر، مناطق مرکزی مشهد و همچنین برخی مناطق که بیشتر نزدیک به منطقه 12 شهرداری مشهد هستند بیشترین رشد قیمتی را تجربه کرده‌اند.

وجود آپارتمان‌های نوساز و همچنین نزدیکی به مراکز اصلی شهر و یا مراکز خرید و همچنین وسایل حمل و نقل عمومی از جمله برخی مولفه‌هایی است که نقش بالایی در رشد قیمت مسکن این مناطق داشته هرچند که برخی نیز معتقد هستند امروز قیمت بالا و پائین مشهد تقریبا یکدست شده و از نوعی شباهت و یکسانی برخوردار هستند.

انتهای پیام/281/ش

R41347/P4001/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۸۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

وقوع جهش های ارزی و البته افزایش نرخ تورم در سال های گذشته، در کنار برخی چالش های ساختاری نهادینه شده در اقتصاد ایران نقشی مهم و محوری در افزایش قیمت مسکن در ایران و سخت‌تر شدن خانه دار ‌شدنِ افراد بازی کرده اند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، بازار مسکن در سال های گذشته شرایط پر فراز و نشیبی را سپری کرده است. در این راستا، به طور خاص وقوع جهش های ارزی و البته افزایش نرخ تورم در سال های گذشته، در کنار برخی چالش های ساختاری نهادینه شده در اقتصاد ایران، همه و همه نقشی مهم و محوری در افزایش قیمت مسکن در ایران و سخت‌تر شدن خانه دار ‌شدنِ افراد بازی کرده اند. 

در این راستا، بانک مرکزی کشورمان در آخرین گزارش خود از وضعیت قیمتی بازار مسکن در تهران، میانگین قمیت هر متر مربع مسکن در پایتخت را چیزی بیش از 81 میلیون تومان اعلام کرد که این عدد در مقایسه با دوره زمانی مشابه سال گذشته از افزایش 24 درصدی و در مقایسه با ماه گذشته، از افزایش بیش از 3 درصدی حکایت دارد. با این همه، هنوز بسیاری از افکار عمومی این سوال را مطرح می کنند که عمده محرک های افزایش قیمت مسکن در ایران چیست؟ 

اگر مولفه تحریم و فشارهای خارجی که کلیت اقتصادی ایران و بخش های مختلف آن نظیر بازار مسکن را نیز متاثر می کند کنار بگذاریم، اینطور به نظر می رسد که بازار مسکن با 2 چالش مهم و محوری دست به گریبان است که برای حل آن ها بایستی تدابیری جدی اندیشیده شود. 

اول اینکه معادله عرضه و تقاضا در بازار مسکن ایران به ویژه در کلانشهرهایی نظیر تهران، حالتی متوازن ندارد. اکنون بخش تقاضا از عرضه پیشه گرفته و همین مساله خود سبب شده تا افزایش قیمت مسکن در پایتخت و متعاقبا دیگر شهرها و مناطق کشورمان(به عنوان مناطقی که از قیمت مسکن در تهران تاثیر می گیرند) را شاهد باشیم. به طور خاص در شهر تهران شاهد هستیم که بخش قابل توجهی از مسکن در حال ساخت نیز عمدتا مربوط به مناطقی است که نیازهای عمده و محوری پایتخت را تامین نمی کند. 

مثلا به جای اینکه در پایتخت شاهد ساخت مسکن باشیم، در مناطق پیرامونی آن این موضوع به نحو ملموس‌تری قابل مشاهده است. از این رو، همین عدم توازن در معادله عرضه و تقاضا در بازار مسکن، سبب شده تا افزایش قیمت ها در بازار مسکن به ویژه در کلانشهرهایی نظیر تهران سرعت بگیرد. 

دوم اینکه دولت نیز همچنان از منظر قواعد دستوری به بازار مسکن می نگرد. معادله ای که ناکارآمدی آن در طی دولت های مختلف کشورمان در سال های گذشته به وضوح اثبات شده و اصرار بر تداوم آن، صرفا مشکلات را بیشتر می کند. در کنار این نوعِ نگاه نادرست، شاهد تشدید فعالیت های دلالی در بازار مسکن و در عین حال، تشدید رویکردهای هیجانی افکار عمومی به بازار مسکن و البته تقویت نگاه سرمایه ای به این بازار نیز هستیم. 

معادلاتی که همه و همه خود در ایجاد عدم توازن در بازار مسکن نقشی محوری بازی می کنند. البته که همانطور که پیشتر نیز گفته شد، مسائلی که در بازار مسکن و افزایش قیمت ها در این بازار ایفای نقش می کنند، بیشتر و گسترده تر از این حرف ها هستند با این حال، مولفه هایی که در این گزارش به آن ها اشاره شد نیز به طور خاص از منظر داخلی، اثرگذاری منفی را بر بازار مسکن داشته و دارند. 

منبع: الف

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکمیل سامانه ملی اسکان و تعیین سقف افزایش اجاره‌بها براساس مصوبه مجلس
  • رهاشدگی قیمت ها در بازار اجاره بها و رهن مسکن
  • گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار
  • پنجره‌ای رو به شفافیت
  • واکنش بازار به تغییر مقررات انتشار آگهی مسکن
  • رهاشدگی قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها و رهن مسکن
  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران
  • گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن
  • خانه‌دار شدن کابوس جوانان بیجار/نفس مستاجران به شماره افتاد