Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@23:05:14 GMT

حریم شهرها و روستاها، بحث دنباله دار تهران

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۹۰۷۵

حریم شهرها و روستاها، بحث دنباله دار تهران

آفتاب‌‌نیوز :

در تمامی 12 نشست شورای برنامه ریزی استان تهران در ماههای اخیر، موضوع نخست و پر بحث میان مسئولان در این جلسات، مساله حریم شهرها و گسترش روز افزون ساخت و ساز به تبع مهاجرت و افزایش جمعیت در شهرها و روستاهای اطراف پایتخت و استان تهران بوده است.

دوازدهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران نیز بار دیگر با این بحث به صورت انحصاری در خصوص شهرستان اسلامشهر و مشخص نبودن حریم روستاهای این منطقه برگزار شد و در نهایت تصمیم گیری در خصوص تعیین، اضافه یا محدود ساختن آن برای روستاهای اسلامشهر منوط به دریافت استعلام از معاونت حقوقی رئیس جمهوری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرام‌عدالتی معاون توسعه و برنامه ریزی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران که بارها در خصوص گسترش ساخت و سازهای بی برنامه در این استان هشدار داده بود، در این جلسه یکی از دغدغه های مردم در غرب تهران را توسعه نیافتن راه ها و ایجاد معضل ترافیک اعلام کرد.

عدالتی این موضوع را هم مطرح ساخت که به تبع گسترش ساخت و سازها توقعات برای دریافت خدمات زیر ساختی از جمله راه ها، اشتغال و خدمات شهری و دولتی افزایش می یابد.

وی یکی از نمونه های این ساخت و ساز روز افزون را ملحق شدن روستای احمد آباد مستوفی به شهر اسلامشهر خواند و افزود: اکنون این بخش در حال تبدبل شدن به کریدور فعالیت های جدید است در حالی که هیچ کدام از این فعالیتها واقعی و پایدار نیست و اگر از هم اکنون برنامه ای برای توسعه راه های ارتباطی آن نکنیم، در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.

عدالتی به فاصله ناچیز سه روستا در نزدیکی صباشهر بهارستان اشاره کرد و خواستار برنامه ریزی برای جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی در آنها و به تبع آن آسیب های اجتماعی شد.

در همین زمینه غلامرضا صالحی مدیرکل بنیاد مسکن نیز ضمن ارائه آمار در خصوص تدوین طرح های هادی در 20 روستای بالای 20 خانوار اسلامشهر، بر لزوم بازنگری حریم سه روستای حسن آباد، حسین آباد و بهرام آباد خالصه این شهرستان تاکید کرد.

صالحی ادامه داد: تاکنون سند املاک هشت هزار و 30 فقره از زمین های روستایی شهرستان اسلامشهر صادر شده است.

مسعود مرسلپور فرماندار شهرستان اسلامشهر هم ریشه مشکلاتی که منجر به ساخت و سازهای غیر محاز در روستاها می شود را مشخص نبودن حریم آنها اعلام کرد و گفت: میانگین عمر طرح های روستاهای این شهرستان 9 سال است و اکنون چون روستاها در حریم شهرها هستند امور زیر بنایی آنها به بررسی کارشناسی مجدد نیاز دارد.

وی بر لزوم تصمیم گیری کارشناسان و مدیران متناسب با تامین منافع مردم تاکید کرد و داشتن حریم را لازمه هر روستایی خواند در حالی که حریم روستاهای اسلامشهر مشخص نیست.

مرسلپور این موضوع را نیز اعلام کرد که سرمایه های کشور با ساخت و ساز شبانه و تخریب روزانه هدر می رود و مردم با مشکل مواجه می شوند چون کارشناسان سازمان های مربوطه بر لزوم تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز تاکید دارند.

فرماندار اسلامشهر تاکید کرد: در حالی که بر لزوم تعیین حریم روستاها تاکید دارم، این موضوع را نیز اعلام می کنم که ساکنان برخی روستاهای این شهرستان از کمبود زمین رنج می برند و باید فکری به حال آن کرد.

انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران برای حل این مشکل پیشنهاد داد: در هر جایی طی 30 سال گذشته کشت و زرعی اتفاق نیفتاده است، می توان آن را برای کاربری های عمومی اختصاص داد و مشکل روستاهای پر تراکم را برطرف ساخت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تهران حریم شهرها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۹۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب شرب ۹۰ درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، هاشم امینی از وصل شدن آب شرب ۹۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: از مجموع ۳۰۰ روستای درگیر پیامدهای سیل، تنها ۲۸ روستای منطقه بندینی باقی مانده‌اند که طی روزهای آینده مشکل آب شرب این روستاها نیز برطرف خواهد شد.

وی ادامه داد: بزرگ‌ترین مانع در ترمیم زیرساخت‌های آب‌رسانی به این روستاها، حجم بالای سیلابی است که همچنان در بستر رودخانه بندینی جاری است و امکان استفاده از تجهیزات مکانیکی و خودروها را نمی‌دهد و در نتیجه عملیات استقرار و اتصال لوله‌های انتقال آب از طریق عوامل انسانی در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور افزود: طی ۲۴ ساعت پس از بارش‌ها سامانه آب‌شیرین‌کن چابهار و کنارک با حجم تولید ۴۳ هزار مترمکعب وارد مدار و از قطع آب مناطق وسیعی از شهرهای جنوب استان جلوگیری شد.

امینی ادامه داد: از ابتدای قطع آب شرب و بهداشت ۲۸ روستای باقی‌مانده، با استقرار ۱۵ دستگاه تانکر، نیاز آبی این روستاها تأمین شده است.

گفتنی است، روز ۲۷ فروردین سازمان هواشناسی و ستاد مدیریت بحران برای استان‌های جنوبی و جنوب شرقی کشور از جمله سیستان و بلوچستان هشدار قرمز بارندگی و احتمال وقوع سیلاب صادر کرد.

کد خبر 6088776 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  •  ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی «منطقه ۱۷ تهران»
  • امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • ۱۵۴ پنل خورشیدی در روستاهای دیلم راه اندازی می‌شود
  • تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها 
  • تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها
  • بررسی آخرین وضعیت روستاهای برده میش و کپه‌کند بخش مرکزی مهاباد