Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@02:51:37 GMT

اروپایی‌ها چگونه با جنگل‌زایی مبارزه کردند

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۲۱۳۴

اروپایی‌ها چگونه با جنگل‌زایی مبارزه کردند

امروزه تهیه مایحتاج زندگی بدون آسیب رساندن به طبیعت و انهدام سیاره زمین کمی گیج‌کننده و حتی غیرممکن به نظر می‌رسد؛ با این حال شهروندان اتحادیه اروپا شانس پایان دادن به این سردرگمی و همچنین حفاظت از جنگل‌های سراسر دنیا را به دست آورده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، با افزایش نگرانی‌های جهانی مبنی بر نابودی غنی‌ترین اکوسیستم جهانی یعنی جنگل‌های بارانی گرمسیری آمازون، در دهه ۱۹۸۰ جنبشی تحت عنوان "کمپین حفاظت از جنگل‌های گرمسیری" آغاز به فعالیت کرد که با تلاش برای جلب حمایت‌های جهانی برای حفاظت از این سرمایه‌های طبیعی توانست نقش مؤثری در این زمینه ایفا کند و بدین ترتیب نجات آمازون مترادف با نجات کل سیاره شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تأثیر این کمپین بر مقابله با نابودی این جنگل‌ها همانند جنبش عظیمی است که امروزه برای مبارزه علیه پلاستیک و تأثیر نابودگر آن بر اقیانوس‌ها به راه افتاده است.

در طول چند سال اخیر وضعیت وخیم جنگل‌های رو به زوال به‌عنوان یکی از مشکلات زیست محیطی اهمیت خود را از دست داده است با این حال این شرایط رو به تغییر است زیرا نه تنها آگاهی رو به افزایشی نسبت به اینکه جنگل‌ یک سنگر طبیعی در برابر فجایع قریب‌الوقوع آب و هوایی است به وجود آمده، بلکه برای همگان محرز شده که گوشه به گوشه زندگی مصرف‌کنندگان پر است از لوازم و کالاهایی که این سرمایه حیاتی را به انحطاط می‌کشاند.

دنیای امروز به حدی بیش از اندازه پیش رفته که محال است تهیه بخشی از مایحتاج روزانه و خرید کردن به معنای انهدام بخشی از حیات سیاره زمین نباشد. در این انهدام نابودی جنگل‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد چرا که به ندرت می‌توان مطمئن بود گوشت مصرفی بشر از دام‌هایی که در جنگل‌های پاکسازی‌شده برزیل پرورش یافته است، تأمین نشود و روغن پالم مصرفی در شوینده‌ها از جنگل‌های ویران‌شده اندونزی به دست نیامده باشد.

حتی لاستیک اتومبیل نیز در نتیجه افزایش مزارع کائوچو در حوضه کنگو به دست می‌آید که زمانی جایگاه جنگل‌های بکر بارانی بوده است و بسیاری از موارد دیگر که نشان می‌دهد طبقات مغازه‌ها پر از محصولاتی است که با ویران شدن جنگل‌ها به دست آمده است.

این روزها تخریب جنگل‌ها سرعت شگفت‌آوری به خود گرفته است؛ با این حال این رشد سرعت تنها به‌منظور استفاده از چوب درختان نیست بلکه به دلیل تغییر کاربری اراضی جنگلی به زمین‌های کشاورزی صورت می‌گیرد که تقریبا ۸۰ درصد از جنگل‌زدایی در سراسر جهان را شامل می‌شود.  

این در حالی است که بیش از ۴۷۰ شرکت مواد غذایی و کشاورزی نسبت به مقابله با جنگل‌زدایی به‌عنوان زنجیره تأمین تا پایان سال ۲۰۲۰ متعهد شده‌اند. با این حال علی‌رغم پذیرش قوانین موجود در این زمینه شرکت‌ها به کار بستن آن‌ها را دشوار و حتی غیرممکن می‌دانند چرا که نگرانی برای اطمینان از تأمین کالاهای موردنیاز، نه تنها در میان تولیدکنندگان که در میان مصرف‌کنندگان نیز به شدت وجود دارد و در دنیای مصرف‌گرای امروز تبدیل به یک معضل اساسی شده است.

از سوی دیگر بسیار کم پیش می‌آید که شرکت‌ها محصولات خود را تا مزارع مبدأ خود ارزیابی کنند تا جایی که تنها ۱۴درصد از شرکت‌های سویا و دو درصد از شرکت‌های روغن پالم از وضعیت جاری در مزارع محصولات خود آگاهی دارند.

بنابراین می‌توان گفت که شفاف‌سازی پشت‌پرده‌ زنجیره‌های تأمین مواد اولیه محصولات مصرفی تنها با اعمال قوانین سختگیرانه قابل انجام است که البته چنین اقداماتی به هماهنگی جهانی نیاز دارد زیرا در ساده‌ترین شکل ممکن، شرکت‌هایی که در چند کشور دارای شعبه و نمایندگی هستند ممکن است به اقدامات خود در کشوری که قوانین در آن‌ها اعمال نشده ادامه دهند و به نحوی بتوانند راهی برای دور زدن قوانین یک کشور پیدا کنند.  

از آنجایی که اتحادیه اروپا دومین واردکننده بزرگ محصولات کشاورزی حاصل از جنگل زدایی است و با توجه به این حقیقت که در فاصله بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۵ که یک منطقه جنگلی بزرگ اروپا به دلیل مصرف‌گرایی بالا از بین رفته است، پس به احتمال زیاد لازم است که تغییرات از سطح اروپا آغاز شود چرا که اگر اتحادیه اروپا مقرراتی برای مقابله با جنگل‌زدایی با اهداف کشاورزی و دامداری را به تصویب برساند، تأثیر جهانی عمیق خواهد گذاشت.

بدین منظور کمیسیون اروپا به برگزاری شوراهای عمومی در رابطه با چگونگی متوقف کردن جنگل‌زدایی اقدام کرده است که لحظه‌ای بحرانی در مسیر مبازره علیه جنگل‌زدایی به حساب می‌آید. تاکنون کشورهای عضو اتحادیه اروپا، صدهاهزار نفر از شهروندان اروپایی، پارلمان اروپا و حتی بسیاری از شرکت‌های سراسر این قاره خواستار تصویب مقرراتی برای مقابله با این معضل شده‌ و اعلام کرده‌اند اروپا آماده پذیرش قوانینی است که بر مبنای آن محصولات قابل خرید و فروش در سراسر بازارهای داخلی و حتی خارجی اروپایی تضمین‌کننده پیشگیری از نابودی بیشتر جنگل‌ها باشد و با تمامی موارد نقض حقوق بشر به مقابله برخیزد، ولی تاکنون نتیجه خاصی در کمیسیون مذکور حاصل نشده است. با این حال تلاش برای پیشگیری از جنگل‌زدایی و تحقق اهداف کمپین حفاظت از جنگل‌های گرمسیری هنوز هم ادامه دارد.

https://www.fern.org/news-resources/a-critical-moment-in-the-fight-against-deforestation-۸۹۶/

کد خبر 407888

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جنگل زدایی کشورهای اروپایی مواد غذايي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۲۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه

در نشست مشترک اعضای دولت و استانداران، رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر «حمایت ویژه برای اشتغال‌زایی در پنج استانِ با نرخ بیکاری بالاتر در قالب یک کارگروه ملی»، موافقت کرد و دستور داد که این کارگروه با مدیریت معاون اول رئیس‌جمهور به فوریت تشکیل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه امروز _ یکشنبه شانزدهم اردیبهشت _ در نشست مشترک اعضای دولت و استانداران با حضور رئیس‌جمهور اظهار کرد: مشکلات استان‌هایی که دچار بیکاری مزمن هستند و تورم بالاتری نسبت به میانگین کشور دارند، با روال عادی و برنامه‌های فعلی حل نمی‌شود و این استان‌ها نیازمند توجه و حمایت‌های ویژه هستند.

وی پیشنهاد داد که برای اشتغال‌زایی و کاهش نرخ بیکاری پنج استانِ با نرخ بیکاری بالاتر، یک کارگروه چابک و اثرگذار در سطح ملی تشکیل شود و در این باره افزود: یکی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش نرخ بیکاری در این استان‌ها، تکمیل طرح‌ها و اقدامات نیمه‌تمام است.

استاندار کرمانشاه با اشاره به کارهای نیمه‌تمام در استان که هنوز تبعات آن دامنگیر استان است، ادامه داد: دولت گذشته در یک اقدام نادرست، جشن پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده کرمانشاه را برگزار کرد، درحالی‌که بسیاری از ساختمان و زیرساخت‌های زلزله‌زده این استان همچنان نیازمند بازسازی هستند؛ اکنون ترمیم تخریب‌های زلزله و تکمیل عملیات بازسازی در کرمانشاه، حدود ۲,۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، همچنین جبران افتتاح زودهنگام راه‌آهن کرمانشاه، حدود ۱,۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

صحرایی یکی دیگر از طرح‌های زیربنایی و اشتغال‌زایی استان را «راه‌آهن کرمانشاه - خسروی» نام برد و اضافه کرد: حمایت‌های بانکی و اعتباری ویژه از پنج استان دچار نرخ بیکاری بالاتر، می‌تواند منجر به رونق طرح‌ها و کسب‌وکار و درنتیجه اشتغال‌زایی بیشتر در این استان‌ها شود.

موافقت رئیس‌جمهور و دستور تشکیل کارگروهی به ریاست معاون اول

در ادامه این جلسه، رئیس‌جمهور با اشاره به کاهش آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها و استقبال از پیشنهاد مطرح‌شده، دستور داد کارگروهی با مدیریت معاون اول رئیس‌جمهور و استانداران، به‌فوریت برای کاهش نرخ بیکاری در استان‌های مذکور تلاش کنند.

کد خبر 750935

دیگر خبرها

  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • وضعیت سهمیه‌های اروپایی لیگ برتر؛ منچستریونایتد و چلسی چه سرنوشتی دارند؟
  • موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • ضربه احتمالی لورکوزن به برنامه‌‌های اروپایی بارسلونا