Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-03@22:26:47 GMT

انتخاب کیفی با نقش‌ آفرینی احزاب

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۵۵۹۲

ساعت24-چناچه احزاب سیاسی در کشور ما نهادینه شوند و انتخاب افراد بر مبنای شناخت فکری و برنامه‌های آنها از طریق احزاب باشد، ضمن تضمین سلامت انتخابات مختلف، انتخاب مردم هم کیفی‌تر می‌شود.

این در صورتی است که احزاب بتوانند کارآمدی و توانمندی لازم را برای فعال کردن ظرفیت‌های اجتماعی دارا باشند یا آن را به اثبات برسانند و از کف جامعه تبلور یابند که در این صورت مطالبات مردم بهتر پیگیری و همچنین انتخاب مردم آگاهانه‌تر و به نوعی سالم‌تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احزاب سیاسی می‌توانند افکار عمومی را به مسیر گزینش صحیح نمایندگان مردم در مجالس و شوراها، هدایت کرده و شعارهای انتخاباتی را به چالش بکشند لذا فردی که با حمایت احزاب برنده انتخابات شود مجبور است به شعارهایی که داده جامه عمل بپوشاند در غیر این صورت ابتدا از طرف حزب متبوع و سپس از طرف جامعه مورد بازخواست قرار می‌گیرد.

احزابی برای انتخابات

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند در این باره گفت: مقوله احزاب صرفا در زمان انتخابات در جامعه ما مطرح شده و بعدها به کلی فراموش می‌شود در حالی که تقویت احزاب زمینه شفافیت در همه امور به ویژه سلامت انتخابات گوناگون را فراهم می‌کند.

دکتر احمد بخشی افزود: احزاب، ساختار سیاسی را سیستمی و از شکل فردی خارج می‌کند و این سیستم است که به جای افراد راهکار ارائه می‌کند.

وی اظهار داشت: چون احزاب برنامه و شناسنامه دارند و فعالیت آنها شفاف بوده، فعالیت‌های انتخاباتی با مشارکت احزاب سالم‌تر است و از بسیاری آسیب‌ها جلوگیری می‌کنند.

دکترای علوم سیاسی گفت: حزب همان میزان و ترازو است که انتخاب‌ها براساس برنامه‌های حزب است به همین دلیل مردم به جای رای صرف به افراد، به برنامه‌ها رای می‌دهند و رقابت احزاب یعنی اینکه مردم به کارنامه‌ها نگاه کنند تا بتوانند بعد از انتخابات هم عملکرد حزب و اعضای آن را قضاوت کنند.

افراد به راحتی رنگ عوض می‌کنند

وی افزود: امروز در جامعه مشاهده می‌شود که افراد به راحتی رنگ عوض می‌کنند و در دوره‌ای خود را به یک جناح منسوب و در دوره دیگر به جناح دیگر منتسب می‌کنند که از آفات نبود کار تشکیلاتی و حزبی در کشور است و به سلامت انتخاب‌ها هم آسیب می‌زند.

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند بیان کرد: به لحاظ فرهنگی هم در بحث احزاب مشکل داریم چون از طرف حاکمیت، عنایت لازم به احزاب نشده و اگر قرار است افراد در کشور توسعه پیدا کنند و در فعالیت‌های سیاسی شفافیت ایجاد شود باید احزاب تقویت شوند.

وی گفت: اگر حزب بتواند در انتخابات، نماینده به مجلس شورای اسلامی یا ریاست جمهوری بفرستد خودش می‌تواند عملکرد او را رصد کند و در صورتی که عملکردش مناسب نبود خود حزب وی را رد صلاحیت می‌کند و هزینه‌ها برای نظام هم کاهش می‌یابد.

بخشی افزود: افرادی که از بدنه حزب وارد عرصه سیاسی شوند قطعا افرادی شناخته شده‌تر، کارآزموده‌تر و سالم‌تر خواهند بود چون همواره خود را مورد رصد حزب متبوع و جامعه می‌بینند.

حزب باعث تقویت بدنه اجتماع و حاکمیت می‌شود

معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی خراسان جنوبی نیز ۲ کارکرد اساسی را برای احزاب برشمرد که یکی ارائه برنامه برای اداره جامعه و دیگری تربیت کادر و نیروی انسانی متخصص برای اجرای این برنامه‌هاست.

محمد بوشادی گفت: اگر احزاب با این راهبردها پا به عرصه جامعه بگذارند و بتوانند علاوه بر ارائه برنامه‌ها کادر خود را نیز پرورش دهند و آن را در معرض آرای عمومی بگذارند بسیاری از ظرفیت‌های مغفول شکوفا و پیوند بین بدنه اجتماع و حاکیمت تقویت می‌شود و افراد احساس نقش آفرینی و سهیم بودن در قدرت می‌کنند.

وی اظهار داشت: احزاب شفاف بوده و شفافیت در مواضع و روابط بین افراد در حزب وجود دارد که می‌توان با راهکارهای قانونی شفافیت مالی را تعریف کرد و در نتیجه جریانی که در حزب، حاکم است بیشتر در معرض دید عموم مردم بوده و قابلیت رصد مردمی دارد.

وی گفت: وقتی به جای رقابت بین افراد، رقابت بین افکار ایجاد می‌شود و این افکار با پشتوانه حزبی با ظرفیت‌های دانشی آن حزب به عنوان یک راهکار به جامعه معرفی می‌شود، حزب برای حفظ حیثیت و آبروی خودش هم تلاش کرده تا در حفظ سرمایه اجتماعی خود و اعتبار آن تلاش کند به همین دلیل در انتخاب و نظارت کادرش دقت زیادی دارد و منابع مالی شفاف شده و از سمت افراد و باندها به سمت احزاب می‌رود که می‌توان آنها را بررسی کرد.

انتخابات رقابت بین افکار باشد

بوشادی گفت: اگر انتخابات رقابت بین افکار و نه افراد باشد و افراد به جای اتکا بر منابع مالی غیرشفاف و تبلیغات نادرست که در پوستر تبلیغاتی آنها خلاصه می‌شود، این موارد اصلاح شود، هم در کاهش هزینه‌های انتخاباتی و هم افزایش شفافیت موثر است و زمینه تحقق انتخابات حداکثری و سالم را فراهم می‌کند.

این فعال سیاسی افزود: احزاب یا هر مجموعه سیاسی باید در جامعه مورد عنایت بیشتری از سمت حاکمیت قرار گیرند و احزاب احساس کنند که تنها راهی که می‌توانند فکر خود را در معرض آرای مردم قرار دهند حرکت نظام‌مند در قالب مجموعه حزبی خود است.

وی اظهار داشت: امروز آسیب‌هایی متوجه افراد است اما اگر انتخابات با نقش آفرینی بیشتر احزاب محقق شود آن وقت اگر عملکرد فردی بد بود، خود آن تشکل به دلیل اینکه ماهیت خودش را حفظ کند آن فرد را حذف می‌کند و نوعی نظارت درونی در فرد و تشکل ایجاد شده که زحمت شورای نگهبان هم در این شرایط رفع می‌شود.

وی گفت: تا وقتی که جایگاه تحزب در کشور تقویت نشود و  احزاب را آنچنان که شایسته آنها است لحاظ نکنند و منابع مالی برای آنها تعریف نشود امکان نقش آفرینی احزاب در انتخابات که تضمین کننده سلامت انتخابات هم است، به طور کامل محقق نمی‌شود.

احزاب در کشور به جایگاه واقعی خود نرسیده‌اند

یک فعال سیاسی اعتدال‌گرا هم گفت: وجود حزب از ضروریات جامعه توسعه یافته است چون حلقه وصل مردم و حاکمیت هستند اما در کشور ما هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده‌اند.

ابوالفضل زاهدی پور افزود: در کشور به ویژه در شهرهای کوچک احزاب صرفا نام حزب را یدک کشیده اما کارکرد واقعی حزبی ندارند.

وی تصریح کرد: احزاب می‌توانند به عنوان نماینده افکار عمومی در قبال مسایل و مشکلات جامعه به صحنه بیایند و حاکمیت را نسبت به مشکلات و مطالبات بحق مردم پاسخگو کنند.

مدیر مسوول روزنامه زعفران ادامه داد: فلسفه تشکیل احزاب تاثیرگذاری در حکومت و به دست آوردن تمام یا بخشی از قدرت برای تحقق مطالبات مردم است که این تاثیرگذاری به طور معمول از طریق نامزد کردن اعضای شاخص خود یا افراد دیگر با دیدگاه‌های همسو با حزب متبوع خویش و حضور فعال در عرصه انتخابات محقق می‌شود.

جان دوباره احزاب در دولت تدبیر و امید

وی گفت: واقعیت این است که احزاب در دولت تدبیر و امید، جانی دوباره گرفته و تاحدودی فعال‌تر شده‌اند اما هنوز در جامعه به معنای واقعی ظهور و بروز ندارند.

زاهدی پور افزود: کارکردهای حزب واقعی موجب ثبات سیاسی و امنیت برای جامعه و نظام سیاسی می‌شود و به شفافیت و سلامت انتخابات کمک می‌کند که این نگرش به کارکرد احزاب یک نگرش سیستماتیک ساختاری و کارکردی است و در جهان نظریه پردازان مختلفی دارد.

وی اظهار داشت: حزب می‌تواند نقش جعبه سیاه که حاوی درون داده‌ها و بازخوردهاست را ایفا کند که شامل تصمیمات، موضع‌گیری‌ها و راهبردهایی است که از این جعبه (حزب) خارج شده و در اختیار جامعه، دولت و دیگر نهادهای مدنی قرار می‌گیرد و به این شکل حلقه رابط بین مردم و حاکمیت است.

بنابر اعلام مسوولان استان در حال حاضر ۴۲ حزب در خراسان جنوبی فعال است و نوزدهمین شعبه خانه احزاب ایران هم آذرماه امسال پس از سال‌ها مطالبه و انتظار با پیگیری مدیریت استان در بیرجند افتتاح شد.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۵۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«علیرضا نوین» از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

با وجود صف بندی برخی جریان‌ها و طیف‌های سیاسی، اجتماعی و حتی انتخاباتی در هر دوره از انتخابات، اعم از مجلس، شوراها و حتی ریاست جمهوری، که محملی برای معرفی کاندیداهای هر طیف و همچنین، ایجاد تحرک و شور انتخاباتی به شمار می‌روند، شخصاً به تقسیم بندی‌های این چنینی در فضای انتخابات مجلس، که قرار است منتخبان آن، برای خدمت به مردم و ترسیم سیاست‌های کلان کشور وارد مجلس شوند، اعتقادی ندارم، در واقع، قائل به مرزبندی‌های این چنینی نیستم و معتقد هستم، شاخص اصلی در هر انتخاباتی، اصل خدمت به مردم و گره گشایی از مشکلات کشور در تمامی حوزه‌ها باید باشد.

به اعتقاد من، کاندیداها و جریان‌های سیاسی و انتخاباتی که با عدول و عبور از این شاخص، خدای ناکرده، به دنبال ترجیح منافع و مطامع حزبی و جناحی و سهم بری های طیفی از فضای انتخابات و حتی کرسی‌های مجلس باشند و منافع ملی، عمومی و اصل مردم سالاری و توجه به پیگیری صادقانه مطالبات مردمی را قربانی بازی‌های سیاسی و رقابت‌های حزبی کنند، از اصل و مسیر اصلی کارگزاری و خادمی در نظام مقدس جمهوری اسلامی دور خواهند شد و این رویه، به خودی خودی آفت انتخابات، کار حزبی و منافع ملی به شمار می‌رود.

البته ممکن است، یک طیف و جریان خاص سیاسی، دست برتر را در ترکیب حداکثری مجلس آینده داشته باشد؛ اما این برتری نباید به معنای اعمال قدرت سیاسی همان طیف در دایره قدرت تلقی شود و مجلس را که به فرموده حضرت امام (ره) در رأس امور قرار دارد، به مجموعه‌ای باندی و جناحی و به دور از منافع و مطالبات مردمی و ملی تبدیل کند.

شخصاً در صورت ورود به مجلس، تمام تلاش خود را به کار خواهم بست تا در کنار مردم باشم و در راستای تحقق مطالبات بحق آنان، فارغ از گرایش‌های سیاسی حرکت کنم، چرا که معتقدم، مردم و شانیت جایگاه مجلس، بر هر چیز دیگری ارجح است و از دل چنین مجلسی است که امید به تحول، توسعه و پیشرفت کشور و تقویت بنیان‌های اعتقادی مردم متولد خواهد شد، بنابر توضیحات بالا پیش بینی اینجانب این است که در مجلس دوازدهم، احزاب و لیست‌هایی مورد استقبال قرار خواهند گرفت که سابقه خدمت به مردم در شعارهای انتخاباتی مطرح بوده و در عمل هم انشاالله به شعارهای داده شده خود پایدار خواهند ماند هر چه ممکن است تابلو تبلیغاتی رسمی و خاص نداشته باشند.

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

تردیدی نیست که با توجه به مشکلات شدید و جدی اقتصادی کشور و معیشتی مردم، اولویت اصلی و مهم مجلس دوازدهم، فارغ از طیف بندی‌های احتمالی، باید مسائل اقتصادی، معیشتی، پایین آمدن نرخ تورم، ایجاد اشتغال، مدیریت بحران گرانی و مسائلی از این دست باشد؛ مشکلاتی که متأسفانه به کوچک‌تر شدن تدریجی سفره مردم، محدودیت درآمدها و افزایش سرسام آور قیمت‌ها دامن زده است.

خوشبختانه، رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی امسال و در قالب شعار سال، تاکید و توصیه اکید و جدی بر امر "جهش اقتصادی با مشارکت مردم" داشتند و به نوعی، بر ضرورت مردمی سازی اقتصاد و زمینه سازی برای ورود و مشارکت حداکثری مردم در بهبود و رونق اقتصادی، تولید، تولید ثروت و کارآفرینی صحه گذاشتند.

این سیاست کلی، که بر درون زا کردن اقتصاد نیز تاکید دارد، نقشه راه روشنی پیش روی دولت، مجلس، مدیران ارشد نظام و تمامی سازمان‌ها، نهادها و حتی بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی بزرگ و کوچک ترسیم کرد و در این میان، ورود مؤثر و محوری مردم در چرخه مدیریت اقتصادی نیز خواهد توانست به گره گشایی ملموس و مشهود منجر شود.

از سوی دیگر، اجرای صحیح و سریع برنامه هفتم توسعه کشور، با توجه به بندها و سرفصل‌های روشن و قابل اتکاء این برنامه و نظارت و پیگیری عملی مجلس آینده بر روند اجرای آن، خواهد توانست، به آغاز یک تحول و تغییر مسیر امیدبخش در تمامی حوزه‌های اجرایی و تحقق اصل تغییر به نفع مردم کمک کند.

تسریع در تحقق وعده‌های متنوع و امیدبخش دولت و بازگرداندن دوباره امید نزد مردم، یکی دیگر از اولویت‌های برنامه‌ای مجلس آینده می‌تواند تلقی شود، البته گفتنی است در بحث‌های سیاست خارجی هم با حفظ منافع و اقتدار ملی کشور و رعایت عزت در ارتباط با کشورها بویژه کشورهای منطقه و همسایه در بحث‌های رفع تحریم‌ها می‌تواند گام عملی در سیاست خارجی برای توسعه و پیشرفت کشور، گشایش اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مردم باشد.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

با توجه به جایگاه و ظرفیت‌های آذربایجان شرقی و شهر تبریز در حوزه‌های اقتصادی، تولیدی، تجارت و همچنین، نیاز جدی استان به تسریع روند توسعه و عمران زیربنایی در قالب تعیین تکلیف طرح‌ها و پروژه‌های نیمه تمام ملی و در کنار اینها، طراحی و پیش بینی پروژه‌های زیربنایی جدید و در نهایت، زمینه سازی برای حمایت از سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی، فکر می‌کنم با حضور در کمیسیون‌های عمران و صنایع مجلس، همچنین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و کمیسیون شوراها و شهرداری‌ها بتوانم اهداف و برنامه‌های مورد نظر خود را در سطح ملی و استانی و حتی شهری و روستایی استانمان پ یگیری کنم و مؤثر واقع شوم.

مهمترین چالش استان را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

کندی روند اجرای طرح‌ها و حتی توقف برخی پروژه‌های زیربنایی ملی و دولتی در آذربایجان شرقی، بلاتکلیفی و طولانی شدن تخصیص اعتبارات ملی، دولتی و حتی اعتبارات سفرهای ریاست جمهوری، عدم تحقق طرح تشکیل شرکت مستقل مس آذربایجان، فرسودگی اغلب واحدهای تولیدی و صنعتی استان و قدیمی بودن تجهیزات و ماشین آلات آنها، مشکلات متعدد و لاینحل زیست محیطی نظیر مازوت سوزی در نیروگاه تبریز، عدم تحقق طرح انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه، احیا کامل و قطعی دریاچه ارومیه، بلاتکلیفی در اجرای طرح‌های پایین دستی مس، توسعه زیربنایی استان به عنوان دروازه تجارت و صادرات ایران به اروپا، توسعه راه‌های استان و ده‌ها مطالبه این چنینی، از جمله چالش‌های مهم توسعه آذربایجان شرقی محسوب می‌شوند که قابل پی گیری هستند.

گفتنی است، دوره دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه تبریز، اسکو و آذرشهر بیست و یکم اردیبهشت جاری برگزار خواهد شد.

کد خبر 6082951

دیگر خبرها

  • دغدغه مردم در حوزه اشتغال است
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • شاهد آرای کیفی‌تر در دور دوم انتخابات خواهیم بود
  • همه سلایق سیاسی در مجلس دوازدهم حضور دارند
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • فهرست وفاق برای دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران مشخص شد
  • احزاب لبنانی در انتخاب رییس‌جمهور کشورشان تفاهم و تسریع کنند
  • تاکید امیر عبداللهیان بر لزوم تفاهم احزاب و گروه‌های لبنانی برای انتخاب رئیس‌جمهور
  • معلمِ متفکر