Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@20:40:04 GMT

خمیازه‌های بیداری غول خفته خاورمیانه

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۰۲۶۴۱

خمیازه‌های بیداری غول خفته خاورمیانه

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه اینترنت، جهان را به دهکده‌ای کوچک تبدیل کرده است و درحال حاضر ۴.۳ میلیارد نفر از جمعیت ۷.۷ میلیاردی جهان، به این دهکده پیوسته و کاربر اینترنت هستند. یکی از کشور‌هایی که در چند سال اخیر رشد جالب توجهی در میزان جذب کاربران اینترنت داشته، مصر است و با اینکه هنوز راه درازی در پیش دارد، ولی بسیاری این کشور را یک غول تکنولوژی خفته با ظرفیت‌های مناسب داخلی، منطقه‌ای و جهانی می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته به اعتقاد برخی، مصر این رشد و جهش در حوزه تکنولوژی را مدیون انقلاب و بهارعربی در منطقه است.
۱۷۶ میلیون کاربر در خاورمیانه
مؤسسه Internet World Stat اینترنت و وضعیت تکنولوژی در جهان و به‌طور ویژه خاورمیانه و مصر را مورد بررسی قرار داده است. در این آمار آمده است درحال حاضر ۵۶.۸ درصد از جمعیت جهان آنلاین هستند و بیشترین زبان مورد استفاده توسط کاربران جهان، انگلیسی است چراکه ۲۵ درصد کاربران با این زبان در اینترنت حاضر هستند. ۱۹.۳ درصد کاربران اینترنت نیز چینی زبان هستند و زبان‌های اسپانیایی وعربی به ترتیب در رده‌های سوم و چهارم قرار گرفته‌اند.
این گزارش همچنین نشان می‌دهد که حدود ۲۵۹ میلیون نفر از جمعیت ۷.۷ میلیاردی جهان معادل ۳.۳ درصد این جمعیت، در خاورمیانه زندگی می‌کنند که از این تعداد، حدود ۱۷۶ میلیون نفر کاربر اینترنت هستند. به بیان دیگر ضریب نفوذ اینترنت در این منطقه به حدود ۶۷.۲ درصد می‌رسد این درحالی است که متوسط جهانی این ضریب نفوذ، ۵۶.۸ درصد است و خاورمیانه از آن پیشی گرفته است.
بهارعربی؛ آغازگر رشد تکنولوژی
طبق این گزارش، اینترنت در خاورمیانه از اواخر دهه ۹۰ همه گیر شد و ازآن زمان به بعد تعداد کاربران در بخش‌های مختلف ازجمله شبکه‌های اجتماعی، دائم رو به افزایش بوده است. به‌دنبال بهارعربی و از سال ۲۰۱۱ تاکنون، تعداد کاربران در دنیای عرب افزایشی چشمگیر یافته و مصر نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. به‌عنوان مثال تعداد کاربران اینترنت در مصر قبل از انقلاب ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ حدود ۱۰ میلیون نفر بود درحالی که تعداد کاربران در سال ۲۰۱۹ از مرز ۴۰ میلیون نفر عبور کرده است. البته باید یادآور شد که در این انقلاب‌های عربی، توئیتر و فیس‌بوک نقشی اساسی برای رساندن صدای جهان عرب به مردم دنیا ایفا کردند و اکنون نیز این پلتفرم‌ها در کشور‌های عرب زبان ازجمله مصر طرفداران بسیاری دارد.
همچنین در این گزارش آمده است که در خاورمیانه کشور بحرین بالاترین تعداد کاربر اینترنت به نسبت جمعیت این کشور را دارد چراکه یک میلیون و ۶۱۵ هزار نفر از جمعیت یک میلیون و ۶۳۷ نفری این کشور، کاربر اینترنت هستند. ایران نیز پس از بحرین در رتبه دوم قرار گرفته چرا که از جمعیت ۸۲.۵ میلیونی کشور ۶۲.۷ میلیون نفر کاربر اینترنت هستند.
جمعیت جوان، برگ برنده مصر
با اینکه مصر جزو کشور‌هایی محسوب می‌شود که رشد مناسبی در تعداد کاربران اینترنت داشته، ولی همچنان نام آن در رده‌های بالایی جدول Internet World Stat دیده نمی‌شود. با این حال بسیاری پیش‌بینی می‌کنند با توجه به جمعیت جوان مصر، این کشور پتانسیل بالایی در این زمینه دارد و تغییری سریع خواهد داشت. مصر با بیش از ۱۰۰ میلیون نفر، پرجمعیت‌ترین کشور در خاورمیانه محسوب می‌شود وازسوی دیگر اکنون حدود ۴۰ درصد مصری‌ها بین ۱۰ تا ۲۰ ساله هستند و همچنین پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ جمعیت این کشور از مرز ۱۵۰ میلیون نفر عبور کند. البته جدا از موقعیت سیاسی، در این کشور بیکاری به شکلی گسترده دیده می‌شود تا جایی که دوسوم جمعیت بیکار این کشور، ۱۵ تا ۲۴ ساله هستند والبته ۳۴ درصد آن‌ها نیز مدرک دانشگاهی دارند به همین دلیل هم هرچند برخی معتقدند به موازات رشد سریع جمعیت، این چالش‌ها نیز بزرگتر می‌شوند، ولی درمقابل، عده‌ای دیگر نظری متفاوت دارند. به اعتقاد آنان، جمعیت جوان مصر و علاقه آن‌ها به تکنولوژی باعث شده تا شرکت‌های بزرگ فناوری جهان با وجود مشکلات فراوان این منطقه، جذب این کشور شوند. با توجه به اینکه بیش از نیمی از جمعیت مصر آنلاین هستند، ۴۹ درصد جمعیت یا ۴۹ میلیون نفر ظرفیت قابل توجهی برای رشد به شمار می‌روند و این، فرصتی مناسب برای اپراتور‌های داخلی و بین‌المللی محسوب می‌شود. یکی از بازیگران این عرصه وودافون است که می‌گوید در سال آینده حدود ۲۵۰ میلیون یورو در این کشور سرمایه‌گذاری خواهد کرد. همچنین گفتنی است که نسل چهارم اینترنت (۴G) درسال ۲۰۱۶ در مصر رونمایی شد و اکنون هم سرمایه‌گذاران در این کشور به‌دنبال ارائه اینترنت نسل پنجم (۵G) هستند.
توسعه و تقویت زیرساخت‌ها در کنار بسته‌های اینترنت دیتای ارزان قیمت، بیشتر مصری‌ها را تشویق به آنلاین شدن کرده است و ازسوی دیگر آی دی‌ها و کد‌های شناسایی دیجیتال در بخش‌هایی از این کشور رواج یافته است. به‌عنوان مثال درحال حاضر ادارات پستی از این آی دی‌های دیجیتال برای ثبت‌نام شهروندان استفاده می‌کنند و فناوری‌های مختلف بیومتریک نقشی اساسی در این زمینه ایفا می‌کنند. به بیان دیگر میزان سرانه استفاده از فناوری در این کشور افزایش یافته است.
دسترسی ۹۳ درصد مصری‌ها به تلفن همراه
آمار مؤسسه Internet World Stat همچنین نشان می‌دهد که تعدادکاربران تلفن همراه مصر در سال ۲۰۱۹ به ۹۳.۴۸ میلیون نفر رسیده، این بدان معناست که ۹۳ درصد جمعیت این کشور به تلفن همراه دسترسی دارند و ۷۶ درصد کاربران هم به اینترنت ۳G و G۴ متصل هستند؛ رقمی که نسبتاً بالاست و نشان از استقبال ویژه مصری‌ها از جدیدترین فناوری‌های ارتباطی و همچنین سرمایه گذاری‌های مناسب در این زمینه دارد. در بخش‌هایی از این گزارش عنوان شده است که با توجه به دسترسی ۹۳ درصد جمعیت کشور به تلفن همراه، برخی نگران اشباع شدن بازار مصر در این زمینه هستند و اطلاعات دولتی مصر نیز نشان از شیب ثابت ضریب نفوذ اینترنت و تلفن همراه دارد، ولی هنوز هم برای آینده خوش بینی‌هایی دیده می‌شود. این عده معتقدند مصر در حوزه‌های دیگر فناوری قابلیت رشد و ارتقای فراوان دارد و می‌تواند در این بخش‌ها بسیار موفق عمل کند. به‌عنوان مثال مؤسسه پژوهشی PwC تخمین می‌زند که هوش مصنوعی (AI) می‌تواند به اقتصاد مصر کمک کند که تا سال ۲۰۳۰ ارزش این اقتصاد به ۴۲.۷ میلیارد دلار برسد. این رقم معادل ۷.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور است.
فیس بوک محبوب‌ترین پلتفرم در مصر
در این گزارش به مدت زمان آنلاین بودن کاربران مصری هم اشاره شده است. این کاربران به‌طور متوسط روزانه حدود ۸ ساعت (۷ ساعت و ۵۳ دقیقه) آنلاین هستند که این رقم بیش از میانگین جهانی یعنی ۶ ساعت و ۴۲ دقیقه است. این کاربران از مدت زمان آنلاین بودن خود، روزانه ۳ ساعت و ۴ دقیقه در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند درحالی که متوسط جهانی این رقم، ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه است. طبق این آمار در حال حاضر از هر ۱۰ نفر فقط ۴ نفر در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند و این بدان معناست که این کشور ظرفیت بسیار بالایی برای شرکت‌های بزرگ فناوری و پلتفرم‌های مطرح جهان محسوب می‌شود. به بیان دیگر این، تنها کسری از ظرفیت این کشور محسوب می‌شود و درآینده به احتمال زیاد شاهد تغییرات گسترده در این آمار و ارقام خواهیم بود. در این گزارش محبوب‌ترین پلتفرم آنلاین در مصر نیز مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه تحقیق نشان می‌دهد که ۷۰ درصد فعالیت کاربران این کشور در شبکه‌های اجتماعی روی فیس‌بوک انجام می‌شود. به این ترتیب مصر بزرگ‌ترین بازار برای فیس‌بوک در منطقه محسوب می‌شود به‌گونه‌ای که روزانه ۲۴ میلیون کاربر فعال از طریق موبایل به فیس‌بوک مراجعه می‌کنند و این رقم در هر ماه به بیش از ۳۷ میلیون نفر می‌رسد.

منبع: ایران

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۲۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 هنگامه بیداری فرهیختگان در غرب

بیش از ۲۰۰ روز از آغاز جنگ در غزه و کشتار مردم بی‌دفاع می‌گذرد و آمار‌ها از این حکایت دارد که تاکنون حدود ۳۵ هزار نفر به شهادت رسیده و بیش از ۷۷ هزار نفر نیز مجروح شده‌اند. در چنین شرایطی شاهد هستیم که اساتید و دانشجویان بسیاری از دانشگاه‌های غرب به صحنه آمده و نسبت به ادامه این جنایت‌ها اعتراض می‌کنند. در این بین البته برخی معتقدند که فرهیختگان جهان غرب باید زودتر به کشتار مردم مظلوم غزه واکنش نشان می‌دادند.

درباره زمان واکنش نخبگان در غرب باید نکاتی را مورد توجه قرار داد، زیرا آن‌ها با موانعی رو به رو بوده‌اند و اکنون که این موانع کنار رفته است، این احتمال وجود دارد که اعتراضات به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در جوامع دیگر نیز تکرار شود. نباید فراموش کرد که دستگاه رسانه‌ای جهان همواره تلاش می‌کند که واقعیت آنچه در غزه می‌گذرد به گوش جامعه نخبگان نرسد. اما به دلیل حجم بالای جنایت در غزه رسانه‌های آمریکایی نتوانستند، فضا را بسته نگه دارند. 

افزون بر این تلاش زیادی می‌شود که رژیم صهیونیستی را از جنایت در غزه مبرا کنند. این در حالی است که در کنار این رویکرد سعی می‌شود که حماس را نیز تروریست نشان دهند. به عبارت دیگر تلاش غرب این است که فضا و آنچه را که در غزه می‌گذرد، وارونه جلوه دهد. اما به صحنه آمدن دانشجویان و اساتید در دانشگاه‌های مطرح غرب نشان می‌دهد که قشر فرهیخته به واقعیت پی برده‌اند؛ بنابراین این احتمال وجود دارد که این رویکرد نخبگان در غرب به دیگر مسائل نیز تسری پیدا کند و بی‌اعتمادی نسبت به رسانه‌های رسمی و مقامات آمریکایی افزایش یابد.

این در حالی است که این روز‌ها اتهامات زیادی به نخبگانی که به واقعیت پی برده‌اند، زده می‌شود. برای نمونه آن‌ها را به یهود ستیزی متهم می‌کنند یا ادعا می‌شود که این فرهیختگان تحت تاثیر جمهوری اسلامی ایران چنین رویکردی را در پیش گرفته‌اند. لازم به یادآوری است که این بار اولی نیست که غربی‌ها جمهوری اسلامی ایران را به چنین مسائلی متهم می‌کنند. با این حال نکته قابل توجهی در این اتهام زنی وجود دارد و آن این است که ایران در مسیر خردمندانه‌ای حرکت می‌کند که این روز‌ها جامعه فرهیخته و دانشگاهی آمریکا نیز به آن پی‌برده و با آن همراه شده به عبارت دیگر این واقعیت افتخار آمیزی برای جمهوری اسلامی ایران است.

لازم به یادآوری است که اساتید و دانشجویانی که نسبت به شرایط مردم مظلوم غزه اعتراض می‌کنند خطر دستگیری را به جان می‌خرند و این اقدام آن‌ها نشان می‌دهد که این فرهیختگان به دلیل جمهوری اسلامی ایران چنین رویکردی را دنبال نکرده‌اند در واقع آن‌ها آگاه شده اند و وظیفه انسانی خود می‌دانند که از مردم مظلوم غزه دفاع کنند و این رویکرد نشانه دیگری از شکست اسرائیل است.

دیگر خبرها

  •  هنگامه بیداری فرهیختگان در غرب
  • بهترین زمان برای مصرف قهوه
  • ۹۵ درصد روستاهای خوزستان از اینترنت بهره‌مند هستند
  • در کنکور ۱۴۰۳ اینترنت قطع نمی‌شود / داشتن هندزفری و موبایل واره تخلف است
  • اینترنت در زمان برگزاری نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ قطع نمی‌شود
  • اینترنت در روز‌های کنکور قطع نمی‌شود
  • اینترنت فردا قطع می‌شود؟
  • اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود
  • رتبه نخست ایران در پیوند کلیه در خاورمیانه
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟