Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@00:29:56 GMT

لزوم اعمال مدیریت مشارکتی در دانشگاه‌ها

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۰۶۱۵۵

لزوم اعمال مدیریت مشارکتی در دانشگاه‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا باقری، در نشست معاونان اداری، مالی و مدیریت منابع و مدیران منابع انسانی و پشتیبانی دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و پژوهشی کشور با تأکید بر اعمال مدیریت مشارکتی در دانشگاه‌ها گفت: درک شرایط تحریم و برنامه‌ریزی ویژه در این شرایط، از اهم امور است.
 
وی اظهار داشت: شرایط تحریم یک شرایط غیرعادی اقتصادی است که بر کشور تحمیل شده و همه ما باید این واقعیت را قبول کنیم و عملکردمان با توجه به مقتضیات این شرایط تنظیم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قائم‌مقام وزیر علوم با تأکید بر بروز خلاقیت‌ها و تصمیم‌گیری‌های صحیح به‌ویژه در مراکز دانشگاهی در شرایط تحریم گفت: البته خلاقیت در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی همیشه باید انجام شود و مدیران باید همیشه زمانی برای تفکر در انجام امور و ارائه راه‌حل‌های مناسب اختصاص دهند.

رئیس مرکز هیئت‌های امنا و ‌هیئت ممیزه مرکزی همچنین به مواردی همچون ایجاد منابع مالی جدید، استفاده از کارهای انگیزشی برای کارکنان و ایجاد شفافیت مالی در شرایط تحریم اشاره کرد و گفت: ایجاد شفافیت مالی، شرایط ذهنی و روحی مناسبی در کارکنان ایجاد می‌کند؛ این رویه در شرایط دوران جنگ تحمیلی نشان داد که اگر در مسائل شفاف‌سازی صورت گیرد، همگان شرایط موجود را قبول کرده و به بهترین نحو همکاری می‌کنند.

باقری شناخت مسائل در شرایط تحریم را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: در این شرایط باید مسائل را شناخته و به دنبال یافتن صورت‌مسئله و ارائه راه‌حل مناسب و منطقی باشیم.

وی داشتن برنامه مناسب در این شرایط را لازم دانست و گفت: در شرایط تحریم باید از نقطه نظرات و ابتکارات همه همکاران و دانشگاهیان استفاده کرد و با ارائه فراخوانی از افکار و نظرات سازنده همکاران در زمینه بهبود انجام امور بهره برد.

قائم‌مقام وزیر علوم افزود: ما باید بدنه دانشگاه و همچنین خودمان را برای مواجهه با این شرایط آماده کنیم و همچنین از ورود به مسائل آسیب‌زا در دانشگاه پرهیز کنیم و در تصمیم‌گیری‌ها به موضوعات تنش‌زا دامن نزنیم زیرا گاهی اوقات یک تصمیم نابجا مشکلات عدیده‌ای در سیستم ایجاد می‌کند.

باقری شرایط تحریم را به‌عنوان یک فرصت برای اقداماتی از قبیل اصلاح ساختارها و فرآیندها عنوان کرد و گفت: موضوع مهمی که همه باید در این شرایط رعایت کنیم، بالا بردن تحمل خود و همکارانمان است. البته کار سختی است ولی وقتی کسی مسئولیت قبول می‌کند باید آستانه تحمل خود را بالابرده و فشارهای کاری را تحمل کند.

وی افزود: نمونه استفاده از فرصت طلایی این شرایط، همکاری دانشگاه‌ها و پاسخ‌گویی آن‌ها به نیازهای نظامی و دفاعی کشور در دوران دفاع مقدس بود که هنوز هم این همکاری به بهترین وجهی ادامه دارد و الان هم می‌توان در این شرایط، رویه‌های غلط اداری را اصلاح‌کرده و سازوکار جدیدی در نظام اداری کشور به وجود آورد تا افزایش مشارکت کارکنان را به دنبال داشته باشد.

قائم‌مقام وزیر علوم تحلیل و بررسی مداوم شرایط تحریم را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: در این تحلیل‌ها باید نقاط آسیب‌پذیر و شکننده سیستم شناسایی و ترمیم شوند زیرا گاهی اوقات ضعف‌های کوچک سیستم می‌تواند منشأ بروز مشکلات بزرگ و جدی شود.

باقری با انتقاد از مدیریت خودرأی و نگاه از بالا به پایین مدیریتی اظهار داشت: همه مدیران و کارکنان به‌عنوان یک گروه منسجم با یکدیگر همکاری کنند و در انجام امور با استفاده از همفکری صاحب‌نظران و همکاران باید تصمیم‌گیری مناسب صورت گیرد و هنر مدیر دانشگاهی استفاده از نظرات همگان در اداره و انجام امور است و باید مدیریت تحکمی را کنار گذاشت و با مدیریت مشارکتی به اجرای امور پرداخت.

قائم‌مقام وزیر علوم با اشاره به بخشنامه رئیس‌جمهوری به همه دستگاه‌های اجرایی در خصوص استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور در جهت رفع معضلات جامعه، اظهار امیدواری کرد که دانشگاه‌های کشور با توسعه ارتباطات خود با دستگاه‌های اجرایی استان‌ها بتوانند به بهترین نحو ممکن در حل معضلات جامعه و کشور مفید و مؤثر واقع شوند.

کد خبر 4839232 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: عبدالرضا باقری دانشگاه ها تحریم اقتصادی ایران دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه پیام نور دانشگاه ها دانشگاه های علوم پزشکی دانشجویان وزارت بهداشت سازمان سنجش دانشگاه تهران منصور غلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی آموزش پزشکی دانشگاه های ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۶۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها

ایسنا/آذربایجان شرقی شهردار تبریز با تاکید بر لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی شهرداری ها افزود: جامعه مشکلات و معضلات اجتماعی فراوانی دارد که شهرداری باید بستر و زیرساخت های زیست مومنانه را تامین کند.

یعقوب هوشیار امروز، شنبه هشتم اردیبهشت ماه در همایش شوراها، گفت: طبق منشور نهج البلاغه که امیرالمومنین(ع) برای تمام بشریت و به ویژه شیعیان فرموده این است که ما نباید از توجه به امورات جزئی مردم غافل شویم و این امر با شوراهای کاخ‌نشین و فاصله با مردم فرودست امکان پذیر نیست.

وی به عدم تصدی گری دولت در امور شورا ها تاکید کرد ‌و گفت: طبق فرمایشات حضرت امام خمینی(ره) باید سیاست بالادستی دولت که امکان مدیریت و اداره توسط شوراهای اسلامی دارند، به این ارگان تخفیف و تفویض شود و کار های اجرایی دولت نیز کاهش یابد.

هوشیار تصریح کرد: عملکرد شوراها قابل دفاع بوده و تقاضا داریم مرجعیت شوراها در امور شهری باشد که تمام دستگاه و ارگان‌های حکومتی شوراها را در راس امور شهری بدانند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی در تمام شهرها اجرا شود
  • ۱۰۴۰ دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان
  • ۱۰۴۰ نوجوان دهه هشتادی پای کار محلات رفسنجان
  • کسب رتبه برتر فرمانداری درمیان بر اساس ارزیابی وزارت کشور
  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار تحریم اسرائیل شد