Web Analytics Made Easy - Statcounter

دنیل دی پتریس در این مطلب تحلی می کند که دولت آمریکا، مدت هاست که با اقداماتِ مخرب دولت عربستان مواجه است. متن مطلب پایگاه خبری نشنال اینترست را بخوانید: 

« ایالات متحده آمریکا از وجودِ یک مشکل بزرگ در خاورمیانه رنج می برد. نام این مشکل، محمد بن سلمان است.

ولیعهدِ جوان عربستان سعودی محمد بن سلمان که زمانی از سویِ ستون نویس مشهور نیویورک تایمز "توماس فریدمن"، نسخه عربیِ نلسون ماندلا توصیف شده بود، بارِ دیگر به سرخط خبرهای جهان بازگشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بار نیز همچون دفعاتِ پیش از این، تمامیِ اخبار مرتبط با وی، منفی هستند.

گزارشِ هفته گذشته مبنی بر هکِ گوشی تلفن همراهِ "جف بزوس" بنیانگذارِ شرکتِ آمازون توسط عربستان سعودی و تلاش دولت سعودی جهت ساکت کردنِ بزوس با هدف متوقف کردن انتقادات وی علیه عربستان، شبیهِ آن چیزی است که بیشتر در رمان های جاسوسی "تام کلنسی"(نویسنده آمریکایی) قابل مشاهده است. با این تفاوت که موردِ جدیدِ بن سلمان، بر خلاف رمان ها و آثار خیالی، کاملا واقعی است. 

"آگنس کالامارد" گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد و "دیوید کای" در بیانیه مشترکی که در تاریخ 22 ژانویه صادر شده گفته اند: "بر اساس اطلاعاتی که به دست ما رسیده، دخالت احتمالی محمد بن سلمان در جاسوسی از جف بزوس، با هدفِ اثرگذاری بر(اگر نگوییم ساکت کردنِ) واشنگتن پست و گزارش هایش در مورد عربستان سعودی انجام شده است. شواهد، دیگر گزارش ها که به الگویی از اقداماتِ عربستان در نظارت و جاسوسی از برخی مخالفان و آن هایی که از اهمیت راهبردی برای این کشور برخوردارند(چه شهروند سعودی باشند و چه نباشند) اشاره دارند را تقویت می کنند. 

در روزهای بعد، الگویی که به آن اشاره شد، بیش از پیش خود را افشا کرد و نشان داد. دو روز پس از آنکه یافته های سازمان ملل متحد، منتشر شدند، پایگاه خبری "دیلی بیست" در گزارشی، طرحی دیگر که از سوی دولت عربستان برنامه ریزی شده بود را افشا کرد. بر اساس این گزارش: دولت عربستان که از ساکت کردنِ یک جوانِ 27 ساله عربستانی با نامِ "عبدالرحمان المطیری" ناامید شده، یک عامل و نیرویِ خود را به همراهِ پدرِ المطیری به آمریکا فرستاده تا این فعال شبکه های اجتماعی را تحت فشار قرار دهد و وی را وادار سازد تا به عربستان بازگردد. این طرح توسط پلیس فدرال آمریکا(FBI) کشف و خنثی شده و نیروهای این نهاد، این دو نفر را در فرودگاه لس آنجلس شناسایی کرده و آن ها را با اولین پرواز به عربستان بازگردانده اند. 

دربارِ سعودی قویا ادعاها در مورد ارتباطِ خود با قضیه هک شدنِ تلفن همراه جف بزوس را رد کرده است(سعودی ها همچنین تاکنون هیچ پاسخی به گزارش دیلی بیست نیز نداده اند). سفارت عربستان سعودی در واشنگتن، ادعاهای بزوس را کاملا پوچ و بی معنی توصیف کرده است. وزیر خارجه عربستان "فیصل بن فرحان" نیز هنگامی که با پرسشی در این رابطه در جریان نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس مواجه شد، از همین ادبیات استفاده کرد و ادعاهای بزوس را بی پایه و اساس توصیف کرد. 

البته که این افراد، نمایندگانِ کشوری هستند که مکررا اعلام کرده اند: کارزارِ نظامیِ پنج ساله این کشور علیه یمن و بمباران آن، برای جلوگیری از کشتار غیرنظامیان، اقدامات زیادی را انجام داده است. ادعایی که کاملا با شواهدِ ارائه شده از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، کارگروه متخصصان سازمان ملل متحد، دبیر کل سازمان ملل متحد، عفو بین الملل، و دیده بان حقوق بشر، در تضاد است. این کشور همچنین همان کشوری است که سعی کرد در مورد ماجرای قتل ستون نویسِ واشنگتن پست "جمال خاشقچی" مخفی کاری کند و اصرار می کرد وی، در نهایتِ سلامت و امنیت، کنسولگری عربستان در استانبول را ترک کرده است. با این حال، حقیقت آن بود که جمال خاشقچی، توسط عوامل رژیم سعودی که به صورت اختصاصی و هدفمند به ترکیه سفر کرده بودند تا خاشقچی را در کنسولگری گیر بیندازند و وی را وادار کنند تا در مورد محمد بن سلمان ولیعهد سعودی ساکت شود و افشاگری نکند، سلاخی شد. پس از این جنایت، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا)، با حد بالایی از اطمینان اعلام کرد: "جمال خاشقچی، به دستورِ شخصِ محمد بن سلمان به قتل رسیده است". با این حال، بار دیگر، ریاض علی رغمِ تمامی شواهدی که در طولِ سال گذشته ارائه شده اند، هرگونه دخالت مقام های ارشد عربستان نظیرِ بن سلمان در قتل خاشقچی را قویا رد کرده است. 

دولت ترامپ و به طور کلی دولت آمریکا، مدت هاست که با اقداماتِ مخرب دولت عربستان مواجه هستند. با این حال، مقام های آمریکایی از دلخور کردن سعودی ها خودداری کرده اند. دلیل این موضوع هم این است که آن ها می ترسند عربستان از اردوگاه آن ها خارج شود و به سمت چین و روسیه متمایل شود. به طور حتم، هیچ فردی در آمریکا خواستار تیرگی روابط میان آمریکا و عربستان سعودی نیست. با این حال، وضعیت کنونیِ روابط دو طرف که با خرابکاری های عربستان و لاپوشانی های دولت آمریکا همراه است، کاملا شرایط غیرسازنده و منفی را ایجاد کرده است. این گزاره حتی با وجود اینکه آمریکا و عربستان، منافع مشترکی در روابط منطقه ای خود و همچنین در بحث انرژی دارند، صادق است. 

با این همه، خوب خواهد بود اگر کسی در کاخ سفید، پویایی ها و مولفه هایِ اساسیِ روابط آمریکا و عربستان را بفهمد. ریاض در این رابطه، شریکِ ارشد آمریکا محسوب نمی شود. عربستان سعودی بیش از آن چیزی که آمریکا به این کشور نیاز دارد، به آمریکا وابسته و نیازمند است.  تا زمانی که این فرض، در محافل نخبگان سیاسی آمریکا جا بیفتد، واشنگتن در مورد منافع خود در خاورمیانه و اینکه حمایتِ بی چون و چرا از دولت عربستان، تا چه اندازه غیرضروری، غیرعاقلانه و بی پشتوانه است، دچار مشکل و سوتفاهم خواهد بود. »

 

*لینک: https://nationalinterest.org/blog/skeptics/man-trumps-biggest-problem-middle-east-117331

 

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۱۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه

رسانه‌های رژیم صهیونیستی از گفت‌وگوهای مخفیانه بین عربستان سعودی و اسرائیل در طول جنگ غزه خبر داده و آن را فاش کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های رژیم صهیونیستی از گفت‌وگوهای مخفیانه بین عربستان و اسرائیل در طول جنگ غزه خبر داده و آن را فاش کردند.

کانال 12 رژیم صهیونیستی در گزارش خود آورده است که در جریان جنگ غزه، تماس‌های ویژه‌ای به صورت مخفیانه برای عادی سازی روابط و انعقاد یک توافق تاریخی بین اسرائیل با عربستان سعودی صورت گرفته است.

پیش‌تر «میدل ایست نیوز» به نقل از یک مقام آگاه، جزئیات توافق امنیتی و نظامی و سیاسی آمریکا و عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی را که به عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو ختم می‌شود، فاش کرد.

به گفته این مقام آگاه، توافق امنیتی دیپلماتیک آمریکا و عربستان سعودی و اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین به مراحل نهایی خود رسیده و دولت آمریکا درباره آن با ولیعهد عربستان به توافق رسیده است.

به گفته این مقام، محور دوم توافق تسهیل دستیابی عربستان به سلاح‌های پیشرفته امریکاست.

همچنین در محور سوم، دو کشور درباره برنامه هسته‌ای غیر نظامی تابع نظارت شدیدی توافق کرده‌اند که به موجب آن عربستان می‌تواند از منابع اورانیوم خود برای رآکتورهای هسته‌ای استفاده کند.

این مقام در ادامه تأکید کرد که در برابر، عربستان متعهد شده که سرمایه‌گذاری‌های چین در خاک عربستان و نیز روابط نظامی خود با چین را محدود کند و سامانه‌های پدافندی جدید خود را کاملا با تسلیحات آمریکایی نوسازی کند، تعهدی که منافع بسیاری برای تولیدکنندگان سلاح آمریکایی خواهد داشت و به ارتش‌های دو کشور امکان همکاری متقابل را می‌دهد.

این مقام آگاه تأکید کرد که عربستان در ازای همه این توافقات روابط خود را با رژیم صهیونیستی برقرار خواهد کرد با این شرط که «بنیامین نتانیاهو» متعهد به همکاری برای برقراری راه حل دو دولتی با همکاری تشکیلات خودگردان فلسطینی پس از اصلاح آن باشد.

جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه