Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@09:36:34 GMT

ویروس کرونا چه تاثیری بر اقتصاد چین دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۳۰۲۷۴

ویروس کرونا چه تاثیری بر اقتصاد چین دارد؟

تأثیر جدی ویروس کرونا بر خودروسازی جهان، جایزه ۶.۵ میلیون دلاری گوگل به یابندگان باگ، پایان پشتیبانی ماکروسافت از ویندوز ۷ و تاثیر کرونا ویروس بر اقتصاد چین را در بسته تکنولوژی ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ویروس کرونا اکنون فقط جوامع انسانی را تهدید نمی‌کند و دنیای فناوری هم به ‌شدت تحت تأثیر این ویروس و اقدامات ناشی از محدود کردن آن قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاثیر ویروس کرونا بر تولید گوشی‌های آیفون

اخبار اولیه حاکی از آن بود که در پی اقدامات پزشکی دولت چین برای محدود کردن گسترش ویروس کرونا و تعطیلی عملی کل استان هیوبی، ممکن است تولید آیفون دچار اختلال شود، اما شرکت فاکسکان یکی از مهم‌ترین ارکان تولید گوشی‌های آیفون اعلام کرد در حال عملیاتی کردن اقداماتی جدید برای راه‌اندازی مجدد خط تولید است تا عرضه‌ جهانی این محصول با تأخیر مواجه نشود.

مجتمع عظیم فاکسکان در ووهان، مرکز استان هیوبی محل اصلی شیوع ویروس کرونا قرار دارد، اما درحال‌ حاضر تعطیل است و تا زمانی ‌که روند کاری آن شکل عادی به خود نگیرد، کارکنان به سر کار باز نخواهند گشت. باتوجه به نبود ثبات در چین به ‌علت شیوع ویروس کرونا، اپل تمام توجه خود را به این موضوع معطوف کرده و تیم کوک می‌گوید: "وضعیت اضطراری است و ما در حال جمع آوری اطلاعات بیشتر و رصد اوضاع از نزدیک هستیم."

عرضه گوشی‌های بیشتر توسط سامسونگ

با وجود مشکلات پیش آمده در عرضه‌ گلکسی فولد، سامسونگ همچنان به آینده‌ گوشی‌های تاشو امیدوارد است و ظاهراً قصد دارد در ادامه سال میلادی فروش گوشی‌های هوشمند تاشوی خود را به‌ شدت افزایش دهد. سامسونگ به تازگی گزارش مالی چهارماهه‌ آخر سال ۲۰۱۹ را منتشر کرده و این گزارش حاکی از کاهش سود سامسونگ در این بازه است، اما در عین حال تنوع بالای بخش گوشی‌های هوشمند این شرکت کره‌ای را نشان می‌دهد.

چندی پیش "دی‌جی کو" مدیر سابق بخش تلفن همراه سامسونگ و مدیر فعلی بخش IT  و ارتباطات تلفن‌های همراه، تأیید کرده بود که سامسونگ قصد دارد فروش گوشی‌های هوشمند تاشوی خود را در سال ۲۰۲۰ به ‌شدت افزایش دهد و آن را به رقم پنج الی ۶ میلیون دستگاه برساند. هدف بخش موبایل سامسونگ در سال ۲۰۲۰ تمرکز روی پرچم‌داران و گوشی‌های تاشو اعلام شده است. به علاوه سامسونگ قصد دارد گوشی‌های رده‌بالای خود را با اضافه کردن تعداد بیشتری گوشی با قابلیت  ۵G و طرح‌های تازه‌ای از گوشی‌های تاشو نسبت به رقبا متمایز کند.

 سامسونگ امیدوار است این دو دسته از محصولات به رشد فروش و تداوم درآمد پایدار این شرکت کمک کنند. در حال‌حاضر اطلاعات غیررسمی در مورد دومین گوشی تاشوی سامسونگ در دسترس است و گفته می‌شود این گوشی قرار است با نام گلکسی Zفیلیپ در ۲۲ بهمن در رویداد آنپکد سامسونگ (Unpacked) به ‌طور رسمی معرفی شود. سامسونگ در این گوشی به فرم فکتور صدفی روی آورده و با به‌کارگیری یک شیشه‌ فوق باریک روی نمایشگر این گوشی قصد دارد دوام آن را افزایش دهد. به ‌نظر می‌رسد سامسونگ روی گوشی‌های تاشو حساب ویژه‌ای باز کرده و برای این دسته از گجت‌ها آینده‌ روشنی متصور است.

 تأثیر ویروس کرونا بر خودروسازی جهان

تویوتا و بسیاری دیگر از غول‌های خودروساز دنیا برای تعطیلی کارخانه‌های خود در چین آماده می‌شوند؛ این روند، صنعت حمل‌ونقل جهانی و قطعات خودرو را با مشکل مواجه خواهد کرد. تمامی کارخانه‌های تویوتا در چین، شامل خودروساز و قطعه‌ساز تا ۲۰ بهمن‌ماه، تعطیل باقی خواهند ماند. براساس اطلاعات موجود، انتشار ویروس کرونا در کشور چین ادامه دارد و محیط‌های کارگاهی، نقش مهمی در گسترش آن دارد؛ این شرایط منجر به تعطیلی بسیاری از کارخانه‌ها و تأثیر منفی بر اقتصاد چین خواهد شد.

همچنین شرکت بوش نیز نسبت به تأثیر کرونا بر خودروسازی دنیا اعلام نگرانی کرده است. روز گذشته، شرکت بوش نیز به ‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ قطعات یدکی جهان، نسبت به گسترش کرونا و تأثیر آن بر زنجیره‌ تأمین قطعه در دنیا هشدار داد؛ محصولات بوش شامل جعبه‌دنده، الکتروموتور و قطعات الکترونیکی مورد استفاده در خودروهای برقی وابسته به کارخانه‌های این شرکت در چین است. "ولکمار دنر"، مدیرعامل بوش به خبرنگاران گفت: ما باید صبر کنیم تا چگونگی تغییر شرایط مشخص شود و اگر این اوضاع ادامه پیدا کند، زنجیره‌ تأمین قطعات با مشکل مواجه خواهد شد.

 پیش‌بینی‌ها از اوج‌گیری شیوع بیماری در آینده نزدیک خبر می‌دهند که احتمالاً تا ماه مارس و فوریه (بهمن و اسفند) ادامه خواهد داشت. فعلاً تعطیلی کارخانه‌ها در چین به مناسبت سال نو چینی انجام شده است؛ اما به دلیل شیوع ویروس تا ۱۴ بهمن‌ماه ادامه خواهد داشت. شرکت بوش از سال ۱۹۰۹ در چین فعالیت می‌کند و امروزه دارای ۲۳ کارخانه در ۶۰ نقطه از این کشور است، تعداد کل کارکنان بوش در سطح جهانی به ۴۰۳ هزار نفر می‌رسد و ارزش سالیانه‌ بازار این برند در آسیا و اقیانوسیه، حدود ۲۵ میلیارد دلار است.

بوش در ناحیه‌ ووهان چین، صاحب دو کارخانه با ۸۰۰ پرسنل است که سیستم فرمان و لوازم گرمایشی تولید می‌کنند و هنوز هیچ مورد آلودگی به کرونا در این مراکز صنعتی دیده نشده است. مدیران بوش پیش‌بینی می‌کنند شیوع ویروس کرونا و تعطیلی کارخانه‌ها در چین، منجر به کاهش ۲.۶ درصدی در تولید جهانی خودرو معادل ۸۹ میلیون دستگاه در سال ۲۰۲۰ خواهد شد. براساس دستور دولت چین به شرکت تسلا، کارخانه این برند در شانگهای نیز تعطیل می‌شود و این شرایط، تولید مدل ۳ ساخت چین را برای مدتی حدود ۱۰ روز به تأخیر می‌اندازد و البته بر سودآوری تسلا در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۰ تأثیر خواهد گذاشت.

اواخر سال ۲۰۱۹، اولین محصولات ساخت چین تسلا به دست مصرف‌کننده رسید. تولید در این کشور اهمیت بسیار زیادی برای تسلا دارد، چرا که کشور چین با جمعیت ۱.۴ میلیارد نفر، بزرگ‌ترین بازار خودروهای برقی در جهان محسوب می‌شود. احداث کارخانه در چین، علاوه‌بر افزایش فروش و بهبود سرعت تحویل خودروها، تسلا را در مقابل مشکلات احتمالی مربوط به جنگ اقتصادی بین چین وآمریکا، آماده می‌کند. کارخانه‌ "گیگافکتوری" تسلا در شانگهای، نخستین خط تولید صنعتی در کشور چین است که تمام مالکیت آن به یک برند خارجی اختصاص دارد.

جایزه  ۶.۵ میلیون دلاری گوگل برای یابندگان باگ

بسیاری از شرکت‌ها از جمله گوگل برای یافتن ایرادهای موجود در محصولات نرم‌افزاری‌ خود، به اهدای پاداش به یابندگان باگ روی می‌آورند. گوگل طی بیانیه‌ای در بلاگ خود اعلام کرد سال گذشته به آن دسته از کارشناسان امنیتی که توانستند حفره‌هایی در سد دفاعی گوگل پیدا کنند، در مجموع مبلغ ۵.۶ میلیون دلار پاداش اهدا کرده که تقریباً دو برابر مبلغ ۳.۴ میلیون دلاری سال ۲۰۱۸ است؛ بدین ترتیب کل پاداش اهدایی گوگل در برنامه‌های اهدای پاداش برای کشف آسیب‌پذیری (VRP) از زمان راه‌اندازی آن در سال ۲۰۱۰ به ۲۱ میلیون دلار رسید. 

گوگل در این باره در بلاگ خود چنین نوشت:ما در سال گذشته ۵.۶ میلیون دلار به یابندگان باگ در محصولاتمان پرداخت کردیم و با این کار رکورد مبلغ پرداختی در یک سال را تا حدود دو برابر ارتقاء دادیم. از مجموع ۵.۶ میلیون دلار پاداش پرداختی به یابندگان باگ، ۲.۱ میلیون دلار به باگ‌های کشف‌شده در محصولات گوگل تعلق دارد. سیستم عامل اندروید و مرور گر کروم  به ترتیب با ۱.۹ میلیون دلار و یک میلیون دلار در رتبه‌های بعدی جای دارند و غول فناوری همچنین مبلغ ۸۰۰ هزار دلار به افرادی که موفق به کشف باگ در فروشگاه گوگل پلی شده‌اند، پاداش پرداخت کرد.

پایان پشتیبانی ماکروسافت از ویندوز ۷

بنابر تحقیقات مؤسسه IDC، اپل قادر به جذب بخش چشمگیری از کاربران ویندوز ۷ خواهد بود و این امر نقطه‌ عطفی در رقابت همیشگی PC  و مک است. ۱۲ ژانویه‌ ۲۰۲۰ (۲۲ دی ۱۳۹۸) برای تمامی مدیران IT  در سراسر جهان روز مهمی بود؛ در این روز مایکروسافت به پشتیبانی از ویندوز۷  پایان داد، سیستم عامل  محبوبی که در سال ۲۰۰۹ پس از فاجعه‌ ویستا منتشر شد و ردموندی‌ها را نجات داد. اکنون پس از گذشت ۱۱ سال زمان ایجاد تغییرات برای مدیران IT رسیده و این تغییر برای اپل به‌معنی فرصت است.

ویندوز ۷ را می‌توان اولین نشانه‌ پایان جنگ بین مایکروسافت و اپل دانست. این روزها مایکروسافت به‌جای رقابت با سیستم‌های عامل مختلف، با سرمایه‌گذاری‌های سنگین اقدام به گسترش نرم‌افزارها و پلتفرم‌های رایانش ابری خود در انواع پلتفرم‌ها می‌کند. به‌عنوان مثال می‌توان به عرضه‌Office ۳۶۵  برای مک اشاره کرد که حتی در اپ استور مک هم در دسترس است. طبیعتاً مایکروسافت ترجیح می‌دهد محصولاتش در کامپیوترهای ویندوزی استفاده شود، اما در عین حال نمی‌تواند از مشتریان بلقوه‌ای که در پلتفرم‌های دیگر سرمایه‌گذاری کرده‌اند، چشم‌پوشی کند.

IDC می‌گوید ۱۳ درصد از کاربران ویندوز ۷ احتمالاً به اکوسیستم اپل مهاجرت می‌کنند. در سوی دیگر ماجرا اپل، شرکتی که تمرکز اصلی آن تولید سخت افزار است، پایان عمر ویندوز ۷ را به‌عنوان بهترین فرصت برای ارائه‌ پیشنهاد همکاری به سازمان‌هایی می‌بیند که به ‌دنبال ارتقاء سیستم‌های خود هستند، سازمانی که مجموعه‌ کاری خود را بر مبنای ویندوز ۷ شکل‌داده، به احتمال زیاد طی این سال‌ها تعداد زیادی گوشی آیفون و آی‌پد هم به مجموعه‌ خود افزوده است؛ بنابراین آنچنان دور از ذهن نیست که به مهاجرت کامل به اکوسیستم اپل فکر کند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته کارمندان محصولات اپل را به سایر پلتفرم‌ها ترجیح داده و درصورت استفاده از آن‌ها عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهند.

کد خبر 408347

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا ویروس چیست منشا کرونا ویروس ناشناخته بیماری چینی فناوری های نوین تازه های تکنولوژی سال 2020 ابتلا به کرونا اپل گوشی اپل آیفون اقتصاد چین سامسونگ شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تعطیلی کارخانه ها شیوع ویروس کرونا گوشی های هوشمند ۵ ۶ میلیون دلار ویروس کرونا بر اقتصاد چین گوشی های تاشو میلیون دلاری سال ۲۰۲۰ افزایش دهد پلتفرم ها خواهد شد شرکت بوش کشور چین ویندوز ۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۰۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

همشهری آنلاین در گزارشی به خبر غافلگیرکننده ای که چند روز قبل در مورد یکی از معروف ترین واکسن های کرونا منتشر شد پرداخت. واکسنی که در ایران هم مورد استفاده قرار گرفت و بنا به آمار وزارت بهداشت حدود 12 درصد از واکسن های وارداتی یعنی 25 میلیون دوز آسترازنکا بودند. مریم سرخوش نویسنده این گزارش نوشت: بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا شامگاه دوشنبه (10 اردیبهشت 1403) مورد تایید شرکت سازنده آن هم قرار گرفت. عوارضی که پیشتر از سوی کشورهای مصرف‌کننده به ویژه‌ اروپایی‌ها مطرح و حتی در کوران واکسیناسیون جهانی علیه پاندمی کرونا، تزریق آن را متوقف هم کرده بودند. حالا شرکت آسترازنکا گفته که این واکسن می‌تواند باعث بروز عوارض نادر جانبی از جمله لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی (TTS) شود.   آنها گفته‌اند که خطر مرگ ناشی از TTS با ترزیق واکسن آسترازنکا یک در یک میلیون نفر است.   این در حالی است که تقریبا 12درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود 25 میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفته. نگرانی‌ای که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.   به جز این نگرانی، پیگیری از چند متخصص حوزه واکسن‌ها عیان‌کننده یک وضعیت عجیب دیگر هم هست، این‌که انتشار این خبر باعث شده که بسیاری از دریافت‌کنندگان آسترازنکا، اکنون سایر مشکلات جسمانی‌شان را هم با این واکسن مرتبط بدانند، اما کارشناسان حوزه سلامت می‌گویند که چنین چیزی مورد تایید نیست و در حال حاضر یک عارضه درباره این واکسن مورد تایید قرار گرفته؛ لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی. هر چند که فواید تزریق واکسن‌ها نسبت به عوارض آن آنقدر بالاست که در بحران پاندمی‌ها نادیده گرفته می‌شوند.   صبج امروز هم بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت در پاسخ به خبرنگاران درباره عوارض واکسن‌های کرونا گفته «واکسن‌ها از روش‌های مختلف تامین شد و از عمده‌ترین واکسن‌ها سینوفارم چینی بود که نزدیک به 155 میلیون دوز در کشور تزریق شد و کم‌عارضه‌ترین هم بود. کمیته واکسن هم عوارض را رصد می‌کند و حداقل ضایعات را در کشور داشتیم.»‌   خطر مرگ ناشی از TTS با ترزیق واکسن آسترازنکا یک در یک میلیون نفر است

اولین مرگ‌های آسترازنکایی موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند 99 آغاز شد، ابتلا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آنها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونیا، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.   همان زمان اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف واکسیناسیون با آسترازنکا.   آکادمی علمی استرازنکا البته از همان زمان که بحث عوارض قلبی و مرگ‌های ناشی از ترزیق واکسن آسترازنکا مطرح شد، اعلام کرد خطر مرگ ناشی از TTS (ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون) یک در یک میلیون نفر است و خطر ریسک ابتلا به TTS هم در کل جهان کمتر از 30 در یک میلیون نفر.   این در حالی است که تا پاییز 1402 و بر اساس آمارهای جهانی ۱۳ میلیارد و ۲۷۰ میلیون و ۱۷۰ هزار و ۳۳۲ واکسن کرونا در کشورهای مختلف تزریق شده که بخش زیادی از آنها را سینوفارم چین و رتبه دوم هم به آسترازنکا تعلق دارد. البته آسترازنکا رتبه‌دار توزیع واکسن در کشورهای مختلف (185 کشور) است و پس از آن فایزر، مدرنا، جانسون‌جانسون و سینوفارم قرار دارند.   هشدار تزریق واکسن در ایران در ایران هم در ماه‌های نخست شروع واکسیناسیون و ارزیابی‌های اولیه توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص -افراد زیر 40 تا 50 سال به ویژه زنان مطرح شد. البته که با توجه به واردات قابل توجه واکسن چینی (سینوفارم) و بدقولی سازمان جهانی بهداشت در اعطای واکسن‌های سبد کووکس (عمده آنها واکسن‌ آسترازنکا بود) به ایران باعث شد که نزدیک به 70 درصد مردم ایران واکسن‌ چینی را تزریق کنند و آسترازنکا در رتبه دوم قرار بگیرد.   کیانوش جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت در این باره به همشهری توضیح بیشتری می‌دهد و می‌گوید: شرکت آسترازنکا به بروز عوارض نادر جانبی از جمله لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی با تزریق این واکسن اشاره کرده که مساله جدیدی هم نیست. این موضوع در ماه‌های نخست شروع واکسیناسیون و ارزیابی‌های اولیه در برخی افراد به ویژه در گروه‌های سنی و جنسیتی خاص مطرح شد.   او ادامه می‌دهد: اساسا مجوز تلقیح این واکسن و سایر واکسن‌های کرونا در بدو امر تا ماه‌ها چه در بریتانیا چه اروپا و آمریکا، حتی سایر کشورها مجوز مصرف اضطراری بود که شرایط خود را دارد. همان زمان هم کمیته ملی وقت واکسیناسیون علیه کووید19 در ایران هشدارهایی به ویژه برای افراد زیر 40 سال را مطرح کرد. چون واکسن آسترازنکا به دلیل همین عوارض ولو نادر در همان ماه‌های نخست در کشورهای اروپایی نیز با فراز و نشیب‌هایی روبرو شد و در بسباری از کشورها برای گروه‌های سنی زیر 40 بعضا 50 سال هشدار داده شده بود.   آثار یک سیاست‌ اشتباه جهانپور در این باره به یک سیاست‌گذاری اشتباه هم اشاره می‌کند و می‌گوید: فضای غبارآلود رسانه‌ای و تلاش برخی افراد برای وارونه‌نمایی موضوع، برخی سوء‌برداشت‌ها را در پی داشت. چنان که حتی برخی افراد را به سمت تزریق این واکسن در کشورهای همجوار با صرف هزینه بالا کشاند. از سوی دیگر برخی افراد برای این‌که آسترازنکا تقریبا در فهرست مورد تایید اغلب کشورها برای مسافرت قرار داشت، حتی در گروه‌های سنی زیر 50 یا 40 سال داوطلبانه و مصرانه مبادرت به تهیه این واکسن و تلقیح آن کردند.   او درباره میزان تزریق این واکسن در کشور هم بیان می‌کند: حدود 10درصد واکسن‌های تزریق شده در کشور به آسترازنکا تعلق داشت. مبدا این واکسن شرکت آسترازنکا در بریتانیا بود و به نوعی ابتدا تحت عنوان آکسفورد-آسترازنکا مشهور بود. در کشورهای مختلف بیش از یک میلیارد دوز از این واکسن تولید و ترزیق شده. کشورهای اروپای شرقی و جنوبی حتی جنوب شرقی آسیا هم این واکسن تولید کرده‌اند. سهمیه ایران از کووکس هم عمدتا آسترازنکا بود که محموله‌های آن از ایتالیا و مجارستان و ژاپن و کره‌جنوبی وارد ایران شد.   فواید واکسن‌ها را نمی‌توان نادیده گرفت این پزشک تاکید می‌کند: نباید از نظر دور داشت که هر واکسنی می‌تواند، عوارضی جانبی داشته باشد اما در عین حال باید بپذیریم، همین واکسن‌ها بسیاری از اپیدمی‌های مزمن را نابود کرده‌اند، این عوارض نه چندان شایع، خاص این واکسن نبوده چنانکه در مورد واکسن آمریکایی جانسون و جانسون هم بروز عوارض بیشتری مطرح شد و این واکسن عملا در خود ایالات متحده محدود و متوقف شد. تبعا مجوز مصرف اضطراری در شرایط خاص و اضطراری پاندمی و همه‌گیری کرونا صادر شده و این قابل قیاس با وضعیت عادی یا مطالعات پسینی در مورد یک واکسن نیست.   جهانپور با بیان این که مقایسه میزان حفاظت ایجاد شده از این واکسن‌ها با عوارض احتمالی آن همچنان برای استفاده از این واکسن‌ها ولو مشروط، گریزناپذیر است و باید آن را با اطلاعات و یافته‌های آن زمان باید سنجید، ادامه می‌دهد: اما همین اطلاعات هم حکایت از آن داشت و دارد که اولا واکسن آسترازنکا و جانسون و جانسون به ویژه برای گروه‌های سنی زیر 40 سال پرعارضه‌تر از واکسن‌های ایرانی ارزیابی می‌شدند، چنانکه شواهد و یافته‌های بعدی واکسیناسیون با این واکسن و واکسن‌های ایرانی مانند کووایران برکت، پاستوکووک، فخرا، اسپایکوژن و... که با فناوری‌های متفاوتی تهیه شده بودند نشان از آن داشت و دارد که واکسن‌های ایرانی به مراتب کم عارضه‌تر و چه بسا با قبلیت مصون‌سازی بالاتری بودند.   او البته تاکید می‌کند که هنوز هم واکسن آسترازنکا به رغم عوارض جانبی نادر آن یکی از موثرترین واکسن‌ها در محافظت از جان میلیون‌ها نفر به‌شمار می‌رود و با توجه به گستره تولید و توزیع انبوه آن در 5قاره نقش موثری در مهار همه‌گیری کرونا در بسیاری از کشورها داشته است.   آسترازنکا رتبه‌دار توزیع واکسن در 185 کشور جهان است و پس از آن فایزر، مدرنا، جانسون و جانسون و سینوفارم قرار دارند   نگران باشیم؟ جهانپور به یک نکته دیگر درباره بروز نگرانی در تزریق‌کنندگان این واکسن‌ها هم اشاره می‌کند و می‌گوید:‌ عمده عوارض نادر آسترازنکا محدود به ساعات، روزها و هفته‌های نزدیک به تلقیح بروز کرده و تقریبا برای عموم افرادی که دچار عوارض احتمالی نشده‌اند بعد از ماه‌ها و نزدیک دو سال از زمان تزریق جای نگرانی وجود ندارد. اگر کسی این واکسن را ترزیق کرده و طی ماه‌های گذشته عوارضی نداشته، انتظار بروز عوارض خاص نمی‌رود. معدود موارد عوارض که در ایران به ویژه در جوانان مشاهده شده هم مانع از آن نیست که کماکان این واکسن را واکسنی موفق در پیشگیری از کرونا و مقابله با کوید19 ندانیم.   البته به گفته این پزشک در حال حاضر واکسن‌های مؤثر، بروزرسانی شده و با عوارض کمتری مثل برکت پلاس در ایران داریم که می‌تواند رافع ایمن‌تر و مؤثرتری برای مشکلات بعدی و احتمالی ناشی از سویه‌های جدید کرونا داشته باشد. در عین اینکه باید این روند بروزرسانی و حمایت از استمرار توسعه و تحقیق واکسن‌های ایرانی کرونا حمایت شود و ادامه داشته باشد.   او درباره این که گفته می‌شود، برخی کشورها این واکسن را برای مردم خودشان استفاده نکردند و به ایران هدیه دادند هم می‌گوید: به هیچ عنوان درست نیست، آسترازنکا بعد از سینوفارم چین، دومین واکسنی بود که در بسیاری از کشورها تولید و مصرف شد. سایت‌های متعدد تولید این واکسن در کشورهای مختلف وجود داشت، از جمله ژاپن، کره جنوبی و حتی هند. در اروپا هم علاوه بر بریتانیا در کشورهایی از جمله ایتالیا، مجارستان و آلمان هم تولید این واکسن صورت گرفت. در آمریکای شمالی و لاتین هم به شدت مورد استفاده بود و آمار تزریق آن در هند هم بالا بود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • رندرهای گوشی سامسونگ گلکسی F55 5G منتشر شد
  • سامسونگ در فصل اول ۲۰۲۴ به‌لطف هوش مصنوعی، سود خود را ۱۰ برابر کرد