Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دکتر شهلا افشار پیمان با بیان اینکه عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی که در رأس آن‌ها، سرماخوردگی‌ها قرار دارند، شایع‌ترین بیماری بین کودکان و علت مراجعه به متخصص اطفال هستند، اظهار کرد: عامل عفونت‌های تنفسی در اکثر موارد، ویروس‌ها هستند البته برخی باکتری‌ها نیز علائم عفونت را در بدن ایجاد می‌کنند و در رده دوم بیماری‌های عفونی شایع در کودکان قرار می‌گیرند؛ سایر موارد شایع بین کودکان، عفونت‌های ادراری و اسهال‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: برای موارد بسیار کمی از این عفونت‌ها، مثل آنفلوآنزا، واکسن تهیه شده و در بیشتر موارد باید از طریق رعایت بهداشت فردی و به‌خصوص شست‌وشوی دست‌ها، از ابتلای به آن پیشگیری کرد؛ حفظ فاصله مناسب از فرد بیمار، استفاده از دستمال کاغذی به‌هنگام عطسه و سرفه و شستن مداوم دست‌ها در افرادی که با کودک در ارتباط هستند می‌تواند تا حد بسیار زیادی از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری کند.


افشار پیمان ادامه داد:سایر اقدامات مفید در پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های کودک، داشتن خواب کافی و تغذیه سالم، دور کردن کودک از عوامل استرس‌زا و دادن میوه‌های مناسب سن و اضافه کردن سبزیجات تازه به رژیم غذایی او است.


وی با تأکید به اینکه شیر مادر از عوامل دیگری است که هم در دوران شیرخوارگی و هم در طول زندگی باعث بهبود عفونت‌ها و پیشگیری از آن‌ها می‌شود، تصریح کرد: شیر مادر، ماده‌ای زنده است و ترکیباتی دارد که عوامل ایمنی‌زا را وارد بدن شیرخوار می‌کند؛ هر شیر خشکی هرچقدر هم مرغوب باشد، نمی‌تواند مانند شیر مادر باعث ایمنی‌بخشی به بدن کودک شود، زیرا باکتری‌ها و ویروس‌هایی که مادر، قبلاً با آن‌ها مواجه شده است باعث تولید آنتی‌بادی‌هایی در بدن او می‌شوند که این آنتی‌بادی‌ها از طریق شیر به کودک منتقل و باعث افزایش ایمنی در برابر بسیاری از عوامل می‌شود در حالی که شیر خشک چنین قابلیتی را ندارد.


استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیةاللّه (عج) با انتقاد نسبت به کاهش توجه به تغذیه با شیر مادر از سوی برخی پزشکان خاطرنشان کرد: برخی پزشکان، با علت‌ها و بهانه‌های غلط، به مادران استفاده از شیر خشک را کنار شیر خود توصیه می‌کنند؛ اما باید توجه داشت که رفع مشکلاتی نظیر زردی، دل‌درد، نفخ و بی‌قراری، فقط صبر مادران و شیردهی مکرر با شیر مادر را می‌طلبد و نباید شیر خشک در این مواقع تجویز شود.


این فوق‌تخصص عفونی کودکان با یادآوری اینکه شیر مادر یک شیر زودهضم است، تأکید کرد: شیرخوار هنگام خوردن شیر مادر، نسبت به هنگامی که از شیرخشک استفاده می‌کند زودتر گرسنه می‌شود و تقاضای بیشتر و با فاصله کوتاه‌تری برای خوردن شیر دارد که این مسئله دلیل بر کافی نبودن شیر نیست بلکه به‌دلیل هضم شدن سریع‌تر شیر مادر نسبت به شیر خشک است و در واقع از جمله مزیت‌های شیر مادر محسوب می‌شود.


وی همچنین با تأکید بر ضرورت افزایش توجه به تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماهه اول زندگی تصریح کرد: مشکل اصلی بسیاری از مادران این است که به‌بهانه‌های کوچک، شیرخشک را کنار شیر خود به فرزندشان می‌دهند که این مسئله باعث می‌شود به‌تدریج شیر مادر کمتر و در نهایت قطع شود و در سال‌های اخیر ما شاهد مصرف بیشتر شیرخشک به همین دلایل هستیم که نیازمند توجه بیشتر همکاران و آموزش مادران است.


پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک در کودکان
افشار پیمان با ابراز اینکه بیشتر عفونت‌ها در کودکان ناشی از ویروس‌ها است، متذکر شد: عفونت‌های ویروسی، نیاز به آنتی‌بیوتیک ندارند بنابراین تجویز آنتی‌بیوتیک در زمان ابتلا به ویروس می‌تواند باعث ایجاد مقاومت به آنتی‌بیوتیک شود و این مسئله باعث می‌شود در دفعات بعدی عفونت، پزشک مجبور به تجویز آنتی‌بیوتیک‌های قوی‌تر برای کودک شود و بیماری به‌راحتی درمان نشود.
وی اضافه کرد: فرهنگ مردم در زمینه درمان بیماری‌ها نیز باید تغییر کند برای مثال مردم نباید از پزشکان درخواست تجویز آنتی‌بیوتیک برای هر بیماری‌ای داشته باشند و باید از دادن خودسرانه آنتی‌بیوتیک به کودکان‌شان، پرهیز کنند.


این فوق‌تخصص عفونی کودکان توضیح داد: بسیاری از کودکانی که به عفونت‌های ویروسی مبتلا می‌شوند نیاز به تجویز آنتی‌بیوتیک ندارند و خودبه‌خود، خوب می‌شوند، اما در برخی موارد، کودکان به‌دنبال ابتلا به ویروس‌ها دچار عوارض میکروبی مثل عفونت گوش، سینوزیت و ترشحات چرکی می‌شوند و در این موارد، پزشک از آنتی‌بیوتیک برای درمان استفاده می‌کند؛ در غیر این صورت، مصرف تب‌بر، مایعات فراوان و استراحت، کافی است.



منبع:تسنیم

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عفونت کودکان آنتی بیوتیک کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۲۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفخ لوبیاها را چطور بگیریم ؟ ؛ طرز تهیه خوراک لوبیا | این غذا سرشار از آنتی اکسیدان است | فوت و فن خوشمزه‌تر شدن این غذای سالم و خانگی

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: خوراک لوبیا یکی از بهترین جایگزین‌ها برای افرادی است که از رژیم غذایی سالم پیروی می‌کنند و در صدد کاهش مصرف گوشت به دلایل سلامتی هستند. از آنجا که حبوبات یکی از مهم‌ترین منابع تامین پروتئین، فیبر، آهن، منگنز، فولات، منیزیم و آنتی اکسیدان است افراد می‌توانند برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن خود از انواع حبوبات از جمله لوبیا استفاده کنند. از جمله غذاهای مرسومی که با این نوع حبوبات پخته می‌شود، می‌توان به خوراک لوبیا اشاره کرد.

برای خوراک لوبیا شما می‌توانید از هرنوع لوبیا از جمله لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی استفاده کنید.

پختن لوبیا ضمن سادگی رعابت نکاتی چند را می‌طلبد:

در ابتدا پیش ازطبخ باید خوب لوبیا را پاک کنید و در یک کاسه چند بار با آب بشورید تا گل‌های آن شسته و سنگ‌هایش نیز گرفته شود.

اولین مرحله؛ از خیس خوردن شبانه تا افزودن ادویه: سپس لوبیا را به مقدار مورد نیاز در یک قابلمه متوسط با بزرگ ریخته و تا یک یا دوبند انگشت روی ان آب بریزید و یک شب تا صبح بگذارید خیس بخورد. پس از آن و پیش از آغاز طبخ لوبیا آب قابلمه را خالی کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود (در صورت امکان در زمانی که لوبیا در حال خیس خوردن است چند بار آب کاسه را عوض کنید تا نفخ آن تقریبا به طور کامل گرفته شود) و سپس روی لوبیاهای داخل دیگ دوباره آب تازه بریزید و بگذارید تا رسیدن به نقطه جوش روی اجاق با شعله بلند بپزد، توجه به این نکته داشته باشید که پیش از جوش آمدن آب، نمک نریزید چرا که باعث کند شدن روند طبخ می‌شود. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و بگذارید لوبیا با حرارت ملایم تا مغز پخت شدن، طبخ شود.

دومین مرحله؛ شیوه‌هایی برای لعاب انداختن: چند شیوه برای لعاب انداختن خوراک لوبیا وجود دارد. روش طبخ ساده به این معنا که اگر لوبیا با حرارت ملایم و در زمان طولانی پخته شود، خودش لعاب می اندازد. روش دوم اضافه کردن سیب زمینی است با توجه به حجم لوبیا یک یا دو سیب زمینی متوسط یا در صورت زیاد بودن حجم خوراک یک سیب زمینی بزرگ کافی است. این گیاه پر نشاسته می‌تواند لعاب خوبی به خوراک لوبیا بدهد، البته باید توجه داشت که برای لعاب انداختن بهتر و طبیعی تر زمانی که سیب زمینی به طور کامل پخت آن را له کنید تا جذب آب خوراک لوبیا شود و به این خوراک قوام مناسبی بدهد. روش سوم استفاده از آرد گندم است.

سومین مرحله، اضافه کردن آرد: اگر نمی‌خواهید به خوراک لوبیا سیب زمینی اضافه کنید به آن آرد بیافزائید. آرد را به همراه کمی کره تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود، سپس به خوراک اضافه کنید.

چهارمین مرحله؛ تفت پیاز و رب: در ادامه پس از اینکه لوبیا چیتی به طور کامل پخت، پیازها را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. و آن را در یک تابه بریزید و با روغن سرخ کنید، زمانی که پیازهای نگینی درون تابه رنگ طلایی به خود گرفتند، به میزان نیاز رب داخل تابه بریزید و آن را تفت دهید.

پنجمین مرحله؛ اضافه کردن پیاز و رب به قابلمه: ترکیب پیاز و رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کرده و مخلوط کنید تا رنگ خوراک تغییر کند. در ادامه طعم خوراک را بچشید و به مقدار دلخواه نمک، آب لیمو ترش و ادویه به قابلمه اضافه کنید در آخر اجازه بدهید خوراک چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا به طور کامل جا بیفتد. در نهایت خوراک لوبیا را درون ظرف مورد نظرتان بریزید و به همراه لیمو ترش تازه و نان سرو کنید.

بیشتر بخوانید:

لعاب دار کردن قورمه سبزی ؛ اندازه دقیق سبزی قورمه برای یک کیلوگرم چقدر است؟ | ترفندهای خوشمزه تر شدن قورمه سبزی پروتئین حیوانی یا پروتئین گیاهی ؛ کدام یک بهتر است؟ کد خبر 848807 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مواد غذایی خبر مهم رژیم غذایی آشپزی - دستور پخت

دیگر خبرها

  • کودکان گمشده غزه در حسرت دیدار پدر و مادر
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • نفخ لوبیاها را چطور بگیریم ؟ ؛ طرز تهیه خوراک لوبیا | این غذا سرشار از آنتی اکسیدان است | فوت و فن خوشمزه‌تر شدن این غذای سالم و خانگی
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد