Web Analytics Made Easy - Statcounter

سه تشکل دانشجویی در نامه‌ای خطاب به معاون اول رئیس جمهور، در خصوص تعلل دولت در راه اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایای مقامات و مسئولان براساس ماده 29 قانون برنامه ششم برای اطلاع عموم مردم هشدار داده و نوشتند این قانون در بسیاری از کشورها همچون اندونزی و افغانستان نیز به راحتی اجرا شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سه تشکل دانشجویی شامل اتحادیه دفتر تحکیم وحدت، اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی و دبیرخانه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در نامه‌ای خطاب به معاون اول رئیس جمهور، در خصوص تعلل دولت در راه اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایای مقامات و مسئولان هشدار و پیشنهادهایی را مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن نامه به شرح زیر است: 

بسم الله الرحمن  الرحیم

جناب آقای دکتر اسحاق جهانگیری

معاون اول  محترم رئیس جمهور

سلام علیکم؛

همان گونه که می ‌دانید پس از افشای پرداخت حقوق های نامشروع در برخی از دستگاه های اجرایی که نفرت و اعتراض عموم را برانگیخت، مقام معظم رهبری از این پدیده  با الفاظ و عباراتی همچون " هجوم به ارزش ها" ، "نامشروع"، "غیرمنصفانه" ، "ظالمانه"، "گناه"، و "خیانت به آرمان های انقلاب اسلامی" یاد کردند و سرانجام به دنبال فشار افکار عمومی و اصحاب رسانه، مجلس شورای اسلامی به موجب ماده 29 قانون برنامه ششم  توسعه دولت را به راه اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایای مقامات و مسئولان و ایجاد امکان دسترسی به این سامانه برای نهادهای نظارتی و عموم مردم در سال اول برنامه مکلف کرد.

اما اکنون و با گذشت بیش از 650 روز از مهلت قانونی دولت برای راه اندازی این سامانه، رونمایی از آن، همچنان با اما و اگرهای زیادی روبروست. جناب آقای جهانگیری، در خصوص این سامانه که گویی تلاش می‌شود تا با تکیه بر قاعده حقوقی مرور زمان، تاریخ انقضای آن فرارسد تا دولت با تمسک به آن، اجرای این ماده را کنار گذارد، ذکر نکات زیر ضروری به نظر می رسد:

1- دولت محترم بر اساس مصوبه ای چهاربندی در مرداد ماه امسال، تمام دستگاههای ذیل ماده 29 برنامه ششم توسعه را ملزم کرد تا انتهای شهریور ماه اطلاعات خود را در این سامانه بارگذاری کنند. اما اکنون و با وجود گذشت بیش از سه ماه از این مصوبه هیات دولت، متاسفانه هیچ گزارش شفافی از میزان تمکین دستگاههای موضوع ماده 29 برنامه ششم توسعه به این مصوبه دولت منتشر نشده است. بی تفاوتی دولت و سازمان اداری و استخدامی به این مساله، بر تردیدهای موجود درباره عزم و اراده دولت برای انجام این کار، افزوده است!

2- بر اساس متن صریح ماده 29 برنامه ششم توسعه، باید امکان دسترسی عموم مردم به اطلاعات مدیران و مقامات در این سامانه فراهم گردد. اما از مصوبه مردادماه هیات دولت و اظهارنظرهای آقای انصاری اینگونه بر می آید که  قرار است این حق قانونی از مردم سلب گردد و دسترسی عموم مردم به اطلاعات این سامانه، به تشخیص دستگاههای اجرایی مشروط گردد. این اتفاق، انحرافی آشکار در اجرای این ماده قانونی است که بر خلاف سخنان صریح و مکرر ریاست محترم جمهور درباره لزوم شفافیت و مبارزه با فساد در بدنه دولت است.

3- همان طور که مستحضرید، ماده 29 برنامه ششم،  قانونی موقت می باشد و بیم آن می رود که با بی توجهی و وعده های پیاپی برای راه اندازی این سامانه، این تاخیر 650 روزه به تاخیری 1200 روزه بیانجامد تا با پایان مهلت اجرای قانون پنج ساله ششم توسعه، این ماده قانونی نیز منقضی گردد و به برنامه بعدی نیز راه پیدا نکند.اکنون و پس از گذشت بیش از 650 روز از عدم اجرای این قانون توسط سازمان امور اداری و استخدامی و هشدارهای پیاپی دلسوزان و کارشناسان، اجرای این ماده قانونی همچنان به امروز و فردا موکول می گردد و بیم آن می رود که در سکوتی خود خواسته، تحقق این امر، قربانی امیال سیاسی گردد.

در همین راستا، جنبش دانشجویی، پیشنهادات ذیل را برای اجرای ماده 29 برنامه ششم توسعه ارائه می دهد تا شاید این قانون مترقی که در بسیاری از کشورها همچون اندونزی و افغانستان نیز به راحتی اجرا شده و در دسترس همگان قرار دارد، در کشور ما نیز اجرایی گردد:

1- در حال حاضر و بر اساس گفته های ریاست سازمان اداری و استخدامی کشور، برخی دستگاهها نظیر سازمان صدا و سیما و قوه قضائیه، اطلاعات خود را در این سامانه بارگذاری نکرده اند. لذا باید برای جلوگیری از گریز دستگاهها از این مساله، سامانه شفافیت حقوق و مزایا تا پایان سال سوم برنامه یعنی 1398، با همین داده های موجود رونمایی شود تا ضمن روشن شدن صحت و سقم این نوع گفته ها، تمکین همه دستگاهها به این ماده قانونی، به یک مطالبه عمومی تبدیل و از فشار افکار عمومی به دولت برای راه اندازی این سامانه کاسته شود.

2- واگذاری مسئولیت تصمیم گیری برای سطح دسترسی به اطلاعات به دستگاههای ذیل این قانون، یک انحراف آشکار از ماده 29 برنامه ششم توسعه است. دولت باید تا پایان سال، ضمن راه اندازی سامانه، امکان دسترسی عموم به این سامانه را فراهم کند چراکه این کار، آغازی برای تحقق همان شفافیتی است که رئیس جمهور محترم در مقاطع مختلف، به آن اشاره کرده اند.

3- ریاست محترم سازمان امور اداری و استخدامی کشور در برخی مصاحبه ها، عنوان کرده اند که مشروط نمودن تخصیص اعتبار برای دستگاهها به وارد کردن اطلاعات در این سامانه، راه حل مناسبی برای اجبار دستگاهها به وارد کردن اطلاعات در این سامانه است. با توجه به گذشت بیش از 650  روز از مهلت راه اندازی این سامانه، باید این پیشنهاد درست، مورد توجه جدی دولت قرار گیرد.

4- با توجه به ضرورت اجرای کامل این ماده و برای اثبات حسن نیت دولت، پیشنهاد می شود تا  ضمن ارائه لایحه ای مدون و جامع، این قانون موقت پنج ساله با همکاری مجلس شورای اسلامی به قانونی دائمی تبدیل گردد تا اجرای این سامانه دستخوش مرور زمان و اما و اگرهای دستگاههای مجری نگردد.

در پایان ضمن تشکر از اقدامات و تلاشهای دولت در اجرای این ماده، امیدواریم دولت با همکاری تمام نهادهای دولتی و حاکمیتی، مسیر خود برای شفافیت و مبارزه با فساد را ادامه دهد. جنبش دانشجویی نیز به عنوان یک جریان پویا و آینده نگر، آماده است تا دولت را در پیمودن این مسیر یاری نماید.

انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: دولت در راه اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایای برای راه اندازی این سامانه ماده 29 برنامه ششم توسعه اداری و استخدامی ماده قانونی اجرای این ماده گذشت بیش از 650 امکان دسترسی دسترسی عموم رئیس جمهور عموم مردم معاون اول بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۰۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد

کشور بوتسوانا در جنوب آفریقا انعقاد توافق ضد مهاجرتی مشابه رواندا که دولت انگلیس برای مهار هجوم مهاجران به این کشور پیشنهاد داده بود را رد کرد. - اخبار بین الملل -

گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، کشور بوتسوانا انعقاد توافق ضد مهاجرتی مشابه رواندا با انگلیس را رد کرد. این ترتیب این کشور آفریقای جنوبی با قرارداد اخراج پناهندگان با بریتانیا مخالف کرده است.

چند روز پیش، پارلمان بریتانیا طرح بحث برانگیز اخراج پناهجویانی که با قایق به انگلیس می آیند به رواندا در شرق آفریقا را تصویب کرد. بوتسوانا، یکی دیگر از کشورهای آفریقایی که محافظه‌کاران در زمان نخست‌وزیری ریشی سوناک می‌خواستند به چنین توافقی برای اخراج پناهجویان با آن دست یابند، اکنون این پیشنهاد را رد کرده است.

"لموگانگ کواپه"، وزیر امور خارجه بوتسوانا اخیراً پس از این تصمیم پارلمان بریتانیا به کانال تلویزیونی نیوزروم آفریقای جنوبی گفت: ما خودمان مشکلات کافی برای مقابله داریم. کواپ گفت: در چنین شرایطی، آوردن مهاجران ناخواسته از کشوری دیگر به بوتسوانا «ناعادلانه» خواهد بود. بوتسوانای نسبتاً ثروتمند و کم جمعیت با جمعیت فقط 2.5 میلیون نفر در منطقه ای به وسعت فرانسه زندگی می کنند و از جمله، مهاجران را از ایالت بحران زده همسایه زیمبابوه جذب می کند.

آسوشیتدپرس گزارش داد، دولت بریتانیا اخیرا در حال مذاکره با پنج کشور برای انعقاد توافق اخراج پناهندگان بوده است: رواندا، بوتسوانا، ساحل عاج، ارمنستان و کاستاریکا از جمله این کشورها هستند. روزنامه بریتانیایی "ایندیپندنت" اکنون گزارش داده است که حداقل در ارمنستان هم مردم نسبت به این مسئله بدبین هستند. سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در ایروان نیز به این روزنامه گفت که تاکنون "بحث اساسی" با لندن در مورد این موضوع صورت نگرفته است.

در حالی که سازمان های حقوق بشری به شدت از توافق بریتانیا و رواندا انتقاد می کنند، در خود این دولت آفریقای شرقی نیز انتقاداتی به این مسئله وجود دارد.

"فرانک هابینزا"، رئیس حزب اپوزیسیون سبز پیشرو در این کشور بارها خاطرنشان کرده که حقوق بشر باید محافظت شود. وی روز پنجشنبه به خبرگزاری آنادولو ترکیه گفت: کشورهای ثروتمندی مانند بریتانیا باید به تعهدات بین‌المللی خود عمل کنند و از پناهجویان استقبال کنند و آنها را به کشورهای ثالث نبرند.

پارلمان بریتانیا شب سه شنبه با وجود انتقادها ومخالفت ها قانونی را تصویب کرد که در آن رواندا به عنوان کشور سوم امن معرفی شد. این قانون به دولت محافظه کار لندن اجازه می دهد تا پناهجویانی را که به طور نامنظم وارد این کشور آفریقای شرقی شده اند، اخراج کند. آنها باید در آنجا درخواست پناهندگی بدهند.

فعالان حقوق بشر این قانون را نقض تعهدات بین المللی می دانند. دولت ایرلند نیز به شدت از این پروژه انتقاد کرد.

نمایندگان پارلمان آلمان نیز اقدامات ضد مهاجرتی دولت بریتانیا را محکوم کرده بودند. در نامه ای به سوناک، نخست وزیر بریتانیا، 13 سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات، سبزها و اتحادیه احزاب متحد مسیحی به ویژه از بیانیه دولت بریتانیا مبنی بر اینکه "دیگر نمی خواهد به دستورات موقت دادگاه حقوق بشر اروپا احترام بگذارد عصبانی و نگران بودند.

با این قانون جدید دولت "ریشی سوناک"، نخست وزیر انگلیس دیگر نمی خواهد به مهاجرانی که به طور نامنظم وارد این کشور می شوند این فرصت را بدهد که برای پناهندگی در انگلیس درخواست دهند. در عوض، آنها باید بتوانند به رواندا اخراج شوند و در آنجا درخواست پناهندگی دهند و صرف نظر از منشاء واقعی هیچ برنامه ای برای بازگشت آن ها به انگلیس وجود ندارد.

هدف از این مقررات جلوگیری از عبور پناهندگان از کانال انگلیسی مانش با قایق های کوچک است. دولت بریتانیا برای این معامله میلیون ها دلار به رواندا می پردازد. دادگاه عالی انگلیس این پیمان پناهندگی را غیرقانونی اعلام کرد. منتقدان این کشور آفریقای شرقی را به نقض حقوق بشر متهم می کنند.

این قانون جدید قصد دارد با اعلام رواندا به عنوان کشور ثالث امن و جلوگیری از درخواست تجدیدنظر در دادگاه های بریتانیا علیه اخراج، حکم دادگاه عالی را لغو کند. سازمان شورای پناهندگان که برای پناهنجویان در این کشور کمپین می کند، از این طرح انتقاد کرد و نسبت به هزینه های بالا، هرج و مرج و رنج انسانی هشدار داده است. این سازمان گفت که دولت به این ترتیب خطر گرفتار شدن ده ها هزار نفر در این سیستم را ایجاد می کند.

بعد از تصویب قانون اخراج پناهندگان به رواندا در پارلمان انگلیس سازمان ملل و شورای اروپایی هم انتقاد شدیدی به آن وارد کرده واین کشور را به نقض حقوق بشر متهم کردند.

موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی روانداانتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! | ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب یعنی پول بده و کشف حجاب کن! | انتقاد تند حسین شریعتمداری
  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • حقوق و مزایای کارگران مورد توجه قرار گیرد
  • دستور ستاد مبارزه با قاچاق برای ساماندهی مبادلات طلا