Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- رئیس سازمان توسعه در تشریح آمار تجارت خارجی در ۱۰ماهه سال جاری گفت: آمار صادرات غیرنفتی در ۱۰ماهه امسال نشان می دهد با وجود تحریم ها و تمامی مشکلاتی که برای صادرکنندگان در زمینه حمل و نقل و انتقال پول وجود داشته است، ۳۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی داشتیم و میزان واردات در ۱۰ ماهه ابتدای امسال نیز ۳۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مراسم رونمایی از فاز نخست اپلیکیشن راهنمای تجارت با حضور معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، علی رهبری، سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیک و نمایندگان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در محل سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، در ابتدای این نشست حمید زادبوم، با تبریک ایام الله دهه فجر که یادآور از خودگذشتگی ملت شهیدپرور ایران است، به رهبر معظم انقلاب و ملت شریف ایران، یاد و خاطره امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی و شهدای گرانقدر را گرامی داشت.

وی نوک تحریم‌ها را متوجه تجارت خارجی، صادرات و واردات عنوان کرد و با تأکید بر اهمیت صادرات غیرنفتی افزود: صادرات و واردات شریان حیاتی تجارت خارجی و گردش ارز خارجی احیاگر تجارت خارجی کشور است که دشمن آن را نشانه گرفته است. 

زادبوم با بیان اینکه امروز دیگر تولید نباید منحصر به تامین نیازهای داخلی باشد بلکه باید صادرات‌محور باشد و تولیدکنندگان با برنامه بوده و ضمن توجه به نیاز داخلی، تولید صادرات‌محور داشته باشند، گفت: سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی تجارت خارجی کشور و براساس سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و با تاکید بر درون‌گرایی و برون‌زایی اقتصاد، برنامه‌های توسعه صادرات را در دستور کار خود قرار داده است.

زادبوم در تشریح آمار تجارت خارجی در ۱۰ماهه سال جاری گفت: آمار صادرات غیرنفتی در ۱۰ماهه امسال نشان می دهد با وجود تحریم ها و تمامی مشکلاتی که برای صادرکنندگان در زمینه حمل و نقل و انتقال پول وجود داشته است، ۳۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی داشتیم و میزان واردات در ۱۰ ماهه ابتدای امسال نیز ۳۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده است.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت در ادامه اظهار داشت:  صادرات غیرنفتی در مدت مذکور نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد از نظر وزنی افزایش و به لحاظ ارزش ۳ درصد کاهش یافته که ناشی از کاهش قیمت پایه صادراتی بوده است. 

وی عنوان کرد: با وجود همه تحریم‌ها و مشکلات علاوه بر تأمین نیازهای داخلی از محل صادرات غیرنفتی، بیشترین ذخایر استراتژیک را برای کالاهای اساسی داشتیم.

 زادبوم با اشاره به اینکه صادرات غیرنفتی کشور در سال ۵۷ حدود ۶۰۰ میلیون دلار بوده در حالی که سال گذشته و علیرغم تحریم‌ها صادرات غیرنفتی به بیش از ۴۰ میلیارد دلار رسیده است، گفت: سازمان توسعه تجارت ایران براساس سیاست اقتصاد مقاومتی با تاکید بر برون گرایی توسعه اقتصاد،  برنامه توسعه اقتصادی و صادرات غیر نفتی را در دستور کار دارد.

در ادامه نشست رونمایی از اپلیکیشن راهنمای تجارت، عباس خالقی‌تبار، مدیرکل دفتر خدمات اطلاعات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران هدف از ایجاد این اپلیکیشن را به کارگیری ابزارهای‌نوین اطلاع رسانی برای فراهم‌شدن دسترسی سریع و آسان تجار عنوان کرد و گفت: این اپلیکیشن ضمن فراهم آوردن امکان جستجوی آنلاین کدهای تعرفه کتاب مقررات و صادرات را برای بازرگانان، به دیگر نیازهای تجار  همچون آخرین مقررات و قوانین، آموزش ها و بخشنامه ها  نیز پاسخ می‌دهد.

وی افزود:  بهبود مستمر، نصب آسان، اشتراک گذاری موثر از جمله ویژگی‌های اپلیکیشن راهنمای تجارت است و همچنین اسناد قابل اشتراک گذاری بوده و دوازده فیچر نیز در آن گنجانده شده است.

مدیرکل دفتر خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: در فازهای بعدی از پورتال تعاملی بین مدیران سازمان توسعه تجارت ایران و تجار و همچنین گزارش تحلیلی از روی پایگاه داده داخلی و خارجی به عنوان دو قابلیت این اپلیکیشن رونمایی خواهد شد.  

خالقی‌تبار گفت: نمایشگاه‌ها، هیات‌های تجاری، کالاهای صادراتی، آمار صادرات، بازارهای صادراتی، مقررات و بخشنامه ها، اخبار تجاری، اتاق بازرگانی، رایزنان و نمایندگان تام الاختیار، مرزنشینی و بازارچه مرزی، آموزش تجار، استانداردهای صادرات از جمله بخش‌های طراحی شده و قابل دسترسی  در این اپلیکیشن است.

  برچسب ها: ارز ، تحریم ، تجارت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ارز تحریم تجارت سازمان توسعه تجارت ایران اپلیکیشن راهنمای تجارت صادرات غیرنفتی تجارت خارجی کشور میلیون دلار بوده آمار صادرات تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۱۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران

در برنامه صف اول آقای علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت حاضر شد و به سوالاتی پاسخ داد.

علی آبادی گفت: امروز اجلاس آفریقا را داشتیم و فردا بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالا‌هایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالا‌های قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشور‌های آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالا‌های ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملا مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد میرسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهمترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزار‌های مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می دهیم که صادرات محور و دانش بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تاسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟