Web Analytics Made Easy - Statcounter

نادر  انتصار در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که سه کشور اروپایی از ماه گذشته «مکانیسم حل اختلاف» را در پاسخ به آنچه عدم اجرای تعهدات برجامی از سوی ایران می‌خوانند فعال کرده‌اند؛ نخست ارزیابی شما از اهداف این اقدام در برهه کنونی چیست؛ همچنین با توجه به تاکید سران تروئیکای اروپایی و همچنین تاکید جوزپ بوررل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر ضرورت حفظ برجام، بفرمایید این دیدگاه تا چه میزان بصورت عملی و اجرایی هم در دستور کار اروپا قرار دارد، گفت: سه کشور اروپایی در برجام و همچنین اتحادیه اروپا همواره بر ضرورت حفط برجام تأکید داشته‌اند ولی از طرفی خودشان تعهدات برجامی خود را انجام نداده‌اند و فقط ایران را تشویق به اجرای تعهدات خود می‌کنند که مصداق همان ضرب‌المثل معروف «هم خر را می‌خواهند و هم خرما را» بوده و به همین دلیل است که بعد از خروج آمریکا از برجام، این قرا داد فقط روی کاغذ باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: البته هنوز برای من این معما وجود دارد که چرا ایران قبول کرد «مکانیسم حل اختلاف» در برجام به شکل کنونی‌اش نوشته شود. ولی به هر حال «مکانیسم حل اختلاف» یک اهرمی است در دست تروئیکای اروپایی که همواره می‌توانند از طریق آن ایران را تهدید کنند.  همچنین با فعال کردن این اهرم فشار آنها می‌خواهند به ترامپ سیگنال بدهند که اروپا در مقابل ایران ایستاده  است. البته این سیاست یکی به میخ زدن و یکی به نعل خطراتی نیز دارد و اگر اروپا دست خود را درست بازی نکند ممکن است که به مرگ کامل برجام منتهی شود.

این استاد دانشگاه همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه مراحل «مکانیسم حل اختلاف» قابلیت تمدید داشته و با رضایت اعضای کمیسیون مشترک می‌تواند بارها ورود به مراحل بعدی را به تاخیر بیندازد؛ برخی کارشناسان معتقد هستند که اروپا با فعال کردن این مکانیسم علاوه بر جلب رضایت ایالات متحده به دنبال این است که برای برجام تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان بخرد؛ این دیدگاه تا چه میزان به واقعیت نزدیک است، گفت: همانگونه که در جواب سؤال قبلی ذکر کردم؛  اروپا با فعال کردن «مکانیسم حل اختلاف» هم می‌خواهد ایران را تهدید کند و هم به ترامپ بگوید که ما داریم ایران را مهار می‌کنیم. گرچه می‌توان این سیاست اروپا را به عنوان سیاستی موقت حساب کرد ولی فکر نمی‌کنم که اروپا منتظر است که با این کار سدی در مقابل زیاده‌روی‌های ترامپ ایجاد کند و یا اینکه منتظر بماند تا اینکه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شود و نتایج آن معلوم گردد. اروپا به خوبی می‌داند که هیچ تضمینی وجود ندارد که آمریکا در آینده بخواهد دوباره به برجام باز گردد. حقیقت این است که اروپا هم برنامه درستی برای چگونگی اجرای تعهدات برجامی خود ندارد و از این شاخه به آن شاخه پریدن کار را درست نمی‌کند.    

وی در خصوص نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و اهمیت حفظ و بالابردن سطح رایزنی‌ها با اروپا در صورت پیروزی مجدد دونالد ترامپ و غیرقابل پیش‌بینی بودن اقدامات او نیز گفت: دستگاه دیپلماسی ایران باید به رایزنی‌ها با اروپا ادامه دهد و در صورت امکان سطح رایزنی‌ها را نه تنها با اروپا بلکه با کشورهای دیگر بالا ببرد.  ولی امید خود را نباید به نتایج انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا متمرکز کرد؛ حتی اگر ترامپ هم دوباره انتخاب نشود برگشت به برجام برای رئیس‌جمهور آینده آمریکا مشکل خواهد بود چرا که اکثر تحریم‌های کنونی آمریکا بر علیه ایران چنان پیچیده هستند که برداشتن آنها سال‌ها طول خواهد کشید و مقدار زیادی از آنها احتیاج به گذراندن قوانین جدیدی در کنگره آمریکا خواهد داشت.  اینطور نیست که فکر کنیم که اگر ترامپ انتخاب نشود جانشین او یک چرخش ۱۸۰ درجه‌ای در مورد برجام می‌کند و یا دوباره به برجام به شکل قبلی‌اش بر می‌گردد.

انتصار در رابطه با موضوع استیضاح و همچنین ترور سردار قاسم سلیمانی و اینکه این دو اقدام تا چه میزان بر انتخابات آمریکا تاثیرگذار خواهد بود و در صورت کم بودن شانس پیروزی، کدام نامزد حزب دموکرات رقیب اصلی ترامپ است نیز گفت: البته تا انتخابات ۲۰۲۰ چند ماهی باقی مانده است و در زمان حاضر نمی‌توان گفت که برنده این انتخابات چه کسی خواهد بود؛ ولی اگر امروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انجام شود، ترامپ شانس بیشتری برای انتخاب شدن در مقابل رقبای خود خواهد داشت.

وی افزود: در دو سه ماه آینده ما می‌توانیم یک برداشت بهتری از رقیب اصلی ترامپ در میان کاندیداهای اصلی حزب دموکرات داشته باشیم. آنچه که مسلم است این است که ترامپ تا کنون توانسته انسجام طرفداران خود را حفظ کند و اگر او بتواند این انسجام را تا روز انتخابات نگه دارد احتمال  پیروزی دوباره او از سایر کاندیداها بیشتر خواهد بود. البته شکی نیست که ترامپ از موضوع استیضاح در کنگره و تبرئه خود در سنای آمریکا برای گرم نگاه داشتن بازار سیاسی طرفداران خود استفاده خواهد کرد و این تبلیغات را نیز آغاز کرده است. باید به یاد داشته باشیم که بیل کلینتون هم در دوران ریاست جمهوریش استیضاح و مانند ترامپ در سنا تبرئه شده بود و محبوبیت کلینتون بعد از استیضاح‌اش در میان مردم بیشتر از محبوبیتش قبل از استیضاح بود و در مورد ترامپ هم همین روند را شاید مشاهده کنیم.

این استاد دانشگاه آلابامای جنوبی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط حساس سال آینده کشور، چقدر ضرورت دارد تا در اظهارنظرهای داخلی دقت بیشتری صورت بگیرد و از اظهاراتی که از آن برداشت جنگ طلبی و یا تضعیف دیپلماسی استنباط می‌شود پرهیز شود، گفت: مسأله سیاست خارجی، امنیت ملی و یک پارچگی کشور باید همواره از اختلافات جناحی درون کشور مجزا شود؛ یعنی تا آنجایی که به امنیت کشور مربوط می‌شود نباید اختلافات داخلی به منافع ملی ایران صدمه برسانند. ایران دشمنان زیادی دارد و هرگونه تضعیف دیپلماسی ممکن است صدماتی غیر قابل جبران به منافع دراز مدت کشور وارد کند. البته انتقاد از افراد و یا سیاست خارجی باید جایز و حتی لازم باشد ولی باید فرقی بین انتقاد اصولی و شعارهای تبلیغاتی قائل شد.  منافع کشور را با شعار دادن نمی‌توان تضمین کرد.  

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا دونالد ترامپ برجام مکانیسم حل اختلاف انتخابات ریاست جمهوری پاسخ به این سوال مکانیسم حل اختلاف دوباره به برجام تضعیف دیپلماسی تعهدات برجامی جمهوری آمریکا اجرای تعهدات فعال کردن سیاست خارجی تا چه میزان رایزنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۵۸۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی امام خمینی (ره) از سرکوب‌ها در آمریکا: آنها تحمل آشفتگی خوابشان را ندارند

سرکوب دانشجویان و مردم حامی فلسطین که علیه رژیم صهیونیستی شعار می‌دهند در کشور‌هایی مانند آمریکا، فرانسه و انگلیس، علیرغم شعار‌ها و ژست‌های این کشور‌ها درباره آزادی، از پیش‌بینی‌های امام راحل بود که این روز‌ها مصادیق آن در خیابان‌های این کشور‌ها و حتی در خیزش مردم کشور‌های دست‌نشانده آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه قابل مشاهده است.

آنها فریاد زدن از درد را جرم نابخشودنی می‌دانند

بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با اشاره به خفقانی که آمریکا و اذنابش در ملت‌های خود ایجاد کرده و می‌کنند، فرموده بودند:
«دوَل استکباری عملاً جهان را به دو بخش آزاد و قرنطینۀ سیاسی تقسیم کرده اند. در بخش آزاد جهان، ‏‎ ‎‏این ابرقدرت‌ها هستند که هیچ مرز و حد و قانونی نمی‌شناسند و تجاوز به منافع دیگران و‏‎ ‎‏استعمار و استثمار و بردگی ملت‌ها را امری ضروری و کاملاً توجیه شده و منطقی و منطبق با‏‎ ‎‏همۀ اصول و موازین خود ساخته و بین المللی می‌دانند. اما در بخش قرنطینۀ سیاسی که‏‎ ‎‏متأسفانه اکثر ملل ضعیف عالَم و خصوصاً مسلمانان در آن محصور و زندانی شده اند، ‏‎ ‎‏هیچ حق حیات و اظهار نظری وجود ندارد؛ همۀ قوانین و مقررات و فرمول‌ها همان قوانین‏‎ ‎‏دیکته شده و دلخواه نظام‌های دست نشاندگان و در برگیرندۀ منافع مستکبران خواهد بود. ‏‎ ‎‏و متأسفانه اکثر عوامل اجرایی این بخش همان حاکمان تحمیل شده یا پیروان خطوط کلی‏‎ ‎‏استکبارند که حتی فریاد زدن از درد را نیز در درون این حصار‌ها و زنجیر‌ها جرم و گناهی‏‎ ‎‏نابخشودنی می‌دانند و منافع جهانخواران ایجاب می‌کند که هیچ کس حق گفتن کلمه ای‏‎ ‎‏که بوی تضعیف آنان را بدهد یا خواب راحت آنان را آشفته کند ندارد.»

دنیای به اصطلاح متمدن‏‎ ‎‏جهانخواران به مخالفانش اجازه حیات نخواهد داد

ایشان تصور برخی مبنی بر تحمل اعتراضات در کشور‌های استکباری را زیر سوال برده و فرمودند:
«بعضی افراد فلسفۀ اصرار جمهوری‏‎ ‎‏اسلامی ایران را بر راهپیمایی برائت از مشرکین به خوبی درک نکرده بودند ... و چه بسا افراد ساده دلی تصور می‌کردند که دنیای به اصطلاح متمدن‏‎ ‎‏جهانخواران نه تنها تاب تحمل اینگونه مسائل سیاسی را خواهد داشت، که به مخالفان‏‎ ‎‏خود حتی بیش از این هم اجازۀ حیات و تظاهرات و راهپیمایی خواهند داد.»

گلستان ملت‌ها رخ نموده است

امام، دوران تنفس در منطقه کفر را پایان یافته دانسته و تاکید کرده بودند:
«محرومین سراسر گیتی از این برزخ بی انتهایی که انقلاب اسلامی ما‏‎ ‎‏برای همۀ جهانخواران آفریده است احساس غرور و آزادی کنند و آوای آزادی و‏‎ ‎‏آزادگی را در حیات و سرنوشت خویش سر دهند و بر زخم‌های خود مرهم گذارند؛ که‏‎ ‎‏دوران بن بست و ناامیدی و تنفس در منطقۀ کفر به سر آمده است و گلستان ملت‌ها رخ‏‎ ‎‏نموده است.»

دردمندان جهان اثبات می‌کنند که ابرقدرت‌ها و جیره‌خوارانشان ‏منفورترین موجودات هستند

بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: 
«ان شاءالله روزی همۀ مسلمانان و دردمندان علیه‏‎ ‎‏ظالمین جهان فریاد زنند و اثبات کنند که ابرقدرت‌ها و نوکران و جیره خوارانشان از‏‎ ‎‏منفورترین موجودات جهان هستند. ‏»

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • وزیر کشور: اقدامات استان کرمان در ایجاد زنجیره ارزش قابل توجه است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • آمریکا در بحث فلسطین در حال تحول است
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • پیش‌بینی امام خمینی (ره) از سرکوب‌ها در آمریکا: آنها تحمل آشفتگی خوابشان را ندارند