Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@06:17:55 GMT

نگاه جامعه به کتاب پس از انقلاب تغییر کرده است

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۶۰۵۹۶

نگاه جامعه به کتاب پس از انقلاب تغییر کرده است

مدیرعامل موسسه خانه کتاب عنوان کرد : تبدیل کتابخانه‌ها به باشگاه فرهنگی، تاسیس جایزه سال و خانه کتاب در سال‌های پس از انقلاب نشان دهنده ارتقای فرهنگ کتابخوانی و تغییر نگاه جامعه به کتاب است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، برنامه «خیابان انقلاب» ویژه پیروزی انقلاب اسلامی در ارتباط تلفنی با نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل خانه کتاب روانه آنتن رادیو گفتگو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیکنام حسینی پور در ابتدا با بیان اینکه بنیانگذار انقلاب اسلامی شخصیت فرهنگی بود، اظهار کرد: امام خمینی(ره) اهل قلم بودند و حتی منتقد کتاب محسوب می‌شدند. علاوه بر ایشان جانشین بر حقشان، هم یک کتاب شناس و کتاب خوان حرفه‌ای هستند.

وی به نهادسازی در حوزه کتاب اشاره کرد و گفت: پس از انقلاب کتابخانه‌های عمومی گسترش یافته است و تعداد زیادی کتابخانه در سراسر کشور در حال مدیریت است که نگاه مردم به کتابخانه را از قرائت‌خانه به باشگاه فرهنگی تغییر داده است.

مدیرعامل خانه کتاب ادامه داد: پس از انقلاب موسساتی تاسیس شده است که در حال مدیریت حوزه کتاب هستند. از جمله این سازمان‌ها می‌توان به خانه کتاب اشاره کرد که در حال اداره بانک کتاب ایران است. همچنین بنیاد شعر و ادبیات داستانی، خبرگزاری ایبنا، موسسه نمایشگاه‌ها و نهادهای هنری و ادبی دیگر نیز در این حوزه تشکیل شده است.

حسینی‌پور فعالیت‌های چشمگیر در حوزه نشر را برشمرد و بیان کرد: بیش از یک میلیون و 400 هزار عنوان کتاب پس از انقلاب در بانک اطلاعات خانه کتاب ثبت شده که شاید در جهان بی‌سابقه باشد. بیش از 60 درصد از آنها چاپ اول هستند.

وی افزود: نزدیک به 900 هزار کتاب توسط نویسندگان ایرانی تالیف شده و بخشی از آن نیز ترجمه است که با مسیر بازی که در اختیار مترجمین قرار گرفته برای ارتقا و انتقال دانش از کشورهای دیگر به ایران به کار گرفته شده است.

مدیرعامل خانه کتاب ایران در ادامه برنامه خیابان انقلاب خاطرنشان کرد: پس از انقلاب، نمایشگاه بین‌المللی کتاب از یک فروشگاه به باشگاه فرهنگی ارتقا یافته است و از نظر وسعت و جمعیت یکی از بزرگترین‌ها در جهان است.

حسینی‌پور در خصوص جوایز کتاب گفت: پس از انقلاب در سال‌های اوج جنگ تحمیلی، جایزه کتاب سال با نگاه فرهنگی تاسیس شد که اهمیت کتاب و کتاب خوانی در انقلاب اسلامی را مشخص می‌کند و در روزهای گذشته سی و هفتمین دوره آن برگزار شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سالانه بیش از 35 جشنواره کتاب در کشور با همکاری بخش خصوصی و دولتی در حوزه‌های مقاومت، دفاع مقدس، کودک و نوجوان و... برگزار می‌شود که نشان دهنده جایگاه خوب کتاب در میان مخاطبان ایرانی دارد.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: موسسه خانه کتاب رادیو گفتگو نیکنام حسینی پور انقلاب در ادبیات و شعر مدیرعامل خانه کتاب باشگاه فرهنگی انقلاب اسلامی پس از انقلاب حسینی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۰۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «رضای انقلاب» خاطرات حجت‌الاسلام والمسلمین «رضا مطلبی» امام جماعت مسجد ابوذر تهران نوشته «حجت‌الاسلام سعید فخرزاده فردا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در حوزه هنری سازمان تبلیغات رونمایی می‌شود.

«رضای انقلاب» به زندگی و شرح حال یکی از دلباختگان فکری امام خمینی (ره)، روحانی فاضل و مردمی، حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ رضا مطلبی می‌پردازد که نقش موثری در انقلاب اسلامی داشته است. او روحانی اهل اصفهان است که قبل از انقلاب در محله‌ای آذری‌نشین، به عنوان امام جماعت مسجد فلاح که بعدها به مسجد جامع ابوذر تغییر نام داد، منصوب و مشغول فعالیت شد. با فعالیت‌های او مسجد ابوذر خیلی زود به پایگاه طرفداران امام و انقلاب تبدیل شد و پس از پیروزی انقلاب نقش مهمی را در انسجام نیروها و حفظ نشاط سیاسی در جنوب‌غرب تهران و حمایت از نظام در عرصه‌های مختلف بر عهده گرفت.

این کتاب روایتی از حضور یک روحانی انقلابی که به زبان ترکی آشنایی ندارد را شرح می‌دهد که در میان مردمی با زبان آذری مسولیت امام جماعت مسجدی را بر عهده می‌گیرد که سازنده آن با حکومت پهلوی ارتباط نزدیک و خوبی دارد. چالش‌هایی که سبب می‌شود روحانی جوان و انقلابی با وجود سخت بودن راه مسیری را دنبال کند که بعد از نیم قرن منشا تحولات بسیاری در محله‌ای شود که در آن امامت نماز را برعهده دارد.

حجت الاسلام مطلبی اکنون با ۹۰ سال سن همچنان با مردم محله و نمازگزاران آن ارتباط نزدیک دارد و توانسته است به عنوان الگوی تراز انقلاب اسلامی زمینه را برای جلب و جذب جوانان بی شماری به مسجد فراهم کند.

سعید فخرزاده و حمید قزونی از ۵ دی تا ۲۹ دی ۱۳۹۵ در سیزده جلسه مصاحبه با راوی این کتاب را انجام داده‌ که پس از پیاده‌سازی، با انطباق با اسناد و مدارک و تایید راوی در انتشارات سوره‌مهر به چاپ رسیده است.

کتاب «رضای انقلاب» نوشته حجت‌الاسلام سعید فخرزاده فردا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت از ساعت ۱۶:۳۰ در تالار اندیشه حوزه هنری به نشانی خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ رونمایی می‌شود.

کد خبر 6097101 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • تغییر نگاه‌ها به کوثر چشم انداز ما بوده است
  • برگزاری یادواره ۴۰۰ شهید کارگر و فرهنگی آران و بیدگل
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • سی‌وچهار دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در یک نگاه
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد