Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@23:00:54 GMT

مردم عادی چه می دانند صلاح شان در چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۶۲۰۵۰

مردم عادی چه می دانند صلاح شان در چیست؟

تعدادی از ساکنین نیز با تجمع در محل، نسبت به یکطرفه بودن مسیر زیرگذر(از شمال به جنوب) اعتراض می کنند به شکلی که موجب وقفه در افتتاح پروژه می شود. این اعتراضات باعث می گردد تا روز بعد- بنا بر برخی گمانه زنی ها-شهردار منطقه 9 توسط شهردار تهران برکنار شود.

بین سال های 1385 تا 1390 در کنار تعدادی از پژوهشگران، کارشناسان و همکاران دانشگاهی ام، و البته کمک، اهتمام و پیگیری برخی از مدیران وقت معاونت اجتماعی-فرهنگی شهرداری تهران تلاش شد تا در نظر و عمل  «ارزیابی تأثیر اجتماعی» تبدیل به امری جدایی ناپذیر در پروژه ها، سیاست ها، برنامه ها و تصمیمات مدیریت شهری گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن زمان تاکنون در همان مجموعه تلاش های بسیاری برای تدوین آئین نامه ها، ترجمه و تولید دانش، برگزاری کنفرانس ملی، دعوت از متخصصات بین المللی، آموزش پژوهشگران و نهادسازی صورت گرفته است به شکلی که امروزه برای مدیران اجرایی، ارزیابی تأثیر اجتماعی -که به غلط یا درست در ایران با نام پیوست اجتماعی و فرهنگی از آن نام برده می شود-مفهومی ناآشنا نیست. البته ناگفته نماند که مانند سایر امور در این کشور، این عرصه نیز در این سال ها مدام با بی مهری ها، بی اعتنائی ها و حتی انکارها مواجه بوده است که یکی از ریشه های آن غلبه رویکرد مستحکم و مقتدر سازه- بنیاد در مقابل رویکرد ضعیف و نحیف مردم- بنیاد در شهرداری تهران بوده است.

چند سال قبل برای آماده سازی متن یک سخنرانی در شهر مکزیکوسیتی پیرامون ارزیابی تأثیر اجتماعی، با تعدادی از پژوهشگران ارزیابی تأثیر اجتماعی در شهر تهران مصاحبه هایی عمیق انجام دادم تا به آسیب شناسی آن بپردازم. یکی سوالات مصاحبه آن بود که:

«به عنوان پژوهشگری که با شهرداری تهران تجربه همکاری داشته ای آیا جمله های تیپیکال یا کلیشه ای درباره ارزیابی تأثیر اجتماعی یا همان پیوست اجتماعی از مدیران شهری شنیده ای؟ جمله های که بیانگر درک نادرست آنان از ارزیابی تأثیر باشد؟».
پاسخ های پروهشگران به این پرسش در عین سادگی، دلیلی مشهود برای نگاه غالب مدیران شهری است که عمدتا رویکرد سازه-بنیاد دارند:
«یافته های شما همین بود؟ این را که خود ما هم از قبل می دانستیم»
« کار شما باعث تأخیر در افتتاح پروژه می شه، خیلی زمان بره، و در نتیجه مارو در مقابل افکار عمومی بدقول می کنه»
«ما برای پیوست اجتماعی ردیف اعتباری و بودجه ای پیش بینی نکردیم و باید از این طرف و آنطرف پولش رو جور کنیم. بذارید ببینیم از کجا می تونیم دستمزد شما رو جور کنیم»
 «ما مدیران شهری کارمان را خوب بلدیم. شما دانشگاهیان با کار اجرایی آشنا نیستید»
« می گویید برای پروژه به مردم مراجعه کنیم؟! آخر مردم عادی چه مید انند که صلاح شان در چیست؟»
«احتمال وقوع زیاد یا متوسط یا وقوع کم یعنی چه؟ به ما عدد و رقم بدهید. مثلا بگویید به احتمال 83 درصد مردم اعتراض خواهند کرد، به احتمال 54 درصد مردم مشارکت خواهند کرد»
«شما دانشگاهیان و پژوهشگران علوم انسانی نگاه آرمانی دارید و روی زمین نیستید»
«چرا گزارش تان جدول و عدد و رقم ندارد؟برایمان قصه نوشته اید؟»
«از این گزارش ها چیز بدرد بخوری در نمی آید. پولمان را هدر دادیم»
«یعنی یک پیک موتوری، یک خواروبارفروش یا یک نانوایی که ساکن محله است از منِ مهندس بیشتر می داند؟»
«متأسفانه مدیر کل عوض شده و دستور داده که قرارداد انجام ارزیابی تأثیر اجتماعی این پروژه کلا فسخ شود. خیلی متأسفیم. گفته نیازی به این مطالعه نیست و مدیران قبلی هم غلط کرده اند که آنرا تصویب کرده اند».

به عنوان یکی از افرادی که تقریبا از همان ابتدا شاهد شکل گیری و گسترش ایده ارزیابی تأثیر اجتماعی در شهرداری تهران بوده ام باید بگویم که این جمله ها به بهترین شکل بیانگر آسیب شناسی ارزیابی تأثیر اجتماعی در ایران است.
نکته آخر آنکه پس از سخنرانی ام در شهر مکزیکوسیتی با یک کارآفرین استرالیایی در عرصه معدن آشنا شدم. از حضور او در کنفرانس کمی تعجب کردم و دلیل آمدنش را به کنفرانس سوال کردم. گفت بسیار علاقه دارم تا با مردم ارتباط خوبی داشته باشم، علاقه دارم تا آنان را راضی کنم، علاقه دارم تا به خاطر پروژه ای که دارم آنان احساس ضرر و زیان نکنند. آمده ام تا به حرف های شما پژوهشگران گوش کنم و ایده هایی بگیرم.

* جامعه‌شناس

کد خبر 1351452

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شهرداری تهران پیوست اجتماعی شهرداری تهران علاقه دارم مدیران شهری جمله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۶۲۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس البرز گفت:‏‎ ‎کاربران‎ ‎و‎ ‎مدیران گروه ها و کانال ‏ها در‎ ‎آستانه‎ ‎مرحله‎ ‎دوم‎ ‎انتخابات‎ ‎مجلس‎ ‎شورای‎ ‎اسلامی در‎ ‎این‎ ‎استان‎ ‎،‎ ‎اخلاق‎ ‎مداری‎ ‎را‎ ‎در‎ ‎فضای‎ ‎مجازی‎ ‎اولویت‎ ‎فعالیت‎ ‎خود‎ ‎قرار‎ ‎دهند‎.‎ - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، سرهنگ ‌سید مرتضی موسوی " اظهار کرد: با گسترش و توسعه ارتباطات و تغییر سبک تبلیغات و فعالیت های مرتبط با فضای مجازی و حواشی این فعالیت ها نیز تغییرات زیادی کرده و مدیریت این فضا ضروری است.

وی اضافه کرد:  مدیران گروه ها و کانال های فضای مجازی مسوولیت سنگینی برای حفظ ارزش های اسلامی و رعایت اصول حرفه ای در انتشار مطالب دارند که باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس البرز  افزود:در این سیر زمانی باید دست به دست هم دهیم تا فضی مجازی را بیش از پیش ایمن و مطمئن نگه داریم.

وی گفت: مدیران گروه ها و کانال‌های فضای مجازی باید رعایت اصول اخلاقی در پیشگیری از هر نوع تشنج و تشویش افکار عمومی را مد نظر قرار دهند و از دامن زدن به مسائل حاشیه ای خودداری نمایند.

این مقام انتظامی با اشاره به افزایش حجم تبلیغات انتخاباتی در روزهای آتی و علاقمندی کاربران به استفاده از نرم افزارهای موبایل پایه، یادآورشد: کاربران نرم افزارهای تبلیغاتی را از منابع رسمی انتشار که بررسی های امنیتی لازم را در خصوص امنیت آن ها انجام شده استفاده کنند.

وی گفت: در این شرایط کلاهبرداران و سودجویان فرصت را غنیمت دانسته و با ترفندهای مختلف از جمله ایجاد اینگونه نرم افزارها در پوشش تبلیغ و ارسال آن در شبکه های اجتماعی مختلف و تحریک افراد به دانلود و نصب آنها، دست به سودجویی از کاربران می زنند.

سرهنگ موسوی ادامه داد: با نظارت و کنترل بر شبکه های اجتماعی توسط ادمین ها در فضاهای مجازی می توان از بسیاری از آسیب هاجلوگیری کرد.

وی تاکید کرد : با توجه به اینکه مدیران گروه ها و کانال ها در فضای مجازی مسوولیت فضای مجازی را عهده دارند از قراردادن هرگونه لینک و آدرس ناشناس خودداری کنند و قبل از عضوگیری در گروه‌ و کانال‌های خود حتما فعالیت کاربرها را مورد رصد و پایش قرار دهند.   

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • مدیران برای برنامه ریزی استان تهران نیاز‌ها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌‌ریزی استان تهران نیازها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌ ریزی در استان تهران نیازها را شناسایی کنند
  • اداره کل نوسازی مدارس استان هرمزگان در ارزیابی مدیران ادارات کل حائز رتبه برتر شد
  • اداره کل نوسازی مدارس هرمزگان در ارزیابی مدیران ادارات کل حائز رتبه برتر شد
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • معاون رئیس‌جمهور: امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟