Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقدمات تشکیل جمعیت زنان مسلمان نواندیش از سال ۸۴ با تلاش شماری از زنان اصلاح‌طلب آغاز و در سال ۸۶ پروانه فعالیت این تشکل سیاسی صادر شد. پس از نوشتن اساسنامه، مرامنامه و برگزاری نخستین مجمع عمومی، این تشکل اصلا طلب فعالیت‌های محدود خود را آغاز کرد.

همانند دیگر احزاب اصلاح‌طلب با توجه به اتفاقات سال ۸۸ این جمعیت عملا نتوانست فعالیت‌های عادی خود را انجام دهد تا این که با انتخاب «حسن روحانی» به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران در سال ۹۲، بار دیگر مجمع عمومی برگزار و شورای مرکزی جدید انتخاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جمعیت زنان مسلمان نواندیش فعالیت‌های زیادی در جهت ترویج و گفتمان‌سازی مشارکت سیاسی زنان و پرداختن به مقوله زن و نواندیشی دینی انجام داده است. در واقع این جمعیت بیش از آن که دغدغه فعالیت صرف سیاسی و مشارکت زنان در این امر را داشته باشد، بیشتر دغدغه‌های فکری در زمینه زنان دارد و تلاش می‌کند با فعالیت‌های خود نگاه جامعه در زمینه زنان را اصلاح کند.

شورای مرکزی فعلی متشکل از ۱۵ عضو و ۶ عضو علی البدل است و این جمعیت در ۲۶ حوزه استانی فعالیت دارد. دبیرکل این جمعیت از بدو تاسیس تا به امروز «فاطمه راکعی» بوده است. 

در مهر ماه ۹۷، سومین کنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش برای انتخاب اعضای شورای مرکزی جدید برگزار شد. «فریده اولاد قباد» و فاطمه راکعی از اعضای مشهور این دور از شورای مرکزی بودند. در این کنگره به اتفاق آرا، راکعی مجددا به عنوان دبیرکل این جمعیت انتخاب شد. همچنین اعضای شاخصی چون «الهه کولایی»، «شهیندخت مولاوردی»، «زهرا شجاعی» و  «آذر منصوری» به دلیل حضور در شورای مرکزی دیگر احزاب از شورای مرکزی این جمعیت خارج شدند. جمعیت زنان مسلمان نواندیش در شهریور ۱۳۹۴  به اتفاق آرا به عضویت «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» درآمد تا از احزابی باشد که همگام با دیگر تشکل‌های اصلاح‌طلب به فعالیت سیاسی و حزبی بپردازد.

 برگزاری نشست‌های تخصصی حقوقی و جامعه‌شناسی از دیگر اقدامات شاخص این جمعیت است. تلاش برای حضور در کنوانسیون‌های بین‌المللی و حضور در مجامع جهانی برای تقویت صلح  از فعالیت های شاخص جمعیت زنان مسلمان نواندیش است. این جمعیت رویکرد کلی خود در حوزه زنان را پرهیز از هرگونه افراط و تفریط طراحی کرده‌است.

کنش‌های انتخابانی زنان اصلاح‌طلب نواندیش

عملکرد جمعیت زنان مسلمان نواندیش در انتخابات سال ۸۸ و انتخابات مجلس سال ۹۰ متفاوت از احزاب دیگر اصلاح‌طلب نبود. سال ۸۸ این جمعیت از «میرحسین موسوی» حمایت کرد و بعد از اتفاقات آن سال دچار مشکلاتی برای فعالیت شد. در سال ۹۰ هم حضور چندانی در انتخابات نداشت. راکعی در مورد فعالیت‌های این جمعیت بعد از سال۸۸ می‌گوید: با تغییر فضای سیاسی و مزاحمت هایی که فراهم شد و برای برنامه‌ها سختگیری می‌شد عملا نمی‌توانستیم برنامه‌های خود را انجام دهیم .

جمعیت زنان مسلمان نواندیش در سال ۹۲، همراه با تصمیمات رئیس دولت اصلاحات و حرکت جمعی این جریان از «حسن روحانی» حمایت کرد. با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، هم فعالیت‌های جمعیت گسترده‌تر شد و هم برخی از اعضای جمعیت همانند مولاوردی و ابتکار در دولت مشغول فعالیت شدند.

همراهی با لیست امید و تلاش برای افزایش سهم زنان از این لیست رویکرد جمعیت زنان مسلمان نواندیش همراه با دیگر زنان اصلاح‌طلب در سال ۹۴ بود. موفقیت لیست امید و حضور گسترده‌تر زنان نسبت به دوره‌های قبل نشان داد تلاش‌های این جمعیت و احزاب همسو بی‌نتیجه نمانده است.  در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ هم این جمعیت از «حسن روحانی» حمایت کرد.

جمعیت زنان مسلمان نواندیش برای تقویت فعالیت‌های خود و ایجاد بسترهای مناسب برای رسیدن به اهداف مدنظر، با سه تشکل دیگر زنان اصلاح‌طلب هم ائتلاف انجام داده و «جبهه صدف» یا «شورای عالی سیاست گذاری زنان اصلاح‌طلب» را تشکیل داده است. راکعی در این زمینه می‌گوید: ما در انتخابات در چارچوب رویکرد کلی اصلاح طلبان عمل خواهیم کرد  اما در صدف استراتژی‌های مختلفی را برای حضور قدرتمندانه زنان در انتخابات بررسی می‌کنیم.

تلاش‌های بی‌سرانجام برای انتخابات مجلس یازدهم

جمعیت زنان نواندیش از سال گذشته تلاش‌های خود را برای حضور قدرتمند در انتخابات مجلس یازدهم شروع کرده بود. گرفتن مجوز مطابق قانون جدید احزاب از وزارت کشور قدم اول در این راه محسوب‌می‌شد. در قدم بعدی این جمعیت استراتژی انتخاباتی خود را هم مشخص کرده بود.  مهر ۱۳۹۸ راکعی اعلام کرد: جمعیت زنان مسلمان نواندیش در چارچوب رویکرد کلی اصلاحات وارد انتخابات می‌شود. ...در پی آن هستیم که حداقل ۳۰ درصد از لیست‌های اصلاح‌طلبان در انتخابات را به بانوان اختصاص دهیم. ...امیدواریم که زنان بتوانند در این انتخابات بهتر حضور پیدا کنند به خصوص که در انتخابات قبلی هم نتایج خوبی در این زمینه به دست آمد و حتی در برخی شوراهای شهر، کار اصلی به زنان سپرده شد.

با وجود آماده‌سازی بسترها برای حضور پررنگ در انتخابات، ردصلاحیت‌ها مانع به ثمر رسیدن این تلاش‌ها شد و «شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان» با اتفاق آرا تصمیم گرفت لیستی در تهران ارائه ندهد. البته احزاب اصلاح‌طلب مجازند خود لیست ارائه کرده و فعالیت انتخاباتی داشته باشند. اما با توجه به این مسئله که اکثر اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شده‌اند و می‌گویند برای بستن لیست نفرات کافی ندارند به‌نظر می‌رسد احزاب اصلاح‌طلب هم حضور پررنگی در انتخابات نداشته باشند. جمعیت زنان مسلمان نواندیش هم از رد صلاحیت ها برکنار نبوده و هنوز برای حضور در انتخابات بعد از رد صلاحیت‌ها اعلام آمادگی نکرده است.

برچسب‌ها جمعیت زنان مسلمان نواندیش مجلس یازدهم فریده اولاد قباد انتخابات مجلس شورای اسلامی فاطمه راکعی شوراى عالى سياست گذارى جبهه اصلاح طلبان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جمعیت زنان مسلمان نواندیش مجلس یازدهم فریده اولاد قباد انتخابات مجلس شورای اسلامی فاطمه راکعی حسن روحانی حسن روحانی حسن روحانی جمعیت زنان مسلمان نواندیش مجلس یازدهم فریده اولاد قباد انتخابات مجلس شورای اسلامی فاطمه راکعی جمعیت زنان مسلمان نواندیش احزاب اصلاح طلب زنان اصلاح طلب انتخابات مجلس فاطمه راکعی اصلاح طلبان شورای مرکزی برای انتخاب مجلس یازدهم حسن روحانی رویکرد کلی برای حضور اتفاق آرا صلاحیت ها رد صلاحیت تلاش ها سال ۸۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۲۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند

آفتاب‌‌نیوز :

وحید شقاقی‌شهری در گفتگو با ایلنا درباره آمار‌ها و گزارش‌های بین‌المللی از شاخص‌ها و وضعیت اقتصادی ایران و منبعی که نهاد‌های بین‌المللی برای داده‌کاوی به آن رجوع می‌کنند، اظهار داشت: درباره اطلاعات و داده‌های منتشر شده در نهاد‌های بین‌المللی از شاخص‌های اقتصاد کلان ایران، باید بگویم که این شاخص‌ها و آمار‌ها عمدتا متکی به گزارش‌های رسمی مراکز آماری ایران، اخذ می‌شود و برخی تحلیل‌های کمی دستگاه‌های دولتی در کشور و در برخی شاخص‌ها مانند کسب و کار مبتنی بر نظرسنجی از فعالان اقتصادی است. همچنین گاهی برخی آمار‌های غیر رسمی کشور هم را مورد تحلیل و ارزیابی قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: با این حال، چون راستی آزمایی صورت نمی‌گیرد و آمار‌های داخلی و رسمی کشور تمام واقعیت معیشت و سفره زندگی مردم را منعکس نمی‌کنند و بین آمار‌های اقتصاد دستوری و بازار تفاوت فاحش وجود دارد، بنابراین موجبات خطای تحلیلی در گزارشات نهاد‌های بین‌المللی در داخل کشور می‌شود.

این کارشناس اقتصادی افزود: به عنوان نمونه، اختلاف بیش از ۵۰ درصدی قیمت دلار در مرکز مبادله با بازار آزاد موجب شده تحلیل‌ها و آمار‌های نهاد‌های بین المللی براساس گزارشات مراکز آماری داخلی با واقعیت داخل کشور همخوانی نداشته باشد. در ضمن ساختار اقتصاد دستوری در اقتصاد ایران موجب شده قیمت کارخانه‌ای بیشتر کالا‌ها و محصولات تولیدی با قیمت بازاری آن‌ها متفاوت باشد.

وحید شقاقی‌شهری درباره گزارش اخیر بانک جهانی از جمعیت نیم درصدی فقر مطلق در ایران و کاهش ۳۷ درصدی فقر مطلق در کشورمان در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ گفت: درخصوص شاخص‌های بین‌المللی فقر هم همین مساله صادق است بطوریکه در اعلام شاخص‌ها عمدتا قیمت دلار رسمی ملاک است درحالیکه دستمزد و هزینه زندگی شاغلان و کارگران کشور براساس قیمت دلار بازار آزاد محسابه می‌شود و کالا‌ها و خدمات در کشور عمدتا با قیمت دلار غیررسمی ارزش گذاری می‌شوند.

وی تاکید کرد: در مجموع باید گقت که اقتصاد دستوری و نظام چند نرخی ارز در اقتصاد ایران موجب شده واقعیت زندگی مردم با آمار‌های منتشره همخوان نباشد.

موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز گفت: در رابطه با چای دبش علیرغم اینکه تعدادی از نمایندگان از جمله شخص بنده در مجلس یازدهم خیلی در رابطه با آن صحبت کردیم، ولی در نهایت لاپوشانی شد و کار نظارتی روی آن انجام نشد.

جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایلنا، درخصوص علت سکوت و عدم واکنش از سوی نمایندگان مجلس نسبت به موضوع آقای صدیقی و اینکه آیا این مساله یکی از نتایج یکدستی قواست که اشتباهات و کم‌کاری‌ها نادیده گرفته می‌شود و در این مساله هم انتقاد و اعتراضی به این مساله مطرح نشد؟، گفت: در رابطه با بحث نظارتی مجلس من این انتقاد و ایراد را به مجلس یازدهم وارد می‌دانم و یکی از ایرادات پررنگ مجلس یازدهم این بود که تقریبا مجلس و دولت یکی بودند زمینه‌اش هم این بود که بیش از ۲۰۰ نفر طی نامه‌ای از آقای رییسی که رییس یک قوه دیگر بود دعوت کردند تا کاندیدای ریاست جمهوری شود و بیش از ۲۲۰ نفر از نمایندگان طی نامه‌ای پیروزی در انتخابات را به ایشان تبریک گفتند و خب این باعث شد که مجلس یازدهم در بُعد نظارتی خوب عمل نکند.

وی ادامه داد: بنده هم در این مجلس بودم و این انتقاد شامل همه ما می‌شود اگرچه که ما تلاش کردیم و در بحث‌های نظارتی کار کردیم، ولی خب در مجموع شامل همه نمایندگان مجلس یازدهم می‌شود.

عضو فراکسیون مستقلین مجلس خاطرنشان کرد: ما نباید بین افراد در برخورد‌ها اختلاف قائل شویم، کسی که امام جمعه بوده یا استاندار بوده یا وزیر بوده اگر تخلفی مرتکب شده باشد برخورد با این فرد نه‌تن‌ها نباید کمتر از دیگران باشد بلکه باید با شدت بیشتری اتفاق بیفتد چراکه هزینه اشتباه و تخلف چنین افرادی برای نظام و کشور بیشتر است و از سوی دیگر درس درس عبرتی برای دیگران و مسئولین باشد که در آینده ارتکاب به چنین تخلفات یا اشتباهاتی را تکرار نکنند.

محمودزاده تصریح کرد: من واقعا به این موضوع ایراد وارد می‌کنم که موضوع آقای صدیقی خیلی جدی در رسانه‌ها مطرح شد، خودش هم پذیرفت و از مردم عذرخواهی کرد، اما تا قبل از عذرخواهی و پذیرفتن خودش هیچ ورودی به این مساله نشد، در حالیکه باید به قوه قضاییه ارسال می‌شد و کمیسیون اصل ۹۰ به این موضوع ورود می‌کرد و این پرونده را به قوه قضاییه معرفی می‌کرد یا تحقیق و تفحص می‌کردند که در این اتفاق از این برخورد‌های نظارتی کوتاهی شد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ابراز داشت: در رابطه با چای دبش هم علیرغم اینکه تعدادی از نمایندگان از جمله شخص بنده در مجلس یازدهم خیلی در رابطه با آن صحبت کردیم، ولی در نهایت لاپوشانی شد و کار نظارتی روی آن انجام نشد.

وی عنوان کرد: این‌ها مشکلاتی بوده که در مجلس یازدهم وجود داشته و فکر کنم در مجلس دوازدهم بدتر هم خواهد شد با توجه به اینکه در انتخابات مجلس دوازدهم دایره انتخاب مردم کوچک بود، یعنی رد صلاحیت زیاد بود و بعد از جناح‌های مختلف کمتر حضور داشتند و مشارکت پایین بود. این‌ها باعث می‌شود که دوباره مجلس دوازدهم یک دست‌تر از مجلس یازده شود با دولت و خیلی نزدیک باشند که این یکی از ایرادات مجالس خواهد بود، چون در نهایت اگر تخلفاتی در بدنه دولت صورت گیرد، چون مجلس و دولت یکی هستند مجبورند که کوتاه آمده و نادیده بگیرند.

دیگر خبرها

  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • مالیات بر سوداگری برای کند کردن تیغ سوداگران است/گام بلند مجلس برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • محمودزاده: موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • ابهامات خط و نشان ارزی در دقیقه ۹۰ مجلس یازدهم
  • ببینید| نوری قزلجه: بیش از ۵۰ درصد اقدامات مجلس یازدهم رضایت‌بخش نبود
  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد