Web Analytics Made Easy - Statcounter

 فتحی کارشناس ارشد مسائل هسته ای درباره دستاوردهای حضور  علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در سمینار دوسالانه امنیت هسته ای در  مقر آژانس و رایزنی های او با همتای فرانسوی خود همچنین رایزنی با مدیر کل جدید آژانس اظهار کرد: براساس اخبار اعلام شده به نظر می رسد، امنیت هسته ای، حملات سایبری، و دیدار با مقامات آژانس و سایر مقامات آژانس بین المللی اتمی و اروپایی  در دستور کار صالحی قرار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار سیاسی- او ادامه داد: گفت وگو و رایزنی های صالحی در زمینه همکاری های هسته ای با  رافائل گروسی مدیر کل آژانس  نشانگر روابط خوب میان مقامات آژانس و مقامات ایرانی بوده و از درخواست گروسی برای  ادامه همکاری ها با جمهوری اسلامی و پیگیری  روابط در بالاترین سطح با تهران حکایت می کند.

فتحی با اشاره به پیشینه آژانس و سیاست های مدیران اسبق آن در قبال ایران افزود: سیاست های آژانس همچنان مانند  گذشته است و مقاماتاین سازمان به مبهم گویی در قبال فعالیت های هسته ای ایران ادامه می دهند. به طور مشخص به این جمله مدیر کل آژانس استناد می کنم که در مصاحبه خود گفته بود: «ما هنوز به نقطه ای نرسیدیم که طبق  قضاوت های فنی، ارزیابی کاملی از اتفاقاتی داشته باشیم که در فعالیت های مسالمت آمیز ایران رخ می دهد ».

او اضافه کرد: این جمله ای است که مقامات سابق آژانس نیز به ویژه کسانی که تمایل  بیشتری به سیاست های آمریکا و غرب داشتند به کار می بردند و به نوعی با این ادبیات از اینکه  فعالیت های  هسته ای جمهوری اسلامی ایران را کاملا مسالمت آمیز بدانند، امتناع کرده اند.

 او گفت: معمولا مقامات و بازرسان آژانس بربخش بازرسی تاسیسات هسته ای تاکید می کنند. در این دیدار هم آنها بیشتر بر قسمت هایی که خود از آن سود می برند، متمرکز شده و در رابطه با آنها رایزنی کردند. در نتیجه بخش دوم فعالیت‌های آنها که تاکید بر انتقال فناوری مسالمت آمیز به جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای در حال توسعه جهان است ، تا حدودی مغفول واقع شده است.

کارشناس ارشد مسائل هسته ای در پاسخ  به این سوال که آیا  احتمال افزایش همکاری ایران با کشورهای اروپایی در زمینه فناوری های هسته ای وجود دارد؟ توضیح داد: بحث گداخت هسته‌ای که در رایزنی‌های صالحی با فرانسوا ژاک همتای فرانسوی اش  مطرح شد در چارچوب انتقال فناوری مسالمت آمیز هسته‌ای انجام شده  و در حال حاضر فقط در سطح رایزنی و مذاکرات دیپلماتیک میان مقامات دو کشور مطرح است، زیرا گداخت هسته‌ای مرحله پیشرفته‌ای از فناوری‌های هسته‌ای بوده و نمی توان به طور قاطع گفت مقامات فرانسوی در این زمینه با کشور ما همکاری خواهند کرد.

فتحی در بخش دیگری از مصاحبه خود با اشاره به بدعهدی های اروپا در قبال برجام   ادامه داد: نشست اخیری که رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در آن شرکت کرد نشان داد که اروپا در طول برجام بیشتر در نقش یک ناظر منفعل بوده است. اما  جوزپ بورل هماهنگ کننده سیاست خارجه اروپا در سفر اخیر خود به تهران حرف تازه‌ای را بیان کرده و گفته است دیپلماسی اتحادیه اروپا در قبال ایران باید همراه با عملگرایی توام باشد.

کارشناس ارشد مسائل هسته ای یادآورشد: به نظر می‌رسد عملگرایی در دیپلماسی اروپا در یکی دو سال اخیر واژه جدید و  نقطه امیدوار کننده در مذاکره با مقامات کشورمان  بوده است.  اینکه چقدر سه کشور اروپایی یعنی آلمان، انگلیس و فرانسه  برای همکاری  با جمهوری اسلامی ایران قانع شوند، مهم است.

او تصریح کرد: البته خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هم تاحدی مواضع اروپا را نسبت به ایران تا حدودی واقع بینانه‌ و متعادل‌تر کند،  زیرا انگلیس تعاملات خوبی با ایالات متحده آمریکا داشته و سیاست‌هایشان بعد از جنگ جهانی دوم همسویی بیشتری با آمریکا دارد و سیاستشان حول محور این کشور می‌گردد. تفاوتی ندارد که نخست وزیر انگلیس از حزب کارگر یا حزب محافظه کار باشد، همیشه سیاستی هماهنگ با ایالات متحده آمریکا داشتند اگرچه مقامات انگلیسی مانند نخست وزیر این کشور و یا دیگر مقامات همچنان تاکید می‌کنند که به برجام پایبند هستند و تمایل دارند در چارچوب این توافق نامه با ایران همکاری کنند.

او خاطر نشان کرد: وقتی که جمهوری اسلامی ایران به گفته صالحی برای حفظ توافق و ایجاد توازن اقداماتی را در مقابل آمریکا انجام داد و سطح پیشرفته‌تری را از فعالیت‌های مسالمت آمیز هسته‌ای در کشور در پیش گرفت اروپایی‌ها موضوع مکانیزم ماشه را مطرح که در عمل به عنوان تهدید محسوب می‌شد ولی به سراغ آن نرفتند چون برجام برای آنها از لحاظ امنیتی قرارداد مهمی تلقی می شود و می‌دانند که برهم خوردن این توافق نامه می‌توانند خیلی از موازنه‌ها را در درون منطقه به هم بریزد.

فتحی ادامه داد: همانطور که جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد اروپا باید عملگرایی را در قبال ایران به کار ببرند همانطور که ایران برجام بعد از خروج آمریکا در این توافق باقی و بر تعهدات خود پایبند مانده  است. اروپایی‌ها در زمینه لغو تحریم‌ها و راه اندازی کانال مالی موسوم به اینستکس تا کنون حرکت مثبتی انجام نداده است امیدواریم که این دیدار باعث شود و دیداری که انجام شده است اروپایی‌ها سیاست‌های همسوتری را در پیش بگیرند و استقلال عمل بیشتری را در زمینه بین الملل از خود نشان دهند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: علی اکبر صالحی آژانس بین المللی اتمی برجام علی اکبر صالحی فتحی آژانس انرژی اتمی برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۰۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند

به گزارش خبرنگار مهر، «محمد اسلامی» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) هیأت دولت با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: در هفته آینده اولین کنفرانس علوم و فنون هسته ای برگزار می شود و حدود ۴۷۷ مقاله ارائه شده، ۱۸۰ ارائه خواهیم داشت که توسط شرکت کنندگان غیرایرانی ارائه خواهند کرد.

وی افزود: رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان مهمان ویژه حضور خواهد داشت و سخنرانی خواهد کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره حل مسائل پادمانی با آژانس، اظهار کرد: همواره در حال تعامل و گفت و گو درباره مسائل پادمانی هستیم، لذا تاکنون دو مکان باقی مانده و ۲ مکان حل و فصل شده که دو مکان در حال گفت و گو است.

اسلامی ادامه داد: بیانیه اسفند ۱۴۰۱ از نظر ما پابرجا است و براساس آن تعامل داریم، اما این بیانیه توسط جریان مخربی که در غرب علیه ایران اقدام می کند زیر سوال رفته است. البته ما بر این بیانیه تاکید داریم و گروسی هم این را اعلام کرده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی اذعان کرد: آقای گروسی در ایران دیدارهایی خواهد داشت و من هم با وی دیدار دارم و مطمئن هستم که ابهامات برطرف می شود و در چارچوب پادمان و ان پی تی روابط خود را با آژانس تقویت کنیم.

وی درباره همکاری با آژانسدر خصوص بازرسان آژانس، تصریح کرد: ما ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم و ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند. بازدید آنها در حال انجام است. استفاده از حقوق مسلم هر عضو آژانس طبیعی است و این مساله سیاسی نیست و ما در فرایندهای همکاری با آژانس این موضوع را مکرر اثبات کرده و آنها هم به آن اذعان دارند.

وی درباره اظهارات گروسی درباره برنامه تسلیحاتی ایران، بیان کرد: اینها موضع گیری نیست و سوال خبرنگار است و جریان مخرب و صهیونیستی در حال القای این است که برنامه ایران صلح آمیز نیست. گروسی گفته نشانه ای از برنامه تسلیحاتی ایران وجود ندارد.

کد خبر 6086757

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان به بورل: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد/ از سفر گروسی مدیر کل آژانس اتمی به ایران استقبال می‌کنیم
  • اسلامی: گروسی به ایران می‌آید
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند
  • تائید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سفر گروسی به تهران
  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر گروسی به ایران را تایید کرد
  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر «گروسی» به ایران را تأیید کرد
  • «گروسی» به ایران می‌آید
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند