Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر، علی باقری کنی معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر قوه قضائیه در دیدار با هیئت عراقی ضمن تأکید بر اینکه وظیفه اصلی دستگاه قضا اجرای عدالت است، گفت: شرط لازم و قطعی اجرای عدالت رهایی از سلطه بیگانگان و دستیابی به استقلال است و شهید سلیمانی که نقش برجسته‌ای در مقابله با تروریست‌های تهدید کننده امنیت و استقلال عراق داشت، حق پایان‌ناپذیری بر اجرای عدالت ورزی و عدالت گستری دارد و وظیفه ما است که در پیگیری آمران و عاملان این جنایت از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: در حالی که امریکایی‌ها درصددند امنیت کشورهای منطقه را به خود وابسته کرده تا بتوانند از آنها باج‌خواهی کنند، شهید سلیمانی مبدع الگوی امنیت درون‌زا در منطقه بود، تا هر کشور بتواند بدون وابستگی به بیگانگان و بر اساس ظرفیت‌های داخلی خود امنیت ملی خود را تضمین کند.

معاون امور بین‌الملل قوه‌قضاییه تأکید کرد: جنایت آمریکا در ترور شهید سلیمانی ثابت کرد افول قدرت آمریکا یک ادعا نیست، بلکه یک واقعیت غیرقابل انکار است، چرا که هیچیک از ابزارهای قدرت امریکا نتوانست جلوی امنیت‌سازی منطقه‌ای شهید سلیمانی را بگیرد و لذا ترامپ تروریست مجبور شد مانند گانگسترها هفت تیرکشی کند.

وی بیان کرد: شهید سلیمانی نه تنها در زمان حیاتش رژیم تروریست آمریکا را تحقیر کرد، بلکه درماندگی آمریکا در مواجهه با هدف قرار گرفتن پایگاه نظامی‌اش ثمره‌ی خون به ناحق ریخته شهید سلیمانی است.

باقری کنی افزود: جمهوری اسلامی ایران بر اساس قوانین داخلی در حال پیگیری جنایت امریکا در دو عرصه حقوقی و کیفری است و در عین حال به طور جدی از همه ظرفیت‌های حقوقی و قضائی بین‌المللی برای تعقیب و مجازات آمران و عاملان این جنایت استفاده خواهد کرد.

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: آمریکا تنها ناقض حقوق بشر نیست، بلکه بشر هیچ جایگاهی در ساختار سلطه‌گری آمریکا ندارد. به همین دلیل، ترامپ که بارها به شکست طرح‌ها و سیاست‌های آمریکا در منطقه تأکید و اذعان کرده که دولت‌های آمریکا با صرف ۷ هزار میلیارد دلار در منطقه هیچ دستاوردی را کسب نکرده‌اند تا جایی که وی مجبور است برای سفر به عراق و افعانستان شبانه و به طور مخفی وارد پایگاه‌های آمریکایی در این کشورها شود، ولی در عین حال ترامپ هیچ اشاره‌ای به جنایت آمریکا در عراق و افغانستان و کشتن صدها هزار نفر در جریان اشغال این کشورها نمی‌کند، چرا که در مقابل سیاست‌های زیاده‌خواهانه امریکا جان انسان‌ها هیچ ارزشی ندارد.

وی تصریح کرد: از آنجا که جنایت امریکا نقض فاحش حقوق بنیادین بشر در منشور جهانی حقوق بشر از جمله نقض آشکار حق حیات و اصل کرامت انسانی است، جمهوری اسلامی ایران از تمام ظرفیت‌های حقوق بشری برای محکومیت رژیم امریکا بهره خواهد برد.

همکاری ایران و عراق در پیگیری جنایت آمریکا در به شهادت رساندن شهید سلیمانی

در ادامه «محمد ترکی عباس» مدیرکل حقوق بشر و همکاری‌های بین‌المللی وزارت دادگستری عراق گفت: آنچه که ترامپ انجام داد بیانگر تروریسم دولتی و عملی خطرناک است. این اقدامِ خارج از چارچوب قانون، تروریسم است. وقتی یک دولت مستقیمأ اقدام تروریستی انجام می‌دهد برای کل جوامع در عرصه بین‌المللی خطرناک و قابل پیگیری است.

وی افزود: در نشست آتی شورای حقوق بشر لازم است همکاری‌های گسترده‌ای بین وزارت خارجه دو کشور و مسئولان قضائی ایران و عراق صورت گیرد تا ابعاد این جنایت را در نشست ژنو واکاوی و پیگیری کنیم.

مدیرکل حقوق بشر عراق ادامه تأکید کرد: نتیجه پیروزی خون این شهیدان، تصویب اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است که از سوی دولت، ملت و پارلمان عراق صورت گرفت و بدون بازگشت است.

وی گفت: هر چند آمریکایی‌ها تمایلی به خروج از عراق ندارند اما دولت عراق تمام اقدامات دیپلماتیک را در این خصوص انجام خواهد داد.

طرف عراقی ادامه داد: آمریکایی‌ها با استناد به بند ۵۱ منشور سازمان ملل قصد دارند از زیر این جنایت شانه خالی کنند اما ما با استفاده از میثاق‌ها و دستورالعمل‌های بین المللی این جنایت جنگی را پیگیری می‌کنیم. باید از طریق دادگاه بین المللی کیفری و ارجاع آن به شورای امنیت سازمان ملل این پرونده را نیز پیگیری کنیم.

کد خبر 4853938 مهدیه محمدی

منبع: مهر

کلیدواژه: قاسم سلیمانی حقوق بشر وزارت دادگستری شهرداری تهران شورای شهر تهران 22 بهمن راهپیمایی 22 بهمن وزارت آموزش و پرورش شهر تهران محسن هاشمی قوه قضاییه سازمان تامین اجتماعی انقلاب اسلامی ایران محسن حاجی میرزایی پلیس آگاهی آتش نشانی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران جنایت آمریکا شهید سلیمانی اجرای عدالت حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۳۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

قطعنامه پیشنهادی کشور‌های آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل مطرح و با مخالفت روسیه مواجه شد.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل به ۹ رای موافق بدون مخالفت یا همان وتوی اعضای دائم (آمریکا، روسیه، انگلیس، چین و فرانسه) دارد.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در واکنش به وتوی قطعنامه کشورش از سوی روسیه گفت که این وتو، نگرانی‌های جدی را در مورد برنامه‌های روسیه برای فضای ماورای جو ایجاد می‌کند.

قطعنامه‌ای که آمریکا و ژاپن برای جلوگیری از استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ارائه دادند، تنها هدفش روسیه بود.

این رای گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد؛ ادعایی که روسیه آن را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا است.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل پس از رای گیری به شورای امنیت گفت که این رای " شرم آور است. "

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد نیز گفت که واشنگتن برای متهم کردن مسکو تلاش می‌کند و افزود که روسیه به زودی مذاکرات خود را با اعضای شورا درباره پیش نویس قطعنامه خود با هدف حفظ صلح در فضا آغاز خواهد کرد. 

نبنزیا خطاب به گرینفیلد گفت: "ما خواهان ممنوعیت قرار دادن هر نوع سلاح در فضا هستیم، نه فقط سلاح‌های کشتار جمعی، اما شما این را نمی‌خواهید. بگذارید همین سوال را از شما بپرسم: چرا؟ " 

ایالات متحده آمریکا، تنها کشوری که از سلاح هسته‌ای در جنگ استفاده می‌کند، و ژاپن، تنها کشوری که با یک سلاح هسته‌ای مورد حمله قرار گرفت، با ارائه قطعنامه‌ای پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل، از کشور‌های متعهد به معاهده «فضایی ماورای جو» خواستند چنین سلاح‌هایی را توسعه ندهند و از استقرار آنها در فضا خودداری کنند.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: «هر گونه قرار دادن سلاح هسته‌ای در مدار زمین بی‌سابقه، خطرناک و غیرقابل قبول خواهد بود.»

آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگ‌افزار هسته‌ای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن می‌تواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.

دولت آمریکا پیش از این، به کنگره و همچنین متحدان خود در اروپا درباره توانمندی‌ استقرار جنگ‌افزارهای هسته‌ای روسیه در فضا، که می‌تواند یک تهدید بین‌المللی به شمار آید، اطلاع داده بود.

روسیه، یکی از طرف‌های معاهده « فضایی ماورای جو» سال ۱۹۶۷ که از قراردادن «هرگونه اجسام حامل سلاح‌های هسته‌ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر در مدار زمین» جلوگیری می‌کند، قبلاً اعلام کرده بود که با استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا مخالف است.

وزیر دفاع روسیه نیز ساخت چنین سلاحی را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دهم اسفند در پارلمان روسیه گفت: مسکو هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا ندارد.

اطلاعات مربوط به استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا پس از آن فاش شد که مایک ترنر، نماینده جمهوری‌خواه و رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، با صدور بیانیه‌ای غیرمعمول نسبت به یک «تهدید جدی امنیت ملی» هشدار داد.

معاهده «فضایی ماورای جو » که توسط حدود ۱۱۴ کشور از جمله ایالات متحده و روسیه به تصویب رسیده است، استقرار «سلاح‌های هسته‌ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر» در فضا یا استقرار «سلاح‌ها در فضای خارج از جو» را به هر شکل دیگری ممنوع می‌کند.

«یوکو کامیکاوا» وزیر امور خارجه ژاپن که ریاست جلسه شورای امنیت را بر عهده داشت، گفت که حتی در محیط تقابلی جنگ سرد، رقبا توافق کردند تا اطمینان حاصل کنند که فضای بیرونی صلح‌آمیز باقی می‌ماند. او گفت که ممنوعیت قرار دادن هرگونه سلاح کشتار جمعی در فضا امروز نیز باید رعایت شود.

سفیر آمریکا گفت: همه طرف‌های معاهده باید به ممنوعیت سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌های مخرب متعهد شوند و ما باید از همه کشورهای عضوی که هنوز طرف آن نیستند بخواهیم بدون تاخیر به آن بپیوندند.

او گفت که ایالات متحده مشتاقانه منتظر تعامل با سایر ۱۵ عضو شورای امنیت "برای ایجاد اجماع در مورد این متن" است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • اقدامات آمریکا در دهه‌های اخیر نمایشگاهی از جنایات جنگی است
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • آمریکا بر جنایت های اسرائیل در غزه سرپوش می گذارد
  • آمریکا بر جنایت های اسرائیل در غزه سرپوش می گذارد 
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • مرور روند اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • بورل: اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت درباره غزه پایبند نبوده است