Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@14:00:37 GMT

اندیشکده آمریکایی: برنامه فضایی ایران نظامی نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۵۳۹۲

اندیشکده آمریکایی: برنامه فضایی ایران نظامی نیست

یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی با رد ادعاهای آمریکا در زمینه برنامه‌های موشکی و فضایی ایران نوشت، تاکنون هیچ کشوری برنامه موشکی خود را با تکیه بر برنامه فضایی توسعه نداده است.

به گزارش مشرق، یک اندیشکده آمریکایی در مطلبی در روزهای گذشته با پرداختن به برنامه‌های موشکی و فضایی ایران، ادعای دولت آمریکا مبنی بر اینکه برنامه فضایی جمهوری اسلامی ایران پوششی برای پیشبرد برنامه موشکی است را رد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: ماجرای شمارش معکوس پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ و پاسخ به یک شبهه

«اندیشکده صلح» مستقر در شهر «واشنگتن‌دی‌سی» آمریکا در گزارشی به نقل از بخش تحقیقات کنگره آمریکا  نوشت، با وجود شباهت در برنامه موشک‌های بالستیک قاره‌پیما و برنامه‌های فضایی، تلاش‌های فضایی ایران لزوما با برنامه‌های موشکی این کشور ارتباطی ندارد. ایران در سال‌های گذشته برنامه بلندمدت فضایی را پی‌ریزی کرد، اما این برنامه پوششی برای توسعه موشک‌های قاره پیما نیست.

در گزارش دفتر تحقیقات کنگره آمریکا آمده است که هیچ کشوری از طریق فناوری موشک‌های فضایی، برنامه‌های موشک‌های قاره پیمای خود را توسعه نداده و این  برنامه‌های فضایی هستند که به طور معمول از برنامه‌های موشکی بالستیک توسعه یافته‌اند.

این اندیشکده در بخش دیگر این گزارش با پرداختن به موشک‌های ماهواره بر ایران نوشت که ایران دو نوع موشک ماهواره بر دارد که «سفیر» و «سیمرغ» نام دارند و هر دو با سوخت مایع کار می‌کنند. ایران در سال ۲۰۰۸ با موشک سفیر ماهواره «امید» را به مدار زمین فرستاد. این موشک برای حمل ماهواره سبک وزن به مدار پایینی زمین است و قابلیت حمل جنگ افزارهای اتمی برد بلند را ندارد. ایران در سال ۲۰۱۰ نیز موشک ماهواره‌بر سیمرغ را به نمایش گذاشتکه برای حمل موشک‌های سنگین‌تر به  مدار زمین است.

در روزهای اخیر و بعد از پرتاب ماهواره «ظفر» توسط ایران، آمریکا و برخی از متحدانش بار دیگر با تکرار ادعای ارتباط برنامه فضایی و موشکی ایران، تهران را به تخطی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد متهم کرده‌اند. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که در این قطعنامه، با ادبیاتی غیرالزام‌آور از ایران «خواسته» شده از کار بر روی موشک‌های بالستیک که «برای داشتن قابلیت حمل کلاهک اتمی طراحی شده‌اند» خودداری کند. این در حالی است که نه ماهواره‌برها و نه هیچ‌یک از موشک‌های بالستیک ایران با هدف داشتن قابلیت حمل کلاهک اتمی طراحی نشده‌اند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا اندیشکده برنامه فضایی ایران آمریکا اندیشکده آمریکایی موشک های بالستیک برنامه های موشکی برنامه های موشک برنامه فضایی ایران در سال برنامه موشک فضایی ایران قابلیت حمل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۵۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم

وزیر ارتباطات تاکید کرد: ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد و در حال حاضر مشتریانی در سطح دنیا برای این نوع ماهواره‌ها وجود دارد.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت: با تلاش‌های جهادگرانه متخصصان ایرانی، در افق برنامه ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور، شاهد خودکفایی و تبدیل شدن ایران به قطب فضایی منطقه خواهیم بود.

وی افزود: با وجود تثبیت فناوری‌ها در برخی حوزه‌ها، تمرکز اصلی بر بازاریابی خدمات فضایی ایران در سطح جهانی، به خصوص در زمینه پرتابگر‌های سبک و ماهواره‌های کوچک است.

زارع پور اظهار داشت : ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد و در حال حاضر مشتریانی در سطح دنیا برای این نوع ماهواره‌ها وجود دارد.

وی افزود: برای رسیدن به خودکفایی کامل و چرخش خودجوش صنعت فضایی، نیازمند سرمایه گذاری در زمینه‌های مختلف این حوزه هستیم.

وزیر ارتباطات تاکید کرد :  جمهوری اسلامی ایران با برگزاری نمایشگاه‌ها و رویداد‌های فضایی، به دنبال جذب شرکای بین‌المللی و توسعه همکاری‌ها در این زمینه است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • موشک‌های پاتریوت آمریکا مقهور موشک‌های بالستیک ایران شد
  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران