Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@09:50:44 GMT

درد پاشنه پا؛ تشخیص علل درد در استخوان پاشنه و درمان

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۶۴۶۰

درد پاشنه پا؛ تشخیص علل درد در استخوان پاشنه و درمان

آفتاب‌‌نیوز :

استخوان پاشنه بزرگ‌ترین استخوان در میان ۲۶ استخوان پای انسان است که از ۳۳ مفصل و شبکه‌ای از بیش از ۱۰۰ تاندون، ماهیچه و رباط تشکیل شده است. استخوان پاشنه مانند همه استخوان‌ها، تحت تأثیر عوامل بیرونی است که می‌تواند بر استحکام و توانایی آن در نگه داشتن ما روی پا‌های خود تأثیر بگذارد. درد پاشنه که گاهی اوقات می‌تواند ناتوان کننده باشد، ممکن است در قسمت جلو، پشت یا پایین پاشنه ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علل درد پاشنه

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ درد پاشنه دلایل زیادی دارد. درد پاشنه معمولاً نتیجه بیومکانیک معیوب (ناهنجاری‌های راه رفتن) است که طی آن فشار زیادی بر روی استخوان پاشنه و بافت‌های نرمی که به آن متصل هستند، وارد می‌شود. همچنین فشاری که ممکن است در اثر آسیب‌دیدگی یا کبودی ناشی از راه رفتن، دویدن یا پریدن روی سطوح سخت ایجاد شود، پوشیدن کفش‌های غیر استاندارد که از نظر ساختاری ضعیف هستند، و همچنین داشتن اضافه وزن می‌تواند باعث ایجاد درد در پاشنه شود.

خار پاشنه

به رشد استخوانی در قسمت زیرین استخوان پاشنه، خار پاشنه گفته می‌شود. خار پاشنه که توسط اشعه ایکس قابل مشاهده است، به صورت یک بیرون‌زدگی ظاهر می‌شود که می‌تواند به اندازه نیم اینچ باشد. زمانی که هیچ نشانه‌ای دال بر رشد استخوانی در پاشنه وجود نداشته باشد، گاهی اوقات به این بیماری "سندرم خار پاشنه" گفته می‌شود. خار پاشنه ناشی از فشار بر روی عضلات و رباط‌های پا در اثر کشش طولانی مدت بافتی است که پاشنه و جلوی پا را به هم متصل می‌کند، و نیز در اثر پاره شدن مکرر لایه یا غشایی است که استخوان پاشنه پا را پوشانده است. این بیماری ممکن است ناشی از عدم تعادل بیومکانیکی، دویدن یا آهسته دویدن، کفش نامناسب یا بیش از حد فرسوده یا چاقی باشد.

فاشیا پلانتار

هم درد پاشنه پا و هم خار پاشنه در بسیاری از مواقع با فاشیا پلانتار، التهاب باند بافت فیبروز پیوندی (فاشیا) که تا کف (سطح کف پا) پا (از پاشنه پا گرفته تا برآمدگی جلوی پا) امتداد دارد، مرتبط است. این بیماری در بین ورزشکارانی که دویدن و پرش زیادی دارند رایج است و می‌تواند بسیار دردناک باشد.

این حالت منجر به التهاب، درد و احتمالاً رشد یک خار استخوانی در محل اتصال فاشیا پلانتار به استخوان پاشنه می‌شود. این التهاب ممکن است توسط کفش‌هایی که فاقد پشتیبانی مناسب، به ویژه در ناحیه قوس کف پا، هستند و با تحریک‌های شدیدی که بعضاً با سبک زندگی ورزشکاران همراه است، تشدید شود.

استراحت فقط به طور موقت به کاهش درد کمک می‌کند. هنگام راه رفتن، به خصوص بعد از خواب شبانه، ممکن است کشیدگی و افزایش ناگهانی طول باند فاشیا را تجربه کنید که باعث کشیدگی در پاشنه پا می‌شود. هرچه بیشتر راه بروید، ممکن است درد پاشنه پای شما کاهش یابد یا حتی ناپدید شود، اما این تسکین درد ممکن است فقط یک احساس کاذب باشد. درد اغلب پس از استراحت طولانی یا پیاده‌روی وسیع برمی‌گردد.

پرونیشن بیش از حد

درد پاشنه گاهی ناشی از پرونیشین بیش از حد است. پرونیشن، یک حرکت نرمال قابل انعطاف، و صاف شدن قوس کف پا است که به آن اجازه می‌دهد تا خود را با سطوح زمین که پا روی آن‌ها قرار می‌گیرد سازگار کند و ضرباتی را که در راه رفتن عادی به پا وارد می‌شود جذب کند.

هنگام راه رفتن، پاشنه پا ابتدا با زمین تماس پیدا می‌کند. وزن ابتدا روی سمت خارجی پا و سپس به سمت انگشت شست حرکت می‌کند. قوس کف پا بالا می‌رود، پا به طور کلی به سمت بالا و خارج می‌چرخد، و به منظور بلند کردن بدن و حرکت رو به جلو، سفت و محکم می‌شود. پرونیشن بیش از حد (حرکت بیش از حد به سمت داخل) می‌تواند کششی غیرطبیعی بر روی رباط‌ها و تاندون‌های چسبیده به قسمت تحتانی استخوان پاشنه پا ایجاد کند. پرونیشن بیش از حد ممکن است منجر به آسیب‌دیدگی لگن، زانو و کمر نیز بشود. (برگرفته از سایت کلینیک امید https://scoliose.ir)

تاندونیت آشیل

درد در پشت پاشنه مربوط به تاندونیت آشیل است. تاندونیت آشیل درواقع التهاب تاندون آشیل است، زمانی که تاندون در پشت قوزک پا می‌چرخد و در سطح پشتی استخوان پاشنه قرار می‌گیرد. این مشکل در میان افرادی که زیاد راه می‌دوند، زیاد راه می‌روند، و تاندون‌های سفتی دارند رایج است. تاندونیت آشیل زمانی ایجاد می‌شود که تاندون به مرور زمان کشیده شود. این اتفاق باعث می‌شود که فیبر‌های آن پاره شده، یا به طول یا در نقطه‌ای که به استخوان پاشنه وارد می‌شود، کشیده شود که منجر به التهاب، درد، و رشد احتمالی استخوان در پشت استخوان پاشنه می‌شود. التهاب با یک تحریک شدید که گاهی مربوط به سبک زندگی فعال و فعالیت‌های خاصی است که باعث کشیده شدن تاندون‌های سفت می‌شود، تشدید می‌شود.

دلایل دیگر

سایر دلایل احتمالی درد پاشنه عبارتند از:

• آرتریت روماتوئید و سایر اشکال ورم مفاصل از جمله نقرس که معمولاً در مفصل انگشت شست ظاهر می‌شود.

• التهاب بورس (بورسیت). بورس یک کیسه کوچک حاوی مایع است که در صورت تحریک شدن، ملتهب شده و بیماری بورسیت را ایجاد می‌کند؛ نوروم (رشد یک عصب)؛ یا رشد سایر بافت‌های نرم. چنین درد‌هایی در پاشنه پا ممکن است با خار پاشنه همراه باشند یا دردی شبیه به درد خار پاشنه داشته باشند.

• بدشکلی هاگلاند، عارضه‌ای است که با رشد استخوان در قسمت پشت استخوان پاشنه در جایی که تاندون آشیل به استخوان متصل شده، مشخص می‌شود. این بدشکلی که گاهی اوقات دردناک است، به طور کلی نتیجه بورسیت است که در اثر فشار کفش ایجاد می‌شود و ممکن است با افزایش ارتفاع یا دوخت یک کفی در یک کفش خاص، تشدید شود.

• کبودی یا کوفتگی استخوان، التهاب بافت‌هایی است که استخوان پاشنه را پوشانده است. کبودی استخوان یک صدمه به شدت دردناک است که در اثر برخورد مستقیم یک جسم سخت یا سطح روی پا ایجاد می‌شود.

چه موقع باید به پزشک متخصص پا مراجعه کنیم

اگر درد و سایر علائم التهاب مثل قرمزی، تورم، و گرما وجود دارد و فعالیت‌های روزمره شما را محدود کرده است باید به پزشک متخصص پا مراجعه کنید.

تشخیص و درمان

پزشک متخصص پا پاشنه پای شما را معاینه می‌کند و ممکن است از اشعه ایکس استفاده کند تا تشخیص دهد که استخوان شما دچار مشکل شده است یا خیر. درمان اولیه ممکن است شامل دارو‌های ضد التهابی خوراکی یا تزریقی، توصیه‌های مربوط به ورزش کردن و پوشیدن کفش مناسب، بستن نوار یا بند دور پا، و یا استفاده از کفی طبی کفش یا آرتز‌های مخصوص باشد. بستن نوار یا بند از پا پشتیبانی می‌کند، و ماهیچه‌ها و تاندون‌های تحت فشار را در وضعیت فیزیولوژیکی استراحت قرار می‌دهد. ممکن است در کنار چنین درمان‌هایی از فیزیوتراپی نیز استفاده شود.

یک ارتز کاربردی ممکن است برای اصلاح عدم تعادل بیومکانیکی، کنترل پرونیشن بیش از حد و حمایت از رباط‌ها و تاندون‌های متصل به استخوان پاشنه تجویز شود. این امر به طور موثری بیشتر درد‌های پاشنه و قوس کف پا را بدون نیاز به جراحی درمان خواهد کرد. (برگرفته از سایت کلینیک تخصصی ارتوپدی)

فقط موارد نسبتاً کمی از درد پاشنه نیاز به درمان‌های پیشرفته یا جراحی دارد. در صورت لزوم، عمل جراحی ممکن است شامل آزاد کردن فاشیا پلانتار، از بین بردن یک خار استخوانی، برداشتن بورس یا از بین بردن نوروما یا رشد بافت نرم باشد.

پیشگیری

برای جلوگیری از درد پاشنه و گرفتگی‌های همراه آن می‎توان اقدامات مختلفی انجام داد، از جمله:

• کفش‌هایی را بپوشید که به اندازه کافی جا داشته باشند، یعنی از طرف جلو، عقب، و دو طرف تنگ نباشد و دارای پاشنه‌های جاذب فشار، ساق‌های سفت و پاشنه‌های لژدار محافظ باشند.

• برای هر فعالیت کفش مناسب آن را بپوشید

• از کفش‌هایی که ارتفاع پاشنه یا کف آن‌ها بیش از حد است استفاده نکنید

• قبل از ورزش به درستی آماده شوید. قبل و بعد از دویدن تمرینات کششی را انجام دهید. این کار باعث می‌شود که بدن شما قبل از ورزش به خوبی گرم و بعد از ورزش سرد شود که مانع از گرفتگی عضلات می‌شود

• زمانی که در فعالیت‌های ورزشی شرکت می‌کنید از انجام سریع و بیش از اندازه کار‌ها خودداری کنید

• نیاز بدن خود به استراحت و تغذیه مناسب را دست کم نگیرید

• اگر چاق هستید، وزن خود را کاهش دهید

منبع: آفتاب

کلیدواژه: درد پاشنه پا استخوان پاشنه استخوان پاشنه استخوان پاشنه درد پاشنه پا ایجاد می شود رشد استخوان وارد می شود گاهی اوقات خار پاشنه قوس کف پا راه رفتن کفش هایی رباط ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۶۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟

به گزارش همشهری آنلاین آب زرشک خانگی و طبیعی یکی از انواع نوشیدنی‌هایی است که خواص بی‌نظیری برای سلامتی دارد. فصل پاییز مناسب ترین زمان برای خرید زرشک تازه و تهیه آب زرشک است. آب زرشک دارای طبع سرد و خشک است و افراد دارای مزاج سرد باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح استفاده کنند. برخی افراد با مصرف آب زرشک ممکن است دچار عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتگی معده شوند.

از جمله فواید آب زرشک می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب، درمان سرماخوردگی، بهبود عملکرد گوارش، تقویت استخوان‌ها و غیره اشاره کرد.

حال به توضیح بیشتر خواص آن در هر حیطه می‌پردازم:

خواص زرشک برای کبد:
زرشک به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند، التهاب کبد را کاهش داده، از آسیب‌های کبدی جلوگیری کرده و سم‌زدایی کبد را تسریع می‌کند.

فواید آب زرشک ناشتا:
مصرف ناشتای آب زرشک با تحریک ترشح صفرا، باعث دفع سموم و مواد زائد از کبد شده و هضم و جذب مواد مغذی را بهبود می‌بخشد.

درمان مشکلات پوستی:
زرشک با داشتن خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی، برای درمان آکنه، التهابات، جوش و زخم‌های پوستی مفید است.

درمان اسهال:
پکتین و فیبر موجود در زرشک باعث جذب بهتر آب و متوقف کردن اسهال می‌شود.

کاهش قند خون:
زرشک حاوی ترکیباتی است که باعث کاهش جذب قند و کربوهیدرات‌ها در روده می‌شود و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کند. اثر کاهش قند خون توسط بربرین در زمانی کشف شد که بربرین برای درمان اسهال در افراد دیابتی در چین استفاده شد. بربرین ممکن است کمی سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد. یک مطالعه آزمایشی از ۵۰۰ میلی گرم بربرین دو تا سه بار در روز تا سه ماه استفاده کرد؛ محققان کنترل قند خون توسط این ماده شیمیایی را به اندازه متفورمین که یک درمان خط اول برای دیابت نوع ۲ است، پیشنهاد کردند.

جلوگیری از سرطان:
خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی زرشک باعث می‌شود رادیکال‌های آزاد بدن را خنثی کند که این امر در پیشگیری از سرطان بسیار موثر است.

کاهش کلسترول:
فیبر و پکتین موجود در زرشک با کاهش جذب چربی و کلسترول، از افزایش کلسترول بد خون جلوگیری می‌کند. شواهد اولیه وجود دارد که بربرین می تواند به کاهش سطح کلسترول بالا کمک کند. مصرف ۵۰۰ میلی گرم بربرین دو بار در روز به مدت سه ماه باعث کاهش کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسیرید می شود. مصرف ۱۰۰۰ میلی گرم بربرین همراه با داروهای کاهش دهنده کلسترول (مانند سیمواستاتین) در کاهش کلسترول موثرتر از استفاده از دارو به تنهایی بود.

کمک به لاغری:
زرشک با کاهش اشتها و جلوگیری از جذب و ذخیره‌سازی چربی، به کاهش وزن و لاغری کمک شایانی می‌کند.

درمان کبد چرب:
آنتی‌اکسیدان‌های زرشک با کاهش التهاب کبدی، از تجمع چربی در کبد جلوگیری کرده و در درمان کبد چرب مفید است.

درمان PCOS:
زرشک با تنظیم سطح هورمون‌های زنانه، به درمان علائم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک کمک می‌کند.

درمان افسردگی:
ترکیبات زرشک اثرات ضدافسردگی داشته و مصرف آن می‌تواند به بهبود علائم افسردگی کمک کند.

درمان عفونت‌ها:
زرشک به دلیل داشتن ویتامین C فراوان، خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

خواص آب زرشک برای غلظت خون:
یکی از فواید آب زرشک کاهش غلظت خون است. مخصوصا زرشک پفکی باعث کاهش غلظت خون در بیماران قلبی و عروقی می‌ شود. و به طور کلی آب زرشک باعث رقیق شدن خون و کاهش فشار خون می شود البته اگر بدون نمک مصرف شود. چون استفاده با نمک باعث افزایش فشار خون خواهد شد

عوارض جانبی زرشک چیست؟

زرشک را در مقادیر زیاد بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید؛ به خصوص اگر از داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده های خون)، داروهای فشار خون، داروهای دیابت یا دیورتیک ها استفاده می کنید.

عوارض جانبی رایج زرشک می تواند شامل موارد زیر باشد:

استفراغ
اسهال
عوارض جانبی شدید
عوارض جانبی شدید زرشک شامل موارد زیر است:
تحریک شدید کلیه و پوشاندن علائم UTI ۴ مانند ادرار خونی، درد هنگام ادرار، درد کمر یا معده و تب
تشنج
افت خطرناک فشار خون، ضربان قلب و تنفس
در صورت بروز این علائم پس از مصرف زرشک فوراً به پزشک مراجعه کنید.

چه کسانی نباید زرشک بخورند؟

هنگام استفاده از زرشک نکات احتیاطی زیر را در نظر داشته باشید:

واکنش آلرژیک شدید: اگر به زرشک یا مواد تشکیل دهنده آن حساسیت دارید، از مصرف آن خودداری کنید. در صورت نیاز به توضیح، از داروساز یا پزشک خود بخواهید لیست کاملی از مواد تشکیل دهنده را ارائه دهد.

بارداری: افراد باردار نباید از زرشک استفاده کنند، زیرا ممکن است باعث تحریک انقباضات رحمی و سقط جنین شود.

تغذیه با شیر مادر: ایمنی زرشک در شیردهی ناشناخته است و باید از مصرف آن اجتناب شود.

بزرگسالان بالای ۶۵ سال: مطالعاتی در مورد استفاده از زرشک در بزرگسالان بالای ۶۵ سال انجام شده است. قبل از استفاده از زرشک حتما با پزشک خود صحبت کنید.

کودکان: ایمنی زرشک در کودکان ناشناخته است و باید از مصرف آن اجتناب شود.

سایر تغییرات: زرشک نباید جایگزین درمان های معمولی شود. به ویژه، آن را نباید به عنوان یک درمان خانگی برای UTI استفاده کرد. اگر باکتری های عامل عفونت ادراری به طور کامل ریشه کن نشوند، عفونت ممکن است به کلیه ها سرایت کند، حتی اگر علائمی مانند ادرار کردن دشوار یا دردناک ناپدید شوند.

زرشک را با چه داروهایی نخورم؟

تداخلات زیر با زرشک امکان پذیر است:

داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده های خون) : زرشک ممکن است اثربخشی داروهای رقیق کننده خون را تغییر دهد. در صورت مصرف داروهای ضد انعقاد از مصرف زرشک خودداری کنید.
داروهای فشار خون: زرشک ممکن است اثرات داروهای فشار خون را افزایش دهد. در صورت مصرف زرشک از آنها اجتناب کنید.
دیورتیک ها (قرص های آب) : زرشک ممکن است اثرات این داروها را افزایش دهد. قبل از استفاده از این دو با پزشک خود صحبت کنید.
داروهای دیابت: زرشک ممکن است قند خون را کاهش دهد و اثرات این داروها را قوی‌تر کند. در صورت مصرف داروهای دیابت از خوردن زرشک پرهیز کنید.
سایر داروهای متابولیزه شده توسط کبد: از آنجایی که زرشک روی کبد اثر می گذارد، ممکن است نحوه عملکرد بسیاری از داروها را که توسط کبد متابولیزه می شوند در بدن شما تغییر دهد.

آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟

مقدار مصرف روزانه آب زرشک برای مقاصد مختلف متفاوت است:

مصرف آب زرشک یک لیوان صبح ناشتا و یک لیوان شب، هنگام خواب برای درمان کبد مفید است. مصرف آب زرشک روزی سه فنجان، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی برای کاهش وزن و لاغری، مفید است.

بهترین زمان مصرف آب زرشک برای کنترل غلظت خون صبح روز است. این به دلیل این است که صبح، معمولاً فاصله زمانی طولانی‌تری بین وعده شبانه‌روزی و صبحانه وجود دارد و بدن نیاز به انرژی دارد. مصرف آب زرشک در صبح، می‌تواند به فعالیت متابولیسم و پاکسازی بدن از مواد مضر کمک کند و در نتیجه به کنترل غلظت خون کمک کند. همچنین، مصرف آب زرشک بهتر است قبل از صرف وعده غذای اصلی یا حداقل ۳۰ دقیقه بعد از آن باشد. این اقدام می‌تواند به هضم بهتر غذا و جذب مواد مغذی کمک کند و در نتیجه به کنترل غلظت خون کمک کند.

در این رابطه: پایتخت زرشک جهان اینجاست دمنوش‌هایی که شکم و پهلو را آب می‌کنند | بهترین زمان خوردن دمنوش لاغری

کد خبر 849409 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها طب سنتی سرطان خبر مهم بیماری - دیابت بیماری - فشار خون

دیگر خبرها

  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی