Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با توجه به حوادث اخیر در حوزه بین الملل  روزهای دشواری  پیش روی شبکه های برون مرزی ایران نظیر پرس تی وی، العالم و .... دانست و گفت: رسانه های بین المللی ما باید قدرت تحلیل خودشان را در امور سیاسی افزایش دهند و گذشته از آن اعتماد افکار عمومی را به دست آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش آریا، نصیر مشایخ استاد حقوق عمومی دانشگاه امام صادق، رسانه ها را یک رکن توجیه کننده و تاثیرگذار بر افکار عمومی دانست و گفت: دولت ها بیشتر از آنکه متوجه مسئولیت خودشان باشند متوجه این هستند که ظاهر و چهره خوشایندی به رفتار خودشان بدهند. با این دیدگاه ما باید تحلیل دیدگاه و رسانه ها را بررسی کنیم؛ با توجه به فعل و انفعلات اخیر که به ویژه در خاورمیانه پس از شهادت  سردار سلیمانی انجام شد و با توجه به موضعی که اروپا و امریکا در قبال دولت ایران گرفتند، این کشورها درباره آرایش جدید خاورمیانه سر در گم هستند، زیرا وقتی که این مسئله ایجاد شد کشور هایی مثل عراق و حتی عربستان به این نتیجه رسیدند که برای حفظ امنیت درونی و برون مرزی خودشان نیاز به نیروی خارجی ندارند و اصولا ضرورت و هویت نیروهای خارجی در خاورمیانه زیر سوال رفت.
وی افزود: رسانه هایی که همسو با سیاست های غرب هستند در پی آن بودند که اولا بیایند محیط خاورمیانه را نا امن جلوه دهند و ایران را تاثیر گذار در ناامنی منطقه معرفی کنند، تا دخالت  غرب  را در خاورمیانه و حضور فیزیکی نیروهایشان توجیه کنند، همچنین چهره ای از ایران نشان دهند که تنها به فکر منافع خودش است. در نتیجه رسانه ها در ادامه رفتار دولت ها و پیش از آنکه نقش خودشان را در دموکراسی انجام دهند، در واقع یک سیاست تعیین شده را برای دولت های اروپایی در پیش گرفتند. 
مشایخ درباره بازنمایی رسانه های معاند از نقش ایران در منطقه و تاثیراتی که بر ذهنیت مردم جهان در مورد جمهوری اسلامی داشته است، گفت: تاثیرات منفی اقدامات رسانه ای غرب در افکار عمومی جهانی درباره ایران، قابل کتمان نیست. آن چیزی که منبع خبری مردم دنیا است همین رسانه هایی است که کم و بیش با دولت های اروپا و امریکا هم سو هستند. این بسیار روشن است که اشخاص در هیچ جامعه ای نمی آیند به طور اصیل در پی منابع خبری باشند، بلکه بیشتر با استفاده از در دسترس ترین منابع خبری ارتزاق می کنند، اما به نظر می آید کسانی که خبرها را می گیرند و در محافل علمی تحلیل دارند، مطمئنا مغایر افکار عمومی هستند و در آن جا می توانند به ایران در خاورمیانه حق دهند که جهت تثبیت منطقه ای و حیات سیاسی اش تلاش های موجهی داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) دولت ترامپ را سردرگم ترین دولت در دوران حیات امریکا دانست و گفت: دولت ترامپ از یک طرف بنا را بر این گذاشته است که باید تحریم ها ادامه پیدا کنند و تا مذاکره انجام نشود، تحریم ادامه خواهد داشت، اما در عمل تحریم هایی که انجام داده خود ملت ایران را درگیر مسائل اقتصادی کشور کرده است. توییت های اخیر رئیس جمهور امریکا بیش از آنکه بیان کننده حقایق باشد در واقع توجیه کننده رفتار ها است. او گاهی خودش را طرفدار گفت و گو با ملت ایران جا می زند و گاهی خودش را تهدید کننده دولت ایران می داند. این روند نشان از یک سردرگمی و ندانم کارها دارد. او نمی داند که از یک طرف چگونه خودش را توجیه کند که این همه تحریم ها را بر ما روا داشته و از طرف دیگر نمی تواند اضطراب خودش را از وضعیت منطقه که علیه امریکا به پا خاسته،  کتمان کند و از جهت سومی هم با رفتارهایی که انجام داده است نگران انتخابات آینده است. بنابراین توییت های ترامپ پیش از آنکه توجیه کننده رفتار های او باشد، بیانگر اضطرابی است که از سیاست ها و گفتارهای غلط و آنی او در جهان و منطقه ایجاد شده است.
وی عملکرد شبکه های برون مرزی را در این ایام  از دو جهت قابل بررسی دانست و تشریح کرد: عملکرد شبکه های برون مرزی در دو جنبه قابلیت بررسی دارد، اول بیان مسائل و اتفاقاتی که افتاده است و دیگری تاثیرگذاری و ایجاد دامنه بیشتر مخاطب در بیان موضوع است. البته تبلیغات و اطلاع رسانی رسانه های برون مرزی زمانی می تواند موثرتر واقع شود که بسیاری از اخبار شبکه های مهم و موثر را هم تحلیل کند و دروغ هایی را هم که خلاف واقعیت می گویند، بیان کنند. در واقع در شبکه های برون مرزی باید تحلیل محتوایی از آنچه در رسانه های معاند علیه ایران برقرار است، صورت بپذیرد.
مشایخ خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم در سطح رسانه های بین المللی مطرح شویم نمی توان یک سویه صحبت های خودمان را بگوییم و از لابه لای صحبت سایر رسانه ها حقایق و عیب ها را نشنیده و ندیده بگیریم. ما باید بپذیریم که بخشی از حقایق رسانه های غیر از ایران می توانند حقیقت هم باشد که اصطلاحا گفته می شود «سخن حقی گفته می شود که باطل از او اراده می شود» بنابراین باید یک بحث تقابل صورت بگیرد تا اینکه در مخاطب تاثیر گذار باشد، در غیر این صورت نتیجه کار می شود یک دستگاه تبلیغاتی ایدئولوژیک که مطمئنا خوشایند مخاطب نیست و مخاطب را از نشستن در پای رسانه های خودش گریزان می کند.
وی در پایان گفت: روزهای دشواری  پیش روی شبکه های برون مرزی ماست. رصد کردن سیاست های عجیب اروپا و امریکا کار را سخت کرده است. لذا در آینده به نظر می رسد که رسانه های ما باید قدرت تحلیل خودشان را در امور سیاسی افزایش دهند و گذشته از آن  اعتماد افکار عمومی را به دست آورند، از این جهت باید در بیان حقایق شفاف باشند و در توجیه برخی از عملکردها که ممکن است مبتنی بر حقیقت هم نباشد حساسیت بیشتری نشان دهند.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شبکه های برون مرزی دانشگاه امام صادق اروپا و امریکا افکار عمومی توجیه کننده دانست و گفت توجیه کنند سیاست ها تحریم ها رسانه ها دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۰۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرد

به گزارش «تابناک، محمدجواد روح در روزنامه هم میهن نوشت: غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در اظهارات خود، از برگزاری جلسه‌ای با سیدابراهیم رئیسی در اواخر سال ۱۴۰۱ و پس از فروکش کردن نسبی اعتراضات و ناآرامی‌های خیابانی خبر داد که در آن، دو طرف بر اجرای آنچه «قانون عفاف و حجاب» خوانده می‌شود، تاکید کرده‌اند و از جمله فعال شدن مجدد گشت‌های پلیس (فراجا) را مورد تاکید قرار داده‌اند.

در اینجا، بحث بر سر این نیست که تصمیم سران قوای قضائیه و مجریه در آن مقطع و پس از آن، درست بوده یا نه و چه نسبتی با واقعیات جامعه ایران به‌ویژه نسل جوان و نیرو‌های تغییرخواه دارد.

مجموعه تحلیل‌ها و گفتار‌هایی که از همان مقطع از سوی جامعه‌شناسان، روشنفکران، آسیب‌شناسان، روان‌شناسان، روان‌پزشکان و حتی برخی فقها و عالمان دین و طلاب حوزوی منتشر شده، نشانگر این واقعیت است که برخورد پلیسی با امر اجتماعی، حاصلی بیش از کوفتن آب در هاون ندارد و آزمون دوباره آزموده شکست‌خورده پیشین و بازگرداندن ون‌های پلیس به خیابان‌ها و ماموریت تذکر دادن به عوامل مترو و تغییر مسئولیت آن‌ها از نیروی نظم‌آفرین به بسترساز بی‌ثباتی و درگیری در خیابان و معابر عمومی، نتیجه‌ای به همراه نخواهد داشت.

در واقع، تصمیم سران دو قوه در آخرین روز‌های سال ۱۴۰۱ بیش از آنکه مبتنی بر مسئولیت‌پذیری آنان باشد، نشانگر ضعف یا ناتوانی دو مقام ارشد کشور در اتخاذ راهبرد مواجهه با جامعه است که بیش از هر چیز نوعی رفع تکلیف را نمایان می‌سازد.

اما فارغ از این بحث، نکته قابل تأمل در اظهارات دیروز رئیس قوه‌قضائیه این است که وی با صراحت، رئیس قوه‌مجریه و مجموعه دولت را به مسئولیت‌پذیری می‌خواند و نشان می‌دهد همتای پیشین او که سه سال است با شعار و ادعای «مقابله با سرچشمه فساد» قوه‌قضائیه را رها کرده و به صدر دولت نشسته است و دستاوردی همچون فساد ۳/۷میلیارد دلاری به جای گذاشته، حتی در این مسیر هم مسئولیت‌پذیر نیست که پای تصمیم درست یا نادرست مشترک خود با رئیس قوه‌قضائیه برای احیای گشت ارشاد بایستد و به تعبیر غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، بازی «کی بود، کی بود، من نبودم!» راه انداخته است.

این مشی و رویکرد در نزد سیدابراهیم رئیسی البته تازگی ندارد. همین اواخر حسن روحانی، جانشین کنونی خود را یادآور شد که در حوادث آبان۱۳۹۸، مصوبه افزایش قیمت بنزین تنها خواست دولت نبوده و در جلسه سران سه قوه (با حضور حسن روحانی، سیدابراهیم رئیسی و علی لاریجانی) به تصویب رسیده است که در ادامه، رهبری حمایت خود را از آن اعلام کردند.

رئیسی البته نه صرفاً در مواردی که در اتخاذ تصمیمات با دیگر سران قوا شریک بوده، می‌کوشد توپ را به زمین دولت قبل یا دستگاه‌ها و قوای خارج از دولت کنونی بیاندازد، بلکه در مورد شعار‌ها و وعده‌هایی که شخص وی در ایام تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری۱۳۹۶ و ۱۴۰۰ مطرح کرده و مقابل دوربین، مردم را به رای دادن به خود برای تحقق آن وعده‌ها فرا خوانده است نیز کمترین مسئولیت‌پذیری را نشان می‌دهد و با گذشت سه سال از عمر دولت، یا آن ادعا‌ها و شعار‌ها را بایگانی کرده است و یا همچنان مدعی هستند بقایای دولت قبل یا لیبرال‌ها و نفوذی‌ها در بدنه اجرایی کشور، مانع از تحقق آن‌ها شده‌اند و به این بهانه نیز، هرازچندماهی به تغییرات و پاکسازی و حذف اندک کارشناسان و مدیران باسابقه می‌پردازند و اندک مناصب باقیمانده را به «تندروترها» و «بی‌ترمزها» می‌سپارند.

طبیعی است خروجی این روند که با نتایج انتخابات مجلس دوازدهم در تهران و کلانشهر‌ها تشدید نیز شده است، تندروی‌های بیشتر و گاه اتخاذ خشونت در قبال نیرو‌های مقاومت سیاسی و اجتماعی است؛ امری که در روند احیای گشت ارشاد بارزتر از همیشه دیده می‌شود.

نکته قابل تأمل آن است که رئیس‌جمهوری و دولت نه‌تنها مسئولیت تصمیم خود در اواخر سال۱۴۰۱ و اقدامات مجموعه وزارت کشور و دیگر ارکان ذیربط را نمی‌پذیرند، بلکه شبکه‌های اجتماعی همسو با دولت همچون «ایتا» و یا روزنامه‌های حامی تندرو‌ها همچون «کیهان» با فضاسازی تبلیغاتی و حملاتی گسترده کار را به جایی رسانده‌اند که اعضای دفتر رهبری را تکذیب و تخریب می‌کنند و حاضر نیستند بپذیرند عامل اصلی این «بی‌قاعدگی‌ها»، دولت و حامیان تندرو آن هستند...

دیگر خبرها

  • این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند
  • لزوم پیوست رسانه‌ای پروژه‌ها در شهر/ محتوای رسانه‌ها باید مورد سنجش قرار گیرد
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد
  • ورود جدی ساترا به فرایندهای اقتصادی شبکه نمایش خانگی
  • فیلم| چرا گسترش روابط ایران و پاکستان آمریکا را نگران کرده؟
  • پیروزی نوجوانان هندبال ایران در نخستین دیدار تدارکاتی مقابل ترکیه
  • رئیسی مسئولیت احیای گشت ارشاد را بپذیرد
  • پربیننده‌ترین شبکه تلویزیون مشخص شد