Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، مجید زمانی عصر دیروز در سومین همایش تامین مالی که در ساختمان جدید شرکت بورس برگزار شد، یکی از بزرگترین دغدغه‌های شرکت‌ها برای حضور در بازار سرمایه را تأمین مالی دانست و گفت: اکنون چهار ترند اصلی در بازار سرمایه وجود دارد: افزایش نقدینگی در بازار سرمایه که خوشحال‌کننده است اما درخصوص آن ابهاماتی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت مدیریت سرمایه کیان افزود: دوم، تمرکزگرایی گسترده در دو سال گذشته در بازار سرمایه مانند سجام و برخی بدعت‌های دیگر؛ بعدی تکمیل قوانین و مقررات بازار سرمایه و در نهایت غلبه شکل بر ماهیت.

وی با اشاره به این که کسب و کارهای بازار سرمایه باید حرفه‌ای شوند، تاکید کرد: بازار سرمایه هم اکنون توان کافی برای مدیریت ریسک ندارد. باید قبول کنیم که زیرساخت و پلتفرم مدیریت ریسک کافی نداریم.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که باید ساختارهایی ایجاد شود و با تشکیل کمیته‌های مشترک ریسک، سطح مدیریت ریسک افزایش یابد، افزود: شرکت‌ها باید با همکاری یکدیگر این کار را انجام دهد و سلامت بازار سرمایه را تأمین کنند.

برخی اصلاحات اساسی مورد نیاز در بازار سرمایه

زمانی در ادامه سخنان خود به گام‌هایی برای بهبود وضعیت بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: اعتباردهی از سوی کارگزاران و رفع برخی محدودیت‌ها در این حوزه، یکی از این اصلاحات مورد نیاز است؛ کارگزاران باید بتوانند اعتبار دهند و این باید جزو فعالیت اصلی آنها باشد. همچنین سیستم معاملات باید کارگزار محور شود یعنی سفارش‌ها از سوی کارگزاری برای سیستم معاملات ارسال شود.  به عقیده او، محدودیت روی کارمزدها نیز باید از بین برود.

وی در ادامه تاکید کرد: سازمان بورس باید به یک نهاد عمومی غیردولتی تبدیل شود. همچنین اساسنامه کانون‌ها در جهت تقویت جایگاه و استقلال آنها ترمیم شود و سازمان‌های خودانتظام مثل بورس‌ها و شرکت سپرده‌گذاری مطابق قانون خودانتظام شوند.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، تقویت و توسعه بخش خصوصی حرفه‌ای موضوع مهم دیگری است که باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین محدودیت‌های تأسیس نهادهای مالی مساله مورد انتقاد است که باید محدودیت‌های بی‌مورد تأسیس و فعالیت نهادهای مالی برداشته شود.

وی سجام را به‌عنوان یک پدیده تمرکزگرایانه ضدکسب و کار دانست که ضربه بزرگی به استقلال کسب‌وکارهای بازار سرمایه زده و باید ملغی شود.

زمانی همچنین با اشاره به این که طرح انتقال حساب مشتریان به شرکت سپرده‌گذاری باید متوقف شود، اظهار داشت: نهادهای مالی بازار سرمایه(متعهدان پذیره‌نویسی، بازارگردان‌ها و کارگزاران) باید در فرآیند بازار بین بانکی قرار گیرند. همچنین فعالیت بازارگردانی از شکل بی‌فایده کنونی به یک حرفه تاثیرگذار در نقدشوندگی اوراق بهادار تبدیل شود.

وی افزود: کوتاه شدن زمان رسیدگی به درخواست‌ها، حذف مقررات زائد، توقف دخالت سهامدار عمده در حمایت یا تضعیف سهم، بازتر شدن محدودیت‌های نوسان قیمت و در نهایت بسیار محدود شدن آن از جمله سایر مواردی بود که به اعتقاد او باید مورد توجه قرار گیرد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بازار سرمایه نهادهای مالی مدیریت ریسک محدودیت ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۳۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خداحافظی همیشگی پرسپولیس و استقلال با پدر!

به گزارش "ورزش‌سه"،  بر این اساس 85 درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت‌های تابعه آن شامل پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی پارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز به بانک‌های شهر (30 درصد)، ملت (20 درصد)، تجارت (20 درصد)، صادرات (5 درصد)، رفاه (5 درصد) و اقتصاد نوین (5 درصد) انتقال پیدا کرد. همچنین 10  درصد سهام دو باشگاه نیز پیش‌تر به هواداران واگذار شده بود. طبق اعلام وزیر ورزش قرار است 5 درصد باقی‌مانده سهام دو باشگاه نیز به زودی به پیشکسوتان واگذار شود.

به ترتیب مشکل بزرگ سرخابی‌های پایتخت طی سال‌ها و دهه‌های اخیر وجود داشت و هر دو در مالکیت وزارت ورزش قرار داشتند از بین رفت. در شرایط جدید این امیدواری وجود دارد که وضعیت مالی و ساختاری استقلال و پرسپولیس به شکل حساب شده‌تری دنبال شود و از سوی دیگر شرایط مالی دو باشگاه هم بهبود پیدا می‌کند.

همچنین مالکیت مشترک سرخابی‌ها که در اختیار وزارت ورزش بود مشکل اصلی دو باشگاه برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا به شمار می‌رفت که حالا این مشکل نیز حل شده و مدیران دو باشگاه با فراغ بال بهتری می‌توانند تیم‌شان را برای حضور در لیگ قهرمانان سال آینده ( در صورت کسب سهمیه) آماده کنند.

دیگر خبرها

  • تامین مالی طرح‌های صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکار است
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • رضا درویش تا پایان فصل ماندنی شد
  • خداحافظی همیشگی پرسپولیس و استقلال با پدر!
  • بدهی‌های ایران را تا سال ۱۴۰۲ به صفر رساندیم
  • صدر اعظم آلمان خواستار تاسیس اتحادیه بانکی در اروپا شد
  • ترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • اصلاحیه‌ای به کام بازار
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!