Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان جنوبی یک مدرس دانشگاه با انتقاداتی نسبت به روش تدریس ریاضی در سیستم آموزشی، گفت: موضوع حذف انتگرال، موضوعی کارشناسی شده و علمی نیست.

سید ابوالفضل موسوی نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه قطعا موضوع حذف انتگرال از دروس دبیرستانی توسط گروه کارشناسی ریاضی صورت نپذیرفته است، افزود: این مبحث یکی از کلیدی‌ترین و مهم‌ترین مباحث در ریاضیات است که در اکثر رشته‌های دانشگاهی به عنوان پیش فرض که دانشجویان اطلاعات اولیه در این زمینه دارند، ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اکثر دروس ریاضی مرجع که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود به این داده که این دانشجویان با این مبحث آشنایی دارند نوشته شده است.

این مدرس ریاضی بیان کرد: سه هدف از ارائه دروس ریاضی عبارت از محاسبه، استفاده از کاربردهای ریاضی و دلیل سوم نیز الهام بخش بودن و ایجاد تفکر حل مسئله بر پایه منطق ریاضی است.

موسوی نژاد گفت: متاسفانه دیدگاه امروزی در خصوص ریاضیات در کشور صرفا به در نظر گرفتن کاربرد ریاضیات در ایجاد محاسبات ریاضی محدود شده است و به دو کاربرد دیگر کمتر توجه شده است.

وی اظهار کرد: طی سال‌های گذشته روش تدریس ریاضی به ارائه الگوریتم‌ها و چارچوب‌های مشخص جهت ایجاد حل مسائل بدون روش آزمایش، تجربه و بیان روش حل منطقی و گام به گام مسائل تبدیل شده است.

این مدرس دانشگاه  بیان کرد: طی ویرایش جدیدی که در کتب درسی دبستان طی سال‌های اخیر صورت پذیرفته است، این روش تغییر کرده و با روش‌های گام به گام توانسته دانش‌آموزان را با روش منطقی و بدون از چارچوب‌های گذشته که فقط به حل مسئله کمک می‌کرد، ارتقا پیدا کند.

موسوی نژاد افزود: در هدف دوم که کاربردهای ریاضیات است، کمتر به آن توجه شده است و این موضوع باعث دلزدگی و فرار از این درس شده است.

وی گفت: کوتاهی سیستم‌های آموزشی کشور برای ارائه کاربردهای این علم باعث شده استکه این مبحث مهم در دروس ریاضیات دبیرستانی حذف شود، چراکه بدون در نظر گرفتن کاربردهای آن، انتگرال صرفا به یک موضوع با عنوان یک جارچوب مشخص برای به دست اول مسئله تبدیل می‌شود.

این مدرس ریاضی ادامه داد: دومین ایراد از حذف انتگرال ارائه این مبحث در دانشگاه است؛ قاعدتا افرادی که این موضوع را بیان می‌کنند کوچک‌ترین آشنایی با ریاضی ندارند چون مبحث ارائه شده انتگرال در دانشگاه در فضا و روشی متفاوت از آنچه در دبیرستان ارائه شده است.

موسوی نژاد بیان کرد: کاربرد انتگرال صرفا به علوم مهندسی از جمله معماری، کامپیوتر ، عمران، مکانیک و ... محدوده نبوده و در رشته‌های زیست شناسی و حتی علوم انسانی همچون روانشناسی، علوم اجتماعی و ‌... کاربردهای آن مشخص شده است.

وی اظهار کرد: ارائه کاربردهای ریاضیات در دروس دبیرستانی می‌تواند به جذابیت و مقبولیت بیشتر این درس بین دانش‌آموزان کمک شایانی کند نه اینکه با حذف مبحث انتگرال به حذف صورت مسئله متوسل شویم.

این مدرس دانشگاه گفت: انتقادهایی به نحوه تدریس ریاضیات در سیستم آموزشی کشور وجود دارد که نیاز به تعریف جدید و بازبینی در روش تدریس وجود دارد و این موضوع دلیلی برای حذف مبحث مهمی همچون انتگرال از دروس دبیرستان نیست.

موسوی نژاد با اشاره به اینکه با ریاضیات یاد می‌گیریم منطقی، منتقدانه و خلاقانه فکر کنیم، خاطرنشان کرد:  با اصلاح روش‌های تدریس ریاضیات بتوانیم به اهداف اصلی ریاضیات دست یابیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی حذف انتگرال از ریاضی کاربردهای ریاضی روش تدریس ریاضی مدرس دانشگاه حذف انتگرال دروس ریاضی موسوی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۵۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکرگزاری در کلاس ریاضی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، معلمی شغل نیست؛ بلکه هنر است و معلم، هنرمندی است که باید هنر خود را با علم و تجربه به بهترین نحو ممکن عرضه کند، هنر بی‌محتوا و تجربه بدون بینش درجازدن است و علم بدون تجربه و آراسته به هنر هم بی‌ثمر خواهد بود.

معلم هر روز باید از روز قبل و هر سال از سال قبل خود تجربه کسب کند و تجربه خود را در اختیار دیگران قرار دهد و از تجربیات دیگران نیز استفاده کند تا در سریع‌ترین وضع ممکن به حد نرمال و به‌تدریج به حد ایده‌آل برسد تا فرزندان معنوی خود را از نور دانش و معرفت بهره‌مند ساخته و چراغ هدایت جوانان این مرز و بوم بوده و هدایتگر نسل فردای جامعه خود باشد.

از امروز برآنیم تا به بهانه بزرگ‌داشت هفته معلم هر روز برگی از دفتر خاطرات و دل‌نوشته‌های معلمان مجرب استان را ورق زنیم و از تجربه‌های مؤفق آن‌ها درس بگیریم؛ چراکه کسب تجربه تنها به سن بستگی ندارد و از راه دیدن و شنیدن و حتی از راه کتاب‌خواندن به‌وسیله خود و دیگران کسب می‌شود.

فاطمه ناظمی‌نژاد دبیر ریاضی دبیرستان دوره اول متوسطه شاهد سمنان اظهارداشت: همیشه شروع کلاسم با دعا و جملات انگیزشی و خواندن چند خط وصیت‌نامه‌ی شهدا توسط شاگردان آغاز می‌شد؛ اما دوست داشتم شکرگزاری را در بخشی از کار کلاسی‌ام قرار دهم تا به خودم و شاگردانم قدردانی از نعمت‌های خدا یادآوری شود و به قول سعدی ‌علیه‌الرحمه «هر نفسی که فرو می‌رود ممد حیات است و چون بر می‌آید مفرح ذات، پس بر هر نفس، دو نعمت است و بر هر نعمت، شکری واجب».

جلسه اول به مدت پنج دقیقه با دانش‌آموزان در مورد نعمت‌های بی‌شمار خدا صحبت کردیم و من اولین جمله‌ها را روی تخته نوشتم که:

«خدایا! از تو بابت تمام لحظه‌هایی که به یادم بودی؛ ولی من به یادت نبودم، سپاسگزارم.»

«خدایا! از تو بابت تمام لحظه‌هایی که خواب بودم و و تو مراقب من بودی، سپاسگزارم.»

و با بچه‌ها تکرار کردیم: «خدایا شکرت.. خدایا شکرت.. خدایا شکرت» و به پیشنهاد شاگردانم قرار شد که جملات، مرتبط با مناسبت‌هایِ مصادف با جلساتِ کلاسمان باشد.

در جلسه بعدی یکی از بچه‌ها گفت: خانم! من جمله‌ای نوشتم که فکر می‌کنم جالب نیست. «خدایا شکرت که می‌توانم تو را شکر کنم.»

نظر بچه‌ها را در مورد جمله دوستشان پرسیدم. جالب بود که بیش‌تر آن‌ها می‌گفتند تأثیرگذار بود.

جلسات بعدی هم بچه‌ها جملات زیبایی روی تخته نوشته بودند و من از آن‌ها خواستم که حتماً این جملات را در یک دفترچه به نام دفترچه شکرگزاری و حال خوب یادداشت کنند و هر روز این جملات را تکرار یا این‌که سنگی به نام سنگ شکرگزاری، تهیه کنند و با دیدن یا لمس کردن آن به یاد وظیفه خود بیفتند.

گذشت و گذشت تا این‌که روز ولادت امیرالمؤمنین حضرت امام‌علی(ع)، دانش‌آموزانم قبل از ورودم به کلاس درس این عبارات زیبا را روی تخته نوشته بودند: «خدایا شکر که شیعه مولایمان حضرت علی علیه‌السلام هستیم.»، «خدایا شکر که پدری مثل کوه داریم که می‌توانیم به او تکیه کنیم» و... .

به این‌صورت بود که سپاسگزاری بخش مهمی از کلاس من شد و برای من و دانش‌آموزانم یک یادآوری و تجربه عالی به بار آورد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899345

دیگر خبرها

  • فیلم/ پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • میرزا مهدی آشتیانی؛ جمع بین نبوغ و تبحر
  • شکرگزاری در کلاس ریاضی
  • ارتقای قاریان جوان در طرح ملی تلاوت شباب الرضا(ع)
  • فیلم| کارشناسان عرب‌زبان: حب و بغض را در مورد ایران کنار بگذاریم،راهبرد منطقه‌ای ایران باید در دانشگاه‌ها تدریس شود
  • حقوق کدام معلمان دو برابر می‌شود؟
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • تغییر چهره جالب بازیگر سریال «جومونگ»/عکس
  • معلمی با حقوق ۳۰ هزار تومانی!