Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@16:39:41 GMT

۵۲ درصد صنایع خراسان جنوبی معدنی است

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۵۸۲۳۲

۵۲ درصد صنایع خراسان جنوبی معدنی است

مشیرالحق عابدی روز چهارشنبه در آیین گشایش هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران در دانشگاه بیرجند افزود: خراسان جنوبی دومین استان در صدور پروانه‌های اکتشاف معادن و نخستین استان در صدور پروانه بهره‌برداری است.

وی بیان کرد: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است که ۱۵۰ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و حدود ۱۰ درصد وسعت کشور را داراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: این استان قابلیت‌های زیادی در حوزه معدن داشته و مقام معظم رهبری هم تاکید دارند که جامعه دانشگاهی به بخش اجرایی کشور کمک کند و برگزاری این کنفرانس‌ها در این زمینه مفید است.

وی افزود: طرح‌های پژوهشی که قابلیت اجرا داشته باشد، برای دستگاه اجرایی مربوطه ارزشمند است و می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن ثمره خود را نشان دهد.

عابدی اظهار داشت: سند آمایش خراسان جنوبی به همت دانشگاهیان دانشگاه بیرجند تهیه شد و امیدواریم بسیاری از موضوعاتی که در کنفرانس‌های علمی مطرح می‌شود مکمل تحقیقات گذشته و قابلیت اجرایی داشته باشد.

وی گفت: برگزاری چنین همایش‌هایی می‌تواند زمینه ساز پیوند ویژه بین دانشگاهیان و دستگاه اجرایی باشد و محورهای اصلی همایش که درخصوص استخراج، اکتشاف، ایمنی و سایر موارد است و محورهای فرعی آن می‌تواند دستمایه اعلام مقالاتی باشد که در خراسان جنوبی امکان بومی‌سازی دارد.

وی افزود: در خراسان جنوبی از کمبود فراوری معادن گفته شده و در این خصوص اقداماتی خوبی هم انجام شده و تفاهم‌نامه‌ای بین وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر نیرو و با پیگیری استاندار خراسان جنوبی در راستای تامین هزینه‌های زیرساخت‌های معادن منعقد شد که قابلیت اجرایی هم دارد و به دستگاه‌های مربوط ابلاغ شد که اقدامی برای توسعه فراوری معادن در استان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: درخصوص ایجاد ژئوتوریست در خراسان جنوبی با توجه به ظرفیت و توانمندی خاصی که بعضی مناطق خراسان جنوبی دارد، از رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی تقاضای مساعدت ویژه را داریم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم گفت: راهبرد توسعه این استان بر معدن و محصولات استراتژیک کشاورزی و توسعه تجارت متمرکز شده که بخش معدن هم در سند آمایش آمده و هم ظرفیت خوبی برای توسعه استان را فراهم کرده است.

داوود شهرکی افزود: ۸۰ هزار کیلومتر مربع از وسعت خراسان جنوبی زیرپوشش مطالعات ژئوفیزیک هوایی قرار گرفت که ابتدای امسال این مطالعات به پایان رسید و نتایج آن عرضه شد.

وی تصریح کرد: هشت هزار کیلومتر مربع مناطق امیدبخش ناشی از این مطالعات است و استان در سال ۱۳۹۲ ذخیره ۲ میلیارد تن را داشت و امروز سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن ذخایر کشف شده ماست که این عدد از توفیقات مطالعات سیستماتیک در استان است.

وی گفت: انتظاری که از دانشگاهیان داریم این است که در پروژه‌های اکتشافی که در استان انجام می‌شود به ما کمک کنند تا از ظرفیت دانشگاه به خوبی استفاده کنیم.

هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران به میزبانی دانشگاه بیرجند تا فردا یکم اسفند ادامه دارد.

۴۵ مقاله برای سخنرانی و ۲۱۴ مقاله به صورت پوستر در این همایش ارایه می‌شود.

برچسب‌ها سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور خراسان جنوبی اشتغال زایی فنی و مهندسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور خراسان جنوبی اشتغال زایی فنی و مهندسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور خراسان جنوبی اشتغال زایی فنی و مهندسی خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۸۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند

      به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: فرشهای بی گره و ربات بافی که متقلبان آن را به عنوان فرش دستباف عرضه می کنند، از نظر اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به هیچ وجه هویت فرش دستباف را ندارند.   شادی قاسمی افزود: بی گره بافی یا ربات بافی فقط مختص خراسان رضوی نیست و به صادرات فرش کشور لطمه زده و باعث کاهش آن شده است، صدور شناسنامه برای فرش دستباف بهترین راه حل برای جلوگیری از این تقلبات است که مرکز ملی فرش ایران در این خصوص کارگزار و دستورالعمل های مرتبط مشخص کرده تا شناسنامه برای آن صادر شود.   رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: مرکز ملی فرش ایران فقط فرش های گره دار و پرزدار را به عنوان فرش دستباف می شناسد و فرشهای بی گره و ربات باف به هیچ وجه از نظر این مرکز هویت فرش دستباف را ندارند.   قاسمی گفت: رشد صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از نظر وزنی ۱۰۰ درصد و از نظر ارزشی ۲۵۶ درصد است.   وی افزود: بافندگان فرش دستباف در استان خراسان رضوی به صورت فصلی و به صورت آزاد فعالیت می کنند، به همین دلیل میزان تولید سالانه فرش تغییر می کند و سرانه تولید فرش دستباف ۶ مترمربع است.   رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: پارسال ۹۰ پروانه تولید فرش دستباف و ۳۱۰ مورد کارت شناسایی قالی باقی و دیگر حرفه های مرتبط با آن صادر و هزار و ۲۲۶ فقره کارت شناسایی تمدید شده است.   قاسمی افزود: پارسال کارت قالی بافی به تعداد هزار و ۲۵۲ مورد برای شرکتهای تعاونی تولید فرش دستباف در استان صادر شد و ۴۴۸ نفر در آزمون رتبه بندی در رشته فرش دستباف در هنرستان ها شرکت کردند که گواهی نامه آموزشی مهارتی برای ۲۹۶ نفر صادر شد.   او گفت: در دوره های آموزشی این اداره کل در سال گذشته برای فعالان فرش دستباف هفت هزار و ۴۰۰ نفر- ساعت آموزش ارایه شد.   رئیس اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: یکی از مشکلات بافندگان فرش دستباف در استان دشواری بهره مندی از بیمه تامین اجتماعی است، به طوریکه از ۳۵ هزار نفر جمعیت قطعی بافندگان فرش دستباف این استان، ۱۱ هزار نفر زیر پوشش بیمه هستند.   قاسمی گفت: یکی از خواسته های بافندگان فرش دستباف خراسان رضوی افزایش تعداد بیمه شدگان این صنعت از سوی سازمان تامین اجتماعی است که امیدواریم این موضوع مورد پیگیری قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی ۱۱۶ درصد افزایش یافت
  • اجرای بیش از ۲ هزار طرح اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان جنوبی
  • آماده‌باش دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی برای خدمات‌رسانی به مردم
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • طرح تدبر در سوره نور در خراسان جنوبی اجرایی می شود
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • تجهیز ۵۳ درصد چاه های صنعتی خراسان رضوی به کنتور هوشمند
  • تجهیز ۵۳ درصد چاههای صنعتی خراسان رضوی به کنتور هوشمند
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • ۱۹ هزار تن کالا از پاکستان به استان خراسان رضوی وارد شد