Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-26@23:28:36 GMT

ماجرای ترخیص ۷۰ میلیون یورو کالاهای پرحاشیه

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۸۳۳۳۸

ماجرای ترخیص ۷۰ میلیون یورو کالاهای پرحاشیه

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، گروه ۴ مجموعه‌ای از کالاهایی هستند که در چند سال اخیر ترخیص آنها از گمرکات و بنادر با مشکلاتی مواجه بود ولی به هر حال با دستور رئیس جمهور در سال جاری برای حل و فصل مشکلات مربوط به کالاهای رسوب کرده در گمرک این گروه کالایی نیز در جریان بررسی قرار گرفت، اما اینگونه نبود که در مورد آنها نیز مانند سایر کالاها تصمیم گیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر صورت کالاهای گروه ۴ نیز مانند خودروهای دپو شده جریان خاص خود را داشته و جدا از سایر کالاها در مورد آنها تصمیم گیری شد.  

چندی پیش بود که وزیر اقتصاد بعد از بازدیدی که از گمرک خرمشهر داشت در کنار پیشنهادی که برای تعیین تکلیف خودروهای مانده در گمرک مطرح کرد پیشنهادی را نیز در راستای تعیین تکلیف و ترخیص کالاهای گروه ۴ به هیات دولت ارائه کرده بود تا اینکه در جلسه ۱۶ بهمن ماه هیات وزیران در رابطه با خودروهای دپو شده و البته کالاهای گروه ۴ به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی تصمیم گیری کرد.

با توجه به اقلامی که در گروه ۴ وجود داشت در رابطه با ترخیص آنها حواشی زیادی ایجاد شده و مطرح بود که دولت نسبت به ترخیص کالاهای ممنوعه و یا آنهایی که کالاهای لوکس و غیرضروری هستند در شرایط ارزی موجود اقدام می‌کند.  

در بین این کالاها انواع مختلف از جمله پوشاک، آلات موسیقی، ژل‌های تزریقی، غذای حیوانات و حتی قطعات و کالاهای اولیه کارخانجات صنعتی دیده می‌شد که مجموع ارزش آن به حدود ۷۰ میلیون یورو می رسد.

اما تازه‌ترین توضیحاتی که ارونقی -معاون فنی و امور گمرکی ایران -در رابطه با ترخیص کالاهای گروه ۴ ارائه کرده از این حکایت دارد که کلیه این اقلام قبل از ممنوعیت وارد بنادر و گمرکات شده و به دلایل مختلف صاحبان کالا نتوانسته‌اند در مهلت‌های قانونی قبلی نسبت به ترخیص این کالاها اقدام کنند و پیشنهاداتی که تصویب شده در راستای تعیین تکلیف کالاهای رسوب شده در بنادر و گمرک با رعایت حقوق مکتسبه‌ ای بوده که برای صاحبان این کالاها ایجاد شده است و چنانچه اقلامی مشمول شرایط مندرج در مصوبه ابلاغی از نظر تاریخ ثبت سفارش، تاریخ قبض انبار یا تاریخ بارنامه نشود، به هیچ عنوان قابلیت ترخیص ندارد و باید با توجه به قوانین مربوطه نسبت به اعاده آنها به خارج از کشور اقدام شود.

۲۷ هزار یورو اسباب بازی و ۲۰۶ هزار یورو پیانو و ویالون

اما در بین کالاهای گروه ۴ حدود ۲۷ هزار یورو اسباب بازی بوده که در سه ماهه اول سال ۱۳۹۷ و زمانی که ممنوعیتی برای کالا اعلام نشده بود وارد و در یکی از گمرکات دپو شده است.  

حدود ۲۰۶ هزار یورو از این کالاها پیانو و ویالون است که طی سه فقره ثبت سفارش در سال ۱۳۹۶، به یکی از گمرکات رسیده و در یکی از بنادر دپو شده و علیرغم تمدید ثبت سفارش در یک مرحله، نماینده صاحب کالا موفق به اظهار کالا به گمرک در مهلت یک ماهه اعطائی طی مصوبات قبلی جهت ترخیص کالا نشده است.

همچنین حدود ۱۱ میلیون و ۴۲۵ هزار یورو از این کالاها، پوشاک در انواع مختلف بوده که علیرغم صدور ثبت سفارش، بدلیل عدم تایید منشا ارز توسط مرجع ذیربط و عدم اظهار کالا به گمرک و اخطارهای صورت پذیرفته درخصوص پایان مهلت ماندگاری کالا، صاحب کالا نسبت به مرجوع کردن این کالاها که موضوع ۱۱ فقره ثبت سفارش را شامل می شود اقدام نموده و می توان گفت هیچ پوشاکی درحال حاضر در گمرکات و بنادر وجود ندارد که مشمول این مصوبه شود.

تکلیف  ژل های تزریقی

 اما ژل های تزریقی که از پرحاشیه های گروه ۴ هستند طبق توضیح معاون فنی گمرک تمامی ژل های تزریقی موجود در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) که ارزش آنها پنج میلیون و ۸۰۰ هزارو ۹۱۵ یورو برآورد شده دارای ثبت سفارش بانکی وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و حتی دارای کد رهگیری بانک نیز هستند. موضوع این ژل ها به این  صورت است که این کالاها در فصل ۳۰ جدول تعرفه ثبت سفارش شده اند که در گروه کالایی قرار دارد و با این وضعیت، هم ثبت سفارش آنها مورد تأیید قرار گرفته و هم منشا ارز آنها تایید شده است لیکن براساس اعلام نظر سازمان جهانی گمرک درخصوص این کالا (ژل های تزریقی)، گمرک فصل ۳۳ جدول تعرفه را برای طبقه بندی این کالاها صحیح اعلام کرده که ردیف تعرفه استنباطی در گروه ۴ کالایی قرار گرفته و از ترخیص این کالا جلوگیری شده است.

قطعات صنعتی هم ترخیص می شود

آنطور که معاون فنی گمرک اعلام کرده است تعداد زیادی کالاهای صنعتی، از جمله شیرآلات صنعتی مربوط به شرکت ها و پروژه های تولیدی در میان این کالاها وجود دارد که براساس عدم ایجاد ردیف تعرفه مجزا برای این اقلام صنعتی - با وجود عدم تولید در داخل کشور- در گروه ۴ کالایی قرار گرفته و امکان ترخیص آنها فراهم نشده است که با اجرای این مصوبه مشکل آنها و برخی اقلام دیگر برطرف خواهد شد.

اما از کل اقلام گروه ۴ که طی مصوبه هیات دولت تعیین تکلیف می شود  سه محموله غذای حیوانات و پرندگان به ارزش ۶۱۷ هزار و ۵۹۱ یورو وجود دارد یعنی دوفقره ثبت سفارش سیستم بانکی و یک فقره ثبت سفارش ارز متقاضی به این کالاها اختصاص یافته و این کالاها قبل از ممنوعیت اعلامی و در نیمه دوم سال ۱۳۹۷ به سه گمرک رسیده دپو شده اند که صاحبان آنها به دلایل مختلف امکان انجام تشریفات گمرکی را نداشته اند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: گمرك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۳۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد

متوسط قیمت کالا‌های خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور– فروردین ۱۴۰۳ از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد.

 در گروه نان و غلات، اقلام " شیرینی خشک " با ۳.۳ درصد و" برنج ایرانی درجه یک " با ۲.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

در فروردین ماه ۱۴۰۳ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالا‌های خوراکی در مناطق شهری کشور بشرح زیر است:

نان و غلات:

در این گروه، اقلام " شیرینی خشک " با ۳.۳ درصد و" برنج ایرانی درجه یک " با ۲.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آنها:

در این گروه، اقلام " گوشت گوسفند" با ۵.۶ درصد، " گوشت گاو و گوساله" با ۱.۸ درصد و "کنسرو تن ماهی" با ۱.۲ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن:

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "شیر خشک" با ۴.۳ درصد و " کره پاستوریزه" با ۱.۲ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به " تخم مرغ ماشینی " با ۲.۰- درصد و "روغن نباتی جامد " با ۰.۱- درصد می‌باشد.

میوه و خشکبار:

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "پرتقال" با ۱۵.۲ درصد، "لیمو ترش" با ۱۳.۹ درصد و" انار " با ۱۰.۵ درصد می­باشد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به " هندوانه " با ۱۴.۷- درصد است.

سبزیجات و حبوبات:

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به"" پیاز" با ۲۹.۵ درصد، " هویج فرنگی" با ۱۳.۶ درصد و فلفل دلمه ای" با ۱۰.۷ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به " خیار " با ۳.۰- درصد است.

قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها:

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به" شکر " با ۲.۹ درصد، " سس گوجه فرنگی " و" قند " با ۱.۸ درصد است.

منبع: روابط عمومی مرکز آمار ایران 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • بررسی پرونده‌ها و کالاهای موجود در انبار مرکزی اموال تملیکی گیلان
  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • مجموع تامین ارز برای کالا‌های اساسی به ۳ میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار رسید
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • واردات موز صرفاً از محل صادرات گروهی از کالاها مجاز است
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها