Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:54:26 GMT

دانش آموزان عشایری سفرنامه کوچ می‌نویسند

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۹۰۸۹۲

دانش آموزان عشایری سفرنامه کوچ می‌نویسند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا سیفی مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر در مصاحبه با خبرنگار این مرکز با اشاره به ممنوعیت توزیع پیک نوروزی بین دانش آموزان دبستانی، اظهار کرد: در این طرح مانند دو سال گذشته دانش آموزان دبستانی به‌جای حل تمرین‌های خسته‌کننده، کتاب می‌خوانند و آن کتاب‌ها را خلاصه می‌کنند و داستان‌های واقعی شنیده‌شده از کوچ را خلاصه کرده و با صدای خود از طریق فضای مجازی ارسال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دانش‌آموز عشایری به خاطر لمس واقعی طبیعت، راوی حقیقی‌ترین اتفاقات روزمره زندگی هستند و آن‌ها می‌توانند سختی مسیرهای طی شده تا مدرسه چادری خویش را در قالب خاطره بنویسند.

سیفی افزود: لزومی ندارد که حتماً دانش آموزان دبستانی و پیش‌دبستانی کتاب داستان خریداری کنند، آن‌ها می‌توانند از کتاب‌هایی که قبلاً داشته‌اند یا از داستان‌هایی که از اولیا خود شنیده‌اند، استفاده کنند.

مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر افزود: این دانش آموزان چون در دل طبیعت زندگی می‌کنند، می‌توانند از خاطرات عشیره و ایل خود و آمد و شدهایی که در ییلاق و قشلاق‌هایی که همراه خانواده هستند، داستان کوچ و سفرنامه کوچ تهیه کنند.

وی ادامه داد: تهیه سفرنامه کوچ می‌تواند علاوه بر تقویت خلاقیت دانش آموزان، گنجینه مفیدی از آداب، رسوم و فرهنگ عشایر کشور به وجود بیاورد.

سیفی بابیان اینکه امسال یک تفاوت اساسی با سال‌های گذشته وجود دارد، اظهار کرد: دانش آموزان عشایری یا والدین آن‌ها می‌توانند مستقیماً از طریق شماره تلفن ۰۹۳۶۱۳۸۱۰۱۱ (فضای مجازی) سفرنامه کوچ خود را تا پایان فروردین سال ۹۹ به دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر ارسال کنند و در این مورد بخشنامه تکمیلی به ادارات آموزش‌وپرورش عشایر کشور ارسال‌شده است و این ادارات نیز موظف شدند طرح فوق را به تمام مدارس عشایری کشور ابلاغ کنند.

کد خبر 4859696

منبع: مهر

کلیدواژه: عشایر وزارت آموزش و پرورش پیک نوروزی شورای شهر تهران شهرداری تهران انتخابات 98 وزارت آموزش و پرورش قوه قضاییه راهپیمایی 22 بهمن محسن حاجی میرزایی شهر تهران نیروی انتظامی ویروس کرونا 22 بهمن کمیته امداد امام خمینی قاسم سلیمانی دستگیری سارق سفرنامه کوچ دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۰۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق

رئیس اداره امور عشایر شهرستان سمیرم گفت: حدود ۴۷۵۰ خانوار از پنج طایفه بزرگ عشایر قشقایی و ۶۰۰ هزار راس دام وارد ییلاقات سمیرم شدند.

علی رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان اظهار کرد: استان فارس یکی از مسیرهای اصلی کوچ عشایر به شهرستان سمیرم است.

وی افزود: حدود چهار هزار و ۷۵۰ خانوار از پنج طائفه بزرگ عشایر قشقایی و ۶۰۰ هزار راس دام از استان‌های فارس، کهکیلویه و بویر احمد، بوشهر و خوزستان وارد ییلاقات سمیرم شدند.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان سمیرم تصریح کرد: حدود ۲۵ درصد تولیدات گوشت قرمز را عشایر تولید می‌کنند که صنایع دستی، لبنیات و محصولات دیگر را در فصل حضور در شهرستان سمیرم تأمین می‌کنند.

وی عنوان کرد: عشایر شهرستان بدلیل شرایط سخت خشکسالی در مناطق قشلاقی محبور به کوچ زودهنگام به ییلاق شدند و کوچ در شرایط فعلی هزینه زیادی به عشایر تحمیل می کند.

رحیمی خاطرنشان کرد: از جمله مشکلات کوچ عشایر، میان بندها توسط شرکت‌های دولتی و خصوصی، کشاورزان روستایی و واگذاری های بی‌رویه مراتع و اراضی ملی، احداث جاده های زیاد و … است که اشغال شده و امکان اتراق راحت و چند روزه را غیر ممکن نموده است.

وی با اشاره به هزینه حمل خودرویی بسیار بالا تصریح کرد: گاهی کوچ زودهنگام و با سرعت بیشتر اجتناب‌ناپذیر است و در سال جاری نیز نظر به ورود عشایر به شهرستان اداره امور عشایر سمیرم با حمایت اداره کل امور عشایر اصفهان و با راه اندازی ناوگان آبرسانی سیار و شروع عملیات تیغ زنی راه‌های عشایری در حد امکان سعی در تأمین امکانات حداقلی برای خانوارها و دام عشایر نموده است.

رئیس اداره امور عشایر شهرستان سمیرم گفت: برنامه‌ریزی برای شروع پروژه‌های عمرانی در مناطق عشایری، هماهنگی با دستگاه‌های امدادی، بهداشت و درمان، حمایتی و همینطور دامپزشکی برای کمک به جامعه عشایری از اقدامات دیگر اداره امور عشایر سمیرم بوده است.

به گزارش ایمنا، عشایر قشقایی شهرستان سمیرم از ۴۵۵ هزار هکتار اراضی این شهرستان جهت تعلیف دام‌هایشان استفاده می‌کنند و با هم اکنون با ۴۷۵۰ خانوار عشایری و ۶۰۰ هزار رأس دام سبک وارد شهرستان سمیرم شدند.

کد خبر 749315

دیگر خبرها

  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • نرمخویی و مدارا از خصوصیات پیامبر (ص) بود
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • فائضه غفار حدادی با سفرنامه حج به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق