Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: در 24 ساعت گذشته رسانه ها 4 دسته خبر مهم را مخابره کرده اند. اولین دسته از اخبار رسانه ها به برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مربوط می شد.مطالب مرتبط به ویروس کرونا شامل علائم این ویروس و درمان آن دومین دسته را تشکیل می دادند. خبر بسیار مهم دیگر آن بود که ایران به لیست سیاه FATF پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 آخرین دسته از اخبار مهم 24 ساعت گذشته نیز به چهره سرشناس هنر ایران و آواز ایران محمدرضا شجریان برمی گشت که حدود ساعت 11 شب به شایعه درگذشت او منتشر شد. اما برای مخاطبان رسانه ها کدام یک از این اخبار اهمیت بیشتری داشت؟

برای بررسی این موضوع می توان از ابزار گوگل ترندز استفاده کرد که جستجوهای محبوب کاربران را بر حسب هر منطقه نشان می دهد. این ابزار قابلیت مقایسه جستجوهای کاربران در زمان و مکان مناسب را نیز در اختیار ما قرار می دهد. به این ترتیب از مقایسه کلیدواژه های «کرونا»، «انتخابات»، «شجریان» و « FATF» می توان مشاهده کرد که در 24 ساعت گذشته کدام دسته از اخبار برای کاربران اینترنت اهمیت بیشتری داشته اند.

در اولین بررسی نمودار ابزار گوگل ترندز می گوید اخبار مربوط به ویروس کرونا که طی چند روز گذشته برای مردم ایران اهمیت بالایی پیدا کرده برای کاربران در 24 ساعت گذشته از هر خبر دیگری مهمتر بوده است. کاربران در 24 ساعت گذشته بعد از «کرونا»، «انتخابات» را بیشتر جستجو کرده اند. البته در بعضی مناطق جستجوی «انتخابات» بیشتر از «کرونا» بوده است. پس از این دو کلیدواژه نام استاد «شجریان» جستجو شده و کاربران کمترین اهمیت را برای اخبار مرتبط با «FATF» قائل بوده اند.

 

بیشترین جستجوی کرونا و کمترین جستجو درباره انتخابات در استان های قم و مرکزی

با مشاهده جزئیات جستجوها بر اساس منطقه می توان دریافت که مردم استان های قم و مرکزی نسبت به مردم استان های دیگر بیشترین جستجو را درباره ویروس کرونا کرده اند. البته این موضوع کاملا منطقی به نظر می رسد چرا که بر اساس ابتدایی ترین اخبار اعلام شده، در شهرهای قم و اراک 5 نفربه این ویروس مبتلا شده اند.

در جستجوهای مردم استان های قم و اراک کرونا نسبت 59 را دارد. در مقابل هر دو استان پایین ترین جستجوی «انتخابات» در 24 ساعت گذشته را داشته اند. در استان قم، انتخابات با نسبت 30 و در استان مرکزی انتخابات 27 درصد جستجوها را به خود اختصاص داده است؛ به این ترتیب این استان کمترین جستجوی انتخابات در بین دیگر استان ها را دارد. 

 

انتخابات مهمترین موضوع برای استان ها کهگیلویه و بویر احمد و سیستان و بلوچستان

بیشترین جستجوی انتخابات نیز متعلق به استان کهگیلویه و بویر احمد مربوط است. نسبت جستجوی انتخابات به کرونا برای مردم کهگیلویه و بویر احمد 60 به 24 بوده است. پس از این استان، استان سیستان و بلوچستان بیشترین جستجو در مورد انتخابات را داشته اند. نسبت جستجوی انتخابات به کرونا برای مردم این سیستانی و بلوچ 55 به 39 بوده است.

دلیل این موضوع نیز روشن است؛ چرا که بر اساس برخی گزارش های غیررسمی مردم بیش از 69 درصد مردم کهگیلویه و بویر احمد در انتخابات دیروز مجلس شرکت کرده اند. بر اساس همین گزارش های غیررسمی، میزان مشارکت استان سیستان و بلوچستان نیز60 درصد بوده است که بعد از استان کهگیلویه و بویر احمد قرار می گیرد.

«شجریان» به مدت یک ساعت و نیم مهم تر از انتخابات و کرونا بود

دیشب حدود ساعت ساعت 11 شب شایعه فوت استاد محمدرضا شجریان که دو روز است در بیمارستان جم تهران بستری است در برخی رسانه ها منتشر شد. نمودار بالا نشان می دهد از زمان انتشار این فیک نیوز جستجوی نام شجریان از جستجوها درباره انتخابات و کرونا نیز پیشی می گیرد.

بیشترین جستجو درباره شجریان با نسبت 17 درصد به استان خوزستان اختصاص دارد. این نسبت در چند استان دیگر مثل کهگیلویه وبویراحمد، بوشهر، یزد، فارس و تهران 16 است. کمترین جستجوهای این کلیدواژه نیز به استان سیستان وبلوچستان با 6 درصد اختصاص دارد.

از آنجایی که خبر جعلی درگذشت محمدرضا شجریان در عرض نیم ساعت توسط فرزندش تکذیب می شود می توان متوجه شد چرا نسبت جستجوها درباره شجریان پایین تر از کرونا و انتخابات است.

همانطور که در نمودار بالا مشاهده می شود بلافاصله بعد از آنکه جستجوی نام شجریان به اوج می رسد این جستجو سقوط می کند. از ساعت 10و 58 دقیقه شب جستجوها درباره وضعیت استاد آواز ایران تا ساعت 11 و 22 دقیقه اوج می گیرد و تا ساعت 12 شب بیشتر از انتخابات و کرونا جستجو می شود.

داده های گوگل ترندز می گوید، با این که در 24 ساعت گذشته «FATF» برای مردم ایران کمتر از سه موضوع دیگر اهمیت داشته اما نزد مردم استان های تهران، زنجان، آذربایجان غربی و قزوین اخبار مرتبط با «FATF» بیشتر از استان های دیگر اهمیت داشته است. نسبت جستجوی «FATF» در این استان ها سه درصد بوده است. در دیگر استان ها نسبت این جستجو یک و دو بوده است. جزئیات این داده ها را در جدول زیر مشاهده می کنید. 

استان

کرونا

انتخابات

شجریان

fatf

آذربایجان شرقی

49

40

9

2

آذربایجان غربی

52

36

9

3

اردبیل

51

37

10

2

اصفهان

47

36

15

2

ایلام

35

48

15

2

البرز

54

29

15

2

بوشهر

39

44

16

1

تهران

49

32

16

3

چهارمحال وبختیاری

40

46

13

1

خراسان جنوبی

40

48

10

2

خراسان رضوی

49

38

11

2

خراسان شمالی

40

48

10

2

خوزستان

41

41

17

1

زنجان

41

42

14

3

سمنان

44

41

13

2

سیستان وبلوچستان

39

55

6

1

فارس

47

36

16

1

قزوین

46

38

13

3

قم

59

30

9

2

کردستان

48

35

15

2

کرمان

45

43

11

1

کرمانشاه

40

43

15

2

کهگیلویه وبویراحمد

24

60

16

1

گلستان

39

49

10

2

گیلان

54

36

9

1

لرستان

41

47

11

1

مازندران

44

40

14

2

مرکزی

59

27

12

2

هرمزگان

41

46

12

1

همدان

47

37

14

2

یزد

45

37

16

2

میانگین

44.8064516

40.80645

12.64516

1.806452

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا شجریان انتخابات مجلس 98 لیست سیاه FATF کرونا انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویر احمد جستجوی انتخابات 24 ساعت گذشته مردم استان بیشترین جستجو برای مردم رسانه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۵۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از برگزاری انتخابات اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش تابناک، بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، تبلیغات دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنج‌شنبه «۱۳ اردیبهشت ماه» آغاز می‌شود و تا پنج‌شنبه «۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳» ساعت هشت صبح ادامه دارد.

حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است. در این حوزه‌های انتخابیه ۹۰ نفر برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس شورای اسلامی با هم رقابت می‌کنند.

انتخابات در هشت حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود.

در تهران برای هر شعبه، چهار صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، سه صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است.

کسانی می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند که حتما در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند و یا اصلا در کل کشور رأی نداده باشند.

برای دومین دور از انتخابات مجلس دوازدهم حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در نظر گرفته شده است که شامل شعب شهری، روستایی، ثابت و سیار می‌شود.

عوامل اجرایی در کل ۲۲ حوزه انتخابیه مشخص شده و تا ۱۳ اردیبهشت در سامانه جامع انتخابات نهایی خواهد شد.

تبلیغات از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنج‌شنبه «۱۳ اردیبهشت ماه» آغاز می‌شود و تا پنج‌شنبه «۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳» ساعت هشت صبح ادامه دارد. دستورالعمل تبلیغات و قانون مرتبط با تبلیغات که در مرحله اول اطلاع‌رسانی شده، ملاک خواهد بود. البته امکاناتی در استان‌ها از ناحیه دستگاه‌های اجرایی در اختیار نامزدها قرار گرفته که می‌توانند استفاده کنند.

در استان تهران، صرفا حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس الکترونیکی خواهد بود و در حوزه انتخابیه ورامین و قرچک ثبت رأی به صورت تعرفه است.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران ۱ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود از بین نامزدها تعداد ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • جزئیات جدید از برگزاری انتخابات اردیبهشت ۱۴۰۳
  • (ویدئو) علاقه قاری قرآن به شجریان و علیرضا قربانی
  • زمان تبلیغات نامزد‌های دور دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • افشاگری روح الامینی درباره اشتباه انتخاباتی شانا در انتخابات ۱۱ اسفند /شهادت می دهم یزدی خواه به لیست ائتلاف تعهد داده بود
  • ۷۵ هزار نفر از عوامل اجرایی در استان تهران انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ را برگزار کردند
  • ۷۵ هزار نفر از عوامل اجرایی در تهران انتخابات اسفند ۱۴۰۲ را برگزار کردند
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • دو نفر در رودخانه نازلوچای ارومیه غرق شدند/ آغاز جستجوی غرق‌شدگان توسط تیم غواصی
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود