Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@14:04:11 GMT

وزارت بهداشت بازار ماسک را از سودجویان پس گرفت

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۴۶۷۶

وزارت بهداشت بازار ماسک را از سودجویان پس گرفت

از هفته گذشته که وجود مواردی از بیماری کرونا در کشور اعلام شد، بسیاری از مردم به دنبال راه حلی برای حفاظت از خود و پیشگیری از بیماری هستند. نزدیکترین و ساده ترین راه، استفاده از ماسک است. افزایش تقاضا برای ماسک ناگهان کمبود این وسیله پیشگیرانه را در بازار و به خصوص داروخانه ها رقم زد. قیمت ماسک ناگهان دو تا چهار برابر شد و کمبود ماسک در داروخانه بسیاری از مردم را روانه خرید از دستفروشان کرده و تب و تاب جدیدی را در بازار ماسک ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرده که کمبود ماسک طی روزهای آینده بر طرف می شود. ضمن اینکه استفاده از ماسک برای همه مردم الزامی نیست بلکه پزشکان، پرستاران و کادر بهداشتی و درمانی که با بیماران در ارتباط هستند و خود بیماران تنفسی باید از ماسک استفاده کنند.

مینو محرز، فوق تخصص عفونی نیز در این باره گرفته است که استفاده از ماسک بدون رعایت اصول پیشگیری و اتیک عطسه و سرفه از طرف عموم تاثیر زیادی ندارد و مردم باید هنگام عطسه و سرفه از دستمال استفاده کننده و بعد از مصرف آن را دور بریزند و اگر دستمال در اختیار ندارند از آرنج خود برای سرفه و عطسه استفاده کنند و اقدام بسیار مهم دیگر پرهیز از دست دادن و روبوسی کردن است.

ارژنگ علیخانی، متخصص بیماری‌های عفونی نیز گفته است گفت: اسرار بر استفاده از ماسک بدون توجه به رعایت سایر موارد بهداشت فردی تاثیری بر پیشگیری از کرونا ندارد، چون منافذ پوستی و حتی چشم مهمترین کانال انتقال  ویروس محسوب می‌شوند. کند و باید همه موارد بهداشت فردی رعایت شود.

وی افزود: اکثر ویروس ها و باکتری های عفونی با شست و شو و ضد عفونی کردن از بین می روند و می توان با رعایت بهداشت فردی از انتشار و ابتلای به این ویروس جلوگیری کرد.

با این حال در روزهای اخیر تقاضا برای خرید ماسک به خصوص در استان قم، گیلان و تهران بالا رفته و بازار سیاه آن نیز به راه افتاده است. افرادی نیز از این وضعیت استفاده می کنند و با احتکار این وسیله بر کمبود و گرانی بیشتر آن دامن می زنند.

آشفته بازار ماسک و کمبود و گرانی آن موجب شد که وزارت بهداشت تولیدکنندگان این کالا را برای تولید بیشتر بسیج کند و با توجه به نیاز بیمارستانها و کادر درمانی و عموم مردم به ماسک هیات امنای ارزی وزارت بهداشت را بر آن داشت که به خرید عمده ماسک از تولیدکنندگان و توزیع متمرکز آن سوق دهد.

مهدی یوسفی، رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: هیات امنا به خرید تمام تولیدات ماسک های شرکت های ایرانی اقدام می کند و آن را برای توزیع رایگان در بین خانواده ها در سراسر کشور در اختیار معاونت بهداشت وزارت بهداشت قرار می دهد.  

وی  گفت: با توزیع رایگان ماسک در کشور، علاوه بر ایجاد آرامش روانی در جامعه، سودا گری و اختلال در نظم اجتماعی و اقتصادی کشور از بین می رود. با هماهنگی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، دستورالعمل ممنوعیت خرید و فروش ماسک در داروخانه ها به زودی ابلاغ می شود.

وی تاکید کرد: ماسک های خریداری شده و وارداتی به همراه بسته آموزشی و محلول شوینده از طریق خانه های بهداشت، مراکز جامع خدمات سلامت، پایگاه های سلامت و واحدهای بهداشتی در کشور در بین مردم به صورت رایگان توزیع می شود.

رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران یادآور شد: ماسک ها و بسته های آموزشی وزارت بهداشت با اولویت استانهایی که در آنها موارد مثبت کووید۱۹ گزارش شده و به صورت همزمان در سایر استانها توزیع می شود.

رئیس سازمان غذا و دارو نیز بخشنامه جدیدی به منظور عرضه انواع ماسک در کشور ابلاغ کرد که براساس آن داروخانه‌ها تا اطلاع ثانوی مجاز به خرید ماسک نیستند و ماسک رایگان توزیع خواهد شد.

محمدرضا شانه ساز در این بخشنامه تصریح کرده است: نظر به شرایط موجود، بخشنامه مدیرکل تجهیزات پزشکی و با توجه به مصوبه قرارگاه دارو و تجهیزات پزشکی مبنی بر لزوم برنامه ریزی در خصوص تامین و توزیع انواع ماسک توسط هیات امنای صرفه جویی ارزی، بخشنامه‌ای به تولیدکنندگان، توزیع کنندگان، واحدهای صنفی، شرکتهای پخش دارویی، عرضه کنندگان و داروخانه های سراسر کشور ابلاغ شد.

وی ادامه داد: بر این اساس هرگونه توزیع، خرید و فروش انواع ماسک‌های پزشکی شامل ماسک جراحی (بنددار و کش‌دار)، فیلتردار، N۹۵ و N۹۹ توسط تولید کنندگان، توزیع کنندگان، واحدهای صنفی، شرکتهای پخش دارویی و غیره تا اطلاع ثانوی ممنوع بوده و کالاهای موجود صرفاً قابل فروش به هیات امنای صرفه‌جویی ارزی وابسته به وزارت بهداشت است.

به گفته معاون وزیر بهداشت توزیع انواع ماسک فقط از طریق هیات امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت صورت خواهد گرفت و داروخانه های سطح شهر می تواند صرفا به عرضه موجودی انبار خود (که قبل از ابلاغ این بخشنامه خریداری شده است) اقدام  و در حد مصرف شخص متقاضی اقدام کنند.  طبق این ابلاغیه داروخانه‌ها تا اطلاع ثانوی اجازه خرید مجدد  از شرکت توزیع را به هیچ عنوان ندارد.

شانه‌ساز با بیان اینکه  تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان، واحدهای صنفی، شرکتهای پخش دارویی باید کالاهای خود با نرخ قانونی مطابق ضوابط قیمت گذاری سازمان حمایت مصرف کنندگان و توزیع کنندگان به هیئت امنای صرفه جویی ارزی عرضه کنند.

وی با تاکید بر برخورد قاطع با متخلفان گفت: در صورت مشاهده هرگونه فروش، توزیع و عرضه کالا خارج از این بخشنامه و با قیمتهای نامتعارف و غیرقانونی، متخلفان مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

هموطنان می توانند موارد تخلف را با شماره ۱۳۵ به سازمان تعزیرات اطلاع رسانی و پیگیری کنند.

برچسب‌ها ویروس کرونا بیماری های ویروسی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا بیماری های ویروسی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا بیماری های ویروسی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هیات امنای صرفه جویی ارزی استفاده از ماسک توزیع کنندگان وزارت بهداشت داروخانه ها انواع ماسک ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۴۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت

شهاب‌الدین جنیدی‌جعفری

عضو هیئت مدیره و سخنگوی انجمن داروسازان ایران

توزیع و فروش دارو توسط سکوهای اینترنتی موضوع چالش‌برانگیزی است که طی یک سال گذشته به التهاب نظام‌سلامت و جامعه داروسازان دامن زده است.

با اینکه تولیت نظام‌سلامت با وزارت‌بهداشت می‌باشد و در همه قوانین‌ بالادستی توصیه شده است دیگر  وزارتخانه‌ها، نهادها و سازمان‌ها در کارهای بین‌بخشی به این وزارتخانه مشاوره دهند؛ با این حال به‌نظر می‌رسد در آیین‌نامه اخیری که -با فاصله اندکی از آیین‌نامه‌ ابلاغی وزیر بهداشت در زمینه عرضه اینترنتی خدمات‌دارویی در سیزدهم اسفند سال گذشته- باضرب‌الاجل توسط وزیران ارتباطات و بهداشت، تصویب و به امضا رسید، توجهی به نظرات کارشناسی‌ آیین‌نامه پیشین وزیر بهداشت که حاصل هزار ساعتِ‌کاری با حضور کارشناسان حوزه‌های مختلف در سازمان غذاودارو می‌باشد، نشده و این بی‌توجهی نه تنها مغایر با اسناد بالادستی کشور، محسوب می شود که باید آن را توهینی آشکار به شعور، وقت، دانش‌، خرد و تجربه کاری این همکاران و بدنه دارویی نظام‌سلامت دانست. 

کارنامه علمی موفق جامعه داروسازی در زمینه‌ نوآوری و توسعه ملی طی دوره‌های مختلف نشان می‌دهد؛  دانشمندان داروسازی همواره به مقیاس‌های بین‌المللی اهتمام جدی و توجه داشته‌اند و به علوم و فنون روز دنیا واقف هستند و با توجه به نیازهای کشور، از علوم دیجیتال و هوش مصنوعی در طراحی‌ داروها استفاده می‌کنند. فراموش نکنیم که ما در تولید داروهای هایتِک، بیوتِک و نانوتِک و بسیاری از داروهای دیگر در منطقه مطرح هستیم و می‌توانیم در دنیا حرف‌هایی را برای گفتن داشته‌باشیم. بنابراین اگر استفاده از فناوری دیجیتال در فروش دارو بر اساس مقیاس‌‍‌های بین‌المللی طراحی شود، جامعه داروسازی با آن مخالفتی ندارد، مشکل در شیوه و چگونگی اجرای آیین‌نامه توزیع دارو بر بستر سکوهای اینترنتی است که بدون توجه به مقیاس‌های کارشناسی تدوین شده و پیامدهای منفی متعدد و بسیار پیچیده‌ای همچون عوارض دارویی ناشی از مصرف نادرست دارو، سوگیری پلتفرم‌ها به سمت داروخانه‌ها و برندهای دارویی خاص، غیرمحرمانه تلقی شدن اطلاعات بیماران و احتمال سوء استفاده از حریم خصوصی مردم را به همراه دارد.

اجرای رسمی آیین‌نامه توزیع دارو بر بستر سکوهای اینترنتی را باید تهدیدی جدی برای سلامت دانست.  نکته مهمی که در تدوین این آیین‌نامه مورد غفلت قرار گرفته، تفاوت فروش دارو با انواع کالاهای دیگر است. بویژه آنکه در فروش دارو فرایند نسخه‌پیچی و توضیحات مسئول‌فنی داروخانه در استفاده صحیح بیماران از دارو ، بسیار حایز اهمیت است و نقش موثری در پیشگیری از عوارض خطرناک مصرف اشتباه دارو دارد. به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی مخالف قطع ارتباط رو در روی بیمار با داروساز است.

در آیین‌نامه اخیر، مسئول‌فنی داروخانه به طور غیر مستقیم از سیستم توزیع دارو حذف می‌شود. محروم کردن بیماران از دریافت مشاوره دارویی مسئولان‌فنی داروخانه‌ها علاوه بر افزایش خطر مصرف اشتباه دارو توسط بیماران ، با سند جامع داروسازی، آیین‌نامه داروخانه‌ها و همچنین دستور وزارت بهداشت مبنی بر تشکیل اتاق مشاوره در داروخانه‌ها در تناقض است و ضرورت دارد تولیت‌ نظام‌سلامت کشور در مورد اجرای رسمی این آیین‌نامه با احساس مسئولیت بیشتری تصمیم‌گیری کند. 

در خصوص فروش اینترنتی دارو بعضی از کشورها تجربیات موفقی داشته اند، ما نیز در بسیاری از حوزه‌های علمی قابلیت مقایسه با کشورهای دیگر را داریم. اما باید بررسی شود که آیا مجموعه نظارتی ما در این حوزه،  قابلیت مقایسه با مجموعه نظارتی کشورهای دارای تجربه‌ موفق در فروش داروهای اینترنتی را دارد یا خیر.

 یادمان نرود طی دهه گذشته شاهد ورود طوفانی داروهای‌تقلبی به عرصه نظام‌دارویی کشور از طریق عوامل فروش شبکه‌های ماهواره‌ای و ارسال این داروها بواسطه راکبان موتور سوار بودیم و مدت‌ها طول کشید تا مجموعه‌های نظارتی توانستند فعالیت آن‌ها را کنترل کنند. امروز نیز  با وجود آنکه هنوز سکوهای اینترنتی مجوز توزیع دارو را نگرفته اند و آموزش‌های لازم را برای حمل دارو ندیده‌ اند و داروخانه‌هایی که تمایل ورود به این عرصه را دارند مشخص نشده‌اند، به دلیل ضعف نظارتی؛ انواع مختلف داروها، از داروهایی که در داروخانه‌ها فقط با نسخه پزشک عرضه می‌شود و داروهای نیازمند استعلام و ثبت در سامانه تیتک گرفته، تا داروهای کمیاب، تقلبی و قاچاق توسط سکوهای اینترنتی بدون نسخه به فروش می‌رسد. 

در چشم‌انداز پیش‌رو، توزیع دارو بر بستر سکوهای اینترنتی، دست‌اندازی به

کل زنجیره دارویی کشور است و داروخانه‌ها نخستین خاکریزی هستند که فرو می‌ریزد. به این ترتیب که این سکوها با انتخاب برخی از داروخانه‌ها به تدریج داروخانه‌های دیگر را از گردونه خارج می‌کنند. سپس با همین روش به سمت شرکت‌های توزیع دارو می‌روند و در نهایت صنایع دارویی کشور را مورد هدف قرار می‌دهند و با سوق دادن نسخه‌ها به سوی برندی مشخص، برندهای دیگر را از صنعت دارو خارج می‌کنند. با این تعبیر، پُرواضح است که با اجرای رسمی آیین‌نامه توزیع دارو بر بستر سکوهای اینترنتی، عرصه دلالی بر بازار داروی نظام‌سلامت کلید خواهد خورد.

دیگر خبرها

  • داروخانه در توزیع اینترنتی دارو مسوول است
  • بررسی کمبود شیرخشک در داروخانه ها
  • توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت
  • انسولین «نوومیکس» در داروخانه‌های خوزستان توزیع می شود
  • داروخانه‌ها هم رتبه‌بندی می‌شوند
  • داروخانه‌های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • رتبه بندی داروخانه‌ها براساس شاخص شفافیت
  • داروخانه های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی