Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@03:05:23 GMT

تبلور بلوغ سیاسی در انتخاب صحیح و مطالبه‌گری مردمی

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۲۰۰۱۷

تبلور بلوغ سیاسی در انتخاب صحیح و مطالبه‌گری مردمی

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با همه فرازونشیب‌هایش تمام شد و پس از چندی نمایندگان فعلی جای خود را به نمایندگان منتخب می‌دهند ولی درس‌هایی هر دوره از انتخابات و در کل اتفاقات سیاسی به ما می‌دهند که درخور توجه و بررسی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با همه فرازونشیب‌هایش تمام شد و پس از چندی نمایندگان فعلی جای خود را به نمایندگان منتخب می‌دهند ولی درس‌هایی هر دوره از انتخابات و در کل اتفاقات سیاسی به ما می‌دهند که اگر آن‌ها را نبینیم تا ابد وبال گردن خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روی سخن اول با افراد خستگی‌ناپذیر، کوشا و دارای روحیه جنگندگی یعنی نامزدهای جوان است.

از ابتدای انقلاب و مخصوصا بعد از دولت سازندگی که جوانان ابتدای انقلاب به میانسالی رسیده بودند، مسئله جوان‌گرایی در ادبیات سیاسی کشور بسیار پرکاربرد شد تا جایی که دولت‌ها اگر وزیر یا مدیری میانسال به بالا انتخاب می‌کردند، مورد مذمت افکار عمومی قرار می‌گرفتند.

همان‌طور که گفته شد این ادبیات به شکلی عجیب در حال گسترش هست و کار به جایی رسید که برخی صرفا به دلیل اینکه سن و سالی از آن‌ها نگذشته بود، مدعی سهم‌خواهی از لیست‌های سیاسی بودند.

برخی جریانات هستند که فقط و فقط مدعی جوان‌گرایی هستند لذا جوان‌گرایی بدون تعهد و قدرت‌طلبانه نه تنها چرخ سیاسی کشور را نمی‌چرخاند که خود چوب لای چرخ است.

تأکید برجوان‌گرایی از این باب هست که جوان دلبسته دنیا نیست، حب ریاست و قدرت در او راه ندارد و سر تا پا شوق خدمت و دویدن است و نه اینکه دل‌دادگان به دنیا دارای سن پایین‌تری باشند که توان دنیاطلبی‌شان چند سالی بیشتر شود.

لیستی از انتخاب‌ها یا انتخاب‌های لیستی

پیروزی جبهه انقلابی در انتخابات مجلس سبب خوشحالی بسیاری از دلسوزان انقلاب اسلامی و قوت گرفتن احتمال اصلاح امور در دل‌های بسیاری از مردم شد اما این سبک از پیروزی دارای اشکالاتی راهبردی و عمیق است یعنی اینکه عده‌ای از عقلای جامعه لیستی و نامزدی را معرفی کنند و سایر مردم جامعه نیز بدون لحظه‌ای درنگ همان را بپذیرند.

دومین موضوع نیز مسئله مشارکت حداکثری هست که علاوه بر تاکیدات فراوان امام و رهبری، موضوعی است که دلیل عقلی ساده نیز دارد و البته اولویت بالاتری نسبت به انتخاب اصلح دارد و عقلای جامعه و یا سیاسیون وظیفه دارند که برای هر دوی این دو مسئله سرمایه‌گذاری کنند.

اصولا سیاسیون بایستی نحوه انتخاب و ملاک‌های انتخاب را به مردم بیاموزند تا مردم نیز به بلوغ سیاسی برسند و پس از انتخاب صحیح، مطالبه‌گر هم بشوند.

گروه‌های سیاسی و علی‌الخصوص معتمدین مردم باید وظیفه‌ای حساس‌تر از معرفی لیست، برای خود تعریف کنند و آن هم آگاهی رساندن مردم برای رسیدن به ملاک های انتخاب اصلح است.

در همین راستا وحدت زمانی به ارزش واقعی خود می‌رسد که مردم براساس ملاک و انتخابی صحیح، گرایش به لیست داشته باشند و رشد سیاسی مردم را تضمین ‌کند و مانعی برای بصیر شدن آن‌ها نباشد.

نویسنده: حسن ضیایی

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جوان گرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۰۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد

به گزارش صدای ایران،باشگاه خبرنگاران نوشت: سید محمدتقی شاهچراغی در جلسه شورای اداری ورامین با اشاره به لزوم پیگیری مطالبات مردم اظهار داشت: تشکیل استان شرقی و استان شدن ورامین فرایندی دارد که آغاز شده و در مسیر اجراست.

وی با بیان اینکه بخشی از کار‌های استان تهران شرقی پیش رفته است افزود: این تقسیمات فرآیندی دارد که در حال پیگیری است و تاکنون در کمیسیون سیاسی دولت مصوب شده و بر اساس قانون باید در دولت و مجلس بررسی شود.

معاون وزیر کشور تصریح کرد: مطالبات مردم و مشکلات احصا شده، لذا باید ثبت و توسط فرمانداران و معاونان استاندار تهران رسیدگی شود.

شاهچراغی ابراز داشت: ارتباط با مردم نیاز به برنامه ریزی مستمر دارد و فرمانداران و بخشداران باید به این نکته توجه کنند که دیدار با اقشار مختلف جامعه از جمله دانشجویان، کشاورزان، عشایر و ... منوط به دوره خاصی نباشد و مشکلات احصا شده به‌صورت مستمر پیگیری شود.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات افزود: انتخابات در استان تهران کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر بود که با همکاری تمام استانداران و فرمانداران پیگیری شد و در احقاق ۴ راهبرد فرموده مقام معظم رهبری گام‌های ارزشمندی را شاهد بودیم.

معاون وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: دشمنان ما از برگزاری انتخابات پرشور در ایران هراس داشتند و پیام‌های رسمی صادر کرده بودند که اختلال و ضربه‌ای به انتخابات وارد می‌کنند، اما انتخابات در تمام کشور و حتی در مرز‌ها به‌خوبی انجام شد و برای اولین بار بیش از ۹۹ درصد آرای مردم به‌صورت آنلاین اتخاذ شد.

دیگر خبرها

  • نماز جمعه پایگاه مردمی است
  • تجمع مردمی و بانوان کرمانشاهی در حمایت از اجرای طرح نور
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • سمیرم و لنجان ۲۱ اردیبهشت ماه میزبان دور دوم انتخابات مجلس هستند
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم