Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر،  گروه فرهنگ: رایزنی فرهنگی ایران در آلمان

 «مهد خوانندگان کتاب» این لقبی است که بسیاری از رسانه‌های آلمانی برای کشورشان انتخاب کرده‌اند. کشوری که ادبیات و فلسفه‌اش با نام‌های بزرگ زیادی گره خورده و حالا سال‌هاست که یکی از بزرگ‌ترین بازارهای جهانی کتاب را در اختیار دارد. در این گزارش، تلاش کرده‌ایم تا بازار کتاب آلمان و سرانه مطالعه در کشور ژرمن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم:

آلمانی‌ها مدعی‌اند که یکی از بزرگ‌ترین و زنده‌ترین بازارهای جهانی کتاب را در اختیار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این ادعا چندان هم بی‌راه نیست. براساس آمارها، فروش کتاب در آلمان در سال ۲۰۱۸،‌ در مجموع ۹/۱۳ میلیارد یورو بوده است. این در حالی است که درآمد حاصل از صنعت سینما در این سال، ۲/۹۳ میلیارد یورو، صنعت موسیقی ۱/۵۸ و بازی‌های رایانه‌ای ۳/۵۱ میلیارد یورو بوده است. همچنین در این سال ۳۵۸ میلیون کتاب در بازار عمومی فروخته شده است.

کتاب‌های کاغذی محبوب‌ترند

هرچند در اقصی‌نقاط جهان، کتاب‌های الکترونیکی رواج زیادی یافته‌اند، اما آمارها نشان می‌دهند که کتاب‌های چاپی برای آلمانی‌ها جذابیت بیشتری دارند. براساس آمارهای اداره آمار فدرال، از هر ۱۰ نفر خواننده آلمانی، ۹ نفر ترجیح می‌دهند که کتاب چاپی بخوانند. همچنین در سال‌های اخیر خرید کتاب‌های صوتی نیز رواج یافته است. اما آمارها نشان می‌دهند که کتاب‌های الکترونیک و صوتی در میان کسانی که درآمد مالی بیشتری دارند، محبوب‌ترند. براساس این آمارها، دو پنجم آلمانی‌ها، کتاب الکترونیکی می‌خرند و یک چهارم طرفدار کتاب‌های صوتی هستند.

استقبال از خرید اینترنتی

هرچند مردم آلمان در انتخاب نوع کتاب‌های خود به شیوه سنتی عمل می‌کنند، اما اکثر آنان روش‌های جدید را برای خرید کتاب برمی‌گزینند. براساس آمارهای منتشرشده، اکثر آلمانی‌ها ترجیح می‌دهند تا از طریق اینترنت، کتاب‌های خود را خریداری کنند. در این شرایط واضح است که درآمد کتاب‌فروشی‌های محلی کمتر می‌شود. در سال ۲۰۱۵، همزمان درآمد حدود ۶۰۰۰ کتابفروشی شناخته‌شده در آلمان از ۴.۵۸ میلیارد یورو به ۴.۴۳ میلیارد کاهش یافت. این در حالی است که در این سال، درآمد بازار اینترنتی کتاب با افزایش آشکار ۶ درصدی مواجه بود. همچنین براساس آمارهای جدید، درآمد کتاب فروشان آنلاین در سال ۲۰۱۸، ۱.۷۸ میلیارد یورو بود که در مقایسه با سال ۲۰۱۷، در حدود ۴ درصد افزایش داشت.

کتاب‌های داستانی در صدر

بر اساس آمار موسسه جامعه‌شناسی «النسباخ» حدود ۹ میلیون شهروند بالاتر از ۱۴ سال در آلمان، هر روز یک کتاب می‌خوانند و در میان کتاب‌های موجود، ادبیات داستانی و همچنان کتاب‌های کودکان طرفداران بیشتری دارند. براساس آمارها در سال ۲۰۱۸، کتاب‌های داستانی با ۳۱.۵ درصد در صدر لیست فروش بازار کتاب آلمان قرار داشتند. پس از کتاب‌های داستانی، کتاب‌های کودکان با ۱۶.۶ درصد، کتاب‌های راهنما با ۱۴ درصد، کتاب‌های آموزشی با ۱۱ درصد و کتاب‌های علمی و تخصصی با ۱۰.۶ درصد در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های آلمان قرار گرفتند.

سهم نوجوانان آلمانی از بازار کتاب

در اکثر کشورهای جهان، وجود بازی‌های یارانه‌ای و اینترنت، کودکان و نوجوانان را از خواندن کتاب دور کرده است، آلمانی‌ها نیز از این امر مستثنی نیستند. آمارها نشان می‌دهند که تنها یک‌سوم کودکان و نوجوانان آلمانی به صورت روزانه و یا چندین‌بار در هفته، تمایل به خواندن کتاب دارند. به ویژه، پسران نوجوان کمتر از دختران تمایل به خواندن کتاب دارند. براساس تحقیقاتی که بر روی ۱۲۰۰ کودک ۶ تا ۱۳ ساله در آلمان انجام شده است، دختران بیشتر و منظم‌تر از پسران، کتاب می‌خوانند. ولفگانگ تیشنر، محقق حوزه آموزش از نورنبرگ در این باره می‌گوید: «معمولا مادران در آلمان برای کودکان کتاب می‌خوانند. به همین دلیل، کتاب‌خواندن برای بسیاری از پسران، امری زنانه تلقی می‌شود. حتی بسیاری از کتاب‌هایی که در خانه برای کودکان خوانده می‌شود، براساس علایق زنانه انتخاب می‌شوند.»

ساشا شرودر، استاد رشته روان‌شناسی آموزش در دانشگاه گوتینگن نیز در این باره معتقد است:« بررسی‌های ما نشان می‌دهد که اکثر پسران کتاب‌ خواندن را کاری کسل‌کننده می‌دانند. این در حالی است که همه کودکان و نوجوانان باید هر روز کتاب بخوانند. این امر باعث می‌شود که مهارت‌های زبانی کودکان افزایش یابد. برهمین اساس، ما به همه والدین توصیه می‌کنیم که روزی یک کتاب در خانه برای کودکان خود بخوانند و یا نوجوانان را ترغیب به کتاب خواندن کنند. والدین باید براساس سلیقه فرزندان خود، کتاب‌ها را انتخاب کنند تا آن‌ها تمایل بیشتری به خواندن کتاب داشته باشند.» علاوه بر این‌ها، به گفته شرودر، «روز خواندن» برای ترغیب کودکان و نوجوانان به کتابخوانی در آلمان راه‌اندازی شده است. به گفته او، چند سالی است که بنیاد خواندن، نشریه هفتگی تسایت و بنیاد دویچه بانک، سومین جمعه ماه نوامبر را به عنوان روز خواندن، نامگذاری کرده‌اند.

اخبار کتاب آلمان در سال ۲۰۲۰

براساس گزارش رادیو شمال آلمان، ۹۰ هزار جلد کتاب در سال ۲۰۲۰ منتشر خواهد شد. در لیست کتاب‌هایی که قرار است امسال منتشر شوند، شمار زیادی از کتاب‌های آشپزی، راهنما، کتاب‌های حقوقی و آموزش ریاضیات به چشم می‌خورد. همچنین امسال علاوه بر برگزاری نمایشگاه‌های فرانکفورت و لایپزیگ، برنامه‌های جذاب دیگری نیز در شهرهای مختلف آلمان برپا خواهد شد. براساس اخبار منتشرشده، قرار است از ۱۵ تا ۱۸ آوریل، نویسندگان ژانر جنایی از کشورهای آلمانی زبان در هانوفر گرد یکدیگر جمع شوند. همچنین ۲۵۰ امین سالگرد تولد یوهان کریستین فریدریش هولدرلین، شاعر آلمانی و از شخصیت‌های برجسته جنبش رمانتیسیسم، امسال در این کشور برگزار خواهد شد. علاوه بر این، پیش‌بینی می‌شود که پورتال اینترنتی جدیدی در اواخر سال ۲۰۲۰ برای نسخ خطی دوران قرون وسطی راه‌اندازی شود. این پورتال اینترنتی به علاقه‌مندان کمک می‌کند تا به ۶۰ هزار نسخه خطی از دوران قرون وسطی دسترسی پیدا کنند.

کد خبر 4862501 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: رایزنی فرهنگی بازار نشر آلمان کتاب و کتابخوانی کتاب و کتابخوانی رایزنی فرهنگی ادبیات ترجمه گردشگری انقلاب اسلامی ایران نقد کتاب ادبیات جهان نمایشگاه کتاب تهران مد و لباس میراث فرهنگی سردار سلیمانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کودکان و نوجوانان براساس آمارها میلیارد یورو خواندن کتاب بازار کتاب کتاب آلمان آلمانی ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۲۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب

 شاپور حاتمی طراح پوستر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، درباره چگونگی شکل‌گیری ایده آن بیان کرد: این پوستر برداشتی است از قصه‌های مادربزرگ‌ها که بعد‌ها مادران برای فرزندان خود تعریف کردند و کم‌کم این قصه‌ها وارد دنیای کودکان شدند و کانون پرورش فکری نیز در امر تبدیل این قصه‌ها به کتاب، سرآمد ناشران کودک و نوجوان شد.

او ادامه داد: شخصیت‌هایی که در این پوستر به نمایش درآمده‌اند و در کنار مادربزرگ قصه‌گو قرار گرفته‌اند برگرفته شده از قصه‌هایی، چون «بزک زنگوله پا»، «روباه و زاغ» و «شاهنامه» که قصه‌ای کاملا حماسی و کلاسیک دارد، است. سعی کردیم شخصیت‌ها جان‌دار باشند و قابل لمس تا برای بچه‌ها شخصیت‌ها به درستی شکل بگیرند. در انتخاب رنگ نیز تلاش‌مان بر این بود تا از رنگ‌های گرم استفاده کنیم که به فضا و حال و هوای کودک و نوجوان نزدیک‌تر است.

این طراح درباره چرایی انتخاب این شخصیت‌های داستانی گفت: قصه و روایت این شخصیت‌ها را تقریبا همه بچه‌ها می‌دانند و شنیده‌اند. اگر به سراغ شخصیت‌های دیگر می‌رفتیم این امکان وجود داشت که همه بچه‌ها با قصه آنها آشنایی نداشته باشند ولی درصد بالایی از کودکان به واسطه کتاب‌های درسی و قصه، شخصیت مادربزرگ قصه‌گو - که مهمانان ناخوانده را به خانه خود دعوت می‌کند - یا قصه شنگول و منگول و حبه انگور را می‌شناسند. شاهنامه نیز در انواع و گونه‌های مختلف درباره قصه‌هایش روایت داریم. در واقع به سراغ قصه‌هایی رفتیم که نیاز به رمزگشایی نداشته باشد و بچه‌ها کاملا بتوانند با آنها همزاد پنداری و با آن ارتباط برقرارکنند.

حاتمی همچنین درباره نقش و حضور کانون پرورش فکری در این پوستر نیز توضیح داد: کانون در این سال‌ها نقش مهمی در ترویج کتاب و قصه‌گویی ایفا کرده است. در واقع این کانون بود که شروع کرد قصه‌ها را به صورت کتاب و متن منتشر کردن و در دسترس بچه‌ها قرار داد، به همین دلیل نیز ما در پوستر کانون از مادربزرگ و شخصیت‌های قصه‌ها استفاده کردیم.

او در ادامه اظهار کرد: از نظر نوع تکنیک تصویرسازی، اما تلاش کردیم به دنیای نوجوانان نزدیک شویم و حتی این را در نظر گرفتیم تا سادگی هم وجود داشته باشد و بچه‌ها بتوانند ماکت این شخصیت‌ها را در قالب کاردستی در ایام برگزاری نمایشگاه بسازند.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نمایشگاه با آثار خود حضور دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • وقتی «محرمانه لس‌آنجلس» بالاتر از «پدرخوانده» قرار می ‌گیرد
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان
  • نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • سفال کلپورگان هنری زیبا از بانوان سیستان وبلوچستان
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)