Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش هشهری‌آنلاین به نقل از مهر، چند هفته قبل بود که نخستین نشانه‌های ویروس کرونا از یک بازار خرید و فروش حیوانات محلی در شهر ووهان چین مشاهده و به سرعت این بیماری در چین شیوع یافت و حالا مردم بسیاری از کشورهای جهان و به ویژه ایران با دردسری‌های عیجبی برای کنترل این ویروس مواجه شده‌اند. همین نکته باعث می‌شود مراقبت و افزایش نکات بهداشتی در این مراکز دارای اهمیت فوق‌العاده در شرایط کنونی جامعه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مخاطره‌ای در کنار میدان میوه و تره‌بار کرمان

استان کرمان نیز از چندی قبل تدابیر بهداشتی خاصی را برای کنترل این ویروس آغاز کرده است که می‌توان به ضدعفونی مراکز عمومی، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و حضور کمتر مردم در معابر عمومی و آماده‌باش بیمارستان‌ها اشاره کرد.

اما چند هفته قبل از پیدا شدن سرو کله ویروس کرونا مسئولان دامپزشکی کرمان برای جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان در شهر کرمان خواستار جمع‌آوری و تعطیل شدن این بازار در شهر کرمان شدند.

بازار پرندگان که عملاً در آن انواع حیوانات از جمله انواع سگ، گربه، خرگوش به فروش می‌رود پیش از این در کنار مجموعه تفریحی آبشار و باغ وحش کرمان فعال بود که با پیگیری‌های انجام شده بازار حیوانات تعطیل شد.

اکثر پرندگان این بازار قاچاق است

اما این پایان ماجرا نبود چون این بازار که هیچ‌گونه نظارت بهداشتی از سوی دامپزشکی روی آن نیست این بار چند کیلومتر دور از شهر و در مجاور بازار میوه و تره‌بار کرمان که همه محصولات کشاورزی مورد نیاز شهر یک میلیونی کرمان در این بازار عرضه می‌شود برپاشده است و همین امر موجب نگرانی مردم از سرایت ویروس‌های مشترک بین انسان و پرندگان و سایر حیوانات شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان بیان کرد: حیوانات و به خصوص پرندگانی که در این بازار عرضه می‌شوند به دلیل وجود بیماری‌های مشترکی که بین انسان و حیوان وجود دارد یک مخاطره جدی در بخش سلامت جامعه و مردم کرمان است.

محمد رشیدی افزود: پیش از این نیز اداره کل دامپزشکی نظر خود را بر غیر قانونی بودن این بازار اعلام کرده و به همین دلیل هم بازار قبلی تعطیل شد.

وی تصریح کرد: دامپزشکی بر واحدهای صنفی که دارای مجوز هستند نظارت کامل دارد اما هیچ گونه نظارت بهداشتی بر حیواناتی که در بازار پرندگان کرمان عرضه می‌شود وجود ندارد و اکثر این حیوانات قاچاق و خارج از نظارت‌های بهداشتی هستند.

رشیدی گفت: نگرانی ما در خصوص شیوع آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان است چون این پرندگان اکثراً به صورت قاچاق وارد استان می‌شوند و می‌توانند کل مرغداری‌ها و پرندگان استان را درگیر بیماری کنند.

وی اظهار کرد: تعطیلی این بازار با تصمیم کارگروه سلامت کرمان انجام شد و نباید فعالیت این بازار ادامه یابد.

نگرانی از فروش حیوانات در مجاورت مرکز فروش محصولات کشاورزی

نکته جالب توجه اینکه این روزها یک تابلو در محل قبلی بازار پرندگان نصب شده و به مردم اعلام شده که این بازار در جاده قدیم ماهان و مجاور میدان تره‌بار فعال شده است!

در بازار جدید وضعیت بسیار بدتر از محل قبلی است، انواع حیوانات به خصوص پرندگان و سگ به فروش گذاشته شده است، حیوانات اکثراً در قفس‌های بزرگ یا پشت وانت‌ها قرار گرفته‌اند و هیچ نظارتی بر آن وجود ندارد و محیط خاکی است.

مشخص نیست متصدی جمع‌آوری این بازار کدام دستگاه است، اینکه کدام دستگاه مجوز نصب تابلو و اعلام جابجایی بازار پرندگان را داده نیز مشخص نیست.

این در حالیست که فعالان بازار میوه و تره‌بار و مردم از فعالیت بازار حیوانات در کنار مرکز خرید و فروش مواد غذایی در بخش کشاورزی به شدت گله‌مند هستند.

یکی از مراجعه‌کنندگان به بازار میوه و تره‌بار کرمان می‌گوید: در این مرکز هر روز ماحیتاج مورد نیاز مردم شهر عرضه می‌شود و هزاران نفر آمد و رفت دارند اما روزهای تعطیل مجاور این مرکز بازار خرید و فروش حیوانات برگزار می‌شود و گاهی می‌توان حیوانات مرده‌ای که فروشندگان غیرمجاز در بیابان رها می‌کنند را مشاهده کرد.

وی گفت: از مسئولان بهداشتی شهر کرمان می‌خواهیم در این خصوص تصمیم‌گیری کنند اگر قرار است این بازار فعالیت کند باید در مکانی بهداشتی و با نظارت کامل دامپزشکی باشد در حال حاضر هر کسی می‌تواند حیوانات خود را در این مکان بفروشد.

یکی دیگر از شهروندان می‌گوید: طبق گفته افرادی که در این بازار فعالیت می‌کنند اکثر پرنده از به صورت قاچاق از مرز پاکستان به کرمان منتقل می‌شود و هیچ نظارت بهداشتی ندارند.

وی از مسئولان خواست یک بار برای همیشه برای ساماندهی این بازار تصمیم‌گیری کنند و اگر قرار است این افراد در بازار پرندگان فعال باشند باید تحت پروتکل‌های بهداشتی و کاملاً مشخص باشد.

این روزها حساسیت‌ها در خصوص شیوع کرونا نیز در کشور بیشتر از قبل شده است و مردم از مسئولان می‌خواهند مسببان راه‌اندازی مجدد این بازار را شناسایی و جلوی فعالیت خرید و فروش غیرقانونی پرندگان و حیوانات قاچاق گرفته شود.

احتمال شیوع بیماری بین انسان و حیوان وجود دارد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با ابراز نگرانی از فعالیت این بازار مجاور میدان میوه و تره‌بار می‌گوید: احتمال شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در این بازار زیاد است.

طباطبایی می‌افزاید: از مسئولان مربوطه می‌خواهیم هرچه زودتر نسبت به جابجایی این بازار و نظارت بهداشتی بر آن اقدام کنند.

وی تاکید کرد که با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور باید تمامی تمهیدات بهداشتی اندیشیده شود و چون این ویروس کاملاً ناشناخته است و مشخص نیست چگونه سرایت می‌یابد باید بازار حیوانات از مجاورت میدان میوه و تره‌بار برچیده شود.

وی گفت: ویروس کرونا در چین هم از یک بازار محلی حیوانات سرایت کرده است و باید همه احتمالات را در نظر بگیریم.

حالا مردم کرمان منتظرند در حالی که بیماری کرونا جامعه را تهدید می‌کند با چنین اقداماتی برخورد شود و تهدیدهای سلامت شهر کرمان رفع شود.

کد خبر 487757 برچسب‌ها كرونا در ايران میوه و تره بار استان‌ کرمان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران میوه و تره بار استان کرمان تره بار کرمان بازار پرندگان میوه و تره بار نظارت بهداشتی بازار حیوانات ویروس کرونا خرید و فروش بین انسان میدان میوه شهر کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۴۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت

آغاز ساخت یک شهرک جدید در جیرفت و در عرصۀ شهر باستانی معروف به «دقیانوس»، این محوطه تاریخی را در تهدید قرار داده است.

به گزارش ایسنا، جمعی از فعالان و دوستداران میراث فرهنگی اطلاع دادند: فاز نخست تسطیح اراضی برای احداث «شهر نوین جیرفت» به مساحت ۲۱۶ هکتار چند روزی است در غرب مجموعه باستانی «دقیانوس» شروع شده است. این شهرک­‌سازی درست در میان آثار و بقایای به‌جامانده از شهر کهن جیرفت قرار می‌گیرد. در حالی که عرصه و حریم محوطۀ شهر دقیانوس هنوز تدقیق نشده است، اما شواهد سطحی نشان می‌دهد که شهر نوین جیرفت در این عرصه قرار می‌گیرد. بر اساس تصاویر هوایی مشخص است که گورستان در جنوب شهر نوین و بخشی از سامانه آبرسانی و قنات­‌های کهن متصل به دقیانوس درست در غرب و میانۀ محل شهر نوین قرار دارند. همچنین تپه­‌های شمال­ غربی که مملو از قطعات سفال، تکه­‌های آجر و بقایای معماری است در شمال شهر نوین قرار می­‌گیرد.

به گمان باستان‌شناسان، بی‌شک راه ارتباطی شهر نوین از کوچه پس­‌کوچه­‌های «کهورویه» نخواهد گذشت، بلکه در آینده محوطۀ ارزشمند «قمادین» برای ایجاد پل و اتوبان ارتباطی بین شهر امروزی جیرفت و شهر نوین تسطیح خواهد شد و از بین خواهد رفت.

قمادین همان شهری است که مارکوپولو آن را کَمادی نامیده و نوشته است که کمادی پیش از این شهری بزرگ و پرشکوه بوده، ولی اکنون (سدۀ ۷ قمری / ۱۳ میلادی) کوچک و کم‌اهمیت شده است، زیرا مغولان چند بار آن را ویران ساخته‌اند. کمادی در سدۀ ۱۳ قمری / ۱۹ میلادی در شمال جیرفت شناسایی شد. مردم بومی ویرانه‌های آن را شهر دقیانوس می‌نامند (گابریل، ۱۲۹؛ سایکس، ۲۶۷). برخی همین شهر دقیانوس را شهر جیرفت کهن دانسته‌اند (دایره‌المعارف بزرگ اسلامی). از قمادین به عنوان خزانۀ نفایس چین و ختا، هندوستان، حبشه، زنگبار، روم، مصر، ارمنستان، آذربایجان، ماوراءالنهر، خراسان، فارس و عراق یاد شده است.

فعالان میراث فرهنگی می‌گویند: بخشی از عرصه و حریم این مجموعه باستانی ارزشمند نیز کمتر از دو دهه پیش به صورت قطعات یک هکتاری به گروهی از بازنشسته‌های کشوری واگذار شده است. این بخش که بیش از ۷۰  هکتار وسعت دارد مشخص نیست طی چه سازوکار و با استناد به کدام قانون و کدام استعلام از میراث فرهنگی واگذار شده است و چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد؟

اکنون این پرسش‌ها از سوی جمعی از باستان‌شناسان و فعالان میراث فرهنگی مطرح شده است که آیا این طرح، ملاحظات مربوط به «ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی» (اتاف) را در نظر گرفته است؟ همچنین، شورای‌ عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ مصوب کرده بود که برای «الحاق ۲۹۹ هکتار اراضی به محدوده شهر جیرفت در راستای طرح نهضت ملی مسکن» ضرورتاً باید «ملاحظات مربوط به حریم منظر اثر ثبتی در محدوده الحاقی با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان در طرح اعمال شود.» آیا وزارت میراث فرهنگی به این موضوع رسیدگی کرده است؟ آیا توسعه جیرفت با نابودی ارزش‌­ها و دارایی­‌های تاریخی و فرهنگی آن دنبال خواهد شد یا میراث و ارزش‌های فرهنگی برای نسل­‌های آینده حفظ خواهند شد؟

بقایای شهر دقیانوس

جیرفت از کهن‌ترین تمدن‌های بشری است و حدود پنج‌هزار سال قدمت دارد و الواح خطی یافته‌شده از آن نشان‌دهنده یکی از نخستین خط‌های اختراع‌شده توسط بشر معرفی شده است. این محوطه باستانی پیش از این، با غارت گسترده‌ای مواجه شده بود؛ اوایل دهه ۸۰ که «هلیل‌رود» در جنوب استان کرمان، طغیان کرد و گورهای باستانی و اشیاء دفن‌شده در آن آشکار شد و مردم با بیل و کلنگ راهی این منطقه شدند، آن زمان جیرفت را پنیری سوئیسی توصیف می‌کردند که حفاران آن را برای یافتن اشیاء تاریخی سوراخ سوراخ کرده بودند.

تصویر ماهواره‌ای بخشی از بقایای شهر کهن جیرفت بقایای شهر کهن جیرفت

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • میوه َشادی بخش را بشناسیم
  • ساخت پایگاه سلامت در محله تاریخی کهنه‌دژ سمنان آغاز شد