Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از کارگران معدن زغالسنگ طزره در تماسی از وضعیت بسیار بد بهداشت محیط کار در این واحد معدنی گلایه کردند و گفتند: حدود ۸۰۰ نفر در معدن زغال سنگ طزره مشغول کارند که از وضعیت بهداشت در حمام، دستشویی، رختکن و حتی سرویس‌های غذاخوری رضایت ندارند.

این کارگران با بیان اینکه ابتلا به ویرس جدید کرونا، کارگران این واحد معدنی را نگران کرده است، افزودند: برای کارگرانی که در هر شیفت کاری در محل کار خود غذا می‌خورند، دوش می‌گیرند و از سرویس‌های بهداشتی استفاده می‌کنند فراهم شدن ‌حداقل امکانات بهداشتی و مواد شوینده یک ضرورت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها با بیان اینکه رعایت موارد بهداشتی در محل کار یک الزام قانونی است، افزود: حتی مایع دستشویی و سایر مواد شوینده برای ما تهیه نمی‌شود و در مدتی که همه مسئولان بر رعایت بهداشت در محیط‌های کاری بر جلوگیری از شیوع بیماری کرونا تاکید می‌کنند، به هر کارگر فقط یک ماسک ساده داده شده که کافی نیست.

این کارگران با بیان اینکه در روزهای گذشته بارها از مسئولان معدن درخواست مهیا کردن امکانات بهداشتی را در سرویس‌های بهداشتی کرده‌ایم و به دنبال این پیگیری‌ها به واحدها مایع دستشویی داده شده است، در ادامه گفتند: اگر وضعیت بهداشت در این واحد معدنی به همین رویه ادامه پیدا کند قطع یقین خطر ابتلا به ویرس کرونا؛ کارگران شاغل در این معدن را تهدید می کند که در نتیجه جدا از همه عواقبی که در پی دارد، به تعطیلی محل کارمان می‌انجامد.

کارگران معدن طزره در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به ابلاغیه کاهش ساعت کاری کارکنان ادارات دولتی - تولیدی  استان سمنان گفتند: کارفرمای این واحد معدنی از یک ماه قبل ساعت کاری کارگران این واحد معدنی که مشمول قانون سخت و زیان‌آور هستند را دو ساعت کاهش داده است اما کارگران پیمانکاری که همانند کارگران رسمی این معدن از سختی کار برخوردارند، از این کاهش ساعت بهره‌مند نیستند.

کرامت قنبری (معاون معدنی شرکت البرز شرقی) با تکذیب ادعای کارگران به ایلناگفت: ممکن است به صورت موردی در برخی بخش‌های این واحد معدنی مواد شوینده دست نباشد اما اینکه به‌صورت همیشگی فاقد مواد شوینده باشد را رد می‌کنم.

او با بیان اینکه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا، جدا از برگزاری کلاس‌های آموزشی، تمام بخش‌ها را ضدعفونی و کلرزدایی کرده‌ایم، افزود: حتی در جلسه‌ای با حضور مدیرعامل شرکت قرار شد کارگران در محیط کار تفکیک شوند.

او گفت: کارگرانی که دچار علائم بیماری ازجمله بیماری ریوی (که در معادن زغال سنگ شایع است) باشند، شناسایی شده و براساس نوع بیماری تفکیک و تحت مداوا قرار می‌گیرند.

به گفته وی، باتوجه به شایع شدن ویروس کرونا از همان ابتدا ماسک در اختیار کارگران قرار داده شد و شستشوی مرتب مکان‌های عمومی چون حمام و دستشویی، آشپزخانه و حتی اتوبوس‌ها و نفربرها نیز با مواد ضدعفونی‌کننده انجام می‌شود.

در همین ارتباط حسینی (مسئول HSE و ایمنی کار) واحد معدنی البرز شرقی هم با اشاره به اینکه در بدو شیوع بیماری کرونا با مراجع رسمی استان ازجمله دانشگاه علوم پزشکی و درمانی دامغان، مینودشت و رامیان نامه‌نگاری کردیم، افزود: با تهیه مواد ضدعفونی تمام بخش‌های بهداشتی همه واحدهای معدن البرز شرقی را ضدعفونی کرده‌ایم و دستکش و ماسک نیز بین بیش از دو هزار کارگر توزیع شده است.

او با بیان اینکه حجم وسیع نیروی کار این واحد معدنی را مجاب به خرید موادضد عفونی‌کننده استاندارد و ماسک‌های باکیفیت بالا کرده است، افزود: برای مواقع بحرانی‌تر اقدام به شناسایی کارگرانی که دچار بیماری‌های پرخطر هستند، کرده تا مشکلی پیش نیاید.

حسینی تاکید کرد: برخی کارگران اصرار به تعطیلی موقت محل کار خود دارند اما این امکان به دلیل وضعیت ویژه معادن به‌طورکامل امکان‌پذیر نیست چراکه در هر صورت کارگرانی که مسئولیت نگهداری و سرویس دستگاه‌ها، تهویه تونل‌ها و آب‌کشی را برعهده دارند، امکان تعطیلی ندارند و باید سر کار خود حاضر باشند.

او گفت: درحال حاضر با تهیه انواع محلول‌های ضدعفونی‌کننده و گندزدایی جدا از واحدهای بهداشتی، خودروهای انتقال کارگران مانند اتوبوس‌ها و نفربرها هم مرتبا ضدعفونی می‌شوند.

به گفته وی؛ به دستور کارفرما به دنبال خرید دستگاه‌های تب‌سنج دیجیتال هستیم که با توزیع این دستگاه‌ها در همه واحدهای معدنی البرز شرقی اقدامات پیشگیرانه انجام داده باشیم.

مسئول HSE و ایمنی کار واحد معدنی البرز شرقی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اظهار تاسف از وضعیت نگران‌کننده اعتیاد در حوزه کارگری گفت: ضروری است دستگاه‌های متولی در حوزه صنعت و کارگری عنایت و توجه خاصی به این موضوع داشته باشند.

وی افزود: در این خصوص واحد معدنی البرز شرقی نیز به‌دنبال راهکار اساسی برای کمک به کارگرانی است که دچار اعتیاد هستند و در این خصوص با چند مرکز ترک اعتیاد صحبت شده است.

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کارگران البرز شرقی کارگران طزره کمبود امکانات بهداشتی معدنی البرز شرقی واحد معدنی مواد شوینده دستگاه ها محل کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۵۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام وبدا، متن کامل بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت به شرح زیر است:

«نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای است و سازمان بین ‌المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته ‌است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه‌های بهداشت حرفه ‌ای به منظور کنترل عوامل زیان ‌آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذینفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله‌ العالی) در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده‌اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ ای را خواستارم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • گلایه‌های مربی سقزی از کمبود امکانات وزنه‌برداری
  • گلایه اهالی روستای کالدشت بالا از کمبود امکانات رفاهی + فیلم و تصاویر
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی