Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@23:39:17 GMT

کرونا و غافلگیری هنرمندان تجسمی/ فقدان آثار امید دهنده

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۶۵۹۲

کرونا و غافلگیری هنرمندان تجسمی/ فقدان آثار امید دهنده

دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد، سازمان زیباسازی شهرداری تهران، مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، خانه طراحان انقلاب اسلامی و گروه هنرهای تجسمی بنیاد روایت فتح که با گذشت چند روز از اعلام رسمی مشاهده کرونا در کشورمان، هنوز اثر قابل توجهی با این موضوع طراحی و منتشر نکرده‌اند.

خبرگزاری فارس - گروه هنر: شیوع ویروس کرونا موجب تعطیلی برنامه‌های فرهنگی، هنری و سینمایی تا ۱۶ اسفند ماه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشنهادی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (بنا به توصیه ستاد ملی مبارزه با کرونا) در قالب اطلاعیه ارائه شد و بسیاری از مکان‌های هنری از جمله خانه هنرمندان، سالن‌های تئاتر و سینما، کنسرت‌ها، کتابخانه‌ها و... فعالیت‌های خود را به حالت تعلیق درآوردند. 

اما این تعطیلی درباره مجموعه‌های خصوصی الزام‌آور نیست، به همین دلیل بود که خانه سینما پیشنهاد کرد گروه‌های فیلمسازی فعالیت خود را به بعد از کنترل ویروس کرونا موکول کنند.

همچنین با وجود هشدارها، هنوز برخی برخی اماکن هنری نظیر گالری‌ها به فعالیت خود ادامه می‌دهند. به نظر می‌رسد اداره‌کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید نظارت بیشتری روی فعالیت گالری‌ها و نمایشگاه‌های هنری داشته باشد و حتی در تمدید مجوز و ادامه فعالیت آنها، تجدید نظر کند. 

راهکار جایگزین هم فعالیت به صورت مجازی است، می‌توان نمایشگاه‌ها و گالری‌هایی که اثر برای فروش دارند، آثار خود را به صورت اینترنتی (از طریق سایت یا صفحه گالری در فضای مجازی) عرضه کنند، چنانچه بنیامین بهادری کنسرت لغو شده خود را به صورت مجازی برگزار کرد و بازخورد خوبی هم داشت. 

اما در نقطه مقابل فعالیت مجموعه‌های هنری، خود هنرمندان هستند که مقهور شیوع ویروس کرونا شده‌اند و فعالیتی ندارند. به عنوان نمونه، مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری که زیرنظر سیدمسعود شجاعی طباطبایی در بزنگاه‌ها تولیداتی - هر چند متوسط یا سفارشی- در قالب کارتون و کاریکاتور داشت، این بار فعالیتی ندارد و شجاعی طباطبایی به تنهایی در صفحه شخصی‌اش روزانه یک اثر در این باره خلق می‌کند. (عکس تزئینی این گزارش) 

یا خانه طراحان انقلاب اسلامی که بزرگترین دیوارنگاره کشور را در میدان ولی‌عصر(عج) در اختیار دارد، با گذشت حدود ۱۰ روز از اعلام رسمی مشاهده کرونا در کشورمان، هنوز هیچ طرح خاصی برای آن طراحی نکرده است. در حالی که مردم زیر بمباران اخبار منفی و هولناک رسانه‌ها - عمدتاً غیرایرانی - قرار گرفته‌اند و بیش از هر زمان دیگری نیاز به تزریق آرامش و روحیه دارند.

سازمان زیباسازی شهرداری تهران هم اگرچه در نصب بنرهای آموزشی مقابله با کرونا نسبتا موفق بوده است، اما تولیدات خاصی درباره بالابردن روحیه شهروندان ندارد.

البته طی روزهای اخیر برخی هنرمندان به صورت خودجوش طرح‌هایی با موضوع پزشکان و پرستاران، قهرمانان صف اول مبارزه با کرونا خلق کرده‌اند اما این معدود آثار، کافی نیست. ضمن اینکه برخی از آنها دچار ایرادات محتوایی است. 

در حال حاضر برخی گروه‌ها برای هم‌اندیشی و خلق آثار هنری با هدف بالابردن روحیه جمعی هموطنان تشکیل شده و خروجی‌هایی هم داشته که ناکافی است و ورود منسجم‌تر هنرمندان به این موضوع ضروری به نظر می‌رسد. ضمن اینکه مجموعه‌های فعال در فضای مجازی مانند سازمان سراج هم با فعالیت بیشتر، می‌توانند بستر خوبی برای توزیع این آثار فراهم آورند. 

امیدواریم در روزهای آتی شاهد خلق آثار بیشتری با موضوع اطلاع‌رسانی درباره کرونا و افزایش روحیه مردم باشیم که جامعه امروزمان بیش از هر زمان دیگری به امید و همدلی نیاز دارد. 

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: شهرداری تهران وزارت ارشاد حوزه هنری خانه طراحان انقلاب اسلامی دیوارنگاره ولیعصر کرونا هنرهای تجسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۶۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم

احمد رمضی سرپرست مرکز موسیقی حوزه هنری انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری «هفته هنر انقلاب اسلامی» که طی روزهای گذشته پیش روی مخاطبان قرار گرفت، توضیح داد: «هفته هنر انقلاب»رویدادی است که به واسطه تلاش همکارانم در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شده و دربرگیرنده ابعاد مختلفی است که فارغ از آنچه در یک هفته انجام می شود، می توان کارهای زیادی انجام داد. فعالیت هایی که خوشبختانه به واسطه طراحی هایی که در این زمینه صورت گرفته هر سال روند رو به پیشرفتی را طی کرده و پتانسیل بالای این مسیر را نشان می دهد.

وی افزود: به اعتقاد من یکی از مهم ترین امتیازاتی که در برگزاری «هفته هنر انقلاب» وجود دارد، مشخص شدن ابعاد مختلف و ارزشمند هنری است که به واسطه خلاقیت و توانایی هنرمندان پیشگام و جوان این عرصه توانسته دربرگیرنده آثار ارزشمندی باشد و نشان دهنده ظرفیت بالای هنر انقلاب اسلامی و جایگاه مهم آن در عرصه فرهنگ و هنر است. همین کلید واژه عنوان دلگرم کننده ای برای هنرمندان انقلاب است که می تواند موجب هم نشینی فرهنگی هنرمندان پیشکسوت این عرصه با جوان ترها شود. هنرمندانی که هرسال از آنها تجلیل می شود و این رویداد می تواند امیدواری های زیادی را به آنها منتقل کند.

سرپرست جدید مرکز موسیقی حوزه هنری انقلاب اسلامی در ادامه صحبت های خود تصریح کرد: امروز شاهد حمله همه جانبه امپراتوری رسانه ای در جریان فعالیت های فرهنگی و هنری کشور هستیم که با برنامه ریزی تضعیف هنر انقلاب را نشانه رفته اند اما وقتی رویدادی به نام «هفته هنر انقلاب» در حوزه هنری و تعدادی دیگر از مجموعه های برگزار می شود، نشان دهنده قدرت و برنامه ریزی استراتژیکی است که مایه دلگرمی هنرمندان می شود. نقطه عطفی که نباید جایگاه آن را در پیشرفت هنر انقلاب فراموش کرد.

رمضی گفت: هرچه قدر کارکرد این رویداد بیشتر و مبتنی بر کارشناسی باشد قطعا موجب انگیزه های بیشتری میان هنرمندان انقلاب می شود. البته که بی تردید چنین نگاهی نباید در برگزاری «هفته هنر انقلاب» خلاصه شود. چرا که ما می توانیم با برگزاری رویدادهای پژوهشی و محافل صمیمی که به صورت ماهانه یا فصلی برگزار می شود، کلیدواژه «هنر انقلاب» را فقط معطوف به «هفته هنر انقلاب» نکنیم و تلاش کنیم تا به واسطه این دیدن ها و نشست ها و بودن ها خودمان را دایم به روز رسانی کنیم. شرایطی که خوشبختانه در حوزه هنری انقلاب اسلامی برنامه ریزی شده و همچنان نیز در حال گسترش است.

وی در پایان تاکید: طرح مباحث تئوریک در حوزه هنر انقلاب فارغ از کارهای اجرایی که در این زمینه انجام شده و می شود، امری ضروری و مهم است که می توان آنها را در خارج از «هفته هنر انقلاب» نیز انجام داد. این فعالیت ها در شرایطی که هنر انقلاب در تیررس بدخواهان و حملات رسانه ای متعددی قرار دارد دربرگیرنده اتفاقات خوبی است که غیر از تبیین هرچه بهتر و دقیق تر واژه هنر انقلاب، موجب ایجاد گفت‌وگو میان هنرمندان جوان و پیشکسوت این عرصه می شود. موضوعی که می تواند در به روز رسانی و تعریف اینکه «هنر انقلاب چیست؟» ما را به سرفصل ها و مباحث تحلیلی هدایت کند که قطعا اتفاق خوبی است.

کد خبر 6087197 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • «سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • معرفی چهره هنر انقلاب اسلامی در خوزستان
  • آیین گرامی‌داشت روز هنر انقلاب اسلامی در استان سمنان
  • قاب هنر پروژه خرید اثر از هنرمندان است
  • چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی خوزستان انتخاب می‌شود
  • جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان
  • برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم
  • نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی دربهشهر
  • نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر در آذربایجان غربی برگزار می شود