Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@17:16:09 GMT

پشت‌پرده جوسازی دلالان ارز با خبر‌های ساختگی

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۲۱۱۹۳

پشت‌پرده جوسازی دلالان ارز با خبر‌های ساختگی

سوژه‌ای که امروز به عنوان ابزار دلالان و سوداگران ارزی برای فشار به بانک مرکزی و در نتیجه افزایش قیمت ارز استفاده شده، فیلمی است که از تجمع عده‌ای از فعالان اقتصادی در اعتراض به سامانه نیما مقابل بانک مرکزی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود.

رسانه‌های معاند از این تجمع با عنوان اعتراض به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در سامانه نیما نام می‌برند، اما خبرنگار ما برای کسب اطلاع از اصل ماجرا با مسئولان مربوطه تماس گرفت و مشخص شد که اولا ارقام اعلامی از سوی این شبکه‌ها اصلا صحت ندارد و رقم به مراتب کمتر است، ضمن اینکه نه تنها اختلاسی صورت نگرفته است، بلکه موضوع عدم ایفای تعهدات طرفین معامله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صمد کریمی مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با رد شایعات درباره اختلاس و ... گفت: صادرکنندگان منابع ارزی خود را در بازار دوم عرضه و بانک‌ها و صرافی‌ها نسبت به خرید آن اقدام می‌نمایند. در این فرایند اغلب صرافی‌ها ریال را از واردکننده دریافت و به صادرکننده پرداخت می‌نماید. صادر کننده نیز نسبت به پرداخت ارز بر اساس رویه‌های متعارف اقدام می‌نماید. در مورد اخیر صادرکننده مدنظر نتوانسته بموقع تعهدات خود را به صورت کامل انجام دهد.

وی اعلام کرد: بانک مرکزی به محض تشخیص تخلف صادرکننده وارد ماجرا شده و با ورود نهاد‌های انتظامی، اطلاعاتی و قضایی، صادرکننده مکلف به پرداخت تعهدات خود در یک زمان بندی مشخص شده است.

کریمی درخصوص پشت پرده اتفاقات امروز بازار ارز گفت: این خط خبری که امروز از سوی برخی دلالان پشتیبانی شده به منظور فشار به بانک مرکزی و تشدید نوسان در بازار ارز بوده است. چرا که تمام مشکل پرونده حل شده و صادرکننده متخلف نیز با ورود دستگاه قضایی مکلف به پرداخت تعهدات است و از امروز نیز این پرداخت‌ها را آغاز کرده است.

مدیراداره صادرات بانک مرکزی تأکید کرد: بر اساس سیاست‌های ارزی، واردکنندگان و صادرکنندگان جهت خرید و فروش ارز به صورت حواله در بازار دوم از طریق کارگزاران بازار مزبور (بانک‌ها و صرافی‌های مجاز) اقدام می‌کنند.

وی افزود: برهمین اساس معاملات در بازار دوم براساس قواعد و ضوابط مشخص انجام پذیرفته و سامانه نیما نقشی در پوشش ریسک‌های مالی و غیرمالی ناشی از رفتار کارگزاران، واردکنندگان و صادرکنندگان ندارد. به طوری که طرفین معامله باید پس از اطمینان صحت و سقم اطلاعات موضوع معامله مبلغ نرخ ارز معادل ریالی و نحوه تسویه ارزی مبادرت به انجام معامله نمایند به عبارت دیگر بانک مرکزی مسئول عدم ایفای تعهدات طرفین معامله در بازار دوم نیست.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دلالان ارز بانک مرکزی قیمت ارز بازار سکه و ارز سامانه نیما پارسی خبر بازار دوم بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۱۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟

به گزارش خبرآنلاین ، قیمت طلا و سکه در هفته دوم اردیبهشت با بازدهی منفی بسته شد.

تجارت نیوز در خبری نوشت:این در حالی بود که هفته گذشته با وجود کاهش قیمت دلار و اونس جهانی طلا،‌ بازار فلز زرد تحت تاثیر ایجاد تنش در خصوص اجرای سامانه جامع تجارت و اعتراض طلافروشان قرار گرفته و برخلاف روند فاکتورهای اساسی در برخی روزها افزایشی بود.

بازار طلا به اخبار سیاسی گره خورد!

اخبار مساعدی که طی هفته گذشته در پی سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان روانه بازارهای مالی شد، جو مثبتی را در میان معامله‌گران به وجود آورد. در همین راستا برخی فعالان اقتصادی این سفر را زمینه‌ساز کاهش فشارهای اقتصادی و ارزی تعبیر می‌کنند و امیدوارند آینده بهتری در پرتوی تعاملات منطقه‌ای در انتظار تهران باشد.

علاوه بر آن، به نظر می‌رسد موضوع سفر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران در تاریخ ۱۷ تا ۱۸ اردیبهشت، معامله‌گران را در لاک احتیاطی خواهد برد تا برآیند نتیجه این مذاکرات را در بازارهای مالی بسنجند. بنابراین ریزش یا افزایش قیمت در بازارهای مالی در روزهای آینده به اخبار سیاسی بستگی دارد. باید توجه داشت که عرصه سیاسی در ایران عرصه غافلگیری‌ در دقیقه ۹۰ است و برای همین‌ نمی‌توان قدم سیاسی و اقتصادی بعدی را پیش‌بینی کرد.

گفتنی است در لحظه نگارش این گزارش طلای جهانی با رقم ۲۳۰۱ دلاری در حال معامله است. اونس جهانی نقره نیز روی قیمت ۲۶ دلار و ۵۵ سنتی ایستاده است. هر گرم نقره ۹۹۹ نیز روی رقم ۵۲ هزار و ۶۳۰ تومانی ایستاده است.

مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد

قیمت سکه امامی روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت روی رقم ۴۱ میلیون و ۸۰۹ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه‌ بهار روی قیمت ۳۸ میلیون و ۲۳۰ هزار تومانی ایستاد. گفتنی است قیمت نیم‌سکه و ربع سکه به ترتیب با قیمت ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه گرمی روز پنجشنبه روی رقم ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی ایستاد.

قیمت طلا در آخرین روز معاملاتی هفته افزایش محدودی داشت. هر مثقال طلای ۱۸ عیار با افزایش ۱۲۰ هزار تومانی در کانال ۱۴ میلیون تومانی بسته شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۱۸ هزار تومانی روی رقم سه میلیون و ۴۴۸ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۴۰۲ هزار تومان معامله شد.

حباب سکه روز پنجشنبه بیشتر از رشد قیمت افزایش دارد. حباب سکه امامی ۳۰۰ هزارتومان، سکه بهار ۲۷۸ هزار تومان،‌ نیم‌سکه ۲۵۴ هزار تومان، ربع‌سکه ۲۲۷ هزار تومان و سکه گرمی ۲۱۴ هزار تومان افزایش دارد.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902799

دیگر خبرها

  • تضمین تعهدات بیش از ۲۰۴ هزار پرونده «کشاورزی قراردادی» با عاملیت بانک کشاورزی
  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • دلالان نقره داغ شدند؛ تعیین قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • آینده بورس در چند پرده
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟