Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@04:56:06 GMT

رویای پوتین در حال تحقق است

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۲۲۵۹۴

ساعت 24-در هفته های گذشته بار دیگر تنش ها در ادلب افزایش یافته که ورود نظامیان ترکیه به این منطقه، تحرکات تروریست ها و کشته شدن غیرنظامیان اوضاع را متشنج تر کرده است.

اگرچه رجب طیب اردوغان در تماس تلفنی اخیر خود با ولادیمیر پوتین همتای روسی خود بر اجرای توافق سوچی تاکید کرده است اما از سال 2018 که این توافق بین مسکو و آنکارا حاصل شد ترکیه به وعده خود برای خروج و یا خلع سلاح شورشیان مسلح بدون جنگ و خونریزی عمل نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پافشاری ترکیه برای حفظ نیروهای مخالف مسلح، وقوع چنین حوادثی در روزهای اخیر قابل پیش بینی بود. به ویژه اینکه ادلب برای سوریه از اهمیت ویژه و استراتژیک برخوردار است.

پرسشی که شاید در این برهه مطرح شود این است که چرا تنش ها در این مقطع زمانی شدت یافته است؛ در پاسخ باید گفت که اوج تنش ها از جایی آغاز شد که 33 تن از سربازان ترکیه شامگاه پنجشنبه طی حملات هوایی روسیه کشته شدند و شمار دیگری نیز زخمی شدند و دلیل آن هم این است که روس ها در صحنه سوریه در حال تبدیل شدن به اصلی ترین بازیگر هستند و از همین رو مقابله با بلندپروازی های ترکیه نیز امری طبیعی به نظر می رسد.

از طرف دیگر ترکیه نیز به دنبال حضور بلندمدت در سوریه نیست و تنها خواستار حفظ نفوذش در دوران پس از جنگ داخلی است. بخشی از نیروهای مخالف در ادلب نیز رابطه فرهنگی و سیاسی با ترکیه دارند و آنکارا نیز می کوشد تا این نیروها را بتواند همچنان در خاک سوریه حفظ کند تا در این راستا نیروهای مخالف را در فرآیند سیاسی آینده سهیم کند تا بدین واسطه بتواند نفوذ خود را در سوریه همچنان تداوم بخشد.

در این بین ایران نیز بر برگزاری نشست آستانه در این شرایط حساس کنونی به منظور مدیریت فضای متشنج موجود و آرام سازی آن در اسرع وقت تاکید دارد، موضوعی که روسیه نیز در مذاکراتش با ترکیه به دنبال آن است و طی گفت و گوهای انجام شده مسکو و آنکارا نیز بر کاهش تنش ها توافق کردند. در آن سو ناتو نیز برای حمایت از ترکیه وعده داده اما تا کنون عملی نشده است و بنابراین باید گفت که برای مدیریت این فضای متشنج توپ در زمین روسیه و ترکیه است که در آینده باید دید آیا این دو کشور به توافقی دست خواهند یافت یا خیر.

شرایط ترکیه به گونه ای است که دست این کشور برای ادامه تنش ها بسته است و به نظر می رسد آنها از روسیه امتیازات حداقلی بگیرند و روسیه نیز در این بین امتیازاتی بدست آورد. آنکارا نیز به حفظ بخشی از نیروهایش در ادلب اکتفا خواهد کرد چرا که وضعیت سیاسی ترکیه در داخل نیز پس از کشته شدن چندین نیروی نظامی ملتهب شده و احزاب سیاسی ابراز نگرانی کرده اند. از همین رو اردوغان نیز برای مدیریت افکار عمومی حملاتی را علیه نیروهای سوریه ترتیب داد اما تجربه نشان داد که اردوغان در شمال سوریه نیز علاقه ای به تداوم جنگ ندارد. از طرفی وضعیت اقتصادی ترکیه نیز آنچنان مطلوب نیست تا بتواند حضوری بلندمدت را در سوریه داشته باشد. بنابراین تنها گزینه ای که اردوغان می تواند به آن اکتفا کند حمایت از بخشی نیروهای طرفدار خود در سوریه است و حتی ممکن است به خلع سلاح آنان نیز راضی شود. بنابراین نمی توان متصور بود که در آینده شاهد جنگی تمام عیار در منطقه باشیم.

در روند کنونی، روسیه در معادلات سوریه بازیگر اصلی و بلامنازع به شمار می رود و این کشور تعیین می کند که چه کسی در سوریه بماند و یا نماند. آسمان سوریه که عملا در اختیار و تحت کنترل روسیه بوده و شاهد بوده ایم که یکبار به ایران، ترکیه و یا اسرائیل اختیاراتی می دهد و خواستار این است که زمین را نیز تحت کنترل خود درآورد که در این صورت این کشور به راحتی می تواند طرح های خود را عملی کند. چنین مسیری می تواند در قسمتی به ضرر و یا به نفع ایران باشد. به طور کلی به نظر می رسد روندی که روسیه از سالهای قبل به دنبال آن بوده در حال تحقق است و آن چیزی نیست جز بزرگتر شدن سهم این کشور از تحولات سوریه که در این صورت سهم دیگر بازیگران به مراتب کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: تنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۲۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب به نفع روسیه نیست

رئیس جمهور روسیه با تاکید بر اینکه همیشه پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب برای روسیه سودمند نخواهد بود، گفت: موفقیت ارتش در میدان نبرد به سرعت حل مشکلات تکنولوژیکی در پشت جبهه بستگی دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه شب گذشته در کنگره اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان این کشور تاکید کرد که موفقیت نیروهای مسلح روسیه در جبهه جنگ به سرعت حل مشکلات تکنولوژیکی بستگی دارد.

پوتین گفت: «در شرایط کنونی موفقیت در خط تماس میدان نبرد در اوکراین به این بستگی دارد که در پشت جبهه مشکلات فنی چقدر کارآمد و سریع حل و فصل شوند و طرف‌های درگیر این اقدام را تا چه اندازه فعالانه انجام دهند و این کار باید در زمان واقعی انجام شود و ما در این راستا موفق عمل کرده‌ایم.»

رئیس جمهور در خصوص تعداد پیشرفت‌های جدید در این زمینه، گفت که وزارت دفاع روسیه حتی زمان لازم برای پیگیری پیشنهادات مجتمع صنایع نظامی ملی را ندارد. او گفت: «مجتمع صنایع نظامی مردمی» هم‌اکنون با تمام توان کار می‌کند. وزارت دفاع حتی وقت ندارد پیشنهاداتی که هر روز از سوی دست اندرکاران این حوزه ارائه می‌شود را پیگیری کند. پیشنهادهای جدید هر روز تولد یافته و ارائه می‌شوند.

به گفته او، فناوری‌های هوش مصنوعی، به ویژه در تولید تجهیزات بدون سرنشین، یکی از مهمترین صنایع در حال توسعه در کشور را نشان می دهد.

پوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب همیشه به نفع ما نیست

ولادیمیر پوتین در کنگره اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان روسیه همچنین تاکید کرد که  پاسخ متقارن دادن به تحریم‌های کشورهای غربی، یعنی «پاسخ دادن به ممنوعیت با اعمال ممنوعیت متقابل» همیشه برای روسیه سودمند نیست.

او گفت: «ما باید ببینیم چه کاری به نفع کشور ماست و چه کاری برای کل اقتصاد مضر خواهد بود. ممنوعیت‌ها گاهی اوقات برای بر جای خود نشاندن کسانی که ما را منع می‌کنند مفید است، ولی گاهی اوقات اگر بخواهیم چیزی را برای بازار خود فراهم کنیم، چنین ممنوعیتی صلاح نیست. بنابراین با دقت در این زمینه باید تصمیم گرفت.»

رئیس جمهور روسیه همچنین از پیشنهاد ایجاد یک مرکز هماهنگی برای توسعه روابط تجاری روسیه در بازارهای جدید حمایت کرده و یادآور شد که ایجاد یک مرکز تجاری از جمله در کشورهای آفریقا، آمریکای جنوبی و آسیای جنوب شرقی منطقی است.

ولادیمیر پوتین در نشست شب گذشته خود تایید کرد که در ماه مه سال جاری میلادی به چین سفر خواهد کرد. چند روز قبل دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین از فراهم سازی اقدامات برای سفر پوتین به چین خبر داده بود. 

روز چهارشنبه جفری پیات، معاون وزیر انرژی ایالات متحده از اعمال تحریم های جدیدی علیه بخش انرژی روسیه خبر داد و یادآور شد که هدف آنها ارائه دهندگان خدمات و شرکت‌هایی است که در تهیه مواد و فناوری برای پروژه‌های انرژی آینده روسیه مشارکت دارند.

آمریکا آشکارا دارایی‌های روسیه را سرقت می‌کنددعوت پوتین از همه کشورها برای گسترش کریدور شمال-جنوبپوتین: غرب در صدد انتقام‌گیری از روسیه است

انتهای پیام/ 

 

دیگر خبرها

  • رویای گولر: اولین بازیکن ترک قهرمان چمپیونزلیگ
  • ماتوینکو: رویای غرب برای نابودی روسیه هرگز محقق نخواهد شد
  • پوتین: شاخص‌های کلان اقتصادی روسیه بالاتر از پیش‌بینی هاست
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • کنایه وزیر خارجه اسرائیل به اردوغان: سریالت را ببین
  • اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند
  • کنایه وزیر خارجه رژیم اسرائیل به اردوغان: سریالت را ببین
  • ادعای پلوسی درباره پوتین، توهین به آمریکایی‌ها و دموکراسی است
  • پوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب به نفع روسیه نیست