Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهاننکات تغذیه‌ای مورد نیاز برای مقابله با بیماری کرونا را تشریح کرد.

محمدحسن انتظاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه هیچ ماده غذایی درمان کننده کرونا وجود ندارد، اظهار کرد: برخی از منوهای غذایی و ترکیباتی برای درمان کرونا ارائه می‌شود اما این موارد جنبه اثباتی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بعد از رعایت مسائل بهداشتی بهترین دفاع برای مقابله با این بیماری تقویت سیستم ایمنی بدن است.، افزود: بعد از رعایت مسائل بهداشتی بهترین دفاع برای مقابله با این بیماری تقویت سیستم ایمنی بدن است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، تصریح کرد: در درجه اول بایستی بیماران سعی کنند که در معرض بیماری قرار نگیرند، از تردد در مکان‌های عمومی و شلوغ پرهیز کنند و علاوه بر شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون در طول روز تقویت سیستم ایمنی بدن را مد نظر داشته باشند.

انتظاری با تاکید بر اینکه سیستم ایمنی بدن یک بنیاد پروتئینی است، گفت: باید افراد دریافت پروتئین کافی برای بدن را از منابع غذایی مانند تخم مرغ، حبوبات و لبنیات کم چرب در طول روز داشته باشند.

کم خونی موجب کاهش سیستم ایمنی بدن می‌شود

وی با اشاره به اینکه کم خونی موجب کاهش سیستم ایمنی بدن افراد می‌شود، اظهار کرد: با توجه به شرایط کنونی و بروز بیماری کرونا باید اشخاص تمهیداتی برای کاهش کم خونی بدن در این روزها داشته باشند. مصرف میوه و سبزیجات رنگی با برگ سبز تیره با رعایت مسائل بهداشتی در اولویت برنامه غذایی قرار دهند.

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: در شرایط کنونی باید مردم خوردن غذا در مکان‌های عمومی و رستوران‌ها را به حداقل برسانند، مصرف غذاهای پخته را افزایش دهند و از خوردن سوسیس و کالباس و غذاهای آماده برای افزایش سیستم ایمنی بدن تا مدتی پرهیز کنند.

به گفته انتظاری؛ افرادی که حساسیت دارند باید مواد حساسیت زا استفاده نکنند به دلیل اینکه این حساسیت ممکن است عود پیدا کند و مجبور به استفاده از داروی کورتون شوند و این اتفاق باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه ضروری است اشخاص بنابراین هیچ نوع غذای ناآشنا را به خصوص در مسافرت‌ها مصرف نکنند، گفت: از سفر رفتن در این شرایط باید پرهیز کرد و در شرایط اجباری در مسافرت غذای بین راهی و ناآشنا را استفاده نکنند، به دلیل اینکه ایجاد حساسیت‌ها و منحرف شدن سیستم ایمنی بدن مزید بر علت بوده و موجب بروز بیماری می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی معتقد است پختن غذاها باعث از بین رفتن ویروس‌ها می‌شود. پیشگیری و از بین رفتن ویروس‌ها حائز اهمیت بالایی است و در این وضعیت لازم است که پختن غذاها در اولویت برنامه‌های روزانه افراد قرار گیرد و تغذیه کافی و افزایش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با بیماری کرونا بسیار مهم است.

انتظاری درباره اهمیت مصرف گروه‌های غذایی برای سلامت افراد و مبارزه با بروز بیماری کرونا، گفت: باید میوه‌ها و سبزیجات را بعد از شستشوی زیاد دو یا سه واحد در روز و یا بیشتر مصرف کرد. معمولاً گروه گوشت شامل تخم مرغ، پنیر و حبوبات و انواع گوشت‌ها است و مصرف دو یا سه واحد آن در طول روز را توصیه می‌کنیم.

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار کرد: دریافت ریز مغذی‌ها وابسته به مصرف گروه‌های غذایی به اندازه کافی است. استفاده روزانه دو یا سه واحد گروه میوه‌ها و سبزی‌ها و گروه گوشت و حبوبات، مصرف روزانه پنج یا شش کف دست نان و معادل آن برنج، گروه غلات و گروه شیر و لبنیات در طول روز باعث دریافت ریزی مغذی‌ها به طور اتوماتیک در بدن اشخاص می‌شود.

داروی کورتون و کاهش سیستم ایمنی بدن

وی ادامه داد: برای دریافت آهن و روی بدن به جز افرادی که کمبود آهن و روی دارند برای ما بقی اشخاص الزامی به مصرف قرص آهن و مکمل روی نیست. همه ریز مغذی‌ها در گروه‌های مواد غذایی موجود بوده و با مصرف روزانه در برنامه تغذیه‌ای قابل دریافت است.

انتظاری با اشاره به اینکه گرفتن رژیم غذایی در شرایط کنونی و بروز بیماری کرونا ضرورتی برای اشخاص ندارد، اظهار کرد: اکنون شرایط مناسبی برای رژیم گرفتن نیست به دلیل اینکه رژیم گرفتن سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند. به همین دلیل افرادی که رژیم لاغری یا رژیم‌های غیر درمانی دارند الزامی برای ادامه دادن به این نوع رژیم‌ها را ندارند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: با رعایت نکات تغذیه‌ای و تقویت سیستم ایمنی بدن مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در بین جمعیت جوان، گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال جوان حدود ۲/‌۰ درصد است. اما در بین افراد بالای ۷۵ سال این رقم به بالای ۱۰ درصد می‌رسد و نیازمند رعایت زیاد اصول بهداشتی، برنامه غذایی و دریافت ریز مغذی‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن است.

وی در خصوص نکات تغذیه‌ای برای بیمارانی که داروی کورتون مصرف می‌کنند، اظهار کرد: سیستم ایمنی بدن بیمارانی که داروی کورتون استفاده می‌کنند به طور سیستماتیک در اثر مصرف این نوع دارو ضعیف‌تر می‌شود، باید این اشخاص همانند سایر افراد سالم علاوه بر توجه به نکات تغدیه ای و مصرف غذاها و ریز مغذی برای تقویت سیستم ایمنی بدن از حضور در مکان‌های عمومی و شلوغ که احتمال بروز بیماری کرونا است، به شدت پرهیز کنند.

کد خبر 412803

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کرونا ویروس بیماری علائم تغذیه سالم سیستم ایمنی ویتامین ها ميوه سبزی و صیفی جات لبنیات نکات بهداشتی رژیم غذایی سلامتی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تقویت سیستم ایمنی بدن کاهش سیستم ایمنی بدن بروز بیماری کرونا نکات تغذیه ای داروی کورتون طول روز ریز مغذی مغذی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۵۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد

زی‌سان: این مرد ۷۲ ساله ناشناس زمانی که در سال ۲۰۲۲ و پس از دریافت چندین واکسن کووید، به نوع اومیکرون (Omicron) ویروس کرونا مبتلا شد، دچار نقص ایمنی شدید بود.

به گزارش زی‌سان، از آن زمان، وی در مجموع ۶۱۳ روز تا زمان مرگش در اکتبر سال گذشته، به طور مداوم تستش به ویروس کرونا مثبت بود.
اگرچه موارد بسیار طولانی کووید-۱۹ در گذشته گزارش شده، اما این طولانی‌ترین موردی است که تاکنون وجود داشته است.

در طول ۲۰ ماه عفونت، پزشکان تمام تلاش خود را برای کمک به مرد مسن انجام دادند، اما هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد. بدن او حتی با کمک دارو‌های آنتی‌بادی نمی‌توانست پاسخ ایمنی کافی برای مبارزه با ویروس داشته باشد و سال گذشته به دلیل تشدید یک بیماری زمینه‌ای درگذشت.

بیماران مبتلا به “SARS-CoV-۲” معمولاً ویروس را ظرف چندروز یا چند هفته از بین می‌برند، اما در این حالت شدید، عفونت تقریباً دو سال ادامه داشت.

در طول دوره عفونت، پزشکان مکرراً از مرد نمونه‌برداری کردند تا مواد ژنتیکی ویروس کرونا را تجزیه و تحلیل کنند و دریافتند که نوع اصلی Omicron BA۱ در بدن او بیش از ۵۰ جهش داشته است؛ جهش‌هایی که می‌توانستند از سیستم ایمنی بدن انسان فرار کنند.

خوشبختانه، «هیچ انتقال مستندی» از این مرد به سایر اعضای جامعه وجود نداشت، اما این مورد بر خطرات طولانی‌مدت عفونت SARS-CoV-۲ تاکید دارد.

محققان نوشتند: «این مورد بر خطر عفونت‌های پایدار SARS-CoV-۲ در افراد دارای نقص ایمنی تاکید می‌کند، زیرا ممکن است انواع منحصر به فرد ویروس کووید به دلیل تکامل گسترده، درون میزبان ظاهر شود.»

tags # کرونا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها
  • یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی‌ها
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد