Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:24:11 GMT

سایه سنگین کرونا بر صنعت گردشگری هرمزگان

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۲۷۷۶۵

سایه سنگین کرونا بر صنعت گردشگری هرمزگان

شاید یکی از عوامل انتشار ویروس کرونا در هرمزگان همین سفرها در یک هفته اخیر بوده که درحال حاضر با مثبت شدن شماری از این مسافران، استان را در جمع استان‌های مورد مثبت در کشور قرار داده و حالا این صنعت را از رونق انداخته است.

هتلداران، تورگردانان و متوالیان امور گردشگری و حتی صاحبان تالارهای پذیرایی و رستوران‌داران از آذر تا نیمه فروردین به اندازه یکسال می توانند از این فرصت استفاده کنند اما ویروس کرونا این ظرفیت را به حالت رکود درآورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توقف تورگردانی برای جلوگیری از انتشار ویروس کووید ۱۹ درهرمزگان

یک تورگردان در هرمزگان گفت: ویروس کووید ۱۹ عامل بیماری کرونا فعالیت تورگردانی را از هفته گذشته به طور کامل متوقف کرده و به ناچار در خانه مانده‌ایم، به اصطلاح باید هوا بخوریم که به علت آلودگی، هوا هم نمی‌توان خورد.

ابراهیم صفری زاده درگفت وگوبا ایرنا افزود: این درحالی است که بیشترین میزان ورود گردشگر داخلی به هرمزگان در فصل زمستان (از آذر تا فروردین) است که عرض‌های جغرافیایی بالاتر به علت سرما و یخبندان مکان‌های مناسبی برای گردش نیستند و افراد مناطق جنوبی کشور را بدین منظور برمی‌گزینند.

وی ادامه داد: دراین سال‌ها برای معرفی جاذبه‌های گردشگری هرمزگان سرمایه‌گذاری و کار کرده‌ایم و امسال درحال برداشت نتایج آن بودیم که این بیماری شایع شد.

این تورگردان هرمزگان اضافه کرد: ناچار به لغو برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای اسفندماه شده‌ام و برنامه‌های نوروزی را هم اعلام نکرده‌ام و منتظر بهبود شرایط هستم.

صفری زاده اشاره کرد: با توجه به ازدحامی که در برخی مناطق هرمزگان مانند جزیره های کیش و قشم و در این سال‌ها هرمز می‌شود تورها را در مناطق کمتر شناخته شده هرمزگان برگزار می‌کنم که از شرقی ترین مناطق این استان مانند وَنک و پی‌وشک تا غربی‌ترین مناطق این استان همچون ساحل الپی را در بر می‌گیرد.

وی تاکید کرد: جوامع محلی هم از برگزاری این تورها منفعت برده و درآمدی کسب می‌کردند که اکنون باید منتظر ماند تا شیوع بیماری کرونا در کشور خاتمه یابد.

عضو هیات مدیره و دبیر انجمن راهنمایان گردشگری هرمزگان هم گفت: صنعت گردشگری به خصوص صنعت گردشگری هرمزگان از قبل با چالش هایی روبه‌رو بود که در این استان نبود زیرساخت‌های لازم صنعت گردشگری نمود بیشتری دارد.

طاهره معنایی ادامه داد: از ابتدای اعلام بروز شیوع بیماری در کشور راهنمایان گردشگری هرمزگان فعالیت‌های خود را متوقف کردند تا از شیوع بیماری در این استان و به خصوص روستاهایی که به خدمات بهداشتی و درمانی مناسب دسترسی ندارند جلوگیری کنند.

وی یادآور شد: زیرساخت‌های گردشگری همچون گسترش اقامتگاه‌های بوم‌گردی مناسب در سطح تمام شهرستان‌ها و رستوران‌های مناسب برخی از نیازهای صنعت گردشگری در این استان است.

عضو هیات مدیره و دبیر انجمن راهنمایان گردشگری هرمزگان همچنین اضافه کرد: حمل و نقل به خصوص کرایه وسایل نقلیه مناسب برای گردشگری در این استان بسیار بالا بوده و درآمد فعالان این صنعت را به شدت کاهش می‌دهد.

کووید ۱۹ ظریب اشغال تخت‌های هتلی هرمزگان را کاهش داد

رییس جامعه واحدهای اقامتی هرمزگان درخصوص شرایطی که کرونا برای این واحدها ایجاد کرده با خبرنگار ایرنا به گفت و گو پرداخت و ابراز داشت: واحدهای اقامتی و به خصوص هتل ها همیشه از حوادث کوچک و بزرگ متاثر شده اند و اکنون به علت ویروس کووید ۱۹ که عامل بیماری کروناست شرایط برای آنها بدتر شده است.

محمدرضا چرسی زاده ادامه داد: درحال حاضر با توجه به بیماری کرونا بسیاری از مراسم‌ها، جشن‌ها، جشنواره‌ها و کلاس‌های آموزشی که در هتل‌ها برگزار می‌شد لغو شده و براساس دستورکار صادر شده همه مبلغ باید به اشخاص حقیقی و حقوقی لغو کننده اعم از برنامه و اتاق بازگردانده شود.

به گفته وی، البته خود واحدهای اقامتی با توجه به شرایط کنونی تمایل بیشتری برای لغو دارند و اکنون نیز بسیاری از افرادی که اتاق ذخیره کرده بودند نسبت به لغو ذخیره خود اقدام کرده‌اند.

چرسی زاده خاطر نشان می کند: به همین دلیل ظریب اشغال واحدهای اقامتی و هتل‌ها به شدت کاهش یافته و به حدود ۲۰ تا ۳۵ درصد رسیده درصورتی که چنین روزهایی در سال‌های قبل ظریب اشغال به حدود ۵۰ درصد می‌رسید.

رییس جامعه واحدهای اقامتی هرمزگان خاطر نشان می‌کند: از سوی دیگر ماه‌های بهمن و اسفند در هرسال پرهزینه ترین ماه‌های سال برای واحدهای اقامتی در هرمزگان بود زیرا این واحدها نسبت به نوسازی تجهیزات و لوازم مورد نیاز خود اقدام می‌کنند و هزینه‌های دیگری هم دارند، بیمه و پاداش کارکنان هم رقم سنگینی را شامل می شود که از دولت و استانداری تقاضای یاری در این زمینه داریم.

اتانل نایاب شده است

بنا به اظهار وی، باتوجه به شرایط کنونی مسوولان واحدهای اقامتی رقم سنگینی را صرف تهیه مواد ضد عفونی کرده و روزانه در چند نوبت نسبت به ضد عفونی در این مکان ها اقدام می‌کنند ولی اِتانُل یا الکل اتیلیک به عنوان ماده اصلی مورد استفاده کمیاب و نایاب شده، از اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان برای تهیه این ماده تقاضای کمک شده که نامه‌ای هم به دانشگاه علوم پزشکی استان نامه زد ولی نتیجه‌ای حاصل نشده است.

چرسی زاده می‌افزاید: اگر بتوان مواد ضد عفونی کننده و ملزومات بهداشتی تهیه شود از تعطیل شدن هتل‌ها جلوگیری می‌شود، نمی‌گوییم مواد ضد عفونی کننده را رایگان در اختیار هتل ها قراردهند بلکه قیمت آنرا دریافت کنند.

وی در پایان اضافه کرد: اکنون کارکنان یکی از هتل‌ها می‌خواهند کار خود را رها کنند که این اتفاق تبعات نامطلوبی خواهد داشت، همچنین دولت و استانداری در زمینه بیمه و مالیات در این روزها به کمک واحدهای اقامتی بیایند.

رستوران ها مکلف به رعایت همه نکات بهداشتی هستند

رییس انجمن واحدهای پذیرایی بین‌راهی و مجتمع‌های گردشگری و سفره خانه‌های هرمزگان می‌گوید: همگی جهت ایمنی و سلامتی مردم تابع دستورها هستیم و سلامت عموم واجب‌تر از سود شخصی می دانیم.

ژاله نیک رو ادامه می‌دهد: بیماری کرونا فعالیت رستوران‌ها و واحدهای پذیرایی بین‌راهی را متاثر کرده و میزان مراجعه مشتریان به میزان چشمگیری کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: این رستوران‌ها باید همه موارد بهداشتی را رعایت کنند تا از انتشار ویروس و شیوع بیماری کرونا جلوگیری شود.

رونق گرفتن برگزاری آنها در پارکینگ ساختمان‌ها، خانه ها و باغ‌های شخصی

رییس انجمن واحدهای پذیرایی بین‌راهی و مجتمع‌های گردشگری و سفره خانه‌های هرمزگان هم از مسوولان به خصوص استانداری هرمزگان گلایه‌مند است و در خصوص فعالیت تالارهای پذیرایی خاطر نشان می‌کند: استانداری هرمزگان در ابتدای شیوع بیماری کرونا باید به این تصمیم می‌رسید که چه اقدام‌هایی باید در استان انجام شود تا بهره‌برداران بخش خصوصی با یک بام و ۲ هوای کنونی روبه‌رو نشوند.

ژاله نیک رو درگفت وگوبا ایرنا افزود: اکنون برگزاری مراسم‌ها و جشن‌ها را برای تالارها ممنوع کرده‌اند که این منجر به رونق گرفتن برگزاری آنها در پارکینگ ساختمان‌ها، خانه ها و باغ‌های شخصی در سطح شهر بندرعباس و روستاهای اطراف همچون ایسین، آبشورَک، سرخون و جاهای دیگر شده است.

وی ادامه داد: اگر مسوولان نگران گسترش ویروس کووید ۱۹ هستند باید متوجه باشند که این ویروس در مراسم‌هایی که بدون نظارت نهادهای بهداشتی در باغ‌ها، پارکنیگ ساختمان ها و خانه‌های مردم برگزار می‌شود هم امکان شیوع دارند.

رییس انجمن واحدهای پذیرایی بین‌راهی و مجتمع‌های گردشگری و سفره خانه‌های هرمزگان تصریح کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور از مرکز بهداشت در خصوص ممنوعیت و برگزاری مراسم‌ها در تالارها و دایر بودن رستوران‌ها سوال پرسیدیم که در پاسخ گفتند با رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی کردن محیط می‌توانید به فعالیت خود ادامه دهید.

پیش پرداخت مردم صرف تهیه اقلام بهداشتی شده است

وی تصریح کرد: این سخن باعث شده تالاردارها پیش پرداخت‌های مردم را صرف تهیه مواد ضد عفونی کننده مانند ژل‌های دست و غیره با قیمت های گزاف ناشی از سودجویی برخی افراد کنند، ژل دستی که شاید بین ۸۰ تا ۲۰۰ هزار ریال قیمت داشت را اکنون با قیمت بین ۸۰۰ تا یک میلیون ریال خریداری کرده و در تالارها قرار داده‌اند.

نیک‌رو خاطر نشان کرد: پس از آن ابلاغیه آمد که باید هزینه مردم را به صورت کامل و یکجا باز گرداند، این در صورتی است که مبلغ اخذ شده هزینه شده است، این تصمیم که بدون مشاوره گرفتن از بهره‌برداران بخش گردشگری اتخاذ شد ضربه مالی شدیدی به فعالان این صنعت وارد کرد.

رییس انجمن واحدهای پذیرایی بین‌راهی و مجتمع‌های گردشگری و سفره خانه‌های هرمزگان خاطر نشان کرد: بسیاری از فعالان برای بازپرداخت وجوه دریافتی از مردم  قرض کردند تا مشمول برخورد نشوند و اگر مسوولان به فکر مردم هستند پای درد دل‌های بهره‌برداران بخش خصوصی هم بنشینند و مشکل‌های آنها را بشنوند و همراهی کنند.

اثر منفی کرونابر زندگی عروس دامادها

بنا به گفته وی، اکنون خانواده‌ها و عروس و دامادها به خاطر این نحوه اطلاع‌رسانی و تصمیم گیری مسوولان دچار اختلاف شده‌اند و مقصر برگزار نشدن مراسم خود را تالاردار و یا خانواده طرف مقابل می‌دانند.

نیک‌رو گفت: بله با توجه به سخنان استاندار هرمزگان در ارتباط با کار اداره های دولتی که گفته تا ۱۵ اسفند ممکن است وضع به حالت عادی بازگردد، به بهر ه برداران تالارها هم اجازه دهند از ۱۶  اسفند به بعد با توافق صاحب مجلس مراسم با رعایت تمهیدهای بهداشتی انجام گردد.

وی اضافه کرد: مردم و مسوولان این نکته را مد نظر داشته باشند که نمی‌توان برنامه‌های لغو شده در اسفند امسال را تا پس از فروردین سال آینده برگزار کرد و در آن زمان هم به ماه رمضان خواهیم رسید و باز جشن‌های عروسی عقب‌تر خواهد افتاد.

رییس انجمن واحدهای پذیرایی بین‌راهی و مجتمع‌های گردشگری و سفره خانه‌های هرمزگان افزود: از سوی دیگر گویا هیچ چیز در بندرعباس قابل کنترل نیست، امور دام هفته گذشته اعلام کرد گوشت منجمد به قیمت ۳۸۰ هزار ریال و مرغ منجمد با نرخ ۱۱۶ هزار ریال برای عرضه در در سردخانه وجود دارد ولی مسوولان بازرگانی روز شنبه تماس گرفته و گفتند گوشت ۳۸۰ هزار ریالی برای مصرف خانواده‌هاست و رستوران‌ها باید آن را به قیمت ۴۵۰ هزار ریال تهیه کنید.

نیک‌رو اشاره کرد: وقتی امکان تهیه مرغ گرم با قیمت ۱۲۰ هزار ریال در بازار فراهم است دلیلی برای تهیه مرغ منجمد ۱۱۶ هزار ریالی وجود ندارد، این مسوولان پاسخ دهند آیا رستوران دارها و تالاردارها از مردم جدا هستند.

وی ادامه داد: نکته مهم بعدی این است که تا کنون ۱۰ اطلاعیه به زیر مجموعه خود در خصوص رعایت نکات بهداشتی صادر کرده ایم ولی اصاف بندرعباس هم باید این موارد را به زیر مجموعه های خود ابلاغ کند.

رییس انجمن واحدهای پذیرایی بین‌راهی و مجتمع‌های گردشگری و سفره خانه‌های هرمزگان افزود: اما شاهدیم فلافلی به مانند قبل و بدون رعایت نکات بهداشتی درحال فعالیت و عرضه هستند، اگر نگرانی از گسترش بیماری کرونا وجود دارد همه باید رعایت کنند.

کرونا به صنعت گردشگری هرمزگان بیشترین آسیب را وارد کرد

معاون سرمایه گذاری و گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان در خصوص پیامدهای بیماری کرونا برای صنعت گردشگری این استان اظهار داشت: مجموعه فعالان صنعت گردشگری در هرمزگان یک سال برای فصل زمستان و ایام پایان سال برنامه ریزی کرده و تدارک‌های لازم را فراهم می‌آورند و به تبع هزینه زیادی هم می‌کنند.

فائقه اتابک افزود: زمستان فصل سفر به هرمزگان است و کرونا موجب شده صنعت گردشگری این استان با رکود روبه‌رو شود و اغلب فعالیت‌های این صنعت کاهش محسوسی داشته باشد.

وی بیان داشت: جشنواره‌های ملی مانند جشنواره ملی گردشگری دریایی که برای این روزها برنامه ریزی شده بود هم لغو شده و به زمانی که این بیماری کنترل و گسترش آن متوقف شود موکل شده است.

معاون سرمایه گذاری و گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان ادامه داد: ظریب اشغال هتل‌ها و واحدهای اقامتی و میزان بازدید از مراکز تاریخی هم کاهش یافته که این می‌تواند کمک موثری برای کنترل بیماری باشد ولی زیان بالایی به فعالان این صنعت وارد می‌کند.

به گفته اتابک، برگزاری نوروزگاه در بندرعباس هم با وجود اینکه همه کارهای پیشینی لازم آن انجام شده به علت وجود این بیماری در هاله‌ای از ابهام قرارگرفته است که امیدواریم با رعایت مردم کرونا کنترل شود تا بتوان آنرا اجرا کرد.

برای تعیین بسته های حمایتی از صنعت گردشگری تلاش می‌کنیم

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان هم در خصوص آثار کرونا بر فعالان صنعت گردشگری هرمزگان گفت: درحال حاضر تمام توان و تمرکز بر جلوگیری از انتشار ویروس و شیوع بیماری کرونا است تا کمترین آسیب به مردم وارد شود.

رضا برومند ادامه می‌دهد: تاسیسات و فعالیت های گردشگری به همین دلیل دچار مشکل و چالش شده اند و در حال برنامه‌ریزی هستیم تا کمترین آسیب به آنها وارد شده و بتوانند به کار خود ادامه دهند و تعطیل نشوند.

وی گفت: پس از پایان شرایطی که بیماری کرونا برای کشور بوجود آورده برای تعیین بسته‌های حمایتی در مواردی همچون مالیات، بیمه و هزینه‌های انرژی فعالان صنعت گردشگری که بایستی توسط سایر نهادها داده شود تلاش می‌کنیم تا آسیب های وارده به گونه‌ای جبران شود.

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا بهمن استانداری هرمزگان هرمزگان دولت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری هرمزگان ونک بندرعباس سرخون پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا بهمن استانداری هرمزگان هرمزگان دولت میراث فرهنگی ونک بندرعباس سرخون کرونا ویروس کرونا بهمن استانداری هرمزگان هرمزگان دولت میراث فرهنگی ونک بندرعباس سرخون صنایع دستی و گردشگری هرمزگان اداره کل میراث فرهنگی صنعت گردشگری هرمزگان شیوع بیماری کرونا واحدهای اقامتی ویروس کووید ۱۹ مواد ضد عفونی انتشار ویروس نکات بهداشتی برنامه ریزی رستوران ها هرمزگان هم هزار ریال خاطر نشان مراسم ها نیک رو هتل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۷۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود

کهگیلویه و بویراحمد را می‌توان بهشت گیاهان دارویی دانست، ظرفیتی که در صورت استفاده بهینه از آن به اشتغال به گِل نشسته‌ این دیار کمک بسیاری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، امروزه استفاده از گیاهان دارویی در علم پزشکی بر اساس آموزه‌های گذشته به یک باور تبدیل شده‌است و برتری درمان از طریق طب سنتی و گیاهان دارویی به دلیل استفاده کمتر مواد شیمیایی در فرآورده‌های داروی گیاهی مورد تأکید بسیاری از صاحب‌نظران علم پزشکی است.

استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن اقلیم چهارفصل و قرار گرفتن در دامنه رشته کوه‌های دنا از ظرفیت بالایی در برخورداری از گیاهان دارویی برخوردار است، ظرفیتی که در سایه توجه نکردن و کمبود زیرساخت‌ها و نبود عزم جدی از سمت مسئولان استانی به باد فراموشی سپرده شده‌است.

کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی

وجود ۲۸ درصد انواع گیاهان دارویی کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت مناسبی برای رونق تولید و کاهش بیکاری است، اما به‌دلیل بی‌تدبیری مسئولان و متولیان امر سهم مؤثری در اقتصاد این استان و کاهش بیکاری ندارد.

۴۴۵ گونه گیاه دارویی از مجموع دو هزار گونه در کشور ایران، معادل ۲۸ درصد در سطح ۷۲۴ هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد رویش دارد و در واقع در زمینه گیاهان دارویی این استان رتبه نخست کشور را دارد، این در حالی است که این استان، در زمینه بیکاری در رتبه‌های اول قرار گرفته است.

کهگیلویه و بویراحمد دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل «باریجه»، «آنغوزه» و «گزانگبین» است که به وفور در ارتفاعات استان دیده می‌شود، علاوه بر این از «بیلهر، جاشیر خوراکی، تره کوهی، کلوس، بن سرخ، کارده، آویشن، لاله واژگون، ترنجبین، خارو، خشت، چوش، درمه، برنجاس، کاسنی و سیاه دانه» می‌توان به عنوان گیاهان دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد نام برد که در فصول مختلف مورد دستبرد سودجویان قرار می‌گیرد و همین امر نسل این گیاهان را در معرض نابودی قرار داده است.

سیدعلی معتمدی‌پور رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: کمتر کسی است که نداند استان کهگیلویه و بویراحمد رویشگاه هزاران گونه گیاهی ارزشمند و صدها گونه کمیاب و ده‌ها گونه آندمیک دارویی است، اما آنچه موجب شده تا از این ظرفیت به خوبی استفاده نشود، این است که حلقه‌های این زنجیره به هم متصل نیستند و فعالیت‌هایی که در این حوزه می‌شود، کاملاً جزیره‌ای و پراکنده است.

وی معتقد است که ابتدا باید یک نقشه راه کلی ترسیم و این صنعت را ساماندهی و یکپارچه کنیم، به عبارتی تنها راه نجات این صنعت را از بن‌بست خارج کردن آن و ایجاد یک زنجیره کامل ارزش از صفر تا ۱۰۰ و اتصال آنها به همدیگر می‌داند.

نبود ارتباط تولید، صنعت و کشاورزان با یکدیگر، چالش مهم در استفاده از ظرفیت گیاهان دارویی

معتمدی‌پور با بیان اینکه یکی از خلاءهای این حوزه ارتباط نداشتن بخش تولیدی و صنعتی گیاهان دارویی با بدنه اجرایی و کشاورزان است، می‌گوید: ابتدا باید سیمای کلی گیاهان دارویی را تکمیل کنیم و بدانیم که در این صنعت، چه کارخانه‌های فرآوری با چه تولیداتی فعال است، برای تأمین مواد اولیه آنها چه گیاهانی و در چه سطحی کشت شود و از مشکلات تولیدکنندگان و واحدهای فرآوری در بازار فروش و صادرات اطلاعات کافی داشته باشیم.

وی تصریح می‌کند: برنامه ما در جهاد کشاورزی استان این است که دو سیاست کلان‌بخش کشاورزی یعنی اصلاح الگوی کشت و کشاورزی قراردادی را به صنعت گیاهان دارویی وارد کنیم و راهبرد تشکیل زنجیره ارزش غذایی را در این مورد اجرایی و نهایی کنیم‌.

معتمدی‌پور ادامه می‌دهد: در حال حاضر به دلیل برقرار نشدن ارتباط و اتصال بین حلقه‌های زنجیره گیاهان دارویی، حتی مواد اولیه چند کارخانه بزرگ این حوزه از سایر استان‌ها تأمین می‌شود که برنامه ما این است که با اصلاح الگوی کشت، بخشی از مزارع خود را به تأمین مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه‌ها از جمله سینره، زربند، آسه و سایر واحدهای تولیدی اختصاص دهیم.

وی می‌افزاید: در گام دوم نیز سیاست راهگشای کشت قراردادی را در این حوزه نیز عملیاتی می‌کنیم و با همکاری بخش خصوصی فعال با کشاورزانی که مایل به کشت گیاه دارویی باشند، از سوی کارخانه‌ها قرارداد بسته می‌شود تا در یک زنجیره مطمئن هم مواد اولیه مطمئن داشته باشیم، هم کشاورز ما نگران فروش محصولاتش نباشد.

ضرورت معرفی ظرفیت‌های گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد به دنیا

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد یکی دیگر از حلقه‌های زنجیره گیاهان دارویی را صادرات می‌داند و می‌گوید: نمایشگاه بزرگی که در اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود، می‌تواند سکوی پرتاب این صنعت به سوی توسعه و بالندگی باشد، چرا که تجار و بازرگانان بسیاری از کشورها در این نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند و علاوه بر بازاریابی برای تولیدات خود می‌توانیم سرمایه‌گذار نیز جذب کنیم.

وی تصریح می‌کند: اگر می‌خواهیم گیاهان دارویی به یک ظرفیت واقعی و عملی در سفره مردم تبدیل شود، ابتدا باید فعالیت‌های همه نهادهای مرتبط با اشتغال‌زایی همانند کمیته امداد، بنیاد علوی، ستاد اجرایی، جهاد کشاورزی و از طرفی گمرک، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و همه و همه باید تحت یک فرماندهی و برای یک هدف مشترک انجام شود و زنجیره ارزش این صنعت ارزشمند کامل شود.

لزوم اتصال زنجیره گیاهان دارویی به سایر زنجیره‌ها

معتمدی‌پور با بیان اینکه راهی نداریم جز اینکه حلقه‌های مواد اولیه، فرآوری، تجاری‌سازی، بازاریابی، اشتغال، صادرات، فرهنگ‌سازی، آموزش و تحقیقات و همه بازیگران این صنعت به ویژه کشاورزان دارویی کار، منابع طبیعی و مرتع‌کاران و همه و همه را به هم متصل و مرتبط کنیم، می‌گوید: جهاد کشاورزی گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته است اما خروجی نهایی و مطلوب این کار نیازمند مشارکت و همکاری بسیاری از نهادهای بیرونی و بخش خصوصی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، گام بعدی در تشکیل زنجیره گیاهان دارویی را برقراری ارتباط میان این زنجیره با دیگر زنجیره‌ها از جمله در شیلات می‌داند و می‌افزاید: ما به کمک زنجیره گیاهان دارویی می‌توانیم داروهای دامپزشکی برای صنعت ماهی استان تولید کنیم یا آفت‌کش‌ها در بخش زراعت، بنابراین ابتدا باید حلقه‌های زنجیره ارزش در هر بخش را کامل کنیم و بعد برای برقراری ارتباط هدفمند میان زنجیره‌های ارزش محصولات مختلف اقدام کنیم.

کمک به ایجاد واحدهای فرآوری گیاهان دارویی، برنامه دولت سیزدهم در کهگیلویه و بویراحمد

سیدعلی احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این ارتباط می‌گوید: به منظور ترویج و استفاده از گیاهان دارویی استان چندین برنامه در دستور کار مجموعه اجرایی دولت در استان قرار گرفته است.

وی این استان چهار فصل را ظرفیت بسیار مناسبی برای تولید و اشتغال می‌داند و می‌افزاید: برنامه‌ریزی جهادی در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی به بهبود کسب و کار و توسعه استان کمک زیادی می‌کند.

احمدزاده با بیان اینکه کمبود زیرساخت‌ها در استان، یکی از مشکلات است، ادامه می‌دهد: ایجاد کارخانه‌های فرآوری گیاهان دارویی نظیر کارخانه فرآوری گیاهان دارویی گچساران نقش مهمی در تشویق بهره‌برداران و جذب سرمایه‌گذاران در زمینه گیاهان دارویی خواهد داشت.

به گزارش ایمنا، گیاهان دارویی با خواص بی‌شمار صنعتی و خوراکی در ارتفاعات مناطق روستایی استان وجود دارد که با برنامه‌ریزی اصولی و علمی مسئولان می‌تواند تجارت پرسودی هم در زمینه جذب گردشگری روستایی برای مردم استان رقم بزند.

از آنجا که توسعه گردشگری در یک منطقه همواره متأثر از توان‌ها و قابلیت‌های محلی است بنابراین وجود گیاهان دارویی در مناطق روستایی این دیار می‌تواند یکی از راه‌های توسعه صنعت گردشگری همراه با ایجاد درآمدزایی برای مردم کهگیلویه و بویراحمد باشد.

برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری مناسب و علمی از گیاهان دارویی مانند آویشن، بومادران، پونه، موسیر کوهی و لاله‌های واژگون یکی از دیگر از قابلیت‌های گردشگری درشهرستان‌های استان است.

بنابراین با توجه اینکه گردشگری یکی از صنایعی است که به سرعت در حال رشد است با رشد و رونق گردشگری نیازها و تقاضاهای جدید پیش می‌آید و میزان تقاضا نسبت به کالاها، خدمات و امکانات موجود افزایش پیدا می‌کند.

گیاهان دارویی در مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند محیطی برای ایجاد کسب‌وکارهای جدید را فراهم کند و موجب افزایش روحیه کارآفرینی در بین روستاییان شود و رونق گردشگری، محیط روستا را از نظر اقتصادی، به محیطی پویا تبدیل می‌کند و در واقع، محیط روستا به محیطی انگیزشی و محرک برای کارآفرینی تبدیل می‌شود.

کد خبر 745796

دیگر خبرها

  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • اعلام برنامه های دهه کرامت در هرمزگان/ جشن های زیر سایه خورشید درهرمزگان+عکس
  • هرمزگان میزبان ۳۰۰ برنامه بزرگداشت دهه کرامت
  • ممنوعیت ترددها شناورها در کیش تا ساعت ۱۹ ادامه دارد
  • برگزاری دوره‌های آموزشی فعالان صنعت گردشگری در یزد
  • ۶۶۰ هزار مسافر در بنادر شرق هرمزگان جابه‌جا شد
  • برگزاری دوره‌های آموزشی توانمندسازی شاغلان و فعالان صنعت گردشگری در یزد
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم