Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:16:03 GMT

زباله‌گردها مورد فراموش شده در مقابله با کرونا

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۴۳۹۷۷

زباله‌گردها مورد فراموش شده در مقابله با کرونا

به گزارش خبرنگارایرنا، این درحالیست که فعالیت برخی افراد در قالب زباله گرد در محل دپو زباله ها به خصوص سطح های آشغال ثابت و سیار فاقد درپوش ، بدون استفاده از دستکش و ماسک به ویژه در روزهایی که اکثر اقلام پیشگیرانه مردم شامل دستکش و دستمال یکبار مصرف و حتی ماسک در قالب دیگر زباله ها در این سطل ها ریخته  می شود، می تواند خطر انتشار ویروس کرونا را  از سوی زباله گردها افزایش دهد و بسیاری از اقدام های پیشگیرانه دستگاههای سلامت را با چالش مواجه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نبود متولی برای جمع آوری زباله گردها
بررسی میدانی خبرنگارایرنا و پرس و جو از مسوولان بهداشتی و شهری نشان می دهد، گرچه از لحاظ قانونی جمع آوری زباله ها در حیطه وظایف شهرداری ها قرار می گیرد، ولی هیچ یک از شهرداری های ۵۸ گانه در استان مازندران خود را مسول مستقیم برای برخورد با زباله گردها بر خلاف سد معبرها نمی دانند و این در حالیست که دستگاههای مسوول سلامت در استان این کار را در حیطه وظایف شهرداری ها می دانند.
نامشخص بودن  متولی برخورد با زباله گردها در زمانی که هفته پیشرو پیک مقابله با ویروس کرونا در استان مازندران از سوی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی این خطه شمال کشور اعلام شده و تمام فعالیت های پیشگیرانه را می تواند با ناکامی مواجه کند .
این در حالیست که در شهرداری ها مدیریت پسماند پیش بینی شده که کار اصلی اطلاع رسانی پیرامون تفکیک زباله ، جمع آوری زباله به نمایندگی از شهرداری ها و حتی جمع آوری زباله گردها را می توانند انجام دهند.
شهرداری ها متولی اول و آخر 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران می گوید : شهرداری ها متولی اصلی جمع آوری با زباله و حتی زباله گردها هستند و باید راهکاری برای جمع آوری این افراد داشته باشند.
دکتر حامد روحانی زاده افزود : با مدیرکل شهری استانداری به عنوان ناظر بر فعالیت های شهرداری ها صحبت می کند تا بتوانند با همکاری شهرداری ها راهکاری برای جمع آوری زباله گردها داشته باشند.
مصوبه پدافند زیستی 
معاون عمرانی استانداری مازندران که شهرداری ها نیز زیرمجموعه این معاونت قرار می گیرند، می گوید : در شرایط فعلی شهرداری ها کارهای میدانی از قبیل ضد عفونی شهرها، امحاء زباله و سایر همکاری ها را با ستاد مقابله با ویروس کرونا به خوبی اجرا می کنند.
مهدی رازجویان در گفت و گو با خبرنگارایرنا گفت : به نظر نمی رسد که شهرداری ها بتوانند در کنار فعالیت های روزمره کار برخورد و یا جمع آوری زباله گردها را نیز داشته باشند، و این کار نیازمند تعیین متولی برای برخورد دارد.
وی اضافه کرد : این مشکل در کارگروه پدافند زیستی استان مازندران که همه روزه به ریاست استانداری این استان انجام می شود، باید مصوبه ای در زمینه جمع آوری زباله گردها داشته باشیم که در آن متولی برخورد و جمع آوری نیز مشخص شود.
وی اظهارداشت : کارکرد فعلی زباله گردها در حالی که تعلیق فعالیت ها برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در سطح استان اجرایی شد و تا حد زیادی نیز این برنامه ها موفقیت آمیز و رو به رشد است، می تواند خطرناک باشد و قطعا نیاز به پیگیری و جمع آوری آنها دارد.
در استان مازندران روزانه ۳ هزار تن زباله تولید می شود که طبق برآورد ۲۰ تا ۳۰ درصد از این زباله ها را زباله های خشک تشکیل می دهد و طرح تفکیک در شرایط فعلی در برخی شهرها و روستاهای استان مازندران در دست اجرا قرار دارد.

برچسب‌ها ویروس کرونا مازندران پروندهٔ خبری کرونا و معضل بازار لوازم پیشگیری از آن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا مازندران ویروس کرونا مازندران جمع آوری زباله گردها استان مازندران ویروس کرونا شهرداری ها فعالیت ها زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۳۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اصپاک» در شهر اصفهان ۱۳ هزار مشترک دارد/ بیش از ۱۰ هزار خانه بیمه آتش‌سوزی شد

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه سامانه اصپاک بالغ‌بر ۱۳ هزار مشترک در شهر اصفهان دارد که این تعداد روزبه‌روز در حال افزایش است، گفت: بیش از ۱۰ هزار منزل مسکونی از طریق اصپاک بیمه آتش‌سوزی شده‌ است و به‌طور میانگین روزانه یک تن پسماند توسط عوامل این سامانه جمع‌آوری می‌شود.

غلامرضا ساکتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به استقبال مردم از سامانه اصپاک اظهار کرد: شهروندان اصفهانی از اپلیکیشن اصپاک یا سامانه جمع‌آوری پسماند خشک که از سال گذشته راه‌اندازی شد، استقبال خوبی کردند.

وی افزود: موارد تشویقی یا موضوعاتی که مردم را به جمع‌آوری پسماند خشک تشویق می‌کند، در سامانه اصپاک قرار داده‌شده است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان تصریح کرد: امیدواریم شهروندان به جنبه زیست‌محیطی در سامانه اصپاک توجه بیشتری داشته باشند، زیرا آن‌ها وظیفه دارند به حفظ محیط زیست و کره زمین بپردازند.

ساکتی با بیان اینکه سامانه اصپاک بالغ‌بر ۱۳ هزار مشترک در شهر اصفهان دارد که این تعداد روزبه‌روز در حال افزایش است، گفت: بیش از ۱۰ هزار منزل مسکونی از طریق اصپاک بیمه آتش‌سوزی شده است و به‌طور میانگین روزانه بین ۵۰۰ تا یک تن پسماند توسط سامانه اصپاک جمع‌آوری می‌شود که امیدواریم با توسعه این فرهنگ، سیستم‌های قدیمی جمع‌آوری شود.

وی گفت: امیدواریم با افزایش ظرفیت سامانه هوشمند اصپاک، تمام پسماند خشک در حوزه‌های مختلف همچون منازل و محیط‌های تجاری از مبدا تفکیک شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان اضافه کرد: از شهروندان انتظار داریم با نگاه زیست‌محیطی به تفکیک از مبدا پسماندها بپردازند تا شهرداری با کمک شهروندان و سرمایه‌گذار بخش خصوصی در مسیر جمع‌آوری هوشمند زباله گام بردارد.

ساکتی ادامه داد: سازمان مدیریت پسماند به‌زودی کلنگ‌زنی پروژه نخاله‌های ساختمانی را آغاز خواهد کرد و بر این اساس روزانه ۱۸۰۰ تن نخاله ساختمانی بازیافت خواهد شد.

وی گفت: در حوزه پسماند خشک، کلنگ‌زنی شهرک بازیافت، مدیریت زنجیره پسماند به‌ویژه در حوزه تفکیک از مبدا، ساماندهی انبارهای غیرمجاز و محل‌های غیررسمی تأثیرات خوبی به‌دنبال دارد که امیدواریم با آغاز این دو پروژه بتوانیم خدمت خوبی به محیط زیست داشته باشیم.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به تصفیه شیرابه گفت: تصفیه‌خانه با ظرفیت ۲۰ متر مکعب در روز نیز راه‌اندازی شده‌است و امیدواریم شاهد افتتاح رسمی آن از هفته آینده باشیم.

کد خبر 750820

دیگر خبرها

  • کشف دومین منزل انباشت زباله در بجنورد!
  • تخلیه دومین ملک مسکونی محل انباشت ضایعات و زباله توسط شهرداری بجنورد
  • دومین منزل انباشت زباله در بجنورد کشف شد
  • دومین ملک مسکونی محل انباشت ضایعات و زباله توسط شهرداری تخلیه شد
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • «اصپاک» در شهر اصفهان ۱۳ هزار مشترک دارد/ بیش از ۱۰ هزار خانه بیمه آتش‌سوزی شد
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • کارزار نجات انجیلسی در مازندران
  • مفقودی کارگر شهرداری حین جمع‌آوری آب‌های سطحی