Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@00:45:29 GMT

لباس‌فروشی‌های بی‌رمق

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۷۱۹۹۳

لباس‌فروشی‌های بی‌رمق

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، نوروز میان ایرانی‌ها به لباس و کفش نو شناخته می‌شود. در روزهای پایانی همه برای خرید به خیابان‌ها می‌آیند و فروشگاه‌ها از حضور آنها پر می‌شود. امسال اما بهار با حال و هوای دیگری آمده. شیوع ویروس کرونا همه را خانه‌نشین کرده و بازارهای پوشاک را کساد. قرنطینه‌هایی که بیشتر مردم برای حفظ سلامتی‌شان راه انداخته‌اند؛ نوروز امسال را از معنا تهی کرده و خریدها و از خانه بیرون آمدن‌ها را به حداقل رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه پوشاک تهران در این‌باره می‌گوید: مردم پوشاک را زودتر از بقیه اقلام مورد نیازشان تهیه می‌کنند. رونق بازار پوشاک از دهه فجر عموما آغاز می‌شود و تا پایان سال ادامه دارد. امسال اما حتی پیش از شیوع ویروس کرونا هم بازار در رکود به سر می‌برد. به‌نظر می‌رسد مردم از ابتدا هم رمقی برای خرید نداشتند و حالا این بی‌رمقی دو چندان شده و فروشندگان لباس به مرز ورشکستگی نزدیک شده‌اند.

گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که تا پیش از شیوع ویروس هم حدود 50درصد کمتر از سال گذشته فروش داشته‌اند و به قول خودشان رونق بازار؛ هر سال دریغ از پارسال! در نقطه صفر ایستاده‌اند.

حامد یکی از این فروشندگان است که  می‌گوید: این روزها هیچ شباهتی به شب عید ندارد. صبح شب می‌شود و یک مشتری برای خرید یا حتی دیدن جنس مراجعه نمی‌کند. بازار کساد و از دست رفته است.

تولیدات تولیدکنندگان روی دستشان مانده‌ است 

«تولیدکنندگان داخلی نسبت به سال گذشته، به لحاظ کمی حدود 20درصد تولیدات خود را افزایش داده و برخی از آنها تا 100درصد افزایش کیفی داشته‌اند.» این موضوعی است که شیرازی به آن اشاره کرده و می‌افزاید: با همه مشکلاتی که پیش روی تولیدکنندگان است، کیفیت محصولات نهایی آنها از مشابه وارداتی (کالاهای ترک) در برخی مواقع حتی بیشتر است. اما افزایش تولید در شرایطی رقم خورده که دیگر کسی برای خرید به فروشگاه‌ها و راسته‌های فروش پوشاک و البسه سر نمی‌زند.

به گفته او هم‌اکنون 5هزار تولید‌کننده صنفی در اتحادیه پوشاک داریم. همچنین در اتحادیه‌ها و تشکل‌های دیگر هم بالغ بر 20هزار تولیدکننده حضور دارند که در مجموع 25هزار بنگاه کوچک و متوسط را شامل می‌شود.

افت حداقل 50درصدی فروش

یکی از مهم‌ترین ماه‌های سال برای فروشندگان پوشاک اسفند است. در گذشته‌، اسفند ماه، ‌ماه فروش رؤیایی فروشندگان پوشاک بود اما امروز به‌نظر می‌رسد معاملات اندکی فرق کرده است. شیرازی در این‌باره توضیح می‌دهد: در زمانی دور، مثلا حدود 10سال پیش، یک فروشنده پوشاک می‌توانست در ‌ماه اسفند به اندازه 11‌ماه دیگر سال، فروش داشته باشد. امسال اما نسبت به سال گذشته پیش از شیوع کرونا حدود 50 تا 60درصد افت فروش به‌طور میانگین برای فروشندگان پوشاک به ثبت رسیده است.

حسین آقاکوچکی، رئیس اتحادیه پیراهن‌دوزان هم در این‌باره می‌گوید: هنوز آمار درباره میزان کاهش فروش هم‌صنفی‌ها به دستمان نرسیده اما تا این لحظه نسبت به بازارهای سال گذشته حداقل 50درصد کاهش فروش را تجربه کرده‌ایم. او با تأکید بر اینکه پیش از این ماجراها قدرت خرید مردم هم به اندازه قابل توجهی پایین آمده بود گفت: در صنف ما، قیمت‌ها با پارسال تفاوت زیادی نکرده است اما خرید وجود ندارد. این جنس‌هایی که فروشندگان برای شب عید خود آماده کرده بودند، روی دستشان می‌ماند، دمده می‌شود و آنها متحمل میلیون‌ها خسارت می‌شوند. پوشاک بچگانه و زنانه بعد از شیوع کرونا کم و بیش بازار خود را داشته‌اند اما پیراهن‌فروشی‌های مردانه به‌معنای واقعی در رکود به‌سرمی‌برند.

فروشندگان چه می‌گویند 

بازار فروشندگان پوشاک کساد و رخوت‌ زده است. حامد، یکی از فروشندگان است که فروشگاهش 4شعبه در هروی، چیتگر، جنت‌آباد و بلوار دارد و به خوبی نبض بازار را می‌داند. او می‌گوید: «تا پیش از شیوع ویروس کرونا، شب عید واقعی برای ما بعد از پایان هفته اول اسفند و از حدود دهم‌ ماه شروع می‌شد اما امروز همه‌‌چیز فرق کرده است. اوضاع بازار از محرم و رمضان بدتر است. مثلا شب عید است! دیروز یک نفر به مغازه برای خرید نیامده. به‌طور میانگین شاید 4نفر در روز برای خرید به ما سر بزنند، آیا بخرند، آیا نخرند.» او ادامه می‌دهد: شب عید کلا از دست رفت. برای اسفند ‌ماه اکثر فروشنده‌ها جنس‌های مورد نیاز خود را جور کرده‌اند تا برای ورود مشتری‌ها آماده باشند و به همین‌خاطر خیلی از فروشندگان بدهکارند؛ چک کشیده‌اند به امید فروش شب عید و حالا خبری از فروش و درآمد نیست.

درآستانه ورشکستگی 

حامد درباره اهمیت این ایام در صنف پوشاک توضیح می‌دهد: شب عید برای ما، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به جز این ایام، روزهای اول تابستان هم بازار خوبی برای پوشاک وجود دارد که البته جای روزهای پایانی سال را نمی‌گیرد. اگر قرار باشد ماجرای کرونا تا پایان خرداد‌ماه و اوایل تیر ادامه پیدا کند، خیلی از فروشندگان ورشکست می‌شوند. او همچنین درباره میزان افزایش درآمد فروشندگان در این ایام می‌گوید: شاید در گذشته می‌توانستیم بگوییم که یک فروشنده در اسفند‌ماه به اندازه 11‌ماه سال درآمد دارد اما امروز دیگر ماجرا به این شکل پیش نمی‌رود. شاید در نهایت، به اندازه 3‌ماه سال درآمد داشته باشیم که امسال از آن هم خبری نیست. البته این حرف من به‌عنوان یک فروشنده با 4شعبه در تهران نیست. به واسطه شغل‌مان و میزان فروشی که داریم مرتب با تولیدکننده‌ها در تماسیم. حامد در پایان تأکید می‌کند: در چنین شرایطی باید به هم رحم کنیم. وقتی من  فروشنده مهم‌ترین بازار فروشم را از دست داده‌ام آیا باید مالیات یک سال را پرداخت کنم؟ 

علی، فروشنده لباس و مانتوی زنانه در خیابان جمهوری تهران هم حرف‌های مشابهی دارد. او می‌گوید: خانم ما چیزی با ورشکستگی فاصله نداریم. اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، نیمی از فروشندگان پوشاک  به‌خاطر چک‌های برگشت خورده در فروردین، اردیبهشت و خرداد ورشکست می‌شوند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تولید پوشاک پوشاک پوشاک ایرانی لباس فروشی فروشندگان پوشاک پیش از شیوع شیوع ویروس برای خرید سال گذشته شب عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۱۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارت سوخت در بازار سیاه

به گزارش همشهری آنلاین، اما صحبت‌های وزیر نفت مبنی بر اینکه به‌زودی سوخت‌گیری فقط با کارت سوخت شخصی انجام می‌شود و دیگر خبری از کارت سوخت آزاد در جایگاه‌ها نخواهد بود، باعث شد عده‌ای به فکر فروش کارت‌های سوخت به عده‌ای که سوخت‌گیری برایشان چالش خواهد شد، بیفتند.

اگر سری به سایت‌های فروش بزنید، آگهی‌های مختلفی را برای فروش کارت سوخت می‌بینید که قیمت‌های جالبی دارد، قیمت‌هایی که از یک‌میلیون‌ تا ۲۰ میلیون متغیر است. حتما می‌دانید که این روش‌ها کاملا غیرقانونی است و حتی ممکن است باعث شود افرادی کارت‌های سوخت را سرقت کرده و بفروشند و عده‌ای هم این کارت‌های سرقتی را بخرند و بعد توی دردسر بیفتند.

بیشتر بخوانید: حواس جمع به پمپ بنزین بروید کارت سوخت نوروز تامین شد

البته که وزیر نفت این را هم گفته که قرار است از روش‌های غیرقیمتی استفاده کرده تا مصرف سوخت را کنترل کنند و کارت سوخت‌های اضطراری به تعداد معدود در جایگاه‌های سوخت قرار می‌گیرد تا افرادی که کارت سوختشان نرسیده و مشکل دارند، استفاده کنند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران هم گفته که هیچ نگرانی بابت توزیع بنزین وجود ندارد و لازم نیست نگران باشید. با این حال توصیه ما به شما این است که از خرید کارت‌های سوخت خودداری کنید و تا جایی که امکان دارد کمتر از خودروی شخصی استفاده کنید تا سوخت کمتری مصرف شود و سهمیه کارت سوخت‌تان برایتان کافی باشد.

کد خبر 847582 برچسب‌ها سوخت - بنزین (کارت سوخت هوشمند) خبر مهم سوخت - بنزین وزارت نفت

دیگر خبرها

  • واکنش باشگاه پرسپولیس به یک شایعه
  • اطلاعیه باشگاه پرسپولیس درباره یک شایعه
  • اطلاعیه باشگاه پرسپولیس درباره بلیت فروشی
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • دستگیری باند سرقت از مغازه و فروشگاه‌های پوشاک
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • نظارت بر بازار پوشاک یک ضرورت‌ است
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!