Web Analytics Made Easy - Statcounter

تراشه‌های هوشمند شرکت اینتل در زمان بوت شدن دارای نقص امنیتی بوده و نمی‌توان از آن‌ها در فرایند بروزرسانی استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محققان به‌تازگی نقص امنیتی بزرگی را در پردازنده‌های شرکت اینتل کشف کردند. تحقیقات حاکی از آن است که تراشه‌های اینتل باوجود چنین نقص امنیتی نمی‌توانند در فرایند به‌روزرسانی و هماهنگی سازی سایر اجزا به‌کارگیری شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پردازنده‌های اینتل ازلحاظ تنظیم سرعت پردازش، کنترل عملکرد سیستم رایانه و مدیریت رمزنگاری دارای مشکل هستند. همه این مشکل‌ها به دلیل وجود حفره امنیتی باعث ورود کدهای مخرب به ساختار نرم‌افزاری پردازنده شده و عملکرد صحیح کل رایانه را با مشکل روبه‌رو می‌سازد.

به دلیل آنکه پردازنده به‌عنوان مغز رایانه شناخته می‌شود وجود هرگونه نقص امنیتی در آن می‌تواند به خارج شدن کنترل رایانه از دست کاربر شود. این اولین بار نیست که اسنادی مبتنی بر وجود نقص امنیتی در تراشه‌های اینتل منتشر می‌شود. این شرکت در سال 2018 نیز اذعان کرده بود که پردازنده‌هایش دارای مشکلات امنیتی Meltdown and Spectre است. این خلأهای امنیتی به هکرها و کاربران غیرمجاز اجازه می‌داد به رایانه‌های کاربران دیگر نفوذ کرده و اطلاعات شخصی آن‌ها را به سرقت ببرند.

یکی از مهم‌ترین وظایف پردازنده‌ها در زمان بوت یا راه‌اندازی سیستم‌عامل رایانه حفظ و تنظیم بخشی از اطلاعات موجود رم (RAM) و رام (ROM) دستگاه است. درواقع پردازنده یا سی‌پی‌یو داده‌های موجود در این اجزاء را هماهنگ و به‌صورت یکپارچه می‌سازد.

همه اطلاعات ارسالی به پردازنده پیش از پردازش کدگذاری می‌شوند و در هنگام ارسال مجدد به اجزای رایانه نیز فرایند رمزگذاری ادامه پیدا می‌کند. از همین رو ورود اطلاعات مخرب به الگوریتم‌های پیچیدهٔ سی‌پی‌یو بسیار سخت بوده و پس‌ازآن نیز تقریباً هیچ‌گونه دسترسی به آن اطلاعات وجود ندارد. اگرچه فرایند رمزگذاری امری ضروری است ولی در مواردی مانند مشکل کنونی تراشه‌های اینتل رفع نقص امنیتی را نیز با سختی بیشتری مواجه می‌سازد.

هم‌اکنون مهندسان شرکت اینتل در تلاش هستند تا از هرج‌ومرج داده‌های دیجیتالی در تراشه‌های هوشمند خود جلوگیری کنند و با این کار شرایط لازم برای عملکرد ایمن و عادی رایانه‌های دارای این قطعات هوشمند را مهیا سازند. شرکتی امنیتی که درزمینهٔ تأمین ایمنی داده‌های دیجیتال فعالیت می‌کند، مدعی شده است: نقص امنیتی موجود در تراشه‌های اینتل این امکان را به هکرها می‌دهد که تا مدتی طولانی کنترل رایانه کاربران مختلف را به دست خود داشته باشند.

انتهای پیام/4144/

 

 

منبع: آنا

کلیدواژه: نقص امنیتی تراشه های اینتل پردازنده های هوشمند تراشه های اینتل پردازنده ها نقص امنیتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۱۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟

به گزارش همشهری آنلاین، از یک طرف تیک تاک خبر از عملیات انتحاری در بازار آمریکا می‌دهد و پیشروی برند هواوی باعت شده تا جنگ تراشه‌ها بین واشنگتن و پکن بالا بگیرد. شرکت مادر اپلیکیشن تیک‌تاک خبر داده که در در بدترین سناریو، این اپلیکیشن را در آمریکا تعطیل میکند تا اینکه آن را به یک خریدار بالقوه آمریکایی بفروشند.

مدیرعامل تیک‌تاک می‌گوید: تصمیم داریم در مبارزه حقوقی علیه قانونی که توسط رئیس جمهور آمریکا امضا شده و برنامه ویدئوی کوتاه محبوب ۱۷۰ میلیون آمریکایی را ممنوع می‌کند، پیروز شویم. از سوی دیگر تحیقیق‌ها نشان می‌دهد: جدیدترین گوشی‌های هوشمند هواوی، مجهز به مدلی از پردازنده پیشرفته ساخت چین هستند که توانایی این شرکت چینی برای حفظ تولید تراشه جنجالی را منعکس کرد. بر اساس گزارش بلومبرگ، برای هواوی، این گام دیگری به سوی بازسازی کسب و کاری است که با تحریم‌های دوران ترامپ، نابود شد.

این شرکت از نظر سهم بازار چین در سه ماهه اول امسال، با اپل برابری کرد که نشان دهنده ضعیف شدن سهم سازنده آیفون در این بازار طی ماههای اخیر بوده است. خبر دیگر اینکه بنیان‌گذار چینی برند شیائومی خبر داده که بیش از ۷۵ هزار سفارش برای خودروی SU۷ ثبت کرده و بیش از ۱۰ هزار تحویل در ژوئن را هدف قرار داده است. رویترز گزارش داده که این اقدام شیائومی به جنگ قیمت خودروهای برقی در بزرگترین بازار خودروی جهان دامن می‌زند.

اما به بازار انرژی دنیای نگاه کنید که وزارت اقتصاد روسیه اعلام کرده، صادرات گاز طبیعی مایع این کشور ممکن است در چهار سال آینده، متوقف شود. برخی گزارش‌ها هم حکایت از آن دارد که هیچ کشور غربی مهمی در میان شرکای تجاری اصلی روسیه باقی نمانده و آلمان با مبادلات تجاری 12 میلیارد دلاری، دیگر یکی از پنج کشور برتر جهان نیست و چین، هند قدرت های نوظهور هستند.

کد خبر 847318 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها تکنولوژی (فناوری) تکنولوژی (فناوری) - دیجیتال کامپیوتر - تراشه

دیگر خبرها

  • کاربردهای خلاقانه برای لپتاپ‌ها و کامپیوتر‌های قدیمی
  • چین هنوز سال‌ها از ایالات متحده عقب است
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • بر مدار تراشه؛ ریز اما قلب تکنولوژی
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه،دست ایران
  • جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • انتقال شرکت‌های مهم چینی به مالزی
  • اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ؛ فرصتی برای تبیین اهداف ایران بعد از «وعده صادق»